Hou je kind in de gaten via internet

In Singapore kunnen bezorgde ouders van couveusekindjes via internet een oogje op hun baby houden. Met een computer thuis of op het werk kunnen zij met een speciaal wachtwoord inloggen op de website van het Singapore Thomson Medical Centre. Daar kunnen ze directe videobeelden van hun kind op de couveuse-afdeling bekijken.

Project Viewbaby werd vrijdag geïntroduceerd. Twee camera's op de speciale ziekenhuisafdeling sturen zes uur per dag beelden door naar internet.

,,We voorzien hiermee in de behoefte voor een speciale groep ouders die niet in staat zijn hun kindjes te bezoeken'', aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

De lokale gewoonte kersverse moeders een maand lang thuis te houden, betekent vaak dat ze hun kindje niet kunnen bezoeken. Bovendien zijn de vaders meestal aan het werk.

De videotechnologie die Viewbaby gebruikt werd eerder gebruikt voor de uitzending van een concert van Madonna op internet. Het ziekenhuis heeft bijna 6000 Amerikaanse dollar geïnvesteerd in het project, maar heeft nog niet besloten welk bedrag het wil vragen voor de dienst.