"Super-Triathlon"

Maandag middag is de nieuwe weekopdracht van start gegaan. Big Brother noemt het de "Super-Triathlon". In de voorraadkamer stond een roeiapparaat, een hometrainer en een loopband waarom bij elkaar 3200 kilometer aflegd moet worden.

De tien bewoners moeten in twee groepen verdeeld worden, waarbij Georgie en Robin elk aan het hoofd staan van een team. Elk team moet 1600 kilometer afleggen en elke bewoner moet elk apparaat gebruiken (tenminste 75km fietsen, 50km roeien en 25km lopen).

Naast de 'normale' verhoging van het weekbudget als de weekopdracht slaagt, wordt er deze keer ook een individuele beloning toegekend. De bewoner die de meeste kilometers aflegt èn lid is van het team dat de grootste afstand heeft afgelegd, wint een bioscoop-avondje in de dagboekkamer. Deze bewoner krijgt in de dagboekkamer een video-avond met popcorn, fris, snoep en één andere bewoner. De anderen mogen de dagboekkamer die avond niet in.

Lichamelijk is het een zware opdracht, maar de bewoners hebben het wel zèlf in de hand. Ze zetten dan ook de maximale 30% van het weekbudget in.