Haagse internetdiensten vallen in de prijzen

De Europese Commissie heeft vrijdag twee Haagse ICT-producten een prijs gegeven voor beste toepassingen van elektronische overheidsdiensten van Europa. Een elektronische informatiebalie over onroerendzaakbelasting en een gratis net voor Hagenaars werden beloond.

Zowel de WOZ InfoDesk als het Residentie.net mogen in de toekomst het prestigieuze eGovernment-label gebruiken. De toepassingen zijn gekozen uit 281 Europese inzendingen."Het label is een soort keurmerk. Heel handig bij bijvoorbeeld pr-activiteiten. Bovendien krijgen we zo in de toekomst misschien sneller Europese subsidies voor andere toepassingen van e-government", aldus ICT-wethouder W. Stolte.

De WOZ-infodesk is ontwikkeld om burgers meer inzicht te geven in besluiten van de gemeente over de Wet waardering Onroerende Zaken (WOZ). Inwoners van Den Haag kunnen online onder andere taxatieverslagen en plattegronden opvragen.

Het Residentie.net is bedoeld om de digitale snelweg voor alle Hagenaars toegankelijk te maken. Alle inwoners van die stad kunnen zich gratis aansluiten. Residentie.net is bovendien op verschillende manieren te ontvangen. Iedere Hagenaar met een tv met teletekst en een telefoon kan het al ontvangen. Den Haag is een van de drie steden die door minister Van Boxtel (Grote Steden en ICT) zijn aangewezen als pilot op het gebied van elektronische overheidsinformatie.