Nacht van Assen rustig verlopen

De nacht van Assen, de feestavond die voorafgaat aan de TT, is volgens de politie rustig verlopen. In het centrum van Assen was het de nacht van vrijdag op zaterdag zeer druk. Er waren vele tienduizenden mensen op de been.
Volgens de politie zochten de meeste TT-gangers omstreeks 03.00 uur in de ochtend hun bed op. De sfeer was 'over het algemeen gezellig'. ,,Er waren geen grote problemeen, alleen wat kleine vechtpartijtjes en brandjes.''. Wel werd de skelterrace op de Weiersstraat afgelast na een ongeluk waarbij drie personen gewond raakten.

Een skelter vloog uit de bocht en kwam terecht tussen het publiek. De bestuurder van de skelter en twee toeschouwers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verkeert geen van hen in levensgevaar.

Een motoragent raakte betrokken bij een ongeval op de Haarweg. Hij zag een motorrijder die een zogenaamde 'wheelie' maakte door alleen op het achterwiel te rijden, en wilde de achtervolging inzetten. Daarvoor moest de agent van rijrichting veranderen. Bij het keren kwam hij ten val, waardoor hij een andere motor raakte. Beide motorrijders zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.