Premier Australië wil Eminem weigeren

Het debat over het al dan niet toelaten van de Amerikaanse rapper Eminem in Australië breidt zich steeds verder uit. Eminem heeft nog steeds geen visum aangevraagd, hoewel er al kaartjes verkocht worden voor optredens op 26 en 27 juli in Sydney en Melbourne.

De roep om hem een visum te weigeren, wordt steeds luider. Premier John Howard heeft zich nu ook in de discussie gemengd. Op de nieuwszender Channel Nine zei de premier dat hij de teksten van Eminem 'ziek' vindt en 'vernederend voor vrouwen'. ,,Ik vind dat er veel te veel tot geweld wordt aangezet'', zei hij. Howard wil de beslissing over een visumaanvraag overlaten aan minister voor Immigratie Philip Ruddock.

Een parlementslid voor de staat Queensland, Peter Slipper, heeft de actie tegen Eminem aangezwengeld. Slipper, lid van Howards Liberal Party, vindt Eminem 'geestelijk ziek omdat hij teksten schrijft over de verkrachting van zijn moeder of de moord op zijn zwangere vriendin'. ,,Wij vinden dat iemand hem moet opsluiten en dan de sleutel moet weggooien.''