Verkracht meisje krijgt stokslagen

l_charlize_l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Internationaal is geschokt gereageerd op de voltrekking van het vonnis van een 17-jarig meisje, dat in Nigeria werd verkracht. Bariya Ibrahim Magazu werd veroordeeld tot 100 stokslagen wegens 'seks voor het huwelijk'

Nigeria kent sinds vorig jaar de sharia, de islamitische wetgeving, welke geslachtsgemeenschap voor het huwelijk als een strafbaar feit beschouwt. Het vonnis werd 40 dagen na haar bij de verkrachting opgelopen zwangerschap, voltrokken.
Volgens het slachtoffer waren de daders schuldeisers van haar vader, maar omdat de verdachten ontkenden werd ze veroordeeld tot honderdtachtig stokslagen. Volgens de verdachten hadden ze haar betaald voor de seks. Voor het meisje volgde nog een strafvermindering en werd ze na 100 stokslagen naar huis gestuurd. Ondanks de verwondingen die ze had opgelopen wist ze nog op eigen kracht huiswaarts te keren.

Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben fel gereageerd op het voltrekken van het vonnis. Zo voerde Amnesty International al maanden acties tegen het vonnis. "Wij hebben alle mogelijke kanalen aangeschreven, van de Nigeriaanse ambassade, het ministerie van Justitie en Buitenlandse zaken tot de plaatselijke overheid in Nigeria." De verontwaardiging werd nog eens verhevigd, aangezien de straf werd uitgevoerd, voordat haar beroep tegen het vonnis was behandeld.