FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 januari 2001

Bescherming tegen afluistersatelliet

De Tweede Kamer houdt maandag een hoorzitting over hoe overheidsinformatie te beschermen tegen het afluisteren door middel van de Echelon-satellieten. Tijdens de hoorzitting zal het kabinet bekijken of de huidige richtlijnen voor privacybescherming voldoende zijn. Vice-premier Jorritsma zei dat na afloop van de wekelijkse ministerraad.

Het kabinet neemt hiermee een belangrijke stap om zich te weren tegen de mogelijkheid dat moderne vormen van telecommunicatie op grote schaal en systematisch worden afgeluisterd via satellieten. Overheidsinformatie is momenteel nog niet voldoende beschermd.

Tijdens de hoorzitting in het Tweede Kamer zullen deskundigen en vertegenwoordigers van het Europees Parlement gehoord worden. Het kabinet denkt dat data vrij eenvoudig te beveiligen is door het te coderen.

Eerder concludeerden de regeringen van Frankrijk en België al dat er inderdaad zogenoemde Echelon-netwerken bestaan. Het Europees Parlement heeft ook een onderzoek ingesteld naar Echelon.

Journalist geslagen door Anelka?

Een journalist van de Franse sportkrant L'Equipe heeft bij de politie in Parijs een klacht ingediend tegen voetballer Nicolas Anelka van Paris St. Germain. De reporter Sebastien Tarrago beweert dat de aanvaller hem geslagen heeft.

Tarrago, die voor zijn krant PSG volgt, kreeg het met Anelka aan de stok bij het trainingsveld van de club. Getuigen verklaarden dat de journalist de speler, die niet met de pers wil praten, benaderde en dat de twee toen een woordenwisseling begonnen.

Tarrago beweert dat Anelka hem sloeg. PSG-voorzitter Perpere heeft trainer Fernandez om opheldering gevraagd. Anelka was bij zijn vorige club Real Madrid regelmatig middelpunt van incidenten. Hij ontvluchtte de media door in de kofferbak van een auto te kruipen. Ook kreeg hij een schorsing van anderhalve maand en een boete van 750.000 gulden, omdat hij niet op de training verscheen.

Nieuwe realitysoap, afvallers!

Dikke, zwetende lijven met allemaal één doel: afvallen. De televisiekijker wordt vanaf maart veertien weken lang getrakteerd op een nieuwe realitysoap op SBS6. In de hoofdrol zes mannen en zes vrouwen die allen kampen met ernstig overgewicht. "We hopen dat mensen zich door ons programma ervan bewust worden hoe je met eten omgaat", aldus Michiel van Rijswijk, voorlichter van de zender.

Het promofilmpje voor het nieuwe programma was vorige week voor het eerst op tv te zien. Daarin werd een oproep gedaan aan dikke mensen om zich aan te melden voor de afvalshow. In amper een week tijd hebben zich al ruim vierhonderd kandidaten aangemeld. De belangrijkste eis waaraan deze mensen moeten voldoen is dertig tot veertig kilo overgewicht hebben. Er moet namelijk wel duidelijk iets te verminderen zijn.

hier het hele bericht

Chloor slecht voor de gezondheid

Het gebruik van chloor om het water van zwembaden te ontsmetten is schadelijk voor de gezondheid van kinderen. Chloordampen kunnen de weerstand van hun longen aantasten, waardoor ze vatbaarder zijn voor allergieën en astma.

Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van het Belgische Louvain-la-Neuve. Het is uitgevoerd in opdracht van milieuminister Gosuin van de regioregering van Brussel.

Gosuin heeft gevraagd om een vervolgonderzoek. Maar in afwachting daarvan adviseert hij vast om kinderen onder de twaalf zoveel mogelijk uit het zwembad te houden.

Zilveren Harpen voor Krezip, Bauer en NUHR

De popgroepen Krezip en Bauer en het cabaretgezelschap Niet Uit Het Raam (NUHR) hebben dit jaar de Zilveren Harpen gewonnen. Dat maakte de stichting Conamus vandaag bekend.

De Zilveren Harpen zijn aanmoedigingprijzen voor veelbelovende Nederlandse artiesten. De harpen van 2000 worden op 27 februari tijdens het Nederlandse Muziekfeest in Amsterdam uitgereikt. Die dag is ook de uitreikingsdatum voor de Gouden Harpen en de Exportprijs.

De Zilveren Harpen zijn de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen en zijn bedoeld voor artiesten die hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten en schrijvers.

Zilveren Harp-winnaars uit het verleden zijn onder anderen Postmen, Total Touch, Frans Bauer, Acda & De Munnik en Van Dik Hout.

Eminem bang voor Britse tegenstand

Kwajongensrapper Eminem heeft zijn eerste signeersessie in Engeland afgeblazen, uit angst voor al te heftige protesten.
Hij zou, voorafgaande aan zijn optreden in het MEN Stadion op 8 februari, in een muziekwinkel in Manchester fans ontmoeten en zijn platen signeren. Nadat hij gewaarschuwd werd dat dat problemen zou kunnen opleveren trok hij zich terug.

Wereldwijd zijn homo- en vrouwenorganisaties ten strijde getrokken tegen de teksten van de rapper, die gewelddadig en anti-homo zouden zijn.

Sportieve Franse postbodes

De Franse posterijen gaan voor een sportieve primeur zorgen. Als het aan de leiding ligt rijden de postbodes in de Franse steden binnenkort op stepjes. In Parijs en omgeving zijn op dit moment tien gele skeelersteps als proef in gebruik. Als de test slaagt zullen zo'n 3000 postbodes een step krijgen.

De postbode-step is een variant van het nu zo populaire trendstepje. De poststep heeft alleen een grote tassen, voor- en achterop. De step is een idee van een student Vormgeving uit Nantes. De poststep was een project waarmee hij in 1999 afstudeerde. De Franse PTT was zo onder de indruk dat ze een prototype lieten maken.

Analyse van 6.000 haren in zaak-Dutroux

In het onderzoek naar Marc Dutroux, de Belg die verdacht wordt van kindermoord zullen in zes maanden tijd 4.000 tot 6.000 haren worden geanalyseerd. Deze zijn gevonden in de kelder van Dutroux' woning in Marcinelle, waarin hij zijn slachtoffertjes opsloot.

Het doel van het onderzoek is om erachter te komen of de kinderen naast Dutroux ook door anderen zijn misbruikt. Laboratoria in het buitenland zullen de analyses voor een deel uitvoeren, omdat België niet over voldoende capaciteit beschikt. Kosten: 10 miljoen gulden.

Levenslang zonder strafvermindering!

Japans Lagerhuis stelt eisen

Geen mobiele telefoons, geen rumoer, niet rondlopen zonder toestemming. Het lijken regels voor lastige scholieren, maar ze zijn bedoeld voor het Japanse lagerhuis. De leden van de Dais plegen zich zo te misdragen dat een afgevaardigde van de regerende Liberaal-Democratische Partij deze week een lijstje regels heeft opgesteld dat onmiddellijk door het uitvoerend comité van het huis is overgenomen.

Parlementszittingen worden in Japan herhaaldelijk verstoord door schreeuwpartijen of zelfs handtastelijkheden en heetgebakerde afgevaardigden die het ergens niet mee eens zijn plegen naar het spreekgestoelte te rennen om hun ongenoegen kenbaar te maken. In november moest de stemming over een motie van wantrouwen tegen premier Yoshiro Mori worden onderbroken omdat een lid van de regeringspartij een glas water had geleegd over de hoofden van oppositieleden. De zitting liep uit op een chaos en werd verdaagd tot de volgende morgen. De weggestuurde boosdoener kreeg een reprimande en bood excuses aan.

Hier het hele bericht

Wil jij mij bellen? 0906...

Ongevraagde SMS-berichten met teksten als 'Wil jij mij bellen? 0906...' die mobiele bellers vragen een dure seks- of informatielijn te bellen, mogen niet meer verstuurd worden. Dat heeft de Reclame Code Commissie vandaag besloten.

De commissie deed de uitspraak in een zaak die de Consumentenbond had aangedragen. Veel mobiele bellers kregen de laatste paar maanden dergelijke smsjes. Vaak kwamen mensen er al bellende achter dat ze met een seks- of informatielijn te maken hadden. Kostte dan wel 2,50 per minuut. Ook minderjarigen kregen het bericht.

Melissa virus weer terug

Het gevaarlijke Melissa computervirus is in een nieuwe vorm gesignalleerd. De variant, Melissa X, is vermomd als een Word 2001 document en kan zowel de pc als de Mac infecteren.

Melissa X is een variant van het Melissa virus dat twee jaar geleden wereldwijd voor miljoenen guldens schade aanrichtte. Het virus verspreidt zichzelf door een e-mail te sturen naar de eerste vijftig personen in het adressenboek van Microsoft Outlook, onder de aanduiding: 'Belangrijke boodschap voor...' . De e-mail heeft een bijlage met daarin het virus. Als het bestand (ANNIV.DOC) wordt geopend, treedt het virus in werking.

Krantensites worden één nieuwssite

De kans bestaat dat de sites van de diverse Nederlandse dagbladen samengevoegd gaan worden tot één centrale nieuwssite. Dat zegt directeur P. van Dijk van PCM Interactive Media (PIM). PCM is uitgever van diverse kranten, waaronder het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad en het Parool. PIM verzorgt voor die kranten de internetsites.

Volgens Van Dijk is het niet mogelijk om de afzonderlijke krantensites rendabel te maken. De centrale nieuwssite moet zich gaan richten op actueel nieuws, zodat de kranten zich kunnen specialiseren. Van Dijk noemt als voorbeeld het NRC en het AD. Die zijn goed in respectievelijk achtergronden en sportnieuws. "Hun kracht op internet is niet het nieuws maar hun specialisme", zei Van Dijk.

De hoofdredacteuren van de diverse kranten reageerden vol ongeloof op de uitspraken van de PIM-directeur. Volgens F. Jensma, hoofdredacteur van het NRC is het niet slim voor een redactie om alleen maar achtergrondverhalen te schrijven. "Zonder kennis te hebben van het actuele nieuws kun je geen goed achtergrondverhaal schrijven," aldus Jensma.

PCM-concurrent De Telegraaf kondigde enige tijd geleden al aan de site Telegraaf.nl te willen ombouwen tot een actuele nieuwssite, die meerdere malen per dag wordt ge-update. De nieuwe PCM-site zou hiertegen goed kunnen concurreren.

Beloning leidt niet tot meer gouden tips

Het vaker uitloven van een beloning voor een gouden tip heeft niet geleid tot meer succes bij het oplossen van ernstige misdrijven. De kans dat de gouden tip bij de politie binnenkomt, ligt al 33 jaar op ongeveer 18 procent. Niettemin vindt het ministerie dat de beloning zijn waarde als opsporingsmiddel heeft bewezen.

Uit een overzicht van het ministerie van Justitie blijkt dat in de afgelopen drie decennia in 457 moeilijk oplosbare zware delicten een beloning is uitgeloofd; 82 keer is het geld uitgekeerd. Dat heeft het ministerie in totaal 1,2 miljoen gulden gekost. Dit bedrag is 12 procent van de 9,8 miljoen gulden die Justitie in totaal in het vooruitzicht stelde aan gouden tipgevers.

Je vindt hier het hele bericht.

Hou je kind in de gaten via internet

In Singapore kunnen bezorgde ouders van couveusekindjes via internet een oogje op hun baby houden. Met een computer thuis of op het werk kunnen zij met een speciaal wachtwoord inloggen op de website van het Singapore Thomson Medical Centre. Daar kunnen ze directe videobeelden van hun kind op de couveuse-afdeling bekijken.

Project Viewbaby werd vrijdag geïntroduceerd. Twee camera's op de speciale ziekenhuisafdeling sturen zes uur per dag beelden door naar internet.

,,We voorzien hiermee in de behoefte voor een speciale groep ouders die niet in staat zijn hun kindjes te bezoeken'', aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

De lokale gewoonte kersverse moeders een maand lang thuis te houden, betekent vaak dat ze hun kindje niet kunnen bezoeken. Bovendien zijn de vaders meestal aan het werk.

De videotechnologie die Viewbaby gebruikt werd eerder gebruikt voor de uitzending van een concert van Madonna op internet. Het ziekenhuis heeft bijna 6000 Amerikaanse dollar geïnvesteerd in het project, maar heeft nog niet besloten welk bedrag het wil vragen voor de dienst.

Geloof helpt tegen kaalheid

Geloof helpt meer tegen kaal worden dan haargroeimiddelen. Dat is Britse onderzoekers gebleken. Zij dachten in de bol van een lelie uit het Middellandse-Zeegebied een haargroeimiddel te hebben gevonden.

Dat werd uitgeprobeerd op proefpersonen. Daarvoor meldden zich 75 mannen, onder wie kalende financiers uit de Londense City, zo meldde het dagblad The Times vrijdag. Een groep van hen kreeg het lelie-extract om de schedel mee in te smeren, een controlegroep een nepmiddel in de vorm van een neutrale crêmelotion op waterbasis voor de huid van de firma BP.

Tot verbazing van de onderzoekers gaf van de controlegroep met het placebo 40 procent verbeterde haargroei te zien, van de groep lelie-extract slechts 29 procent. "Met een zo groot placebo-effect kun je niets met de cijfers. Dan kan bijna alles mogelijk zijn, als de patiënt er maar in gelooft. Geloof in de kracht van kruidenheelmiddelen kan, mischien, een psychologisch effect hebben gehad", aldus een van hen.

Maximum aantal bezoekers café's Helmond

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de entree van de Helmondse cafés komt, nog voor carnaval, een bord te hangen waarop het maximale aantal bezoekers staat vermeld dat in het kader van brandveiligheid in die horecagelegenheid mag worden toegelaten. Horeca en gemeente hebben daarover afspraken gemaakt.

Volgens Van Elk 'kan in een oogopslag worden afgelezen aan welke verantwoordelijkheden Helmondse kasteleins zich op grond van de zogeheten gebruikersvergunning te houden hebben. Bovendien kunnen bezoekers zien dat ze mogelijk risico lopen indien het onverhoopt toch aanmerkelijk drukker is dan is toegestaan.'

De gemeente Helmond gaat er bovendien voor zorgen dat caféhouders voor zaken als brandveiligheid en andere regelgeving voortaan terecht kunnen aan één 'loket'. Nu nog moeten ze onder andere naar de milieudienst, bouw- en woningtoezicht, de afdeling juridische zaken, de brandweer en de afdeling warenwet om vergunningen te regelen.

De brandweer zal extra controleren.

Als het kalf...

Skidieven teisteren Lech

Lech, het plaatsje waar de leden van de koninklijke familie graag de latten mogen onderbinden, wordt op dit moment geteisterd door een georganiseerde skidiefstal.

De dieven kiezen het plaatsje vooral uit vanwege de vele rijke mensen die er hun wintersportvakantie vieren, ze stelen dan ook vaak het beste van het beste. De meeste diefstallen vinden niet plaats op de piste zelf, maar uit afgesloten opbergruimtes onder de hotels.

Vorig jaar was de bende ook al actief, toen werd er alleen al in Lech voor ruim 40.000 gulden aan winteruitrustingen gestolen. De plaatselijke politie staat machteloos.

Actievoerders steken bh's in brand

Ongeveer 30 actievoerders hebben vandaag voor de V&D in de Amsterdamse kalverstraat tientallen bh's in de fik gezet. De actie was een protest tegen lingerieproducent Triumph. Volgens de actievoerders laat het bedrijf de lingerie in Birma maken, waar militairen aan de macht zijn.

Onder het motto 'geen dictatuur in mijn bh' riepen de actievoerders de winkelbedrijven V&D, Hunkemöller en Bijenkorf, alle drie onderdeel van Vendex, op de verkoop van Triumph-artikelen te staken. Volgens de actievoerders komt de investering alleen de militaire junta ten goede.

UPC niet gecharmeerd van parodiesite

Strolie75 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Moerstaal.nl – eigenaar van Sjello.nl - heeft een boze brief gekregen van Chello. De parodiesite moet onmiddellijk verdwijnen.

De site die u onder het domein sjello.nl heeft gemaakt of heeft laten maken als parodie op de officiële Chello-site maakt inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van Chello Broadband N.V.", zo schrijft Chello deze maand aan Ronald Grahmbeek van Moerstaal.nl.

Moerstaal.nl moet van Chello onmiddellijk ophouden met het hosten van Sjello.nl. "Mocht u geen gehoor geven aan deze sommatie dan behouden we ons alle rechten voor om juridische stappen tegen u te ondernemen", zo besluit de brief. Volgens Joe Simmons van UPC maakt Sjello.nl inbreuk op het merk- en auteursrecht.

Grahmbeek zegt niet van plan te zijn gehoor te geven aan het 'verzoek'. "We zijn nog aan het bekijken wat de risico's zijn. Maar het is niet waarschijnlijk dat we zullen buigen voor het grote UPC. Het is allemaal zo kinderachtig. Waar hebben we het nou helemaal over? Het is satire en geeneens harde satire", aldus Grahmbeek.

Volgende week stuurt Moerstaal een antwoord aan UPC. Bij Moerstaal kunnen leuk bedoelde mailadressen als pietje@islief.nl worden aangevraagd. De dienst is vooral populair onder studenten en scholieren. Volgens Grahmbeek zijn er 43.000 abonnees. Behalve Sjello.nl is Moerstaal ook eigenaar van sites als Hetnetniet.nl, Zonniet.nl en Slownera.nl.

Recordaantal Nederlanders in gevangenis VS

Op dit moment zit er een recordaantal Nederlanders vast in Amerikaanse gevangenissen. Sinds begin dit jaar zitten 160 verdachten en veroordeelden opgesloten achter Amerikaanse tralies. De helft hiervan is gepakt op verdenking van handel in xtc.

Bijna alle strafzaken hebben iets te maken met drugs, zo meldt de Telegraaf op verklaringen van Nederlandse diplomaten in de VS. Binnen het ambtsgebied van New York en Texas bevinden zich de meeste Nederlanders achter slot en grendel. Maar ook in Florida zitten 35 mensen vast voor xtc-smokkel.

Onlangs werden twee Nederlanders bij de Niagara-watervallen aan de grens met Canada ingerekend. De twee probeerden ruim dertienduizend xtc-tabletten de VS binnen te smokkelen, ter waarde van bijna 455 duizend euro, oftewel één miljoen gulden.

Wegenwacht voor fietsers

Midden in een koude, winderige polder en geen ziel in de buurt. En dan een lekke fietsband krijgen, kan het erger? Erik van der Laan en Richard D'Lesio kregen bij hun fietsenstalling bij het Amsterdamse Sloterdijk-station zo vaak mopperende mensen binnen, dat ze op het idee kwamen een mobiele bandenplakservice te beginnen. Met een motorscooter en de auto helpen ze gestrande fietsers in en rond Amsterdam uit de brand. Soms zijn mensen echt kwaad als ze hier binnen komen lopen. "Ik ken zelfs mensen die hun fiets uit frustratie gewoon weggooiden. Terwijl wij zo'n band in drie minuten plakken!"

Het duo speelde al langer met dit idee, maar heeft bewust gewacht totdat de mobiele telefoon compleet is ingeburgerd. "Vroeger was een bandenplakservice ondenkbaar, maar nu kan iedereen ons bereiken. Ik heb zelfs al een slogan: Lekke band? Niks aan de hand! Neem gewoon je mobieltje ter hand!"

Het idee staat nog in de kinderschoenen. Zelfs de prijs is nog niet definitief. De introductieprijs is nu twaalfenhalve gulden per lekke band. Dat is een hele scherpe prijs natuurlijk, ik weet niet eens of ik daarmee wel uitkom qua benzinekosten, maar ik wil het in het begin niet te gek maken. Misschien dat we later échte voorrijkosten gaan berekenen. Vijftien gulden is toch ook nog een schappelijk prijsje?"

hier het hele bericht

Britney gaat in duet met Madonna

De Amerikaanse zangeres Britney Spears gaat een duet opnemen met haar landgenote Madonna. Britney heeft dit woensdag gezegd tijdens een persconferentie vlak na haar aankomst in Brazilië voor het Rock in Rio Festival. Dit meldt het Britse showbizzpersbureau WENN.

Britney zei dat ze nog niet zeker is van hoe zij en Madonna alles gaan aanpakken. Maar de managers van beide zangeressen zijn bezig met overleg.

Watch him get a million

ModderFok!ker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Martin Gijzemijter, de man die probeert binnen een jaar beroemd te worden, wil nu een miljoen euro bij elkaar krijgen.

Eerder trok Gijzemijter al de aandacht met zijn poging om binnen 365 dagen een beroemde Nederlander te worden, nu wil hij via de site watchmegetamillion.com binnen een jaar een miljoen euro inzamelen voor een goed doel.

Wat het goede doel is, is nog onbekend. Gijzemijter: "Het goede doel moet zichzelf aanmelden. Elk goed doel dat mij kan helpen bij het uitbrengen van mijn single, komt in aanmerking."

Ook voor zijn project om beroemd te worden, brengt Gijzemijter een single uit. De single voor het goede doel zal echter anders worden. "Het nummer dat ik zal uitbrengen zal iets te maken moeten hebben met het goede doel. Een soort Band Aid."

Gijzemijter geeft zichzelf wederom 365 dagen om zijn doel te bereiken. "Die 1 miljoen euro is een streefbedrag. Als we dat niet halen, zal het geld dat ik heb ingezameld alsnog naar het betreffende goede doel gaan."

(doet ie toch nog iets nuttigs

Moeder wil 'internettweeling' terug

De biologische moeder van een paar maanden oude tweeling, die geadopteerd is door een Brits stel, wil haar dochters terug. De adoptie van de baby's, die via internet plaatsvond, maakte in Engeland veel commotie los.

De tweeling werd voor 28.000 gulden geadopteerd en het Britse stel haalden ze uit De Verenigde Staten op. daar bleek dat de kinderen al eerder, voor minder geld waren verkocht. Dat Amerikaanse stel beschuldigd de Britten van ontvoering van de kinderen.

Alsof de strijd tussen deze partijen niet fel genoeg is bemoeit nu ook de biologische moeder zich ermee. Ze zegt geen geld te hebben gekregen en vindt de mediaaandacht afschuwelijk. Ze wil nu haar kinderen terug. Het echtpaar is echter niet van plan de meisjes terug te brengen.



UPDATE

De tweeling is inmiddels door de Britse politie bij hun adoptieouders weggehaald en bij sociaal werkers ondergebracht.

Trein botst op containers PTT Post

De stoptrein Utrecht-Uitgeest is bij Abcoude op enkele containers van PTT Post gereden. Niemand raakte gewond. In totaal stonden vier containers op de rails. Het is de NS een raadsel hoe ze daar terechtkwamen. Het treinverkeer is enkele uren gestremd geweest.

De container kwam vast te zitten onder de trein. Op het spoor tussen Hilversum en Utrecht en rijden minder treinen. De NS leidt sommige intercity's om via Hilversum. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van vijftien minuten.

Clinton neemt na acht jaar afscheid

Na acht jaar gezeten te hebben is de tijd aangebroken om te vertrekken. Clinton heeft in een televisierede donderdagavond afscheid genomen als staatshoofd. Zaterdag zal Clinton opgevolgd worden door de Republikein George W. Bush. In januari 1993 volgde Clinton zijn vader George Herbert Bush op als president van de Verenigde Staten.

Clinton drong er sterk bij de Amerikanen op aan, om niet het gezicht van de wereld af te wenden. Hij vreest namelijk dat de Republikeinen zich juist wel zoveel mogelijk aan hun internationale verplichtingen willen ontrekken. Clinton neemt dankbaar afscheid en is naar eigen zeggen idealistischer en hoopvoller over zijn land dan toen hij aantrad als president. Hij is trots dat de VS er zo goed voor staan.

Pompbediende op motorkap

Een pompbediende die een klant, die niet kon betalen, wilde tegenhouden is enkele honderden meters op een motorkap meegesleurd. De verdachte had getankt bij een benzinepomp aan de Westermarkt in Tilburg. Eenmaal binnen bleek dat de man echter niet kon afrekenen. Hij stelde daarop voor om zijn paspoort achter te laten en later te komen betalen. Dit weigerde de pompbediende echter, waarna de verdachte naar buiten liep en in zijn auto stapte.

De pompbediende wilde de auto tegenhouden door er voor te gaan staan. De man gaf echter gas, waardoor de pompbediende aangereden werd en op de motorkap terechtkwam. Hij klampte zich daar aan vast.

Na enkele honderden meter stuurde de verdachte opzettelijk scherp een bocht in en remde daarna voluit. Hierdoor vloog de pompbediende van de motorkap. Gelukkig kon hij het kenteken van de auto onthouden. Hierdoor kon de politie korte tijd later de verdachte voor zijn woning in Dongen aanhouden. De man wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

Prostituees in bijzonder bed

De justitie van Roermond heeft op woensdagmorgen zestien illegale prostituees van hun bed gelicht in seksclubs in Weert en Nunhem. Enkele vrouwen in seksclub Casa Chica in Weert werden ontdekt in een James Bond-achtig bed met dubbele bodem. Achter een geheime wand in een slaapkamer zat nog een aantal vrouwen verstopt.

Er zijn aanwijzingen dat de vrouwen voor buitenlandse mensenhandelaars werkten. Het speciaal geprepareerde bed bood plaats aan zo'n vier personen. Zij konden aan de onderzijde een luik naar binnen trekken.

Explosie op Schiphol lijkt aanslag

De explosie en de brand die daarop volgende die gisteren Schiphol en omgeving lamlegde lijkt een doelgerichte aanslag te zijn. De Binnenlandse Veiligheidsdiend is ingeschakeld om te onderzoeken of het hier om werk van een radicale groepering ging. Eerder in de week vonden al zes, waarvan vier op dinsdagnacht, kleine brandjes plaats. Het personeel was al gevraagd om extra alert te zijn.

De luchtvaartmaatschappijen en Schiphol zijn de laatste wekene al van verschillende kanten belaagd door millieu-activisten en het fanatieke Autonoom Centrum. Laatste groep verwijt KLM mee te werken aan het uitzetten van illegalen. Ook de zwervers zullen worden nagetrokken, omdat zij de laatste tijd op voet van oorlog met Schiphol leefden. Schiphol voert op het ogenblik een beleid, waarbij zwervers in het holst van de nacht gewekt en weggestuurd worden.

Popconcerten op Buckingham Palace?

Popconcerten gehouden op het terrein van Buckingham Palace? In 2002 staat dit wellicht te gebeuren.

De Engelse koninging Elisabeth viert in 2002 haar gouden jubileum en nu komen al de eerste plannen naar boven op welke wijze dat gevierd moet worden.

Woordvoerders gaven aan dat Elisabeth er aan zit te denken om Buckingham Palace, maar ook andere koninklijke eigendommen, als toneel te laten dienen voor concerten en culturele voorstellingen om haar halve eeuw als koninging te vieren.

De eerste geruchten over optredende artietsen doen al de ronde, zo worden oa de 3 over gebleven Beatles en Sir Cliff Richard genoemd als mogelijk optredende artiesten.

Acteur door collega in brand gestoken

De 26 jarige Indische acteur Mohan Kumar is, naar gisteren pas bleek, vorige week om het leven gekomen doordat een collega hem per ongeluk in de brand stak.

De acteurs waren bezig met een scene over de aanslag op Graham Staines, een Engelsman die in 1988 al slapende in zijn Jeep, tesamen met zijn 2 zoontjes, omkwam toen radicale Hindu's zijn auto in de fik staken.

Kumar had zichzelf, om de scene zo realistisch mogelijk te spelen, overgoten met benzine, terwijl geen van zijn collega's daarvan op de hoogte was. Toen 1 van zijn collega's een sigaret opstak en de lucifer weggooide vatte Kumar vlam en verbrandde levend. Circa 1000 mensen waren in de stad Madras live getuige van dit droevige ongeluk.

Nieuw record frontpage

Mede dankzij de voortreffelijke inspanningen van het FOK!frontpage team, en natuurlijk dankzij de enthousiaste bezoekers, heeft de frontpage vandaag haar oude record (59.044 pageviews, gevestigd op 13 december 2000) verbroken.

Het totaal aantal bekeken pagina's voor de frontpage bedroeg 65.241. In totaal werden gisteren door de bezoekers 585 reacties geplaatst op het nieuws, de poll en reviews en columns. Op het forum was het vandaag wat minder druk dan de vorige dagen en weken. Het forum trok in totaal 69.347 pageviews, waarmee het totaal vandaag (134.588) alsnog onder het gemiddelde van 150.000 views/dag blijft.

Wat opvalt is dat de frontpage momenteel een flinke inhaalrace begonnen is ten opzichte van het forum, dat al vanaf dag één veruit de meeste bezoekers heeft getrokken.
Dankzij een betere invulling van de frontpage en, ten opzichte van een paar weken gelezen, een betere en consquentere moderatie van de frontpage, lijkt het een kwestie van tijd voor de frontpage het van het forum zal gaan winnen.

Namens de crew iedereen ontzettend bedankt voor de loyaliteit en wéér een nieuw record. We zijn hard op weg één van de allergrootste sites van Nederland te worden, en da's lang niet slecht voor een stelletje hobbyisten
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.