Darten: Barney wint World Masters

Raymond van Barneveld heeft vandaag (zondag) de Winmau World Masters gewonnen. De Haagse darter was in de finale met 4-2 te sterk voor de Fin Jarkko Komula.

,,Na de Embassy is dit het mooiste toernooi om te winnen'', aldus Van Barneveld na de finale. ,,Ik heb de afgelopen twee jaar in een dal gezeten, maar heb het gevoel dat ik weer helemaal terug ben aan de top.''

,,Barney'' had eerder op de dag in de halve finales de Brit Richie Burnett verslagen, eveneens met 4-2. Hij was de enige Nederlander die in Frimley Green het hoofdtoernooi bereikte. Over ruim een maand keert de Hagenaar terug om deel te nemen aan de Embassy. Het meest prestigieuze darttoernooi ter wereld heeft wat problemen in de aanloop nu een aantal bekende en goede spelers zich heeft teruggetrokken. Onder andere Ronnie Baxter, Steve Beaton en Chris Mason stapten over naar de concurrerende bond.

Loting voor de Embassy

De loting voor de Embassy, die plaats heeft vanaf 5 januari, koppelde Van Barneveld zondag aan de Engelsman Bobby George.
De afgelopen jaren slaagde de 55-jarige Engelsman er meestal niet in zich te kwalificeren voor de Embassy en was hij analyticus voor de BBC.

George, twee keer verliezend finalist, is befaamd om zijn lugubere opkomst, getooid in een zwarte cape met kandelaar in de hand. ,,Ik vind het leuk om een keer tegen hem te spelen. Het wordt entertainment'', aldus de Hagenaar.

Co Stompé lootte de Schot Mike Veitch. De derde Nederlander, debutant Vincent van der Voort, komt uit tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic.