Nieuwe voorzitter voor Veronica

Mr. Willem van der Meer de Walcheren is benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging Veronica (VOO). Dat maakte het mediabedrijf vandaag bekend.

Van der Meer de Walcheren was al enige tijd interim-voorzitter na het vroegtijdige vertrek van J. van der Reijden. De nieuwe topman was ooit directeur van de Holland Media Groep (HMG), de moedermaatschappij van RTL4/5 en Yorin. Momenteel is hij advocaat en die functie blijft hij ook naast het voorzitterschap vervullen. Veronica bezit op dit moment een omroepblad, drukbezochte internetsite en het kabelradiostation Kink FM.

Nieuwe stijl
De nieuwe frontman wil gaan bouwen aan een Veronica nieuwe stijl. Daarin moeten radio en tv een prominente rol gaan spelen. Als de vereniging erin slaagt om rond 15 oktober een nieuw kabelstation met minimaal 50 procent dekking te krijgen, dan keert Veronica FM op die frequenties terug. Volgens Van der Meer de Walcheren zijn er prominente radiomakers die zich al hebben aangemeld om ervoor te werken.

Om weer op tv terug te keren is de VOO 'in constructieve bespreking' met clipzender The Box. Beide partijen denken erover om overdag clips te blijven uitzenden, waarna Veronica in de avonduren uitzendingen zou kunnen gaan doen. Ze streven er naar die constructie in januari of februari te laten starten. "Maar als het niet lukt is Veronica ook in overleg met andere partijen," aldus de nieuwe voorzitter.

Minder kijkers
Van der Meer de Walcheren denkt wel dat zijn nieuwe Veronica minder kijkers zal trekken dan toen de zender nog binnen HMG-verband viel. "We mikken op een marktaandeel van 4 procent. Dat is wel meer dan het huidige aandeel van V8. Die zender heeft 3 procent, toch wel behoorlijk triest." Jongerenzender Yorin, bij HMG de opvolger van Veronica, heeft momenteel een aandeel van 8 procent.

Hoe de programma's van 'Veronica nieuwe stijl' er precies uit moeten gaan zien, kan de voorzitter nog niet aangeven. Wel wil hij veel meer koppeling tussen radio- en tv-programma's en (breedband)internet.