FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 januari 2001

"Growshops" kunnen vraag niet aan

Apoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds in België de wet over hasj is veranderd (gebruiken mag, maar handelen niet), komen er steeds meer Belgen inkopen doen in Nederland om zelf ook wat wietplantjes te kweken. De zogeheten growshops in de grensstreek kunnen de drukte nog maar amper aan.

Growshop 'De Groene Hemel' in Koewacht is een van de winkels die zegt de laatste dagen door Belgen te zijn platgelopen: "Nu de Belgen zelf vijf plantjes wiet in huis mogen hebben, komen ze hier in onze legale winkel inkopen doen."

Jeroen Laan van de growshop in Koewacht: "De Belgen kopen bij ons de zaadjes, de voeding, de lampen en het zeil en wij informeren hen over de kweek."

Ook in andere growshops aan de grens met België kan men amper voorzien in de behoefte. "Toen onze zuiderburen vorige week de wet veranderden, stonden hier 's ochtends de eerste Belgen al op de stoep", aldus de eigenaar van een growshop in Roosendaal.

'Echte' Jesus woonde in Japan

l_charlize_l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bewoners van het Japanse dorp 'Shingo' claimen dat hun dorp de ECHTE woonplaats van Jezus was.

Deze Japanners beweren ook dat niet Jezus himself, maar zijn broer (!) was gekruisigd. Ze geloven dat Jezus door Siberie en Alaska reisde om in Japan zijn plekje te vinden. Sommigen beweren zelfs dat Jezus daar trouwde en hij kreeg drie dochters. Jezus werd 106 jaar oud....

Natuurlijk werd er erg getwijfeld over de waarheidsgehalte van dit verhaal, maar deze dorpsbewoners zeggen dat het echte graf van Jezus zich bevindt in het bos dichtbij het dorp. Maar...ze hebben nog meer bewijs!! Voordat de WO2 begon werd door een priester antieke geschriften gevonden waarin de 'escape of Jesus Christ' werd beschreven. Men zegt dat deze oude geschriften Jezus' zijn laatste wil en testament was. Wil je proof??? dan moet je de plaatselijke museum van Shingo bezoeken. Dan kan je de geschriften zelf bekijken.

Onderwijs niet tevreden over software

Leraren vinden dat in het onderwijs gebruikte software niet deugt. Meer dan driekwart van de huidige software voegt nauwelijks iets toe aan de al lang bekende schoolboeken. Dat komt omdat de software onvoldoende aansluit bij de wensen van leraren en leerlingen.

Dat blijkt uit het rapport De digitale les, dat in het kader van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling is gepresenteerd. De NOT wordt tot en met zaterdag in Utrecht gehouden. Digitaal onderwijs is vooralsnog niet veel meer dan schoolboeken op een computerscherm, menen leraren en leerlingen. Zij denken dat het nog acht jaar zal duren voordat educatieve software een effectief middel is in het onderwijs. Voor die tijd zijn de digitale media nog niet interactief genoeg.

Sega stopt met Dreamcast

Apoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is bijna afgelopen met de spelcomputer Dreamcast van het Japanse Sega. De onderneming kan immers niet meer op tegen de concurrentie van Sony en Nintendo. De Japanse krant Nihon Keizai Shimbun schreef woensdag dat Sega de Dreamcast eind maart uit productie haalt. Sega zelf liet alleen weten te overwegen met de productie te stoppen. Dreamcast kwam in 1999 op de markt. Het was de eerste spelcomputer die op het internet kon worden aangesloten.

Dat gold als een doorbraak en in de eerste vijf maanden werden er over de hele wereld dan ook 4,4 miljoen exemplaren van verkocht. In maart vorig jaar kwam Sony met zijn PlayStation2. Deze spelcomputer was duurder, maar drukte de Dreamcast desondanks vrijwel helemaal uit de markt. In enkele maanden tijd verkocht Sony er in Japan 1,4 miljoen exemplaren van, terwijl Sega in eigen land een heel jaar nodig had om van Dreamcast 1,1 miljoen stuks te verkopen.

Ook prijsverlagingen brachten Sega er niet bovenop. De concurrentie wordt bovendien alleen maar groter. Zowel Nintendo als Microsoft komen binnenkort met een internet-spelcomputer.

Microsoft websites onbereikbaar

Mike C had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Websites van Microsoft, waaronder Microsoft.com, MSN.com en Hotmail zijn vandaag wereldwijd onbereikbaar. Internetters krijgen geen toegang tot deze sites. De Nederlandse versies zijn ook niet beschikbaar.

De oorzaak van het probleem is onbekend. Een woordvoerder zei dat dat de adressen niet verwijzen naar de juiste Microsoft-sites, maar naar pagina's die niet bestaan.

Jennifer Lopez en Puff Daddy uit elkaar

Jennifer Lopez heeft Puff Daddy volgens de krant The New York Daily Times aan de kant gezet. De zangeres, die op dit moment veel succes oogst met haar single "Love Don't Cost A Thing", wordt de laatste twee maanden veel gezien met een danser uit de videoclip.

Volgens de krant zou Puffy in een ontkenningsfase zitten. Overigens moet Puffy binnenkort zich definitief voor de rechter melden, wegens wapenbezit in een New Yorkse nachtclub in december 1999. Lopez moet waarschijnlijk als getuige optreden.

Stripper verliest belastingzaak borsten

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Deense stripper Pia Damen die haar borstvergroting door de belastingdienst wil laten vergoeden heeft de rechtzaak verloren. Ze vond dat haar borstvergroting een investering in haar onderneming is wat er voor zorgt dat ze een hoger inkomen zou hebben.

De rechter vond dat dit niet aantoonbaar is en dat ze de kosten voor de borstvergroting niet van de belasting kan aftrekken. De stripper overweegt om in hoger beroep te gaan.

Stalen zenuwen

stardust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 19-jarige N.H. uit Etten-Leur beschikt blijkbaar over stalen zenuwen. Twee uur nadat hij door de politie was aangehouden wegens een vermogensdelict, slaagde hij voor zijn rijbewijs. Hoewel er een politieagent op de achterbank zat, hield hij zijn hoofd koel.

Zijn laatste rijles zou H. pal voor het examen hebben maar die ging niet door vanwege zijn aanhouding. Na overleg tussen de politie en de officier van justitie te Breda kreeg H. toestemming toch zijn rijexamen af te leggen. De agenten leverden hem nog net op tijd bij de examinator in Breda af. Hij is in verzekering gesteld.

Geitensex houdt buurvrouw wakker

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw uit Alabama (VS) is van plan een wetsvoorstel te doen tegen luidruchtige buren. De vrouw wil dit omdat ze 's nachts wakker wordt gehouden door een stel verliefde geiten. Het geluid is volgens de buurvrouw de oorzaak van een stel parende geiten. Volgens de 81-jarige buurman, die op het moment 15 geiten heeft, zegt dat er geen geluidsoverlast is. Hij heeft de beestjes om zijn gazon te onderhouden.

Een wetsvoorstel om geiten binnen de stadsgrenzen te verbieden is vanwege één stem tekort afgewezen. De burgemeester werkt nu aan een wet om geluidsoverlast van dieren te beperken.

ME wil vechten met vrijwilligers

a_casema_user had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ME zoekt vechtersbazen uit overheid en bedrijfsleven voor vrijwillige deelname aan rellen. In de vorm van een bedrijfsuitje mogen vrijwilligers vechten tegen agenten. Het uitje is een idee van de LSOP, verantwoordelijk voor de ME-opleiding. Volgens de LSOP is 'samen vechten tegen de vijand' goed voor teambuilding. Volgende week mag de eerste groep vrijwillige raddraaiers zich in een oefendorp bij Woensdrecht uitleven.

Een kanttekening bij het uitje is dat de ME zal optreden als een goed opererende eenheid, met wapenstok en beschermende kleding.

Leeuw valt bouwvakker aan

Niels Dekker en bizkid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bouwvakker in het Arnhemse Burgers Zoo is gistermiddag aangevallen door een leeuw. De man was per ongeluk het safaripark binnengelopen. Twee medewerkers van de dierentuin konden hem met behulp van een shovel bevrijden. De bouwvakker is ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

De directie van Burgers is "behoorlijk aangeslagen" over het voorval, maar tegelijk verheugd over het vakbekwame optreden van de betrokken medewerkers. Die hebben het leven van de man gered, aldus een woordvoerder

In de dierentuin zijn bouwbedrijven bezig met verbouwingen en renovaties. Het slachtoffer, werknemer van een onderaannemer, wilde een collega vragen of hij met de shovel naar een andere plek kon rijden. Hij liep daarom achter de shovel aan, maar merkte niet dat die inmiddels het safaripark ingereden was voor schoonmaakwerkzaamheden.

De bestuurder van de shovel zag het gevaar en wilde de man waarschuwen door te toeteren. Dat alarmeerde echter juist de groep leeuwen. De bouwvakker probeerde nog weg te rennen, maar een leeuw was hem te vlug af en mepte hem tegen de grond.

De bestuurder van de shovel duwde de leeuw weg met de laadschop. Daarna beschermde hij de man onder de laadschop. Twee medewerkers van Burgers'Zoo lokten de leeuw weg met vleesbrokken, waarna het slachtoffer in de shovel buiten het leeuwenverblijf gebracht kon worden. De leeuw had een elleboog al uit elkaar gerukt. In hoofd en benen heeft de man krabsporen.

De bouwvakker kon volgens de woordvoerder zomaar het safaripark in lopen omdat de hekken van een sluizensysteem open stonden. De sluizen zijn alleen bereikbaar voor personeel van de dierentuin en liggen buiten het openbaar toegankelijke gedeelte van het park. In de sluizen liggen wildroosters en een elektronische mat, die voldoende zijn om te voorkomen dat de leeuwen hun terrein verlaten als de hekken voor werkzaamheden geopend zijn. Volgens Burgers Zoo heeft het systeem al 30 jaar feilloos gewerkt.

Dreiging ramp voor Galapagos neemt af

De dreiging voor een millieuramp bij de Galapagos-eilanden lijkt sterk verminderd. Door wind en stromingen wordt de vervuilende olie van de gestrande tanker Jessica weg van de eilandengroep richting open zee gedreven. Ook is een groot deel van de olie verdampt door de intensieve zonnestraling. Eerder op de dag zei de Ecuadoraanse minister van Milieu al dat de situatie verbeterde.

De directeur van het Nationaal Park Galapagos en een hoge functionaris van het Charles Darwin Instituut willen echter nog niet te vroeg juichen. Volgens hun zijn alle ongewervelde dieren in de omgeving van de Jessica al gestorven en zal pas op de lange termijn duidelijk worden wat de gevolgen zijn voor de rest van de voedselketen.

Vader Internet-tweeling krijgt voogdij

Een rechter in de Amerikaanse staat Missouri heeft dinsdag de voogdij over de internet-tweeling Belinda en Kimberley toegewezen aan de biologische vader. Het vonnis heeft echter vooralsnog geen effect omdat een Britse rechter eerder op de dag bepaalde dat de twee voorlopig onder het toezicht blijven van de Britse kinderbescherming.

De autoriteiten van Wales haalden de tweeling vorige week weg bij de Britse adoptieouders Alan en Judith Kilshaw. Het ging om een noodmaatregel. De biologische moeder van het tweetal, dat via internet is geadopteerd door het Britse koppel, wil haar dochters terug. Volgens de vader heeft ze hen echter verwaarloosd door ze via het internet te verkopen.

De Kilshaws betaalden 28.000 gulden aan een adoptiebemiddelingsbureau op internet en haalden de kinderen in de Verenigde Staten op. Daar bleek dat ook een echtpaar uit Californië de tweeling via hetzelfde bureau, voor minder geld, had geadopteerd en al in huis had gehad. Het Amerikaanse stel beschuldigt de Britten ervan de kinderen met hulp van de natuurlijke moeder te hebben ontvoerd.

De juridische strijd over de rechtmatigheid van de adopties moet nog worden uitgevochten. In Birmingham moest eerst worden bepaald waar de kinderen de ongetwijfeld lange procesgang moeten afwachten.

Kost en inwoning in gevangenis?

In Belgie en Engeland gaan de laatste weken steeds meer stemmen op om bajesklanten te laten betalen voor hun verblijf in de gevangenis. Beide landen zijn door de enorme toename van het aantal gevangenen bang dat ze de kosten straks niet meer kunnen opbrengen. Voor iemand die een jaar in de cel moet doorbrengen, moet ruim 76.000 gulden betaald worden.

In Nederland wilde ex-minister Hirsch Ballin in 1993 al dat de gedetineerden 1230 gulden per maand moesten bijdragen voor kost en inwoning. In 1999 besloot het kabinet dit echter terug te draaien. Wel wordt een uitkering stopgezet op het moment dat iemand in de cel belandt. Sinds die tijd is het stil geweest rond deze kwestie.

Rekeningrijden waarschijnlijk duurder

De werknemersorganisatie VNO-NCW vreest dat een forens in de Randstad straks 1800 gulden per jaar kwijt zal zijn aanrekeningrijden. Dit is bijna twee keer zoveel als de 1000 gulden waar Netelenbos vanuit gaat.

De werkgevers denken dat de automobilist de maximale ritprijs zal moeten gaan betalen omdat anders de 25 procent afname van files niet gehaald wordt. De maximale ritprijs bedraagt Fl.8,80.

Volgens een steekproef, die uitgevoerd is door de ANWB, is tweederde van de Nederlandse bevolking tegen rekeningrijden.

Voetballer geblesseerd door TV kijken

Leeds trainer David O'Leary maakte gisteren bekend dat zijn sterspeler, tevens de duurste verdediger ter wereld, Rio Ferdinand, wegens een wel zeer bijzonder opgelopen blessure afgelopen zaterdag niet van de partij was.

Ferdinand zat zaterdag niet in de selectie voor de (verloren) thuiswedstrijd tegen Newcastle United en nu is pas bekend waarom: De voetballer had zichzelf geblesseerd tijdens het kijken naar de TV.

Ferdinand zat rustig TV te kijken met zijn benen gestrekt op de koffietafel. Hij zat echter zo lang in dezelfde houding dat hij daardoor een spierblessure opliep onderin de knie. Hierdoor miste hij dus de wedstrijd van afgelopen weekend.

Ook woensdag zal Ferdinand waarschijnlijk de wedstrijd tegen Aston Villa verstek moeten laten gaan, maar O'Leary verwacht dat hij zaterdag in de 4e ronde van de FA Cup tegen Liverpool wel weer een beroep kan doen op zijn verdediger.

Verkracht meisje krijgt stokslagen

l_charlize_l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Internationaal is geschokt gereageerd op de voltrekking van het vonnis van een 17-jarig meisje, dat in Nigeria werd verkracht. Bariya Ibrahim Magazu werd veroordeeld tot 100 stokslagen wegens 'seks voor het huwelijk'

Nigeria kent sinds vorig jaar de sharia, de islamitische wetgeving, welke geslachtsgemeenschap voor het huwelijk als een strafbaar feit beschouwt. Het vonnis werd 40 dagen na haar bij de verkrachting opgelopen zwangerschap, voltrokken.
Volgens het slachtoffer waren de daders schuldeisers van haar vader, maar omdat de verdachten ontkenden werd ze veroordeeld tot honderdtachtig stokslagen. Volgens de verdachten hadden ze haar betaald voor de seks. Voor het meisje volgde nog een strafvermindering en werd ze na 100 stokslagen naar huis gestuurd. Ondanks de verwondingen die ze had opgelopen wist ze nog op eigen kracht huiswaarts te keren.

Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben fel gereageerd op het voltrekken van het vonnis. Zo voerde Amnesty International al maanden acties tegen het vonnis. "Wij hebben alle mogelijke kanalen aangeschreven, van de Nigeriaanse ambassade, het ministerie van Justitie en Buitenlandse zaken tot de plaatselijke overheid in Nigeria." De verontwaardiging werd nog eens verhevigd, aangezien de straf werd uitgevoerd, voordat haar beroep tegen het vonnis was behandeld.

Spelling holt achteruit door SMS-en

l_charlize_l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SMS-en is dan misschien wel een handige, moderne manier om met elkaar te communiceren, maar door de vele afkortingen die gebruikt worden, raakt de grammaticale kennis van de gebruiker in het geding. Dit zegt Ken Lodge, verbonden aan de Univerity of East Anglia in Norwich.

Het SMS-gedrag onder de studenten heeft er volgens hem al toe geleid, dat bij een groot deel van zijn studenten een achteruitgang in spelling en grammaticale vaardigheden valt waar te nemen. "Het vermindert de mate waarin mensen met elkaar kunnen communiceren. De hoeveelheid overgebrachte informatie neemt weliswaar toe, maar de kwaliteit van de communicatie neemt in rap tempo af."

SMS-en neemt in Groot-Brittanië met ongeveer 1800% per jaar toe, meldt BT Cellnet. Hoe aantrekkelijk de kunst van het SMS-en is bleek wel uit het grote succes van het boek "WAN2TLK?: ltle bk of txt msgs" - Een handleiding voor het construeren van berichtjes.
Het grootste gevaar schuilt in de lagere leeftijdsgroepen (10-11 jarigen) die hun communicatieve vaardigheden nog moeten trainen, maar wel de snelst groeiende markt voor mobiele telefoons vormen.

Doelpuntenrecord in Engels voetbal

Jermain Defoe, spits bij Bournemouth, een 2nd division club in het Engels voetbal, heeft het na-oorlogse doelpuntenrecord verbroken met een goal in de wedstrijd tegen Cambridge United, welke met 2-0 werd gewonnen.
Defoe's doelpunt in de 64e minuut in het Abbey Stadium, was z'n tiende goal in 10 opeenvolgende wedstrijden. Hiermee verbrak hij het record dat toebehoorde aan John Aldridge (Liverpool) en Kevin Russell (Wrexham)

De jonge spits, geleend van West Ham United, heeft nu zicht op het record van alle tijden van Dixie Dean, die 12 doelpunten wist te scoren in 12 opeenvolgende wedstrijden.
Een ploeggenoot van Defoe, Eddie Howe, zei na de wedstrijd:"We zijn allemaal heel erg blij voor Jermain. Hij verdient het record en hij verdiende het om het in deze wedstrijd te behalen, omdat hij voluit bleef gaan, ook al stonden we nog maar met tien man op het veld."

6 Kinderen uitgehongerd door ouders

Zes uitgemergelde Keniaanse kinderen, die "op orders van God" vier weken binnen zijn gehouden en in die tijd van voedsel verstoken zijn gebleven, zijn naar een kinderverblijf gebracht. Hun streng gelovige ouders zijn ingerekend.

In het weekend bestormde de politie het huis van de voormalig hoogleraar Peter Kamau Mwangi en z'n vrouw Hannah, in Ngong, in een buitenwijk van de hoofdstad Nairobi, nadat ze getipt waren door de buren. Binnen troffen ze de zes kinderen zittend op een bed, verzwakt en lusteloos van hun beproeving, kijkend naar een lokale televisiezender.

"De ouders zijn gearresteerd, maar we wachten nog op de resultaten van een psychiatrisch onderzoek voordat we verder kunnen gaan," zei een officier van het politiebureau in Ngong.

Mwangi vertelde de agenten dat hij met Kerst door God was geïnstrueerd om met zijn familie te vasten, tot verdere kennisgeving. De hele familie dronk alleen maar water, gedurdende de wekenlange vasten.
De zes kinderen, in de leeftijd van twee tot elf jaar, konden niet meer op hun uitgemergelde benen staan. Allemaal leden ze aan huidontstekingen en haaruitval. Het jongste kind woog niet veel meer dan een pasgeboren baby.

Consumenten gaan meer kopen op internet

Kopen op internet neemt de komende jaren een grote vlucht. In 2005 zal 10 tot 20 procent van alle consumentenaankopen on line gebeuren. Nu schommelt dat wereldwijde percentage nog rond de 1 procent. Dat stelt het bureau Ernst and Young op basis van een onderzoek in twaalf landen.

Volgens de onderzoekers lijken de typische internetwinkels het af te leggen tegen de traditionele winkelbedrijven die hun bestaande verkoopkanalen combineren met een winkelsite. De laatste worden steeds effectiever in het vergroten van hun omzet door de aanwezigheid op internet.

De on-lineconsumenten zijn wel kritisch over de prijzen op het internet. Vooral de hoge verzendkosten zijn een doorn in het oog. Toch blijven de bestedingen stijgen, aldus de onderzoekers.

Mondiaal gezien zit Nederland in de achterhoede. Ook op het internet is de volgens onderzoekers typische Hollandse mentaliteit ('kijken, maar niet kopen') terug te vinden. Slechts 6 procent van de Nederlanders koopt wel eens iets via internet, terwijl dat percentage in de Verenigde Staten op 17 procent ligt. Maar, zo constateren de onderzoekers, Nederland begint duidelijk meer vaart te maken op de elektronische snelweg.

Nederlandse bedrijven zien hun e-commerce activiteiten vaak veel meer als een onderdeel van een groeistrategie, zo blijkt verder uit het onderzoek. Hun site moet ook echt winst maken. In veel andere landen daarentegen openen winkelbedrijven vooral een site om zich te verdedigen tegen de concurrentie van pure internetwinkels.

Hackers kraken recordaantal regeringssites

Een groep hackers heeft het afgelopen weekeinde 26 verschillende overheidssites van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië gekraakt. Dat is een recordaantal. De originele inhoud van de sites werd door de hackers vervangen door hun eigen teksten en het logo van hun groep, Pentaguard.

Sites van de drie regeringen, in drie verschillende tijdzones, werden gedurende een kwartier gekraakt. Uniek, volgens Attrition.org, een internetwaakhond die hackers in de gaten houdt. De hack-monitoren van Attrition zeggen nog nooit eerder zo'n grote en systematische kraak te hebben geregistreerd.

In de Verenigde Staten kraakten de hackers sites die verwezen naar actuele thema's in de Amerikaanse politiek. De site van de conservatieve afgevaardigde in het parlement van Californië (republican.assembly.ca.gov), bijvoorbeeld, werd gekraakt met een verwijzing naar de recentelijke energiecrisis in die staat.

In het Verenigd Koninkrijk kraakte Pentaguard, naast vele lokale overheidssites, een officiële BSE-site. Daarop geeft de Britse regering informatie over de gekkekoeienziekte BSE. Ook in Australië werden sites gekraakt, vooral webpagina's van lokale overheden.

De Pentaguardgroep werd in 1998 in Roemenië opgericht door een hacker met de bijnaam 'Diablo'. Volgens een site (http://members.tripod.com/pentaguard/) van de groep traden de Roemeense krakers naar buiten in januari 1999 als reactie op de terdoodveroordeling van twee Chinese hackers. Hun eerste acties waren gericht tegen de Chinese overheid, later volgden militaire en overheidssites in andere landen. In de Verenigde Staten waren onder andere de NASA, het ministerie van Energie, leger, marine en luchtmacht doelwit van Diablo en zijn medestanders.

Teveel viagra is ook niet goed

Een Amerikaanse arts die een spannende avond in gedachten had, kwam van een koude kermis thuis toen zijn vrouw hem probeerde te vermoorden omdat hij te opgewonden was van de dosis Viagra die hij had ingenomen.

De 55-jarige vrouw wordt vervolgd voor poging tot moord, aldus de Amerikaanse politie maandag. Haar 72-jarige man vertelde de autoriteiten hoe zij zijn vurige avances vrijdagavond afwees. Zijn echtgenote plaatste een kussen over zijn gezicht en ging boven op hem zitten tot hij niet meer kon ademen. Na een korte worsteling wist de man los te komen.

Op zaterdagochtend probeerde de man opnieuw te vrijen met zijn vrouw. Dit keer probeerde ze hem met haar blote handen te wurgen. De zaak komt deze vrijdag voor de rechter. Als de vrouw wordt veroordeeld, hangt haar een celstraf van 25 jaar boven het hoofd.

Dat teveel Viagra je dood kon betekenen is al 's geroepen, maar op deze manier?

Vrouw redt bossen in haar blootje

De Californische wouden hebben er, na de grizzly-beren, een nieuwe attractie bij: de "Godin van de Aarde". Als toerist maak je echter weinig kans deze halfnaakte vrouw tegen het lijf te lopen, ze heeft namelijk enkel een zwak voor houthakkers, als die tenminste hun bijltje voor haar neerleggen.

'Goeiemorgen, mag ik u een gedicht voorlezen? Ik ben de godin, ik ben de Aarde', zo stelt een halfnaakte vrouw zich dagelijks voor aan onthutste truckers in de Californische wouden. Op die manier probeert La Tigresa de houthakkers te laten stoppen met hakken en het woud van de ondergang te redden.

La Tigresa voert al maandenlang actie tegen de houtkap, maar ze was niet tevreden over het resultaat dat ze bereikte. Toen naast het huis van vrienden de ene boom na de andere werd geveld, rende ze in een impuls zonder topje naar buiten. 'Leg je gezicht tegen het zachte mos in mijn benen', riep ze de verbaasde houthakkers toe die de prompt hun werk staakten.

La Tigresa is nu enorm populair bij de houthakkers, die naast een kettingzaag nu ook een fototoestel bij zich dragen. De mediabelangstelling die ze krijgt, is eveneens enorm. Ze verscheen al op de Duitse en de Amerikaanse televisie en haar naam verspreidt zich als een "lopend vuurtje door het bos" over het internet. Momenteel wordt er druk getimmerd aan een officiële website. Het fotoarchief zou één van de sterke punten van de site worden.

Geintje van Clinton?

De nieuwe Amerikaanse president George W. Bush moet het op officieel briefpapier voorlopig stellen zonder zijn tweede initiaal 'W'. Op tientallen computers in het Witte Huis is namelijk de W-toets van de toetsenborden gehaald, waarschijnlijk een geintje van het intussen vertrokken personeel van ex-president Clinton.

Volgens medewerkers van Bush is de 'W' in sommige gevallen ook weggekrast op de toetsen of onverlaten hebben het veertje onder de drukknoppen onklaar gemaakt. Enkele W-toetsen zijn met plakband boven deuropeningen vastgezet.

Bush gebruikte de 'double u' in zijn naam geregeld in de verkiezingscampagne. Hij stak vaak drie vingers op om daarmee de W te vormen. De W staat voor Walker en wordt vooral genoemd om Bush van zijn vader te onderscheiden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.