Telewerkers werken zich in het zweet

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie denkt dat telewerkers minder productief zijn dan mensen die op kantoor werken, heeft het mis. Uit onderzoek van TNO-Arbeid blijkt dat thuiswerkers meer uren maken en vaker last hebben van stress dan mensen die elke dag heen en weer reizen naar kantoor.

Ruim driekwart van de telewerkers die meer dan de helft van de tijd thuis werkt, zegt wel eens meer dan tien uur per dag te werken. Bij kantoorpersoneel is dit 30 procent. Telewerkers offeren ook vaker het weekeinde op voor hun werk. Van hen werkt 59 procent op zaterdag en 32 procent op zondag. Van de niet-thuiswerkers is 32 procent op zaterdag bezig met zijn werk en 25 procent op zondag.

Van de ondervraagden die regelmatig thuiswerken, vindt 44 procent dat het werk een risico is voor de eigen veiligheid en gezondheid. Bij niet-telewerkers is dit 21 procent.
Ook het privé-leven van thuiswerkenden heeft relatief meer te lijden. Van de telewerkers zegt 70 procent werk en privé goed te kunnen combineren. Van de forenzen is 88 procent tevreden over de combinatie van werk en privé.