FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 juli 2001

Huwelijk voor Birgit Schuurman

Zangeres Birgit Schuurman (23) gaat trouwen met haar vriend Kaja Wolffers. Dit heeft haar manager vandaag bekend gemaakt. De geplande datum voor de bruiloft is "ergens volgend jaar".

Birgit is bekend van onder andere haar singles A Little Famous, I Know en haar huidige single Few Like You. Haar nieuwe album is onlangs uitgebracht onder de titel Few Like Me en komt deze week op plaats 34 binnen in de Album Top 100.

Manlief Kaja Wolffers is opnameleider bij de soapserie Onderweg naar morgen van Yorin.

Geestelijk vader Calimero overleden

Afgelopen zaterdag is in zijn woonplaats Milaan de geestelijk vader van het tekenfilmfiguurtje Calimero overleden. Antonio Pagotto werd 80 jaar. Dit heeft zijn uitgeverij San Paolo maandag bekendgemaakt.

Pagotto bedacht Calimero in juli '63 samen met zijn broer Nino. Zij hadden opdracht gekregen een tekenfilmfiguurtje te bedenken voor de reclamecampagne van het wasmiddel AVA. Calimero was zwart en hij klaagde dat niemand hem aardig vond omdat hij die kleur had. "Je bent niet zwart, je bent alleen maar vuil", was de reclameslogan van AVA.

Later werd Calimero - met altijd een halve eierschaal op zijn hoofd - in tal van andere landen beroemd door tal van televisiefilmpjes voor kinderen. Ook in Nederland was hij te zien en hier werd hij beroemd met zijn uitspraak "Zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk!"

Het idee achter Calimero
Pagotto, beter bekend onder zijn artiestennaam Toni Pagot, vertelde graag hoe hij op het idee van Calimero was gekomen. "Om iets te verkopen, moet je de belangstelling van de vrouwen wekken. En wat trekt de aandacht van de vrouw? Kinderen en dieren. Het prototype van een argeloos kind is het kuikentje. Als je dat zielig en onhandig naakt, wekt het nog meer sympathie. Als je het ook nog zwart maakt krijgen ze onmiddellijk het idee dat hij gewassen moet worden."

Niet iedereen was dol op Calimero. De Italiaanse reclamefotograaf Oliviero Toscani - die bekend werd door zijn controversiële foto's voor het modemerk Benetton - noemde de films met het eendje 'zielig, racistisch en fout' omdat hij vindt dat reclame die inspeelt op gevoelens van tederheid slecht is.

Brand in gebouw uitgeverij VNU

Van C00l~Whip en meneer draak kregen we via de newssubmit te horen dat het gebouw van de afdeling tijdschriften van het uitgeversconcern VNU in Hoofddorp geteisterd werd door een brand. De brandweer gaf ongeveer half zeven het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het gebouw was voor de rest van de dag afgesloten. Voor de medewerkers van diverse weekbladen was dat een probleem. "De laaste pagina's lagen al klaar, maar konden wij niet meer doorgeven aan de drukker", vertelde een medewerker van Nieuwe Revu. "Nu maken we bij iemand thuis alternatieve pagina's met foto's en verhalen over de brand."

Volgens de brandweer ontstond het vuur rond kwart voor vijf bij werk aan het dak boven de fitnessruimte in het VNU-gebouw. Daarbij zijn enkele gasflessen ontploft. "We hoorden drie knallen waarna iedereen naar buiten werd gedirigeerd", vertelde een medewerkster.

Ongeveer achthonderd werknemers van het concern die in het gebouw waren, moesten direct naar buiten. Normaal werken er ruim tweeduizend mensen, maar velen waren al naar huis of zijn met vakantie.

Het treinverkeer tussen Leiden en Schiphol heeft krap een half uur stilgelegen op last van de brandweer. Rond kwart over vijf werd dat weer hervat. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen tot een half uur. Volgens de brandweer van Haarlemmermeer is er veel waterschade. Het gebouw is dinsdag weer gewoon toegankelijk.

Oranjemars rustig verlopen

De omstreden Oranjemars in het het Noord-Ierse Portadown is zondag zonder problemen verlopen. In totaal gingen zo'n 2000 protestanten de straat op. Meer dan 3000 politieagenten en militairen moesten voorkomen dat er ongeregeldheden ontstonden.

De protestanten marcheerden naar de Anglicaanse kerk op de heuvel van Drumcree voor een eredienst. Bij de katholieke wijk rond Garvaghy Road werden ze tegengehouden door de autoriteiten. De buurt was afgezet met prikkeldraad en een metershoge hek.

De Oranje-orde wil de omstreden route langs Garvaghy Road gebruiken om na de eredienst terug te keren naar Portadown, maar sinds 1998 is dat niet meer toegestaan.

Het jaarlijks evenement herdenkt de overwinning van de protestanten op de katholieken bij de Boyne-rivier in 1690.

Tropische storm eist 121 levens

De tropische storm Utor, die vorige week heeft huisgehouden in de Filipijnen, heeft aan zeker 121 mensen het leven gekost. Nog 44 mensen worden vermist.

Inmiddels heeft Utor China bereikt en daar zware verwoestingen aangericht. In de zuidoostelijke provincie Guangdong zijn zeker drie doden gevallen.

De autoriteiten hebben 10.000 soldaten en een tienvoud daarvan aan burgers ingezet om de bevolking bij te staan in de strijd tegen het water.

Broer Milosevic naar Den Haag

Borislav Milosevic heeft aangekondigd naar Den Haag te willen reizen om zijn gevangen broer en ex-president van Joegoslavië, Slobodan Milosevic, te bezoeken.

Borislav wil een visum aanvragen bij de Franse ambassade in Moskou. Hij hoopt dan zonder problemen naar Nederland te kunnen reizen in het kader van het verdrag van Schengen. Het is niet duidelijk waarom hij niet direct bij de Nederlandse ambassade zijn visum probeert te verkijgen.

Meer over Milosevic:

Massagraf gevonden in Bosnië

In het oosten van Bosnië hebben de autoriteiten een massagraf met ruim 200 lijken ontdekt. Het zou gaan om slachtoffers van de slachting in Srebrenica waar in juli 1995 vermoedelijk 8000 moslims zijn vermoord nadat de stad in Servische handen was gevallen.

Het massagraf werd ontdekt bij Liplje in de buurt van de stad Zvornik. Het gaat om een van de grootste massagraven die tot nu toe in Bosnië zijn gevonden.

Woensdag wordt in Srebrenica, in het Servische deel van Bosnië, de jaarlijkse herdenking van het bloedbad gehouden.

Tour: Wauters in geel na etappe-overwinning

Marc Wauters heeft de tweede etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Belg wist in eigen land als eerste over de streep te komen, vóór Fransman Pretot en Zuidafrikaan Hunter. Vanwege de verkregen bonificatieseconden is de renner van de Rabobank-equipe de nieuwe drager van de gele trui, op 12 seconden gevolgd door Stuart O'Grady. Nederlander Servais Knaven staat 3e in het algemeen klassement.

Na een vlakke etappe over 220,5 kilometer, waarbij wederom enkele valpartijen voorkwamen, bleef een kopgroep van 16 man 26 seconden voor op het peloton, alwaar de Est Jaan Kirsipuu de massasprint won, waardoor hij zich verzekerde van de groene trui. Jacky Durand mag morgen wederom de bolletjestrui om zijn schouders dragen, terwijl Hunter het 'jeugdklassement' aanvoert.

Zeemeeuw steelt kunstgebit

Een gepensioneerde Engelsman is zijn kunstgebit op een wel heel bizarre manier kwijtgeraakt. De 78-jarige man had zijn gebit net even lekker schoongemaakt en het op de vensterbank gelegd, toen een zeemeeuw daar landde en er met zijn valse tanden vandoor ging.

Een zoektocht naar het gebit leverde Basil Matthews en zijn vrouw niets op, zodat er voor de man niets anders opzat dan de rest van hun welverdiende vakantie zacht voedsel te eten. Die vakantie was dus goed verpest.

Portugal drukt geen dure Eurobiljetten

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Potugal zal geen briefjes van 200 en 500 euro drukken. Volgens de Portugese centrale bank is er nauwelijks behoefte aan deze biljetten. Potugezen betalen liever met een cheque, de pinpas of een creditcard en hebben niet graag veel geld op zak. Het grootste bedrag op een Portugees bankbiljet is 10.000 escudo (50 euro) en die is al zelden te zien.

Biljetten van 200 en 500 euro uit andere landen zullen wel wettig betaalmiddel zijn in Portugal. Maar toeristen die ze willen uitgeven, zullen waarschijnlijk de nodige weerstand ondervinden.

Ivanisevic wint Wimbledon

TrudtNo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goran Ivanisevic heeft de bloedstollende finale van Wimbledon gewonnen. De Kroaat, verliezend finalist in 1992, 1994 en 1998 was in vijf sets (6-3 3-6 6-3 2-6 9-7) te sterk voor de Australiër Patrick Rafter.

De openingsset werd door Ivanisevic gewonnen, waarna Rafter zich door de opslag van zijn tegenstander brak. Ivanisevic kreeg last van zijn linkerschouder en moest de setwinst afstaan aan Rafter.

Na twee blessurebehandelingen kwam de Kroaat weer terug. De derde set kwam hem toe, waarna Rafter de vierde set naar zich toetrok. In de vijfde set was het na 4 matchpoints afgelopen en kwam de droom van Ivanisevic uit.

Het is voor het eerst dat een met een wild card toegelaten tennisser Wimbledon op zijn naam schrijft.

Indiase politie valt Homo-clubs binnen

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Indiase politie is in het noorden twee homoclubs binnengevallen en heeft acht mensen gearresteerd. Zij worden beschuldigd van het uitlokken van sodomie en samenzwering. De politie is nog bezig met onderzoek naar andere bezoekers van de bars.

In India is sodomie en homoseksualiteit een taboe. Niemand durft homoseksualiteit toe te geven. Wie 'verdacht' is, ligt er in de gemeenschap vaak uit. De politie is er inmiddels achter dat enkele homoclubs zich als maatschappelijke centra voor aidsslachtoffers voordeden. In totaal zouden de clubs zo'n vijfhonderd leden tellen.

Pfft, hebben ze daar nog niet van meegaan met je tijd gehoord??

Hacker Gates' creditcard niet in cel

De hacker die de creditcardgegevens van Microsoft-topman Bill Gates stal, hoeft van een rechter in het Britse Wales niet de cel in. In plaats daarvan moet de 19-jarige jongen zich onder behandeling van een psychiater stellen.

De hacker brak in op slechtbeveiligde e-commercesites en stal er gegevens van duizenden klanten. Met de informatie betaalde hij computerapparatuur en met de creditcarddetails van Gates zelfs Viagra voor de multimiljonair.

Britney zorgt voor erectieproblemen

Een strippende Britney Spears zorgde voor ophef bij de opnames van haar eerste film 'What Friends Are For'. Haar tegenspeler, de acteur Justin Long, werd iets te opgewonden en kreeg het niet voor elkaar om zijn geslacht onder controle te houden.

Justin moest vervolgens een speciale onderbroek aan voor de betreffende scène. Dit hield zijn geslacht uiteindelijk in bedwang. 'Ik heb boxershorts aan, terwijl Britney naast mij zit in haar bh en slipje. Daarom wilde ik een jockstrap dragen. Ik heb er zelfs over nagedacht er twee te dragen' aldus een opgewonden Long.

Nederlanders vliegen steeds vaker

Nederlandse vakantiegangers gaan steeds vaker met het vliegtuig op vakantie. Vorig jaar werden er 4,1 miljoen vliegvakanties geboekt. Het Middellandse-Zeegebied is binnen Europa favoriet. In totaal gaven Nederlandse reizigers ƒ9,4 miljard uit aan deze trips.

Tien jaar geleden lag het aantal vliegvakanties nog op 1,8 miljoen. Doordat de welvaart is gestegen en de mensen dus meer aan hun vakantie te besteden hebben, is dit aantal zo explosief gestegen.

Landelijk onderzoek naar chlamydia

Er komt een groot landelijk onderzoek naar de geslachtsziekte chlamydia. Het onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de verspreiding van de infectieziekte. Dit gebeurt naar aanleiding van Amsterdamse onderzoeken die uitwezen dat 5 procent van de jongeren tussen de 15 en 29 jaar met de ziekte besmet is.

Chlamydia vergt nog steeds meer dan 60.000 slachtoffers per jaar, zowel mannen als vrouwen. Op langere termijn kunnen alleen vrouwen onvruchtbaar worden als gevolg van de infectie. Per jaar gebeurt dit meer dan duizend maal. Als de ziekte echter op tijd wordt ontdekt, kan er veel leed voorkomen worden met een simpele antibioticakuur.

Ruim honderd stalkers vervolgd

Sinds de invoering van de antistalkingswet, deze week een jaar geleden, heeft het Openbaar Ministerie ruim honderd stalkers vervolgd. 13 stalkers werden tot een gevangenisstraf veroordeeld, één moest zich psychiatrisch laten behandelen. In de meeste gevallen is echter nog niet bekend wat de staf is. De maximumstraf die op stalking staat is 3 jaar celstraf.

Stalken is het hardnekkig lastig blijven vallen van een persoon. Vaak is dit een ex-geliefde en is de dader een man. Ook beroemde mensen hebben soms te maken met stalking.

Met dank aan berney voor dit bericht!

Potter houdt bezem verkeerd om

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tovenaarsleerling Harry Potter houdt zijn bezem verkeerd om. Britse heksen hebben dat geconstateerd in een voorvertoning van de bioscoopfilm die in november gaat draaien. Ze zijn er erg door van slag en hebben zelfs een vloek uitgesproken over Hollywoodstudio Warner Bros die de film maakte.

De heksen wensen in hun banvloek dat er nauwelijks bioscooppubliek komt opdagen, totdat de filmstudie toegeeft dat ze een fout hebben gemaakt. Een heksenbezem hoort met het bezemgedeelte naar voren, en beslist niet naar achteren.

Hoge priester Kevin Carlyon, lid van een heksenkring, zegt dat het een veelgemaakte fout is. Hij heeft zelf drie bezems, maar die blijven voorlopig aan de grond. "De Britse luchtvaartautoriteiten hebben me nog geen toestemming verleend om het luchtruim te kiezen."

Tja...

Politie raad aangifte zedenmisdrijf af

De politie Gooi- en Vechtstreek heeft een vrouw uit Alblasserdam ontmoedigd om aangifte te doen van aanranding van haar zesjarige dochtertje. Het kind werd lastig gevallen door een 21-jarige, licht gehandicapte Hilversummer. Volgens de politie zou de zaak niet ernstig genoeg zijn voor vervolging. Justitie spreekt daarentegen van een vorm van verkrachting en zou het zeker hoog opnemen.

De kwestie loopt al enkele maanden, maar is nu pas echt aan het licht gekomen.

Toen de moeder aangifte wilde doen, werden daar vanuit de afdeling Jeugd- en Zedenzaken van de politie Gooi- en Vechtstreek zoveel bezwaren tegen aangevoerd dat de vrouw stelt: ,,Het werd ons zwaar afgeraden.'' Zo zou het kind aan een ingrijpend verhoor worden onderworpen.

Paard op hol met meisje van 3 op rug

Een meisje van drie uit Eindhoven is bij haar kinderverjaardagsfeestje in Geldrop aan de dood ontsnapt. De kinderen vertrokken met een huifkar vanaf een speeltuin aan het Speeltuinpad, voor een rondrit. Het jarige meisje wilde graag op de rug van het trekpaard zitten. De eigenaar van het paard vond dat goed, omdat het paard als tam bekend stond.

Dat viel echter tegen, want plots sloeg het paard op hol, met huifkar en al. De eigenaar probeerde het tegen te houden door het om de nek te vliegen, maar het paard trapte hem weg. Het meisje wist zich vast te grijpen. Vervolgens rende het paard over het Speeltuinpad via de rijbaan van de Fleskensstraat de inrit van een woning op, waar het dwars door een metalen garagedeur liep en tenslotte tot staan werd gebracht door de achtermuur van de garage.

Pas daar kon het doodsbange meisje van de rug van het paard gehaald worden. Ze is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar was op wat kneuzingen na niet gewond.

Jongen (15) beroofd van zuurverdiende geld

Een 15-jarige jongen uit Assen is zaterdagmiddag op klaarlichte dag in zijn woonplaats door een onbekende man overvallen. De jongen had de hele dag hard gewerkt. Hij had voor zijn werkzaamheden honderd gulden gekregen. Moe maar voldaan fietste de knul aan het einde van de middag naar huis.

Hij had niet lang plezier van zijn zuurverdiende centen. Toen de jongen rond 16.30 uur over het fietspad langs de Mahatma Gandhiweg in Assen fietste, werd hij aangesproken door een onbekende man.

De ongeveer dertig jaar oude man vroeg of hij een shaggie van de jongen mocht draaien. De knul stemde nietsvermoedend toe. De man draaide rustig een shaggie. Niets aan de hand. Tot de man plotseling een voorwerp tegen de buik van de jongen hield en geld eiste. De geschrokken tiener gaf snel het briefje van honderd gulden dat hij zojuist had verdiend.

De man ging er op zijn fiets vervolgens als een haas vandoor. De 15-jarige Assenaar stond met lege handen. De politie stelt een onderzoek in

Carnaval in Bristol eindigt met geweld

In de Britse stad Bristol zijn in de nacht van zondag op maandag vier mensen neergeschoten en heeft iemand met een machete ingehakt op het hoofd van een vijfde slachtoffer. Het geweld deed zich voor na afloop van het St. Paul's carnaval dat jaarlijks in Bristol wordt gevierd.

Een 26-jarige man werd in zijn arm en been geschoten met een spijkerpistool en twee twintigers uit Londen werden in hun dij geschoten, van wie een met een pistool waarmee lagerkogels werden afgeschoten. Naar aanleiding van een van de schietpartijen op de Londenaars werden vier mannen uit de omgeving van Birmingham gearresteerd.

Bij andere incidenten werd een 23-jarige vrouw uit de omgeving van Bristol van dichtbij in haar buik geschoten en hakte iemand met een machete in op het hoofd van een man. De gewonden verkeren inmiddels in "stabiele" toestand, aldus de politie.

Rond 6.30 uur in de ochtend plaatselijke tijd werden drie mannen en een vrouw gearresteerd na een schietpartij tussen twee groepen. De politie denkt dat de gewelddadige incidenten veroorzaakt zijn door mensen van buiten Bristol.

Turkse politie pakt Hezbollah aan

Bij een vuurgevecht tussen de Turkse politie en enkele aanhangers van de fundamentalistische moslimgroepering Hezbollah is maandag een persoon om het leven gekomen. Een politieagent raakte gewond.

Vuurgevecht van 6 uur

Een groep Hezbollah-aanhangers hield zich schuil in een flatgebouw in Diyarbakir, in het zuidoosten van Turkije, toen de politie er binnenviel. Er volgde een vuurgevecht, dat ongeveer zes uur duurde. Heel wat bewoners uit het flatgebouw vluchtten de straten op.
Volgens het Turkse persagentschap Anadolu werd er onmiddellijk na de inval, die maandagmorgen omstreeks 4.00 uur plaatsvond, gevuurd.
De politie gebruikte traangas en automatische wapens om de militanten te verschalken, waarop de twee nog aanwezige rebellen zich na een urenlange kogelregen aan de politie overgaven.

Achttien maanden geleden besloot de Turkse overheid om de aanhangers van de illegale moslimgroep in het land harder aan te pakken. De Turkse splintergroep van de fundamentalistische beweging wordt in Turkije voor meer dan 60 moorden verantwoordelijk geacht. De stoffelijke overschotten van de slachtoffers werden teruggevonden. Ze zouden voor hun dood door Hezbollah gefolterd zijn.

Flesjes badolie kunnen openbarsten

Zwitsal heeft flesjes massage- en badolie te vol gedaan. Bij hoge temperaturen kan de druk stijgen en kunnen de flesjes breken. Zwitsal raadt in landelijke kranten aan de flessen in een doek te wikkelen en er twee dopjes van de inhoud uit te laten lopen.

Het gaat om flesjes Verzorgende Badolie, Massage Olie en Medicinale Badolie. Volgens Zwitsal is met de inhoud van de flesjes niets mis en kunnen mensen de olie gewoon gebruiken. De olie die nog in de winkels staat, wordt wel uit de schappen gehaald.

Man poetst ramen met urine

Een Italiaanse man moet voor de rechtbank verschijnen omdat hij de ramen van zijn eigen auto met urine heeft gewassen. Hij was al aangehouden en ondervraagt omdat hij in een plastic fles urineerde, maar nadat hij dit mengde met zeep en in het centrum van de stad zijn ramen begon te wassen, vonden de agenten het welletjes en hielden de man aan.

"He, dat polijst goed hoor..."

Met dank aan Vision voor de TIP!

Franse A1 zeker dicht tot woensdag.

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Franse autosnelweg A1, waar sinds zaterdag hier en daar 80 centimeter water op staat, blijft in elk geval tot woensdag in beide richtingen gesloten.

Het betreft de grote snelweg via Lille naar Parijs en ook die via Brussel en Valenciennes naar de Franse hoofdstad. De overstromingen volgden op de hevige regenval van de afgelopen dagen bij Roye, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Parijs.

Vooral buitenlandse toeristen, maar ook Fransen rijden er vast omdat er wegens onverklaarbare reden nauwelijks iets staat aangegeven. Na de tol bij Arras, iets ten zuiden van Rijsel, staat eenmaal op een verlicht letterbord te lezen: "attention, inondations" ofwel "kijk uit, overstromingen". Daarna niets meer. Het gevolg is dat honderden auto's, veelal met een caravan erachter, vastrijden. Met veel moeite, achteruitrijden en omdraaien worden zij vervolgens van de autosnelweg afgeloodst.

De borden met "deviation" (omleiding) zijn al even onduidelijk. Auto's worden daarmee het gebruik van de autosnelweg afgeraden, en bevinden zich vervolgens op departementale of rijksweg, die hier en daar ook onder water staan. Verdere aanduidingen zijn er niet of nauwelijks.

Niet duidelijk

Het ANWB Steunpunt in Lyon heeft dit weekeinde al enkele tientallen telefoontjes gekregen van Nederlandse vakantiegangers die vragen hoe ze nu naar het zuiden moeten rijden. Maar ook de ANWB kan ze niet vertellen waar de omleiding precies begint. "De weg is in ieder geval ter hoogte van Roye afgesloten", aldus een medewerkster bij de ANWB.

De SANEF - de maatschappij die de autosnelwegen in Noord- Frankrijk exploiteert, schuift de schuld deels in de schoenen van de DDE, de Franse Rijkswaterstaat die de zaken maar op moet lossen omdat dat hen niet aangaat.

Automobilisten, en ook vrachtwagens die sinds zondagavond weer rijden, die toch op de A1 terechtkomen, doen er goed aan na Arras de afslag Amiens te volgen, en vandaar de A16 via Beauvais naar Parijs of westelijker naar Versailles. De de radio op 107,7 FM worden speciale verkeersberichten verspreid, ook in het Engels. Het verstandigst is evenwel naar het zuiden te rijden via de oostelijke snelwegen (Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon, Lyon).

Leider Abu Sayyaf opgepakt

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén van de leiders van de radicale Filipijnse moslimbeweging Abu Sayyaf, Nadjmi Sabdula, is zondagavond gearresteerd. Dat heeft een woordvoerder van de Filipijnse strijdkrachten maandag bekendgemaakt.

Abu Sayyaf is verantwoordelijk voor een serie ontvoeringen dit jaar en vorig jaar. De islamitische rebellen houden momenteel ongeveer twintig mensen gevangen, onder wie drie Amerikanen. Diverse gijzelaars zijn al onthoofd teruggevonden. De regering probeert de rebellen uit te schakelen, maar dat is ze nog niet gelukt.

Illegaal bezoek op Cape Canaveral

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Doorgaans vertrekken en landen er spaceshuttles, maar afgelopen weekeinde kreeg het NASA Kennedy Space Center in Florida extra 'bezoek'; illegale immigranten die via de zee de Verenigde Staten binnen wilden.

Ook tot hun eigen grote verbazing kwamen ze aan land vlakbij de spaceshuttle Discovery die gereed wordt gemaakt om over een maand te vertrekken. De 'aliens' op Cape Canaveral waren 15 Chinezen en een Jamaicaan, meldt de New York Post zondag.

Jongen (15) om het leven gebracht

Kayuk + berney hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 15-jarige jongen uit Oude Pekela die zaterdag levenloos in de tuin achter zijn huis werd gevonden, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft de politie in Groningen maandag bevestigd. De politie kon eerder niet uitsluiten dat de jongen een ongeluk had gehad en gewond naar huis was gelopen.

Volgens de politie kwam uit sectie naar voren dat de jongen door "geweld van buitenaf" is overleden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Berichten dat de Pekelder door messteken is overleden, wil de politie niet bevestigen.

Het buurtonderzoek wordt komende week uitgebreid. Er werken 25 politiemensen aan de zaak.

Mika Hakkinen stopt met Formule1

C00l~Whip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mika Hakkinen heeft genoeg van Formule 1. Volgens het Duitse blad Auto Bild stopt de coureur aan het einde van het seizoen met racen. De Oosterburen zeggen dat zelfs al vaststaat wie de Fin opvolgt. Olivier Panis zou volgend jaar weer terugkeren naar McLaren-Mercedes. De Fransman was daar vorig jaar testcoureur.

Begin vorige week werd bekend dat David Coulthard zijn contract met McLaren al had verlengd. Volgens de BBC werd met de officiële aankondiging gewacht tot de tweede coureur bekend zou zijn. In de afgelopen week werd al volop gespeculeerd over een transfer van Jacques Villeneuve naar McLaren. Nu lijkt zijn teamgenoot er met de graal vandoor te gaan.

Niemand wil het nieuws over het afscheid van Hakkinen nog bevestigen. McLaren-Mercedes wilde de bezetting voor het komend seizoen over drie weken in Hockenheim bekend maken. Volgens sportdirecteur Norbert Haug van Mercedes staat er nog niets vast. "Zoals altijd in deze gevallen is het pure speculatie", verklaarde hij tegenover een Duits persbureau.

Hakkinen racet sinds 1991 in Formule 1. In 1993 stapte hij over van Lotus naar McLaren. In 1995 maakte hij een levensgevaarlijk ongeluk mee op het Australische circuit Adelaide. In 1998 en 1999 was hij bijna onstuitbaar in de McLaren-Mercedes. In beide jaren pakte hij de titel. Niettemin leed de Fin zichtbaar onder tegenslagen zoals technische storingen en zijn eigen fouten. Na het behalen van het wereldkampioenschap in 1999 zei hij dat hij nooit meer zo'n zwaar seizoen wilde meemaken.

Het seizoen 2001 verloopt rampzalig voor Hakkinen. In tien Grands Prix verzamelde hij slecht negen wk-punten. Zijn teamgenoot David Coulthard reed er 47 bij elkaar. Het lijkt erop dat de tweevoudig wereldkampioen zijn teamgenoot in de komende races moet ondersteunen. Vorige week maakte Hakkinen nog een angstaanjagende crash mee. In een testsessie verloor hij bij bijna 300 km/uur de controle over zijn McLaren-Mercedes. Hij kwam daarbij met de schrik vrij.

Mannen willen strijken...

dabeetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jonge mannen strijken hun kleren steeds vaker zelf en dan het liefst met ultramoderne strijkbouten. Volgens de Britse krant The Times van maandag zijn mannen tussen 18 en 30 intussen verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de totale verkoop van strijkijzers. De afzet van de 'stoere modellen' is sinds 1998 met 50 procent gestegen.

Producenten van strijkijzers zoals Philips hebben volgens The Times zelf al een speciale gids voor de steeds grotere mannelijke schare strijkers vervaardigd onder de titel "Strijken, de Laatste Grens". "Als je eenmaal de realiteit onder ogen ziet dat je moeder de enige vrouw is die zo van je houdt dat ze zelfs je ondergoed strijkt, dan is het tijd om dapper de weg te nemen die nog geen man eerder nam", citeert de krant de gids.

Strijkboutenmakers spelen met trend ook steeds meer in op de nieuwe cliënten. De namen van de nieuwste modellen moeten een macho-uitstraling hebben zoals de Pro Express Steam Generator en de Booster 40. De laatste geldt volgens de krant als "de Rode Ferrari" onder de strijkijzers. Het apparaat kost 900 gulden.

Gemeente haalt varkens weg bij de boer

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het bevel van de gemeente Buren wordt een varkensfokkerij deels geruimd. De boer heeft meer Varkens dan de vergunning toestaat en houd honderden dieren in ruimten waar dat niet mag. Er zitten ongeveer 20.000 varkens op de fokkerij en dat is volgens de gemeente veel te veel.

De boer is meegenomen door de politie omdat hij zich verzette, er worden ongeveer 320 varkens bij de boer weggehaald.

Massale ontsnapping in Brazilië

Afgelopen zondag hebben 105 Braziliaanse gevangenen zich via tunnels weten te bevrijden uit de gevangenis in Sao Paolo. Eén gevangene is opgepakt en teruggebracht naar de gevangenis.

Zo'n 7200 mensen zitten gevangen in de Carandiru-gevangenis, de grootste gevangenis van Zuid-Amerika. De gevangenis is slechts berekend op de helft van het aantal gedetineerden. Eerder dit jaar werd bekend dat de penitentiaire inrichting zal sluiten. De gevangenen moeten binnen een jaar elders zijn ondergebracht.

In februari dit jaar was de gevangenis ook al het toneel van een gewelddadige opstand. In 1992 vond er een opstand plaats, die bloedig door troepen werd neergeslagen. 111 gevangen kwamen daarbij om het leven.

Verdronken zwemmer in Lek gevonden

Het lichaam van de 32-jarige man die donderdag tijdens het zwemmen in de Lek bij Nieuw-Lekkerland vermoedelijk is verdronken, is gevonden. Een passerende schipper trof het lichaam zaterdag aan, heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De man verdween donderdag door onbekende oorzaak onder water toen hij met zijn vrouw en twee kinderen bij Nieuw-Lekkerland aan het zwemmen was. Zoekacties van omstanders, brandweer en politie, onder meer met sonar en een politiehond, leverden donderdag en vrijdag niets op. Op het lichaam wordt sectie verricht.

George Harrisson behandeld aan tumor

Ex-Beatle George Harrisson is in een kliniek in het Zwitserse Bellinzona behandeld aan een hersentumor. Hij heeft zich door een specialist van een gerenommeerd kankerinstituut laten bestralen, zo meldt de Zwitserse Sonntagszeitung.

De arts ontkent het bericht niet, maar wil verder geen bijzonderheden kwijt. Volgens de krant heeft Harrisson tijdens zijn behandeling een huis gehuurd in het Italiaanse Luino, vlak over de grens. De ex-Beatle kreeg in 1997 kanker en is daarvoor al eerder behandeld. Hij zou inmiddels Zwitserland hebben verlaten.

Vissers dood na beten in penis

Paardebekje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee vissers in Papoea-Nieuw-Guinea zijn overleden aan de gevolgen van een aanval van waarschijnlijk piranha's. De bijtgrage vissen zouden volgens de politie de slachtoffers in de penis hebben gebeten toen ze plasten in de rivier Sepic. Het gaat om twee afzonderlijke incidenten die circa een maand geleden hebben plaatsgevonden.

Volgens een bioloog is de aandacht van de vissen getrokken door de plotselinge chemische samenstelling van het water door de urine.
De prooivissen volgden het spoor en zochten vervolgens net zo lang totdat de bron was gevonden.

Publieke opinie mag beïnvloed worden

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De overheid, maar ook grote bedrijven als de Nederlandse Spoorwegen falen bij het mobiliseren van de publieke opinie voor hun zaak. Hun angst beschuldigd te worden van propaganda is niet meer van deze tijd.

Politiewoordvoerder Pieter Beljon zegt in een interview met Trouw: ,,Het probleem is: als je je strikt wilt houden aan pure voorlichting, moet je ook verkeerde beeldvorming intact laten. Dat gaat in mijn ogen te ver. Op het ogenblik dat de boel scheef gaat hangen, komt het managen van de publieke opinie in beeld.''

In de scriptie waarmee hij gisteren als master Corporate Communication is afgestudeerd aan de Erasmus-universiteit, onderstreept Beljon dat beïnvloeden van de publieke opinie nog niet hoeft te leiden tot pure propaganda. Tijdens het EK voetbal vorig jaar heeft hij als politievoorlichter meerdere keren de stemming onder de bevolking bewerkt. Dat deed hij door media direct te benaderen met informatie.

Muggenjacht eindigt in ziekenhuis

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 19-jarige Moordrechtenaar heeft zaterdagavond een aderlijke bloeding opgelopen tijdens het muggen vangen. De jongen ergerde zich mateloos aan het gezoem van drie muggen in zijn slaapkamer van zijn ouderlijk huis aan de Weidezoom. Hij dacht een van de diertjes te grazen te nemen toen deze op zijn raam landde.

De jongen haalde echter zo hard uit dat hij met zijn platte hand dwars door de ruit sloeg. Het slachtoffer is met fikse bloedingen aan zijn hand en arm met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het is niet duidelijk of de mug de aanslag heeft overleefd.

Het was weer volop prut...

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Noord-Hollandse Schermerhorn is gisteren voor de 24e maal de zogenoemde prutmarathon gehouden.Het gaat om een open kampioenschap voor mensen zonder smetvrees, want tijdens deze traditionele wedstrijd in de Mijzerpolder moeten vele blubberige sloten worden doorkruist. Een deelnemer die de finish haalt, is in totaal zelfs 72 maal door een sloot gebaggerd. In de blubber duiken bleek overigens al snel de beste tactiek om te winnen, omdat er doorheen waden te veel tijd kostte.

Weduwe claimt sperma

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Zweedse vrouw wil via de rechtbank het sperma van haar overleden man opeisen. Deze kreeg een jaar geleden te horen dat hij aan een ernstige ziekte leed die mogelijk tot impotentie zou kunnen leiden. Vervolgens deponeerde de man zaadcellen bij het Academisch Ziekenhuis in Lund, in het zuiden van Zweden. Zijn vrouw wil dit sperma nu in handen krijgen om via kunstmatige inseminatie zwanger te worden.

Het hoofd van het ziekenhuis, Leif Granath wil echter niet ingaan op deze wens. Hij heeft de vrouw laten weten dat ze volgens de wet geen recht heeft op het sperma en het ook niet kan erven. De zaak had anders gelegen, als de man nog in leven was geweest.

Volgens de advocaat van de vrouw bevindt het sperma zich nog steeds in het ziekenhuis. Maar aangezien het hoofd van het ziekenhuis zich niet verplicht acht het te bewaren, is het voor de Zweedse vrouw een race tegen de klok geworden. Ze wil, zolang er onduidelijkheid bestaat, zelf de bevroren zaadcellen bewaren.

VVD fel tegen toelaten van immigranten

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD is fel tegen het toelaten van grote groepen nieuwe immigranten, waarmee de enorme personeelstekorten in Nederland kunnen worden bestreden. Ons land kan volgens de liberalen veel beter de groep Nederlanders die nu werkloos is of in de wao zit aan de slag helpen, dan hulp van buitenaf inroepen.

VVD-Kamerlid Kamp wijst in dat verband op het grote aantal landgenoten dat aan de zijlijn staat. "Van onze beroepsbevolking tussen de 15 en 65 jaar werkt maar de helft. Daar is nog een grote winst te behalen", aldus Kamp, die vindt dat Nederland al voorop loopt als het om het aantrekken van buitenlandse arbeidskrachten gaat.

"Duitsland wil 50.000 immigranten per jaar gaan opnemen. Wij nemen er nu al 25.000 per jaar op, terwijl we vijf à zes keer minder inwoners hebben dan Duitsland", aldus Kamp, die daarmee reageert op de plannen van onze oosterburen om de dreigende personeelstekorten op te lossen die straks door de enorme vergrijzing in dat land zullen ontstaan.

dus NL zou ongeveer 50.000 / 6 = ongeveer 8350 immigranten maximaal perjaar kunnen/hoeven op te nemen.

Visstroperij loopt uit de hand

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De visstroperij op de Nederlandse binnenwateren is volkomen onbeheersbaar geworden. Naar schatting 70 tot 100 bende-achtige groepen houden zich volcontinue bezig met het illegaal vangen van snoekbaars, snoek en karper. Onder de bendes bevinden zich zelfs groepen buitenlanders uit België en Duitsland.

De vangsten van de stropers zijn gigantisch. Er gaan miljoenen in de 'branche' om. Een nacht illegaal vissen (doorgaans met honderden meters warnet) kan tot 1000 kilo vis opleveren. De vangsten worden 'zwart' aan restaurants en vishandelaren verkocht.

Die conclusies trekken de Nederlandse Vereniging van Sportvissersfederaties (NVVS) te Amersfoort en de Algemene Inspectiedienst (AID) te Heerlen uit een langdurig onderzoek naar de aard en omvang van de visstroperij op de Nederlandse binnenwateren.

Borst: 'VVD voor herziening benoemingen'

Minister Borst is ervan overtuigd dat de VVD deze week voor de herziening van burgemeestersbenoemingen stemt. Volgens Borst zijn de liberale senatoren en minister de Vries het helemaal met elkaar eens. Het debat over burgemeesterbenoemingen in de Eerste Kamer gaat morgen verder.

Tot nu toe lag de VVD dwars. De partij is bang dat de gemeenteraad teveel invloed krijgt in de procedure. Dit zou in strijd zijn met de grondwet, die voorschrijft dat de Kroon de burgemeesters benoemt. In het compromisvoorstel van De Vries schuift de gemeenteraad meestal twee kandidaten naar voren, waaruit het kabinet mag kiezen. Alleen bij hoge uitzondering beperkt de raad zich tot een sollicitant voor een burgemeesterspost.

Verder kondigde minister Borst aan dat er een onafhankelijk toezicht moet blijven op de kwaliteit van de gezondheidszorg. Ze sprak van een soort 'marktmeester'. In het kabinetsvoorstel voor het nieuwe ziektekostenstelsel trekt de overheid zich in een paar jaar terug. Het huidige ziekenfonds en particuliere verzekeringen worden dan vervangen door een basisverzekering. Borst zelf zal deze operatie niet meer meemaken. Zij houdt het na acht jaar paars kabinet voor gezien als minister.

Veteranenziekte uitgebroken in Spanje

In het zuidoosten van Spanje is de veteranenziekte uitgebroken. Rond de honderd inwoners van de stad Murcia zijn met verschijnselen van legionella opgenomen in het ziekenhuis. Ze hebben ondermeer koorts en ademhalingsproblemen.

Tien van de patienten hebben de ziekte zeker. De anderen wachten nog op de uitslag van testen die zijn gedaan. Er wordt rekening mee gehouden dat meer mensen zich de komende dagen zullen melden omdat het na de besmetting twee tot tien dagen duurt voordat mensen ziek worden. In het Spaanse Murcia wordt nu gezocht naar de oorsprong van de legionellabesmetting.

De bacterie zit vooral in airconditionings en in watersystemen. In Murcia zijn bij een aantal van die systemen monsters genomen. De resultaten van het onderzoek zijn over een dag of drie bekend. De veteranenziekte kan dodelijk zijn. In Nederland overleden in 1999 zo'n 30 bezoekers van de Westfriese Flora. De bacterie zat toen in een bubbelbad dat op de consumentenbeurs stond.

Opnieuw rassenrellen in Bradford

In de Noord-Engelse stad Bradford zijn gisteravond opnieuw ongeregeldheden geweest. Een groep van zo'n dertig blanke jongeren vernielde een Indiaas restaurant. Op dat moment waren er geen gasten aanwezig. Daarvoor werden er vernielingen aangericht bij een tankstation van een Aziatische eigenaar.

Zaterdagavond waren er rassenrellen tussen Aziaten, neo-nazi's en de politie. Twee mensen werden neergestoken en zo'n 120 agenten raakten gewond. De politie arresteerde 36 mensen.

De gevechten braken uit toen neo-nazi's wilden demonstreren. In Bradford wonen zo'n 70.000 Aziaten. De afgelopen zes weken waren er in verschillende Noord-Engelse steden rassenrellen. De Britse minister Blunkett van Binnenlandse Zaken heeft het geweld veroordeeld en kondigde een onderzoek aan naar de ongeregeldheden.

Opslaan diermeel stuit op verzet

De Noord-Brabantse gemeentes Sint Anthonis en Gemert/Bakel willen snel opheldering van het rijk over de opslag van diermeel op hun terrein. Het rijk moet het diermeel kwijt omdat het niet meer in veevoer mag worden verwerkt in verband met de bse-crisis en er nergens plaats is om het te verbranden.

De burgemeesters van de Noordbrabantse plaatsen voelen zich overvallen door de aankondiging dat er al met ingang van vandaag diermeel wordt opgeslagen op een militair terrein dat op hun grondgebied ligt. Ze hebben grote bezwaren tegen het plan.

Het militiare complex ligt in een gebied waar ook veel boerenbedrijven zijn gevestigd. De burgmeesters zijn bang voor verspreiding van bse via het diermeel. Verder maken ze zich ongerust over het feit dat op militaire complex ook vuurwerk ligt. Eerder kwamen al protesten uit Friesland tegen het plan om daar diermeel op te slaan.

Turbulentie laat Boeing 'val' maken

Een Poolse Boeing-767 heeft zondag een vlucht naar New York afgebroken om naar Warschau terug te keren na in turbulentie een 'smak' van een paar honderd meter te hebben gemaakt. Een passagier en vier bemanningsleden raakten gewond.

Dat heeft een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij LOT in Warschau meegedeeld. Het toestel had tweehonderd passagiers aan boord. De Boeing raakte niet beschadigd, maar wordt voor alle zekerheid wel helemaal nagekeken.

Lewinsky heeft beroemde jurk terug

Monica Lewinsky heeft haar beroemde blauwe jurk van de Amerikaanse autoriteiten teruggekregen. Dat heeft justitie zondag bevestigd. Op het kledingstuk zitten spermasporen van ex-president Bill Clinton.

Speciaal aanklager Kenneth Starr had de jurk op het hoogtepunt van het schandaal rond de voormalige Witte Huis-stagiaire uit haar appartement laten halen en het als een van zijn belangrijkste bewijsstukken gepresenteerd.

Volgens berichten in de media heeft Lewinsky een geduchte strijd moeten leveren om de jurk terug te krijgen. In interviews heeft ze eerder verklaard de japon te zullen verbranden als het aan haar geretourneerd zou worden. Volgens Lewinsky stelt de jurk de 'vernedering' voor.

Volgens een schatting van The Washington Times zou de jurk van het merk Gap een veiling ongeveer 1,3 miljoen gulden kunnen opbrengen. De seksaffaire met Lewinsky kostte Clinton begin 1999 bijna het presidentschap.

Argentinië wint WK onder de 20

Argentinië heeft zondag voor 50.000 uitgelaten landgenoten in Buenos Aires het WK voor voetballers onder de 20 jaar gewonnen. Dat was voor de vierde keer in de 24-jarige historie van het evenement. Ghana was in de eindstrijd geen partij: 3-0.

De Argentijnen kwamen binnen het kwartier met 2-0 voor door treffers van Diego Colotto en Javier Saviola. De laatste werd met elf doelpunten topscorer van het toernooi. Binnenkort verhuist de aanvaller van River Plate naar FC Barcelona in ruil voor een transfersom van 62,5 miljoen gulden.

Ver in de tweede helft bepaalde Maximiliano Rodriguez de eindstand op 3-0. De Ghanezen konden er weinig tegenover stellen. Twee minuten voor tijd verzuimde Abdul Ibrahim de eer te redden. Hij miste een strafschop.

Egypte, dat Oranje had uitgeschakeld in de kwartfinale, eindigde als derde door een zege op Paraguay. Daarvoor volstond een treffer van Mohamed el Yamany halverwege de tweede helft.
Laatste reviews en specials
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
review
Erazer Beast X40
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
©FOK.nl e.a.