Man overlijdt in Haarlemse politiecel

Een 27-jarige Haarlemmer die zaterdagavond is aangehouden, is gisteravond overleden in het politiebureau aan de Haarlemse Koudenhorn. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Vandaag wordt sectie verricht. Bovendien stelt de rijksrecherche een onderzoek in.

De man was zaterdagavond aangehouden op verdenking van diefstal met geweld, nadat een andere Haarlemmer zich als slachtoffer van beroving bij de politie had gemeld. Het slachtoffer vertelde dat hij in de Iordensstraat was beroofd. Onder bedreiging met een mes beroofden de 27-jarige man en een medeplichtige hem van pillen, wiet en een mobiele telefoon. De identiteit van de medeverdachte is bekend bij de politie, maar hij was vanochtend nog niet aangehouden. De 27-jarige man werd zaterdagavond wel meteen aangehouden omdat agenten hem zagen fietsen.

Tegen zes uur gisteravond bleek de arrestant buiten bewustzijn in zijn cel te liggen. Pogingen om hem te reanimeren faalden. De korpsleiding heeft de officier van justitie gewaarschuwd, die de rijksrecherche inschakelde. Volgens de politie is bij de aanhouding geen geweld gebruikt. Verder worden geen mededelingen gedaan, hangende het onderzoek.