15 jaar eis tegen trio uit Rotterdam

Tegen de leider van de groep Rotterdammers die drie vrouwen afzonderlijk van elkaar ontvoerd, beroofd en (twee van hen) verkracht hebben, is gisteren bij de Alkmaarse rechtbank 15 jaar gevangenisstraf geŽist. Officier van justitie C. de Jong sprak zelfs van de gruwelijkste vorm van verkrachting.

Terecht stonden de 24-jarige Turkse Rotterdammer Bekir K. en zijn vrienden Menderes E. (24) en Nuri E. (23). Een andere verdachte heeft de wijk naar het buitenland genomen. De Alkmaarse rechtbank vond vooral een opmerking van Bekir K. hoogst merkwaardig: ,,Ik zou dit nooit bij een Turks meisje hebben gedaan''. Het wilde er bij aanklaagster De Jong bovendien niet in dat hij zich een halfjaar na deze ernstige feiten kan verplaatsen in de positie van de drie slachtoffers uit Alkmaar, Tilburg en Amsterdam. ''Hun leven is in vijf uur compleet verwoest'', stelde de officier.

De slachtoffers zijn er nog steeds slecht aan toe: Eťn van hen is geestelijk zo kapot dat ze haar werk niet meer kan uitoefenen. Ze blijft voorlopig in psychotherapie. De schadevergoeding van bijna 15.000 euro moet volgens De Jong gewoon worden toegewezen.

Uitspraak over 14 dagen.