Sponsor Vitesse wil geen autosport

Hoofdsponsor NUON verzet zich hevig tegen het woensdag gelanceerde plan van Vitesse om de clubnaam te verbinden aan de autosport. De voetbalvereniging bevestigde deze week dat het een contract heeft getekend met de Britse organisatie Premier League Racing. Die wil de logo's en kleuren van voetbalclubs gebruiken om bolides herkenbaar te maken voor autosportfans. Vitesse verleende Premier League Racing toestemming om de naam en de kleuren van de Gelderse club te gebruiken, maar hoofdsponsor Nuon heeft hier principiële bezwaren tegen.

"Wij zijn uit milieu-oogpunt bezig met duurzame energie", aldus woordvoerder P. Knoers van Nuon vandaag in het Radio 1 Journaal. "Dat is onverenigbaar met autosport. We hebben dat aan Vitesse meegedeeld. De club heeft beloofd hier op korte termijn op terug te komen." Woordvoerder Frank Huizinga van Vitesse vindt dat Nuon te hard van stapel loopt. "De plannen voor de autosport zijn nog in een zeer pril stadium. Als het concreet wordt, zouden we daarover sowieso met NUON gaan praten."

De Premier Racing League moet in 2002 van start gaan. Volgens de organisatie wordt er op dit moment onderhandeld met verschillende circuits. Nederlandse media berichtten dat de Premier Racing League ook in onderhandeling zou zijn met circuit Zandvoort. Woordvoerder Dirk Buwalda van Circuitpark Zandvoort ontkende gisteren dat er al contact met de initiatiefnemers is geweest. Wel zegt hij met belangstelling uit te zien naar de voorstellen van de autosportcategorie in 'voetbaltenue '.