FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 februari 2001

Hackers veroorzaken miljoenenschade

Hackers zijn de telefooncentrales van honderden bedrijven en instellingen in heel Europa binnengedrongen en hebben op kosten van die bedrijven voor torenhoge bedragen internationale gesprekken gevoerd. Dat onthult het Oostenrijkse computerweekblad Computerwelt.

Alleen al in Oostenrijk zijn meer dan honderd bedrijven de dupe. Zij kregen telefoonrekeningen die tien- tot twintigmaal zo hoog waren als normaal. De totale schade bedraagt volgens ingewijden meer dan 150 miljoen gulden, maar naarmate zich meer slachtoffers melden loopt het bedrag steeds verder op. De indringers voerden gesprekken met Oost-Europa en Azië.

Ook de Oostenrijkse automobilistenorganisatie ÖAMTC behoort tot de slachtoffers. Een woordvoerder vertelde aan Computerwelt dat de illegale bellers Nederlanders waren, die via de omweg in de ÖAMTC-centrale belden met Iran, Saudi-Arabië en Thailand.

De telefoonkrakers hebben bij sommige bedrijven tot 15.000 tele! foontjes gepleegd. Hoewel de politie de zaak in onderzoek heeft, gaan ze gewoon door met hun activiteiten, schrijft Computerwelt.

In Oostenrijk zijn op een na alle gekraakte telefooncentrales van het type Meridian 1 van fabrikant Kapsch. Deze centrale biedt bellers de mogelijkheid met een pincode een buitenlijn te krijgen. Wie er in slaagt die voorziening te activeren, kan internationale gesprekken voeren of anderen toegang verschaffen.

Kapsch heeft er volgens het computerblad al vorig jaar november lucht van gekregen dat het systeem misbruikt werd. Het waarschuwde zijn klanten, maar kennelijk niet duidelijk genoeg, dat zij de veiligheidsvoorzieningen van hun centrale moesten activeren om misbruik te voorkomen.

Naakte dwerg stalkt Claudia Schiffer

Het supermodel Claudia Schiffer heeft een 'klein' probleem. Ze wordt namelijk gestalkt door een naakte dwerg! De dwerg kwam uit het niets, naakt en rijdend op een fietsje. Hij rijdt rond het huis van de moeder van Claudia en belt zelfs aan.

Pogingen om hem door de politie op te laten pakken zijn tot heden mislukt. De dwerg verkoopt namelijk eigengemaakte ansichtkaarten en is volgens een 'gekke' Duitse wet een optredende artiest en mag gewoon zijn 'optreden' doen. Claudia is helemaal niet blij met de 'kleine' stalker en gaat een andere manier zoeken om de lastige fan bij het huis van haar moeder weg te houden.

Domeinnamen met puntjes op de i

Domeinnamen registreren met bijvoorbeeld accenten en trema's op letters is binnenkort mogelijk. Bij Speednames kan vanaf 26 februari een internetadres worden aanvraagd dat niet de gebruikelijke Romeinse letters bevat.

Volgens een woordvoerder van Speednames, een bedrijf verantwoordelijk voor domeinnaamregistraties, is het technisch nog niet mogelijk de speciale tekens op het web te gebruiken. Dat kan pas deze zomer. Wel kan het speciale internetadres bij hun alvast worden geregistreerd.

In november konden belangstellenden voor het eerst domeinnamen met Japanse, Chinese en Koreaanse karakters aanvragen. In de eerste vijf weken werden meer dan 700.000 domeinnamen geregistreerd. Wel eindigden de internetadressen nog steeds op .com, .org en .net.

Geen waarschuwing op Duits bier

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bierbrouwer hoeft op de etiketten van zijn flesjes niet te waarschuwen voor de verslavende werking van zijn goudgele product. De rechtbank in Hamm wees een eis tot rechtsbijstand van een jarenlange drinker af. De man had een schadevergoedingsprocedure willen beginnen tegen brouwerij Warsteiner.

Die producent zou hebben verzuimd om te waarschuwen voor de schadelijke en verslavende gevolgen van biergebruik. Na zeventien jaar Warsteiner te hebben genuttigd, is de klager zijn vrouw en zijn werk kwijt.

Volgens de rechtbank is de eis tot schadevergoeding kansloos. Daarom kreeg de man ook geen geld om een procedure te kunnen beginnen. In 2000 had een rechtbank in Essen al eenzelfde uitspraak gedaan in een soortgelijke zaak.

Duitse arcehologen ontdekken 20 kampioenen

panzerfuast had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitse archeologen hebben de naam van twintig olympische kampioenen ontdekt. Daarmee staat volgens hen vast dat de antieke Olympische Spelen in elk geval tot 385 na Christus zijn gehouden.

De laatste kampioen van wie de naam is gevonden was de Athener Zopyros die in 385 de beste bleek in pancratium, een combinatie van worstelen en vuistvechten. Zijn naam stond volgens de archeoloog Klaus Hermann met de negentien anderen op een bronzen plaat die in Olympia op het schiereiland Peleponnesos is gevonden.

Hermann spreekt van een ,,zeer belangrijke ontdekking''. Tot nu toe liep de lijst van kampioenen van de antieke spelen tot 277. De eerste Olympische Spelen werden in 776 voor Christus gehouden. Die duurden slechts een dag en kenden slechts een sport: wedlopen.

Bij pancratium, dat later met onder meer de vijfkamp, wagenrennen en fakkelloop aan het wedstrijdprogramma werd toegevoegd, viel de beslissing pas als een van de vechters opgaf of de geest gaf. De byzantijnse keizer Theodosius I hief de spelen in 393 wegens hun heidense karakter op. In 1896 herstelde de Franse baron Pierre de Coubertin ze in ere.

Ondergoed Callas van brand gered

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het kader van "waar gaat dit nou weer over" het volgende bericht:

De Griekse regering heeft haar voornemen om het ondergoed van de overleden operadiva Maria Callas te verbranden, ingetrokken. Athene heeft fans beloofd de beha's en corsetten van de Griekse diva veilig op te bergen waar niemand ze ooit te zien krijgt, aldus het Britse showbizzpersbureau WENNwoensdag.

Het Griekse ministerie van Cultuur heeft de lingerie gekocht op een veiling na protesten van fans. Zij waren het er niet mee eens dat Callas' meest intieme kledingstukken zomaar zouden worden verkocht.

De overheid kocht de spullen op voor ruim 57.000 gulden. Eerst wilden de autoriteiten de lingerie verbranden maar dat stuitte opnieuw op protest van Callas bewonderaars.

Lijk na 43 jaar gevonden

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de buurt van de Australische stad Melbourne is het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden die 43 jaar was vermist. Dat heeft de Australische politie woensdag bekendgemaakt.

Beatrice Frederika Hearst verdween op 13 februari 1958 nadat zij haar huis in de omgeving van Melbourne had verlaten om boodschappen te gaan doen. Het skelet werd afgelopen zaterdag teruggevonden in bosjes op de top van een heuvel bij de badplaats van Sorrento ten zuiden van Melbourne. Bij het stoffelijk overschot lagen zonnebril en poederdoos van Hearst.

De politie zal een onderzoek instellen naar de doodsoorzaak van de vrouw.

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen

Iran verbrandt 21 miljoen sigaretten

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Iraanse autoriteiten hebben dinsdag in de hoofdstad Teheran 21 miljoen sigaretten en 260 kilo tabak in de brand gezet. Het ging om smokkelwaar, meldt een Iraanse krant woensdag. Sigarettensmokkel is een lucratieve bezigheid. De meeste illegale peuken komen uit Pakistan en Oman. Veel Iraanse rokers prefereren de gesmokkelde merken boven de met Iraanse tabak vervaardigde sigaretten.

Iemand een vuurtje?

Telewerkers werken zich in het zweet

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie denkt dat telewerkers minder productief zijn dan mensen die op kantoor werken, heeft het mis. Uit onderzoek van TNO-Arbeid blijkt dat thuiswerkers meer uren maken en vaker last hebben van stress dan mensen die elke dag heen en weer reizen naar kantoor.

Ruim driekwart van de telewerkers die meer dan de helft van de tijd thuis werkt, zegt wel eens meer dan tien uur per dag te werken. Bij kantoorpersoneel is dit 30 procent. Telewerkers offeren ook vaker het weekeinde op voor hun werk. Van hen werkt 59 procent op zaterdag en 32 procent op zondag. Van de niet-thuiswerkers is 32 procent op zaterdag bezig met zijn werk en 25 procent op zondag.

Van de ondervraagden die regelmatig thuiswerken, vindt 44 procent dat het werk een risico is voor de eigen veiligheid en gezondheid. Bij niet-telewerkers is dit 21 procent.
Ook het privé-leven van thuiswerkenden heeft relatief meer te lijden. Van de telewerkers zegt 70 procent werk en privé goed te kunnen combineren. Van de forenzen is 88 procent tevreden over de combinatie van werk en privé.

Eindhoven slingert hoerenlopers op bon

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Eindhovense politie slingert hoerenlopers die gebruik maken van de diensten van een straatprostituee voortaan op de bon. Op die manier hoopt de politie een einde te maken aan de overlast die de straatprostitutie veroorzaakt in de Eindhovense wijk Woensel.

Deze maand is de politie al twee keer verbaliserend opgetreden. Een woordvoerster heeft dat woensdag meegedeeld. De hoerenlopers krijgen de bon thuisgestuurd. De boete bedraagt enkele honderden guldens. De politie kan overigens pas optreden als de verbalisant de prostituee en haar klant op heterdaad betrapt.

Slachtoffer blijkt verdachte

woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die dinsdag 2 kilometer op de motorkap van een auto door Rotterdam werd meegesleurd en zwaargewond in het ziekenhuis belandde, is niet langer het slachtoffer van een poging tot doodslag. De man wilde wellicht de bestuurder beroven.

,,Het slachtoffer is nu verdachte en de verdachte het slachtoffer'', betitelt de politie in Rotterdam het curieuze voorval. Bovendien is het een verdachte die spoorloos is, omdat de man uit Dordrecht is verdwenen uit het ziekenhuis. Hij blijkt zijn zware verwondingen te hebben gesimuleerd.

De politie heeft dinsdagmiddag de 49-jarige automobilist uit Rotterdam vrijgelaten. Hij vertelde dat de man uit Dordrecht hem had willen beroven en dat hij een stomp in zijn gezicht had gekregen. In paniek was de man in zijn auto gesprongen en op de vlucht gegaan.

De berover sprong echter zelf op de motorkap en klampte zich vast aan de auto. Tijdens de autorit was de Rotterdammer enkele keren gestopt, maar de Dordtenaar weigerde van de motorkap af te gaan. Pas na 2 kilometer sprong de Dordtenaar van de auto af. Vervolgens simuleerde de berover dat hij zwaargewond was. Met een spoedtransport werd hij overgebracht naar het Dijkzigt-ziekenhuis.

Toen politiemensen daar dinsdagmiddag gingen kijken om verhaal te halen, was de zogenaamde gewonde echter al verdwenen.

Airbus bouwt supervliegtuig in Hamburg

Een rechtbank in Hamburg heeft de Europese vliegtuigbouwer Airbus Industrie toestemming gegeven om het nieuwe supervliegtuig A380 in de Noord-Duitse stad te gaan bouwen. Een voorlopig bouwverbod, dat eerder was opgelegd, werd dinsdag door de rechter opgeheven.

Politici, bedrijven en vakbonden reageerden verheugd op de uitspraak. Het project schept duizenden banen en geeft een impuls aan de gehele regio rond Hamburg, zo is de verwachting. Natuurbeschermers hadden echter hevige kritiek. Zij hadden de afgelopen maanden de plannen van Airbus weten te traineren.

In Hamburg vindt al productie plaats voor andere toestellen van Airbus. Voor de A380 met minimaal 555 stoelen en een megaproject van de vliegtuigbouwer, was terreinuitbreiding noordzakelijk. De rechter heeft de nieuwbouw wel aan regels onderworpen. Zo mogen omwonenden niet teveel hinder ondervinden van geluidsoverlast.

EADS, de moederonderneming van Airbus, steekt zo'n 1 miljard mark in de uitbreiding, die vanaf de herfst vorm krijgt. De productie van de A380 begint in 2003. Een jaar later vliegt het eerste prototype van de titanic onder de superjumbos. Airbus wil met het vliegtuig concurrent Boeing overvleugelen. Het Amerikaanse concern heeft als grootste toestel de 747, waarin ruim 400 passagiers kunnen plaatsnemen.

Minder doden door prijsverhoging

Het Stivoro (Stichting Volksgezondheid en Roken) heeft Minister Borst van Volksgezondheid geadviseerd om de komende jaren ieder half jaar de sigaretten met minstens 10% te verhogen. De aangekondigde prijsverhoging voor sigaretten met twee kwartjes tot een gulden is nog maar het begin.

Jaarlijks sterven 25.000 mensen aan de gevolgen van roken. Alleen door een ontmoedigingsbeleid te voeren denkt het Stivoro dat het aantal sterfgevallen zal afnemen. Volgens de directeur van Stivoro ziet de minister wel wat in dit advies. Ze hoopt op die manier vooral jongeren van het roken af te houden. Daarnaast zal dankzij deze extra accijns de schatkist jaarlijks gespekt worden met een half tot heel miljard.

Website met man die baby eet

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat kannibalisme niet aan vriend Hannibal is voorbehouden bewijst dit persbericht:

De Britse recherchedienst Scotland Yard en zijn Amerikaanse tegenhanger FBI hebben een onderzoek ingesteld naar een pagina op internet waarop te zien is hoe een man een uiteengereten baby opeet. De website, met een basis in de Amerikaanse staat Californië, heeft volgens de Britse krant The Indepedent banden met personen die betrokken zijn bij ritueel kindermisbruik.

Het bestaan van deze en een intussen gesloten soortgelijke pagina zijn aan het licht gebracht door patiënten van een Londense kliniek waar volwassenen worden behandeld die het slachtoffer zijn van kindermisbruik. De directeur van deze kliniek, de psychotherapeute Valerie Sinason, baarde eerder opzien met omstreden beweringen dat Britse kinderen het slachtoffer zijn geworden van satanische rituelen waarbij mensen of dieren werden geofferd.
De Britse politie stelt een halve dag per maand een agent ter beschikking aan de kliniek om beschuldigingen van patiënten over misbruik te kunnen onderzoeken. Het opduiken van de website was voor de politie direct reden contact op te nemen met Amerikaanse collega\'s.
Volgens The Independent wordt op de betrokken website gemeld dat de foto\'s ,,waarschijnlijk niet legaal\'\' zijn. De gruwelijke afbeeldingen zijn uit anonieme bron verkregen en ,,waarschijnlijk in Hongkong of Japan\'\' gemaakt.
Politieinspecteur Clive Driscoll zegt in het dagblad: ,,De foto\'s zijn afschuwelijk. Het is een nachtmerrie die zich voor je ogen ontvouwt.\'\' Hij heeft de foto\'s voorgelegd aan een patholoog. ,,Dit gaat om moord omdat ik niet weet hoe het kind om het leven kwam. Ik ben zeer bezorgd en ik vind ook dat er iets aan moet gebeuren.\'\' Sinason zegt van de internetpagina\'s gehoord te hebben van twee patiënten die elkaar niet kenden.

Gezocht: blote nieuwslezers

Journalisten die graag in hun blootje willen werken, kunnen aan de slag bij NakedNews.com. Deze Canadese internetdienst zoekt wegens groot succes nieuwe journalisten.

De sollicitanten hoeven geen journalistieke ervaring te hebben als ze maar bereid zijn uit de kleren te gaan voor het nieuws. Verder moeten ze geschikt, aantrekkelijk en welbespraakt zijn en in de Canadese stad Toronto willen wonen. De kandidaten mogen tijdens hun sollicitatiegesprek hun kleding aanhouden, maar ze moeten wel zwemkleding meenemen.

De dienst, die is bedoeld voor kijkers boven de achttien jaar, heeft momenteel vier vrouwen in dienst. Maar mannelijke blote nieuwslezers zijn ook van harte welkom, zo zegt een woordvoerster van de site. Het nieuws zal volgens haar ongecensureerd en onbevooroordeeld worden uitgezonden.

NakedNews.com, dat nu een jaar bestaat, trok vorige maand 5,6 miljoen bezoekers.

Amnesty veroordeelt Israël

Amnesty International heeft Israël woensdag scherp veroordeeld voor de moordaanslagen op Palestijnen die worden verdacht van aanvallen op Israëli's. Het land zou buitensporig geweld gebruiken sinds het oplaaien van de Palestijnse opstand vijf maanden geleden.

Waarnemers van de mensenrechtenorganisatie hebben kort geleden een bezoek gebracht aan de regio om schendingen van mensenrechten in kaart te brengen. Zij constateerden dat Israël een aantal Palestijnen heeft gedood, hoewel die personen ook gearresteerd hadden kunnen worden.

De organisatie roept de autoriteiten op een eind te maken aan deze politiek van moord. Ook wil ze dat alle onwettige moordaanslagen op Palestijnen worden onderzocht. Israël ontkent dat er een politiek van moord zou zijn, maar geeft toe dat het een aantal Palestijnse militanten heeft omgebracht.

In haar communiqué veroordeelt Amnesty ook gewapende Palestijnse groeperingen die aanvallen uitvoeren op Israëlische burgers en vanuit woonwijken in de bezette gebieden schieten op joodse nederzettingen.

Weinig Nederlandse bedrijven in Duits fonds

Veel Duitse dochterondernemingen van Nederlandse concerns betalen niet mee aan het Duitse fonds dat dwangarbeiders van het nazi-regime schadeloos wil stellen. Slechts enkele bedrijven, waaronder Campina Melkunie, hebben tot dusver geld gestort.

Dat meldt het Radio 1 Journaal woensdagochtend. Op de lijst niet-betalers staan onder andere AKZO Nobel, Randstad en ABN Amro. Sommige Nederlandse moederbedrijven weigeren mee te doen. Andere concerns zeggen dat ze niet van het Duitse initiatief hebben gehoord. Er zijn ook ondernemingen die zich niet geroepen voelen voor iets te betalen waar ze zelf niet bij betrokken waren. Betaler Campina Melkunie sluit niet uit dat voorlopers van het concern dwangarbeiders tewerkstelden.

De Duitse stichting die geld voor het fonds inzamelt, neemt het de bedrijven zeer kwalijk als ze niet meedoen. Alle bedrijven in Duitsland zijn opgeroepen een bijdrage te leveren. Het is daarbij niet noodzakelijk dat een bedrijf daadwerkelijk in de Tweede Wereldoorlog van dwangarbeiders gebruikmaakte, aldus woordvoerder Gibowski woensdagochtend.

De stichting wil vijf miljard mark voor met name joodse en Oost-Europese dwangarbeiders inzamelen. Tot nu toe is 3,6 miljard uit het bedrijfsleven binnen. De Duitse overheid stelde zich garant voor nog eens vijf miljard. Het fonds is een initiatief van zestien grote Duitse concerns. Zij zien de schadeloosstelling niet zozeer als schuldbekentenis, maar als moreel gebaar.

Groningers naar stembus over Grote Markt

In Groningen gaan om acht uur woensdag de stemlokalen open voor het referendum over de ambitieuze renovatieplannen voor de Grote Markt. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, krijgt de Grote Markt een van de grootste opknapbeurten uit haar geschiedenis. Met de uitvoering van de plannen is meer dan 300 miljoen gulden gemoeid.

Een zeer belangrijk onderdeel van het plan vormt de bouw van een parkeergarage voor 400 auto's in combinatie met een groot ondergronds winkelplein. De tegenstanders, die zich hebben verenigd in het comité 'Geen Gat In De Grote Markt', vinden het gek dat in deze tijd het college het autogebruik in de binnenstad met een garage stimuleert. Bovendien loopt de Martinikerk volgens experts grote risico's op beschadiging wanneer de graafwerkzaamheden doorgaan.

Een laatste peiling van het Groninger Dagblad en RTV Noord wees uit dat meer dan 80 procent van de Groningers wil gaan stemmen. Volgens de onderzoekers is tweederde van de Groningers tegen het plan, dat door een ruime meerderheid van de gemeenteraad is goedgekeurd.

Pen verslaat tekstverwerker

De pen heeft het gewonnen van de tekstverwerker: schrijven met de hand is nog altijd populairder dan het gebruik van het toetsenbord. Niet alleen voor kattebelletjes, maar ook voor grote lappen tekst is het handschrift favoriet, zo blijkt uit een enquête van het bureau MarketResponse.

Ondanks de invoering van de tekstverwerker, ongeveer 15 jaar geleden, schrijven we nog stevig. Van de 200 ondervraagden zei 54 procent de pen op te pakken om een brief te schrijven, een plan op te stellen of een rapport uit te werken. Voor aantekeningen tijdens een vergadering gebruikt 80 procent de pen en voor geheugensteuntjes is dit zelfs 95 procent.

Onder de schrijvers is de balpen favoriet, gevolgd door de fineliner, die de plaats van de vulpen heeft ingenomen. Volgens driekwart van de ondervraagden heeft dit niets te maken met de terugloop van het schoonschrift: dit wijten zij wel degelijk aan de opkomst van de computer.

Hoe lelijk er ook geschreven wordt, de opdrachtgever van het onderzoek, een pennenfabrikant uit Lochem, kan tevreden zijn. Want velen hebben maar één computer in huis, terwijl uit het onderzoek blijkt dat hier gemiddeld 34 pennen tegenover staan.

Zwerver bekent brand Schiphol

De Marechaussee op Schiphol is er in geslaagd de dader te ontmaskeren van de vele recente brandstichtingen op de luchthaven. Het blijkt te gaan om de 25-jarige zwerver J.H. van der V.

De pyromaan is o.a. verantwoordelijk voor de beruchte branden op 18 januari, waarbij op de luchthaven een chaos ontstond en voor miljoenen schade werd aangericht. Twee toiletbrandjes werden snel geblust, de derde liep volledig uit de hand. Er ontstond een grote brand en er volgde een enorme explosie. De terminal moest worden ontruimd, het vliegverkeer raakte urenlang ontregeld en de schade was enorm.

De winkeliers op de Plaza schatten hun verlies op zo'n 15 mln. gulden. Bewakingscamera's deden de verdachte uiteindelijk de das om. Van der V. heeft inmiddels bekend.

Napster biedt miljardenschikking aan

Napster heeft aangeboden een miljard dollar aan auteursrechten te betalen aan de muziekindustrie in de VS, als de platenmaatschappijen afzien van verdere rechtszaken. Die kunnen tot sluiting leiden van de internetsite die gratis muziek beschikbaar stelt.

Napster stelt voor, de komende vijf jaar $150 miljoen per jaar te betalen aan Sony, Warner, BMG, EMI en Universal en per jaar $50 miljoen aan onafhankelijke platenlabels en artiesten.

Een gerechtshof in San Francisco stelde eerder dat het internetbedrijf inbreuk maakt op auteursrechten, maar verwees de zaak terug naar een lagere rechtbank.

Gratis condooms Maastrichtenaren

Maastrichtenaren kunnen deze week, voorafgaand aan carnaval, gratis condooms afhalen bij de GGD. Zo hoopt de gezondheidsdienst de jaarlijkse piekperiode na het volksfeest voor te zijn. Carnavalsvierders komen zich dan melden voor onderzoek naar geslachtsziekten.

"Tijdens carnaval wordt nu eenmaal veel gedronken. En wetenschappelijk is aangetoond dat veel alcohol drempelverlagend werkt op veilig vrijen", zegt Marga Smit, sociaal verpleegkundige bij de GGD. "Hierbij gaat het niet alleen om chlamydia of genitale wratten, maar ook om aids.

Wie zich deze week meldt bij de GGD krijgt vijf condooms mee, geheel gratis. Smit erkent dat onveilige seks met een slok op meestal spontaan gebeurt: "Weinigen zullen carnaval gaan vieren met de opzet iemand in bed te krijgen. Hopelijk gaat er door onze campagne toch een bel rinkelen: 'Oh ja, condooms'."

Treinreizigers steken station in brand

FuzzyLogic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit ergernis over treinvertragingen hebben in de Zuidafrikaanse hoofdstad Pretoria gisteravond woedende passagiers het historische station in brand gestoken. De schade aan het gebouw wordt geschat op ruim 16 miljoen gulden. Het vuur was vanochtend onder controle. Treinvertragingen zijn in Pretoria aan de orde van de dag en na een wisselstoring duurde het gisteravond lang voordat alternatief vervoer geregeld werd.

Man letterlijk van alles beroofd

edwtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 21-jarige Fransman uit Remiremont was genoodzaakt zich naakt bij de politie te melden. Twee onbekenden hadden hem in Maastricht van al zijn kleren beroofd, aldus de politie. De man weigerde aanvankelijk de kleding af te geven. Een van de overvallers stak hem daarop met een mes in de borst. Het slachtoffer, dat behalve de kleren ook een telefoon en 2500 francs kwijtraakte, kreeg van de politie een overall. Pas daarna kon hij de wond in het academisch ziekenhuis laten hechten. Van de daders ontbreekt elk spoor.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.