FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 december 2000

Boyzone-zanger ziet geesten

Boyzone-zanger Shane Lynch beweert dat hij bezocht wordt door kwade geesten. In een interview met het Engelse entertainmentmagazine 'Heat' vertelde Lynch dat hij 'vreemde ontmoetingen' heeft tijdens volle maan.
Volgens de 24-jarige Ierse zanger duren de geestverschijningen soms vijf seconden, maar vaak ook enkele uren. Maar alhoewel Lynch toegaf dat het een 'beangstigende ervaring' is, wilde hij niet dat de macabere nachtelijke bezoeken zouden stoppen. 'Ik wil niet dat ze weggaan. Ik raak steeds meer gefascineerd door deze duistere wereld.'

De kwade geesten kunnen misschien de oorzaak zijn van de vreemde uitspraken die Lynch die afgelopen tijd heeft gedaan. Zo was hij onlangs te gast in het Engelse programma 'Big Breakfast', waar hij beweerde dat Britney Spears lesbisch was. Toen Lynch aanhoudend vreemde opmerkingen bleef maken, werd hem vriendelijk doch dringend verzocht of hij de studio wilde verlaten...

Vorige week bracht hij samen met zijn Boyzone-maatje Keith Duffy zijn langverwachte eerste solosingle 'Girl You Know It's True' uit, een cover van de Milli Vanilli-hit uit 1988. In het nummer worden Five, Puff Daddy en Westlife behoorlijk op de hak genomen.

Tsja, met dit bericht hopen wij Boyzone op de hak te nemen

Harry Potter 'te populair'

Uitgeverij De Harmonie ziet af van een officiële presentatie van De Vuurbeker, het vierde deel van de Harry Potter-boekenreeks. "We weten niet waar we moeten beginnen. Dit is te groot", aldus Elsbeth Louis van de uitgeverij.

Zaterdag 9 december om 00.01 uur begint in vele tientallen boekwinkels de verkoop van de langverwachte Nederlandse vertaling van De Vuurbeker, het vierde boek in de Harry Potter-serie. Ervoor en erna worden van Groningen tot Goes 'Dreuzeldagen' georganiseerd in de sfeer van Zweinstein, de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus waar Harry Potter leerling is.

"We zijn er zelf ook een beetje van onder de indruk", aldus Louis. "Dat er zoveel gebeurt bij het uitkomen van een kinderboek is echt heel bijzonder." Zij weet van een twintigtal Potter-feestjes, maar "er zijn er meer".

De Vuurbeker krijgt een oplage van 180.000 exemplaren. Voor kerst komen er nog eens 120.000 exemplaren bij. Er is niet alleen veel vraag naar De Vuurbeker. Van de drie eerder verschenen delen zijn er bij elkaar 600.000 verkocht. Meeste vraag is er tot nu toe naar De Steen der Wijzen, het eerste deel. "Wie nu begint, leest ze toch in de juiste volgorde."

Wanneer deel vijf uitkomt, is nog niet bekend. Schrijfster J.K. Rowling heeft altijd gezegd dat er zeven boeken komen over Harry Potter.

Heb al mensen zien hamsteren bij de Bruna

Pieten betrapt op vuurwapenbezit

De politie in Dordrecht heeft op Sinterklaasavond een luchtdrukgeweer, een knuppel en drie nepgeweren afgepakt van twee Zwarte Pieten. De politie sprak de Pieten streng toe, maar liet ze vrijuit gaan.

In de auto van twee hulppieten van 17 jaar uit Dordrecht en Zwijndrecht vond de politie de nepwapens. Ze vertelden de politie dat de wapens onderdeel waren van het Sinterklaasfeest op een school voor voortgezet onderwijs.

De Pieten hadden volgens de politie geen kwade bedoelingen. De politie toonde begrip voor de drukke Sinterklaasavond die de twee nog voor de boeg hebben en liet het bij een reprimande.

'...wie stout is de roe.' Maar wie gaat hun nou even met de roe bewerken?

Famke Jansen als cyborg in Terminator 3 ?

SunChaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na GoldenEye, Xmen en The Faculty is Famke Jansen een van de kanshebbers voor de rol als kwaadaardige cyborg in de nieuwe Terminator 3. Zij zal dan spelen met onder andere Arnold Schwarzenegger en Robert Patrick. Met de laatste speelde ze al samen in The Faculty.

Famke heeft de rol overigens nog niet. Actrices Ann Moss (Matrix 1,2 en 3), Rebecca Romeijn Satmos (Xmen 1 en 2) en Natascha Henstrigde (Species 1 en 2) zijn ook nog in de race.

Oud-studenten houden domein hogeschool

De Hanzehogeschool Groningen wil dat twee oud-studenten de internetdomeinnaam van de school aan hem overdragen. Het tweetal begon na de studie een internetbedrijfje en maakte op het adres hanzehogeschool.nl een informatieportal voor toekomstige studenten van de school.

De Hanzehogeschool is nu met de ex-studenten in gesprek om 'een creatieve oplossing' voor het probleem te zoeken. De school heeft al jaren de website www.hanze.nl, maar omdat blijkt dat internetgebruikers vaak de volledige naam van de school intikken, wil zij ook die domeinnaam hebben.

De oud-studenten wijzen het verzoek om de domeinnaam vrijwillig over te dragen van de hand, omdat de school zich nooit om het adres heeft bekommerd. De Hanzehogeschool sluit juridische stappen niet uit.

Staking in Duits sexbedrijf

Onder de kerstbomen in Duitsland zullen dit jaar een of twee pakjes minder liggen. Vakbondsvertegenwoordiger Dieter Altmann heeft dat maandag gezegd. Hij leidt de staking bij het distributiebedrijf van Beate Uhse, de bekendste handelaar in erotische artikelen in Duitsland.

De werknemers eisen een loonsverhoging van 8,5 procent, maar de fabrikant van lingerie, seksvideo's en andere hulpmiddelen voor in bed biedt niet meer dan 5 procent. Ook zijn de bonden bang voor gedwongen ontslagen bij de beursgenoteerde onderneming. De werknemers wijzen bovendien op de slechte organisatie. In het distributiecentrum zouden nog 15.000 bestellingen liggen die allang bezorgd hadden moeten zijn.

Adolfbank en Rommelwand mag

Het openbaar ministerie in Hildesheim, in de Duitse deelstaat Nedersaksen, heeft besloten geen vervolging in te stellen tegen een meubelhandelaar die zijn spullen aanprijst met namen van 'groten' uit het Derde Rijk. Volgens het OM kan de handelwijze, hoe onbegrijpelijk en dom misschien ook, onmogelijk worden uitgelegd als het verspreiden van propagandamateriaal van verboden organisaties of volksopruiing.

In een advertentie van de meubelhandel werden onder andere bankstellen 'Adolf' en 'Hermann', een aanbouwwand 'Rommel' en een commode 'Paulus' aangeprezen. De namen verwijzen naar Adolf Hitler, Hermann Goering en de generaals Erwin Rommel en Friedrich Paulus.

De Groenen in Nedersaksen riepen de inwoners van Hildesheim op de 'schaamteloze provocatie' niet te nemen en de betreffende meubelhal te boycotten.

EU-top in Nice wordt uitputtingsslag

De top van de Europese regeringsleiders in Nice wordt hoogstwaarschijnlijk een uitputtingsslag. De bijeenkomst, die donderdag begint, kan uitlopen tot zondagmiddag, en het Franse voorzitterschap gaat ervan uit dat in de nacht van zaterdag op zondag wordt doorvergaderd. 'Een top voor vier schone overhemden', zo doopte een Franse diplomaat de bijeenkomst.

'Eigenlijk is het niet één topconferentie, maar twee achter elkaar', zei de Franse onderminister Moscovici van Europese Zaken gisteren in Brussel.

Pas vrijdagmiddag, na anderhalve dag vergaderen, beginnen de staatshoofden en regeringsleiders aan hun moeilijkste klus: de onderhandelingen voor een nieuw 'Verdrag van Nice'. Zij moeten het eens worden over een andere manier om beslissingen te nemen, omdat de EU na uitbreiding met meer dan tien nieuwe leden anders onbestuurbaar wordt.

Het afgelopen weekend waren zowel de Franse president Chirac als Commissievoorzitter Prodi somber over de kans dat er in Nice een akkoord wordt bereikt. 'Onze zonnetjes in huis', reageerde staatssecretaris Benschop van Europese Zaken gisteren luchtig. Minister Van Aartsen van Buitenlandse Zaken hield zich op de vlakte. 'Als je naar de stukken van de puzzel kijkt, zou het moeten kunnen', zei hij.

Maar Benschop noch Van Aartsen willen hardop zeggen wanneer de top van Nice voor de Nederlandse regering een mislukking genoemd moet worden. Premier Kok kondigde afgelopen week aan dat Nederland het hard zal spelen.

De staatshoofden van de twaalf kandidaat-lidstaten zijn donderdagmorgen al in Nice voor een speciale 'Europese Conferentie' met hun EU-collega's. Zij hebben aan één schoon hemd genoeg, want ze kunnen dezelfde middag weer naar huis.

Fossiel van oudste mens gevonden

Franse en Keniaanse paleontologen hebben in Kenia botten opgegraven van volgens hen de vroegste voorloper van de mens. De onderzoekers denken dat hun vondst op ruim 200 kilometer ten noordwesten van Nairobi zes miljoen jaar oud is, en daarmee de oudst bekende in de wereld. Ze noemen hem de 'Millennium Man'.

In Ethiopië zijn eerder botten gevonden van een wezen waarvan werd gedacht dat dit de oudste voorloper van de mens was. Maar die was slechts 4,5 miljoen jaar oud.

Uit de fossiele resten bljkt dat de Millennium-Man de lengte van een chimpansee had, voornamelijk op zijn achterbenen liep, maar erg gespierde armen had om in bomen te kunnen klimmen.

Ministerie weert echte kerstbomen

Ambtenaren van het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties moeten het deze maand voor het eerst zonder de karakteristieke geur van fris dennengroen doen. Intern is namelijk een serieus verbod uitgevaardigd op het plaatsen van echte kerstbomen.

Sparren, andere naaldboomvarianten of sfeerverhogende stukjes waarin levend kerstspul is verwerkt, worden niet langer op prijs gesteld door de directie facilitaire zaken. Alleen plastic exemplaren zijn nog toegestaan om de overheidsdienaren in kerstsfeer te brengen. Voor representatieve ruimtes, zoals entrees en ontvangst- en vergaderkamers, geldt dezelfde bepaling. Daar worden, aldus de interne dienst, fraai opgetuigde plastic kerstbomen geplaatst.

Dit alles, zo staat zwart-op-wit, in verband met de brandveiligheid, het verwijderen van de in tapijten achtergebleven dennennaalden en natuurlijk de aandacht voor het milieu. Redenen genoeg om echte bomen definitief te weren uit de departementale burelen aan de Schedeldoekshaven.

Moord op meisje schokt Hengelo

In het Gelderse Hengelo is geschokt gereageerd op de moord op de 19-jarige studente Wilma Ruesink. Zij werd gisteravond rond zes uur vlakbij haar ouderlijke woning neergestoken. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Wilma Ruesink was op de fiets onderweg naar huis vanuit sporthal De Kamp, waar ze had deelgenomen aan een volleybaltoernooi. Dat was georganiseerd door buurtbewoners. Passanten vonden rond zes uur de ernstig gewonde vrouw op straat, op de Snethlageweg, nabij de kruising met De Heurne waar haar ouders wonen. Op haar lichaam waren meerdere steken te zien.

De politie stelde meteen een grootscheeps buurtonderzoek en een technisch onderzoek in. Ze kreeg daarbij hulp van de Hengelose brandweer. Die leverde mobiele verlichtingsapparatuur, zodat de politie de omgeving direct nauwgezet kon afzoeken.

Het moordwapen, gezien de aard van de verwondingen vermoedelijk een mes, werd niet gevonden. Het recherche bijstandsteam zet vandaag het onderzoek voort. Burgemeester Van Beeck Calkoen is zondagavond meteen naar de Snethlageweg gegaan om zich ter plaatse op de hoogte te stellen.

Onderweg werd hij talloze keren aangesproken. "Je zag de wanhoop in de ogen van de mensen, terwijl ze vroegen hoe zoiets in onze gemeente kan gebeuren." Wilma Ruesink studeerde in Amsterdam, maar kwam nog ieder weekeinde naar Hengelo.

Een ouder echtpaar dat tegenover de plek des onheils woont, verklaarde dat ze zondagavond om 17.55 uur een meisje hebben horen gillen maar geen moment aan een ernstige situatie hebben gedacht. Toen een kwartier later de ambulance de straat in reed kwam dat besef wel.

In Hengelo ging zondagavond het gerucht dat voorbijgangers ten tijde van de moord enkele jongens hebben zien fietsen, met bivakmutsen op.

Houdt het dan nooit op?

Tas van V&D doet alarm afgaan

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aankoop van een tas bij de V&D kan leiden tot ongekende problemen. Alarminstallaties in andere winkels kunnen afgaan bij een bezoek aan andere winkels. En dat allemaal dankzij een niet goed functionerend systeem.

Een mevrouw, die december vorig jaar een leren tas bij de V&D in Hengelo kocht kreeg tijdens een bezoek aan de Bart Smit de schrik van haar leven. "Ik was de winkel nog niet in, of het alarm begon te loeien", vertelt ze verontwaardigd. Blijkbaar had het personeel al vaker met het bijltje gehakt, want hun vroegen haar onmiddelijk of de tas bij V&D gekocht was. Het personeel liet de verbaasde mevrouw vervolgens zien dat er een klein strookje in het middenvak van haar tas zat. Het was een beveiligings-strip van de V&D. "Toen we het ding verwijderden was ook meteen het probleem opgelost."

Een woordvoerder van de V&D bevestigt het probleem. De strip is onderdeel van een nieuw systeem. Als het artikel gekocht wordt, wordt de strip gedemagnetiseerd. Het probleem is dat bij wrijvingswarmte (schurende bewegingen) de strip weer magnetiseert en het alarm bij diverse andere winkelketens doet afgaan.

De strips worden inmiddels niet meer gebruikt.

Hertelling afgewezen

Een Amerikaanse rechter heeft het verzoek van Al Gore om 14.000 stemmen in Florida opnieuw te tellen, afgewezen. De uitspraak betekent een nieuwe tegenslag voor de Democraat.

Gore had gehoopt op een handmatige hertelling van stembiljetten in de districten Palm Beach en Miami Dade. Deze biljetten waren door de machine als blanco aangemerkt.

Zit er dik in dat dus de kiesmannen van Florida gewoon Republikeinen zijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.