Storm raast over Limburg

Een storm heeft donderdagavond in Limburg voor overlast gezorgd. Een tent van kindervakantiewerk in Echt moest worden ontruimd, omdat de wind de tent ontzette en aan flarden dreigde te waaien. De kinderen zijn geëvacueerd naar een nabijgelegen sporthal.

In Roermond waaide een dak van een voormalige supermarkt af en in Zuid-Limburg vielen bomen en lichtmasten over de weg. Verscheidene geparkeerde auto's zijn daardoor volgens een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid beschadigd geraakt.

In Echt sloeg de bliksem in een woning in en in Weert raakte een schuur mogelijk door blikseminslag in brand. Ook in Weert kwamen op verscheidene plaatsen takken op de weg terecht.

In Zuid- en Midden-Limburg werd het na elven weer rustig. De storm trok verder naar het noorden weg.

De Nederlandse Spoorwegen ondervonden eveneens hinder. In zowel de trein tussen Nijmegen en Den Bosch als tussen Helmond en Deurne sloeg de bliksem in.

Het noodweer sloeg voordat het Zuid-Limburg bereikte toe in Belgisch Limburg. In onder meer Tongeren, Heusden, Beringen en Hasselt zorgde het zware onweer voor wateroverlast en omgewaaide bomen. Alle brandweerkorpsen in de provincie zijn opgetrommeld om de waterellende weg te werken.