Voetbal: Feyenoord kampt met blessures

Bert van Marwijk, de trainer van Feyenoord, maakt zich zorgen over het grote aantal blessures in zijn A-selectie. De Rotterdammers zijn deze week op trainingskamp in het Oostenrijkse Igls en zullen daar mee doen aan het toernooi om de Alpen Cup. Van de 24 meegereisde spelers zijn er momenteel negen niet fit.

Door het blessureleed kon Van Marwijk nog niet zeggen of hij een representatief elftal op de been kan brengen.
Assistenttrainer Mario Been moest maandag zelfs meedoen met de groepstraining om de oefensessie goed te laten verlopen.

De volgende Feyenoorders kampen met blessures: Zoetebier, Van Haaren, Kalou, Van Hooijdonk, Elmander, Paauwe, Van Persie, Loovens en Lodewijks.

Van Marwijk zegt wel een verklaring te hebben voor het grote aantal fysieke klachten: hij zegt dat Feyenoord een slopend seizoen achter de rug heeft. Een seizoen waarin de club als derde eindigde in de competitie en de UEFA-beker won.
,,Het is de tol van ons succes'', aldus Van Marwijk. ,,We hebben vorig seizoen feitelijk twee competities gespeeld, nationaal en Europees. Veel blessures stammen nog uit het vorige seizoen. Ik had verwacht dat zeven weken vakantie voldoende zouden zijn om volledig te herstellen. Maar dat is helaas niet het geval.''