Melkert: 'Fortuyn-stemmers zijn redelijk'

De PvdA denkt een groot deel van de mogelijke Fortuyn-stemmers terug te kunnen winnen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens PvdA-lijsttrekker Melkert zijn de meeste Fortuyn-stemmers 'redelijke mensen', zo zei hij op een partijbijeenkomst in Utrecht. Melkert baseert zijn optimisme onder andere op gesprekken die hij gisteren voerde met Rotterdammers.

Melkert gaf donderdag in het tv-programma Netwerk toe dat hij het in het lijsttrekkersdebat "niet goed heeft gedaan''. Als excuus voor zijn narrige optreden voerde de fractievoorzitter aan dat Fortuyn bij hem een gevoelige snaar had geraakt. Melkert liet in de nacht van woensdag op donderdag in het debat met Fortuyn duidelijk merken dat hij geen enkele boodschap had aan de succesvolle nieuwkomer in de politiek.

Volgens oud-campagnestrateeg Dig Istha was dat optreden onbegrijpelijk. "Het is vooral zijn campagneteam zwaar aan te rekenen." Zijn onprofessionele optreden had volgens Melkert te maken met de uitspraken van Fortuyn dat het in Nederland 'dweilen met de kraan open is' met de toestroom van buitenlanders. "Dat raakt mij persoonlijk'', aldus Melkert. Maar ook de spectaculaire winst van Fortuyn in het PvdA-bolwerk Rotterdam had hem dwars gezeten, gaf de PvdA'er toe.

Sorcerer8472 had ons dit via de newssubmit te melden.