Moord op meisje schokt Hengelo

In het Gelderse Hengelo is geschokt gereageerd op de moord op de 19-jarige studente Wilma Ruesink. Zij werd gisteravond rond zes uur vlakbij haar ouderlijke woning neergestoken. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Wilma Ruesink was op de fiets onderweg naar huis vanuit sporthal De Kamp, waar ze had deelgenomen aan een volleybaltoernooi. Dat was georganiseerd door buurtbewoners. Passanten vonden rond zes uur de ernstig gewonde vrouw op straat, op de Snethlageweg, nabij de kruising met De Heurne waar haar ouders wonen. Op haar lichaam waren meerdere steken te zien.

De politie stelde meteen een grootscheeps buurtonderzoek en een technisch onderzoek in. Ze kreeg daarbij hulp van de Hengelose brandweer. Die leverde mobiele verlichtingsapparatuur, zodat de politie de omgeving direct nauwgezet kon afzoeken.

Het moordwapen, gezien de aard van de verwondingen vermoedelijk een mes, werd niet gevonden. Het recherche bijstandsteam zet vandaag het onderzoek voort. Burgemeester Van Beeck Calkoen is zondagavond meteen naar de Snethlageweg gegaan om zich ter plaatse op de hoogte te stellen.

Onderweg werd hij talloze keren aangesproken. "Je zag de wanhoop in de ogen van de mensen, terwijl ze vroegen hoe zoiets in onze gemeente kan gebeuren." Wilma Ruesink studeerde in Amsterdam, maar kwam nog ieder weekeinde naar Hengelo.

Een ouder echtpaar dat tegenover de plek des onheils woont, verklaarde dat ze zondagavond om 17.55 uur een meisje hebben horen gillen maar geen moment aan een ernstige situatie hebben gedacht. Toen een kwartier later de ambulance de straat in reed kwam dat besef wel.

In Hengelo ging zondagavond het gerucht dat voorbijgangers ten tijde van de moord enkele jongens hebben zien fietsen, met bivakmutsen op.

Houdt het dan nooit op?