Brand in gebouw uitgeverij VNU

Van C00l~Whip en meneer draak kregen we via de newssubmit te horen dat het gebouw van de afdeling tijdschriften van het uitgeversconcern VNU in Hoofddorp geteisterd werd door een brand. De brandweer gaf ongeveer half zeven het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het gebouw was voor de rest van de dag afgesloten. Voor de medewerkers van diverse weekbladen was dat een probleem. "De laaste pagina's lagen al klaar, maar konden wij niet meer doorgeven aan de drukker", vertelde een medewerker van Nieuwe Revu. "Nu maken we bij iemand thuis alternatieve pagina's met foto's en verhalen over de brand."

Volgens de brandweer ontstond het vuur rond kwart voor vijf bij werk aan het dak boven de fitnessruimte in het VNU-gebouw. Daarbij zijn enkele gasflessen ontploft. "We hoorden drie knallen waarna iedereen naar buiten werd gedirigeerd", vertelde een medewerkster.

Ongeveer achthonderd werknemers van het concern die in het gebouw waren, moesten direct naar buiten. Normaal werken er ruim tweeduizend mensen, maar velen waren al naar huis of zijn met vakantie.

Het treinverkeer tussen Leiden en Schiphol heeft krap een half uur stilgelegen op last van de brandweer. Rond kwart over vijf werd dat weer hervat. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen tot een half uur. Volgens de brandweer van Haarlemmermeer is er veel waterschade. Het gebouw is dinsdag weer gewoon toegankelijk.