Jongeren betaald voor deelname aan panel

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse PvdA stadsdeelwethouder Duco Adema (Welzijn) van Zuideramstel heeft volgens de VVD jongeren omgekocht om deel te nemen aan een panel over het Marokkaanse jongerencentrum 't Plein.

Adema deelde aan zestien jongeren prepaidkaarten voor hun mobieltje en bioscoopbonnen ter waarde van honderd gulden uit. Stadsdeelwethouder Adema wil namelijk over drie jaar het jongerencentrum verplaatsen naar het Winterdijkplein. De jongeren werden via flyers geworven om deel te nemen aan een panel. Vorige maand kwamen zij naar de raadscommissie toe en betoogden daar voor het centrum.

Niet alleen de VVD is verontwaardigd over deze gang van zaken, ook het CDA vindt het 'vreemd' en 'duister'. En buurtbewoners, die al enige tijd strijden tegen de komst van het centrum, is deze handelwijze helemaal in het verkeerde keelgat geschoten.

Adema noemt het echter heel gewoon om jongeren geld te betalen. "Het was een kleine vergoeding en geen cash geld. In de begroting is dat bedrag opgenomen voor de jongeren".