Buitenlanders wilden les bij R'damse vliegclub

De Rotterdamsche Aero Club (RAC) heeft rond juli dit jaar per e-mail vanuit diverse islamitische landen verzoeken gekregen voor informatie over het nemen van vlieglessen. Volgens instructeur A. Boon kwamen die verzoeken uit onder meer Libië en de Verenigde Arabische Emiraten.

De e-mailberichten baarden in eerste instantie niet veel opzien. Pas na de aanslagen in de Verenigde Staten van vorige week dinsdag, legden medewerkers van de vliegschool een verband tussen de e-mails en mogelijke terroristen.

De afzenders van de e-mails vroegen voornamelijk inlichtingen over vliegopleidingen, aldus Boon. "We hebben die berichten nooit beantwoord, want we vonden het vreemde verzoeken. Vooral omdat er ineens veel belangstelling uit het Midden-Oosten kwam." De afzenders schreven in veel gevallen dat ze al een theoretische vliegopleiding hadden, de praktijklessen wilden ze in Rotterdam volgen.

De RAC gooide veel mailtjes meteen al weg. De zes aanvragen die nog over zijn, worden gegeven aan het Openbaar Ministerie. De RAC geeft overigens alleen les in sportvliegtuigen.

Jojogirl nog bedankt voor het submitten.