Rabobank mist 2 ton uit pinautomaat

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een pinautomaat van de Rabobank in Someren-Heide is in april 200.000 euro verdwenen. De bank denkt dat één of meer medewerkers van Brink's Nederland, dat de automaten van geld voorziet, fraude heeft gepleegd. Inmiddels is er aangifte gedaan.

Op 18 april bleek het geld ineens te zijn verdwenen. Onderzoek wees uit dat het geld niet is gepind. Ook staat vast dat medewerkers van de bank er niet bij betrokken kunnen zijn geweest. Vandaar dat men werknemers van Brink's Nederland verdenkt.

In Nederland is het voor zover bekend nog nooit eerder voorgekomen dat er zo’n groot bedrag uit een geldautomaat verdween. Naast dat de bank haar geld terugwilt, wil het ook weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. "We dachten dat de geldende procedures waterdicht waren. Nu dat niet zo blijkt te zijn, en willen we weten hoe het is gebeurd zodat we ze alsnog kunnen aanpassen."

Een woordvoerder van Brink's erkent dat de kans "uitermate klein is" dat er een medewerker van de Rabobank bij betrokken zou zijn. Maar het staat ook niet vast dat een werknemer van Brink’s de dader is. "We zijn samen met de politie een onderzoek gestart. We moeten dit gezamenlijk oplossen," aldus de woordvoerder.