FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 oktober 2001

Onderhoud aan serverpark Fok! en Tweakers

De afgelopen dagen is Fok! bij tijd en wijle zeer traag. Het inladen van pagina's duurt soms erg lang en het komt de laatste tijd veel voor dat een reactie er twee tot soms wel twintig keer komt de staan, met maar één druk op de submitknop. Op dit moment is nog niet precies bekend waar dit aan ligt, maar het lijkt aan het serverpark te liggen.

De laatste maanden zijn de pageviews van Tweakers.net en Fok.nl gigantisch gestegen en daarmee is de druk op de servers steeds groter geworden. De mensen van Tweakers.net gaan daarom dit weekend de servers flink onder handen nemen. De capaciteit wordt daarmee flink vergroot, wat de problemen hopenlijk ook voor Fok! voor een tijd gaat oplossen.

Hieronder voor de geïnteresseerden een stuk dat Femme Taken op de frontpage van Tweakers.net geplaatst heeft over de upgrades. Het stuk is vandaag, zaterdag 27 oktober, geplaatst.
quote:
Sinds onze laatste webserver upgrades in maart heeft Tweakers.net een onverminderde groei van 17 miljoen pageviews per maand naar ruim 26 miljoen pageviews doorgemaakt. Deze toename in bezoekersaantallen is inmiddels duidelijk merkbaar in de belasting van de webservers, die vooral op de server die het forum bedient (Arshia) met enige regelmaat erg hoog is. Morgen zullen Kees en Floris bij TrueServer een aantal upgrades aan ons serverpark uitvoeren waarmee we de capaciteit van onze webserver frontend aanzienlijk gaan verhogen.

Nieuwe dual Athlon MP webserver

Het meest in het oog springend is de plaatsing van onze eerste dual Athlon server. Deze nieuwste aanwinst draait op twee 1,2GHz AMD Athlon MP processors en een Tiger MP moederplank. De configuratie bestaat verder uit twee 512MB PC2100 repen, een 20GB Seagate Barracuda ATA IV harddisk, twee netwerkkaartjes en een 2U rackmount van ProCase. De processors werden gesponsord door AMD, het geheugen werd ter beschikking gesteld door Dane-Elec en 2Fast hielp bij het regelen van de 300W versie van de ProCase kast. De nieuwe webserver heeft de naam Achelois gekregen. In eerste instantie zal zij het forum gaan serveren.

Linux herinstallatie Odin en Arshia

Odin en Arshia, de twee webservers die in maart aan het serverpark werden toegevoegd, draaien als enigen van de zes servers op FreeBSD. Helaas is dit geen al te fortuinlijke keuze gebleken. Wat ook de reden mag zijn van de problemen, feit is dat de stabiliteit van beide machines verre van optimaal is en dat er allerlei problemen zijn met betrekking tot Apache en de MySQL connecties. Daardoor kan de hardware niet optimaal ingezet. Morgen worden beide servers voorzien van een nieuwe Slackware installatie met 2.4 kernel. Dit betekent dat ons serverpark binnenkort geheel op Slackware draait, terwijl voor de komst van Kees als serveradmin FreeBSD, Debian en Slackware door elkaar werden gebruikt. Odin en Arshia krijgen na de upgrade een nieuwe naam. Odin gaat Iris heten en voor de nieuwe naam van Arshia mag je binnenkort gaan pollen op de frontpage

Na uitvoering van de bovengenoemde upgrades mag Athena met bijna 128 dagen uptime achter de rug een welverdiende rust toegemoet zien. Daarbij zal zij promotie verdienen tot gecombineerde (Coda) file- en imagewebserver. Athena werd eind mei 2000 samen met Aphrodite (in haar oorspronkelijke configuratie) bij Vuurwerk Internet geplaatst. Sindsdien is de configuratie met uitzondering van wat software updates grotendeels gelijk gebleven. De laatste tijd loopt dat niet meer zo lekker en daarom wordt de hele machine opnieuw geïnstalleerd, waarbij zij meteen optimaal geconfigureerd zal worden voor haar nieuwe taak. Deze verandering is noodzakelijk ter voorbereiding op de komst van twee LVS load balancers, die bij de terugkomst van Athena ons rackje bij TrueServer komen bevolken. Met de LVS'en (twee Athlon 800 machines) kunnen we de load balancing verbeteren en efficiënter gebruik maken van de aanwezige hardware. Op dit moment wordt Tweakers.net geloadbalanced met behulp van DNS round robin, terwijl GoT, Fok! en het Fok!forum ieder op één webserver draaien. Dit is natuurlijk geen ideale situatie. De twee load balancers worden via onze twee switches aangesloten op de twee Juniper M20 routers van TrueServer, zodat het hele traject tussen de backbone providers van TrueServer en onze eigen webservers redundant is uitgevoerd.

Table-locking bottlenecks

Naast een hoge belasting van onze webservers kampen we momenteel in toenemende maten met problemen omtrent table-locking in MySQL. Hierdoor ontstaan soms gigantische opstoppingen in de forum database, waardoor GoT zo goed als onbereikbaar is. Sinds vorige week draaien de database servers een nieuwe MySQL 3.23.43 versie met support voor InnoDB tables. InnoDB is een embedded database backend onder MySQL. Het heeft ondersteuning voor veel zaken die in de standaard MyISAM tables van MySQL ontbreken, zoals row-level locking, transacties en foreign key constraints. Met behulp van row-level locking kunnen we de performance problemen van het forum grotendeels uit de wereld helpen en de schaalbaarheid van onze hardware verbeteren. Vannacht worden de belangrijkste tabellen van het forum omgezet naar InnoDB formaat.

We hopen als crew dat het de problemen van de afgelopen tijd gaat oplossen. Onze excuses voor de vele problemen in de afgelopen tijd. Moeten jullie ook maar niet zoveel pageviews genereren! ()

Online schapen hoeden

Nu ongeveer iedereen een website heeft, bleef het wachten tot het eerste schaap zijn website zou hebben. Nieuw Zeeland pakt het groots aan, want daar hebben sinds kort 10 schapen hun eigen website. Lambsonline laat tien lammetjes zien die zijn geadopteerd door schoolkinderen uit de Japanse zusterstad van Westport. De diertjes werden geadopteerd toen de Japanners Nieuw Zeeland bezochten. De schoolkinderen schrijven boodschappen namens de lammetjes.

De namen van de schapen zijn:
Curly, Motley, Luncheon, Fluffy, Spiro, Poppy, Mavis, Lambchop, Bunter en Button.

Vannacht gaat de Wintertijd in

De zomer is voorbij, en dat zullen we vanaf morgen extra gaan merken. Vannacht om 3 uur worden in heel Europa de klokken een uur teruggezet, wat een einde van de zomertijd betekent. De volgende zomertijd duurt van zondag 31 maart, 02.00 uur tot zondag 27 oktober om 03.00 uur.

De zomertijd is in 1977 ingevoerd. Op grond van een richtlijn van de Europese Unie eindigt sinds 1996 de zomertijd in de maand oktober. Hierdoor is het begin en het einde van de zomertijd in de hele Europese Unie geharmoniseerd. Iedere vijf jaar wordt de zomertijd voor de komende vijf jaar vastgesteld. Daarbij geldt dat de zomertijd ingaat op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober.

Ruzie over verfje

In Hollywood is een heftige discussie ontbrand over de vraag of de beroemde letters die boven de stad uittorenen een kleurtje moeten krijgen.

De gemeente en verscheidene filmbazen willen de beroemde blikvanger beschilderen met de kleuren van de Amerikaanse vlag. Omwonenden voelen niets voor deze patriottisch getinte actie, omdat ze bang zijn dat er wellicht terroristen op af komen.

De bewoners van Hollywood houden hun hart vast, zo melden de Amerikaanse media. Ook de beheerders van het park waarin de Hollywood-heuvel staat vinden dat er aan de huidige witte letters niets hoeft te veranderen. Ze zijn bovendien bang dat de letters zelf doelwit kunnen worden van een aanslag als ze rood-wit-blauw zijn geschilderd.

Madonna vroeger aangerand

Popster Madonna is vroeger aangerand door een onbekende man met een mes. Zij moest hem onder dwang oraal bevredigen, waarna hij met de noorderzon vertrok. Dat staat in een nieuw boek van schrijver Andrew Morton, zo meldde het Britse showbizzpersbureau WENN gisteren.

Het incident gebeurde nog voor haar doorbraak. De rol die Madonna speelt in de film Dangerous Game (begin jaren negentig) is volgens de schrijver gebaseerd op haar eigen dramatische ervaring. In die film speelt de popster dat zij wordt aangerand.

Tv-presentator Van Drongelen neergestoken

Tussen Kunst En Kitsch presentator Cees van Drongelen is in Zuid-Afrika bij een overval op straat neergestoken. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk goed, bevestigde een AVRO-woordvoerster zaterdagochtend.

De 64-jarige Van Drongelen kan het ziekenhuis dit weekend weer verlaten. Het is dan de bedoeling dat hij volgende week naar Nederland terugkeert. Over de precieze toedracht van het incident is verder nog weinig bekend.

Allochtone vrouwen krijgen te weinig zonlicht

De vrouwelijke huisarts I. Grootjans-Geerts stelt dat een gebrek aan zonlicht een groot aantal allochtone vrouwen in Nederland opbreekt. Spierklachten bij hen zijn vaak te verklaren door een gebrek aan vitamine D. Zonlicht en melkproducten zouden voor een voldoende hoeveelheid kunnen zorgen.

De huisarts doet deze bevindingen in het vandaag verschenen Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Grootjans-Geerts schrijft daarin dat het gebrek aan vitamine D bij allochtone vrouwen nog onvoldoende wordt herkend door artsen. Volgens haar kampt bijna 25% met klachten die veroorzaakt worden door een vitamine D gebrek.

Grootjans-Geerts spreekt van een 'versluierde diagnose'. Volgens haar ontstaat het gebrek aan vitame D bij allochtone vrouwen onder meer door het veelvuldig dragen van een sluier, weinig buiten zijn en het eten van te weinig melkproducten. In het land van herkomst schijnt de zon meestal vaker, waardoor wanneer ze daar op vakantie gaan de klachten verminderen. Twee tot drie keer per week 10 minuten in de zon geeft genoeg vorming van vitamine D bij mensen met een blanke huid. Een gepigmenteerde huid heeft echter meer zon nodig.

Jomanda komt met boek over Millecam

Carin aka Trijntje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het medium Jomanda brengt een boek uit met gesprekken met de onlangs aan borstkanker overleden KRO-presentatrice Sylvia Millecam.

Rond Jomanda ontstond een paar weken terug een discussie nadat zij Millecam had voorgehouden dat ze niet aan kanker leed. Inmiddels overweegt Justitie een onderzoek in te stellen.

Gesprekken van na de dood

Jomanda zegt de gesprekken opgetekend te hebben na de dood van Millecam. Jomanda zegt dat zij, via de gene zijde, nog regelmatig in contact staat met Millecam. Het boek wordt uitgebracht in nauw overleg met de levenspartner en de moeder van de KRO-presentatrice. Jomanda zei dit gisteravond in het mediaprogramma Storing van BNN.

John Bukman, die jarenlang Sylvia's manager was, kan zich niet voorstellen dat Nol en de moeder van Sylvia Millecam toestemming hebben verleend. Hij handelde de zaken af na de dood van Millecam en heeft hun er nooit over gehoord, terwijl hij ze nog wekelijks spreekt, zo zei hij gisteren.

Notaris en vastgoedhandelaar verdacht van megafraude

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt vastgoedhandelaar mr. R.M. en drie anderen voor onder meer valsheid in geschrifte, fraude met onroerendgoedtransacties en belastingfraude voor enkele tientallen miljoenen guldens. Eén van de andere verdachten is notaris Le C.

Naar nu bekend is geworden deed de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) in 1997 al invallen in deze zaak. In 1998 zat M. enkele weken vast. Tot nu toe heeft justitie nog geen enkele ruchtbaarheid aan deze zaak gegeven.

Dinsdag staan M. en zijn medeverdachten terecht bij de rechtbank in Utrecht. Het zou gaan om een zogenoemde regiezitting. Het eigenlijke proces vindt plaats in december en januari. De raadsman van M., advocaat J. Hertoghs, wil niet inhoudelijk reageren.

France Télécom wil Casema verkopen

France Télécom wil zijn Nederlandse dochteronderneming Casema verkopen, aldus de Franse zakenkrant Les Echos. De kabelexploitant zou voorkomen op een lijst van niet-kernactiviteiten die France Télécom voor 2003 wil verkopen om zijn schuldenlast te verminderen.

Het Franse telecombedrijf, dat een belang van 86 procent heeft in Casema, weigerde commentaar op een eventuele verkoop. Maar een woordvoerster bevestigde wel dat het concern het kabelbedrijf niet meer rekent tot zijn strategische activiteiten voor de lange termijn.

France Télécom kocht Casema in 1997 voor f 1,7 miljard van KPN. Casema, dat televisie en internet via de kabel aanbiedt, heeft ruim 1,3 miljoen abonnees. Het bedrijf maakte in juni een reorganisatie bekend die ten koste gaat van driehonderd arbeidsplaatsen op een totaal van 1200. De maatregelen moeten ertoe leiden dat het bedrijf vanaf 2003 weer winstgevend wordt.

Casema was vrijdag nog niet op de hoogte van het besluit van het moederbedrijf de Nederlandse dochter uit de kernactiviteiten te schrappen. Een woordvoerder wilde daarom geen commentaar geven op de mogelijkheid dat France Télécom Casema gaat afstoten.

Steffi en Agassi hebben zoon

Een week na haar huwelijk met toptennisser Andre Agassi heeft Steffi Graf een zoon ter wereld gebracht. De baby, die vrijdagochtend plaatselijke tijd werd geboren, weegt 2600 gram en is 50 centimeter groot. Dat meldde het Duitse blad Bild vandaag.

Het is nog niet bekend welke naam de jongen, die drie weken te vroeg is geboren, heeft gekregen. Volgens 'Bild' was vader Agassi aanwezig bij de bevalling in een kliniek in Las Vegas.

Het paar was maandag in de Amerikaanse gokstad getrouwd.

Haagse internetdiensten vallen in de prijzen

De Europese Commissie heeft vrijdag twee Haagse ICT-producten een prijs gegeven voor beste toepassingen van elektronische overheidsdiensten van Europa. Een elektronische informatiebalie over onroerendzaakbelasting en een gratis net voor Hagenaars werden beloond.

Zowel de WOZ InfoDesk als het Residentie.net mogen in de toekomst het prestigieuze eGovernment-label gebruiken. De toepassingen zijn gekozen uit 281 Europese inzendingen."Het label is een soort keurmerk. Heel handig bij bijvoorbeeld pr-activiteiten. Bovendien krijgen we zo in de toekomst misschien sneller Europese subsidies voor andere toepassingen van e-government", aldus ICT-wethouder W. Stolte.

De WOZ-infodesk is ontwikkeld om burgers meer inzicht te geven in besluiten van de gemeente over de Wet waardering Onroerende Zaken (WOZ). Inwoners van Den Haag kunnen online onder andere taxatieverslagen en plattegronden opvragen.

Het Residentie.net is bedoeld om de digitale snelweg voor alle Hagenaars toegankelijk te maken. Alle inwoners van die stad kunnen zich gratis aansluiten. Residentie.net is bovendien op verschillende manieren te ontvangen. Iedere Hagenaar met een tv met teletekst en een telefoon kan het al ontvangen. Den Haag is een van de drie steden die door minister Van Boxtel (Grote Steden en ICT) zijn aangewezen als pilot op het gebied van elektronische overheidsinformatie.

VS gaan vaccin tegen miltvuur verstrekken

Amerika heeft besloten een vaccin tegen de antraxbacterie te verstrekken aan mensen die een hoog risico lopen op besmetting. Het gaat onder anderen om laboratoriummedewerkers, ontsmettingsspecialisten en postmedewerkers, meldde CNN vrijdag.

De maatregel is genomen door het Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en -preventie (CDC). Volgens de instelling is besloten tot vaccinatie omdat deze groep mensen "constant wordt blootgesteld" aan de antraxbacterie.

De VS worden sinds de aanslagen op 11 september geteisterd door brieven en pakjes die antraxsporen bevatten. Deze bacterie kan leiden tot de gevreesde miltvuurinfectie. Tot dusver is bij veertien personen miltvuur ontdekt, drie mensen zijn overleden. Bij vier mensen is nog onduidelijk of ze zijn besmet. Ongeveer 10.000 Amerikanen nemen uit voorzorg antibiotica.

Miltvuur vastgesteld in Pakistan

In Pakistan is een geval van miltvuur vastgesteld. De ziekte is aangetroffen bij een Pakistaanse medewerker van een buitenlandse bank in de zuidelijke stad Karachi. Dat heeft de arts van de bankfunctionaris meegedeeld.

De betrokken man zou een poederbrief hebben gekregen met de antraxbacterie. Hij is niet in levensgevaar. Pakistan is momenteel een belangrijke bondgenoot van de VS in diens strijd in Afghanistan.

Lockheed krijgt order voor opvolger F-16

Het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartconcern Lockheed Martin Corp. gaat de opvolger van de F-16 straaljager bouwen. Het Pentagon verstrekte vrijdag de opdracht voor de zogenoemde Joint Strike Fighter (JSF).

Het gaat om een tienjarig contract dat als de grootste defensie-opdracht in de militaire geschiedenis geldt. De waarde van de order ligt bijna op 20 miljard dollar (bijna 50 miljard gulden). In eerste aanleg ontwikkelt Lockheed Martin het nieuwe toestel verder. Uiteindelijk kan het totale programma, waarin verschillende varianten moeten worden vervaardigd makkelijk meer dan 200 miljard dollar bedragen. Naar schatting zullen de bestellingen voor de nieuwe generatie gevechtstoestellen in de komende twintig tot dertig jaar op 3000 stuks uitkomen.

Lockheed Martin heeft daarmee Boeing afgetroefd. Lockheed Martin is een concern dat niet alleen actief is in de lucht- en ruimtevaart, maar is ook een sterke speler in de defensie-industrie. Boeing is eveneens een gecombineerd lucht- en ruimtevaartconcern, maar heeft wat meer dan Lockheed Martin de nadruk liggen op de civiele industrie.

De keuze voor Lockheed Martin is een gevoelige klap voor Boeing. Dit concern heeft de laatste tijd te kampen met een teruglopende vraag naar toestellen voor het burgerluchtvaartverkeer.

Politie neemt zes ton vuurwerk in beslag

De politie heeft vrijdag in Gilze ongeveer 6000 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het ging om knal- en siervuurwerk van een groothandel aan de Raadhuisstraat. Het vuurwerk was zwaarder dan de vergunning van het bedrijf toestond.

Volgens de politie, die een routinecontrole uitvoerde, zorgde dat voor een onveilige situatie in de loodsen van de groothandel. Tegen de eigenaar, een 52-jarige Gilzenaar, is proces-verbaal opgemaakt. De waarde van het vuurwerk is niet bekend.

Verdachte cyberseks blijft achter de tralies

legacy81 en Pagan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 23-jarige inwoner van Utrecht die wordt verdacht van cyberseks met een minderjarige wordt niet op vrije voeten gesteld. Dat heeft het federaal gerechtshof van Chicago woensdag besloten. Volgens de rechter is de Nederlander vluchtgevaarlijk.

De man wordt ten laste gelegd dat hij de Amerikaanse staatsgrenzen zou zijn gepasseerd met de bedoeling seks te hebben met een minderjarige. De Utrechter, die een celstraf van maximaal vijftien jaar kan krijgen, verklaarde onschuldig te zijn.

De verdachte kwam eind maart in een chatbox in contact met een veertienjarig 'meisje'. Al snel kregen de chats een seksueel karakter en werden er pornografische afbeeldingen verstuurd. Toen het 'meisje' de man uitnodigde voor een bezoek, bleek ze in feite een politie-agent te zijn en werd de man bij het Holiday Inn Plaza hotel in Chicago opgepakt.

Een knalhuwelijk

Carin aka Trijntje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat cadeaus soms met recht een knaller zijn, merkte een 47-jarige aanstaande bruidegom uit Valkenswaard gisternacht. Hij is licht gewond geraakt door een ontploft huwelijkscadeau tevens raakte een binnenmuur van zijn woning ontzet.

Het stel had bij het in ondertrouw gaan een doos met huwelijkscadeaus gekregen. Politiewoordvoerder Tini Gilsing vermoedt dat enkele spuitbussen met haarlak die in het 'weddingsurprisepakket' zaten als gevolg van een klein brandje zijn geëxplodeerd.

Het onfortuinlijke bruidspaar had in de woonkamer enkele kaarsjes aangestoken en is vermoedelijk in slaap gevallen. De brandende kaarsjes bleken omgevallen waardoor de vloerbedekking begon te smeulen. Door de hitte moeten de spuitbussen in de doos met huwelijkscadeaus zijn ontploft.

Het toekomstige echtpaar had net hun woning aan de Valkenswaardse Jeneverbeslaan helemaal opgeknapt. "Zij wonen hier pas een maand", weet een buurman. "Zij waren elke dag aan het schilderen. Het belooft wel een knalhuwelijk te worden."

Taliban executeert belangrijke tegenstander

Een woordvoerder van de Taliban en een onafhankelijke bron hebben gemeld dat Abdul Haq, een belangrijke tegenstander van de Taliban, vrijdag in Kabul is geëxecuteerd.

Amerikaanse diplomaten in de regio hebben bevestigd dat Haq, die bezig was met een vredesmissie in Afghanistan, inderdaad gevangen is genomen door de Taliban, maar weten niet zeker of hij nog leeft.

De woordvoerder van de Taliban zei verder dat Haq, een voormalig aanvoerder van de mudjaheddin, twee satelliettelefoons en Amerikaans geld op zak had. Ook zijn een neef van Haq en een andere Taliban tegenstander geëxecuteerd.

Amerika ontkend dat Haq voor hen werkte, maar bronnen binnen de Amerikaanse regering zeggen wel dat hij gesteund werd door de diverse geheime diensten.

Brand legt Agrarische school in de as

AReLaXeD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdagnacht rond een uur of half 1 heeft een grote uitslaande brand de Agrarische school in Heerhugowaard volledig in de as gelegd.

Een omliggende autobedrijf en installatiebedrijf kon ter nauwer nood door de brandweer gered worden door ze nat te spuiten. Over de oorzaak is niets bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Dit omdat er al geruime tijd een pyromaan in de regio Alkmaar actief is.

Kamerlid wil eind aan Bin Laden-grappen

Tweede-Kamerlid Rabbae van GroenLinks wil dat cabaretiers en komieken stoppen met het maken van grappen over de oorlog in Afghanistan, Osama Bin Laden en terroristen.

In het TV-programma Netwerk zei hij te vrezen voor polarisatie tussen allochtone en autochtone Nederlanders. "Ik ben bang dat dit soort grappen in het verkeerde keelgat kunnen schieten", aldus Rabbae. Ook vind hij de grappen getuigen van weinig respect voor de mensen die inmiddels zijn omgekomen.

Als voorbeeld werd een video vertoond van het programma "Kopspijkers", waarin een nep-Bin Laden door Amsterdam werd achtervolgd. Volgens Rabbae zou zo'n grap kunnen leiden tot een verkeerd beeld van moslims in Nederland.

In hetzelfde programma werd ook de maker van "Kopspijkers", Jack Spijkerman, geïnterviewd. Hij was het absoluut oneens met dhr. Rabbae. Hij vertelde dat dan net zo goed gestopt zou kunnen worden met het maken van grappen over Belgen, Joden, Duitsers enz. Bovendien zou het maken van grappen juist mensen aan het denken zetten.

Rabbae riep overigens eerder ook al op tot een verbod op het boek "De Duivelsverzen" van schrijver Salman Rushdie.

Mogelijk geheime afspraken Endemol en NOB

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat onderzoek doen naar mogelijk geheime afspraken tussen televisieproducent Endemol en het Nederlands Omroep Productiebedrijf (NOB).

Dat zei een woordvoerder van de NMa vrijdagavond in de uitzending van het KRO-programma Reporter. Het programma heeft onderzoek gedaan naar mogelijke illegale handelingen van Endemol.

De afspraken zouden gaan over "hoge kortingen" op de huur van studio's en andere faciliteiten, die vervolgens niet aan de omroepen werden doorberekend. Met de contracten daarover zijn miljoenen guldens gemoeid, bleek uit het onderzoek van Reporter.

Ook bleken Endemol medewerkers, die slechts part-time aan diverse TV-projecten meewerkten, full-time te worden gefactureerd. Hierdoor kon het gebeuren dat de omroepen moesten betalen voor een medewerker die 38 dagen in een maand had gewerkt

NS haalt strippenkaarten uit kaartautomaten

Furrball had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NS stopt per 30 oktober met het verstrekken van strippenkaarten via de welbekende gele kaartjesautomaten. Dit omdat in de afgelopen maanden veertig van deze automaten zijn opengebroken en de strippenkaarten het enige van waarde in de automaat zijn (contant geld is alleen muntgeld, iedereen betaalt bijna met pin).

Aangezien de automaten met grof geweld opengebroken worden kunnen ze vaak niet gerepareerd worden en een nieuwe automaat kost al gauw 50.000 gulden. De totale schade bedraagt nu al enkele miljoenen guldens. De NS gaat werken aan nieuwe veiligheidsmaatregelen en verwacht dat de strippenkaarten eind februari weer te koop zijn bij de kaartverkoop-automaten.

Aanval met amerikaanse grondtroepen mislukt

said had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aanval in Afghanistan door Amerikaanse commando's is afgelopen weekend behoorlijk mislukt. De commando's moesten vluchten, nadat men op fel verzet van plaatselijke talibanstrijders was gestuit.

Bij de aanval door het 75e regiment Rangers tegen stellingen van de Taliban ten zuiden van Kandahar had men niet gerekend op zware tegenstand. De actie was bedoeld als een oefening voor het aanvallen van stellingen die volgens de inlichtingendiensten zwak werden verdedigd. Zo hoopten de bevelhebbers positieve publiciteit voor de 'nieuwe oorlog' te krijgen.

Na een onverwachte felle tegenaanval droop de elite-eenheid af in een Chinook-helikopter, die tijdens de vlucht zwaar werd beschadigd. Over eventuele slachtoffers is niets bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.