FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 oktober 2000

Schumacher krijgt eigen straat

Wie na dinsdagavond door de Duitse stad Kerpen heenloopt, moet niet gek op kijken als je de Michael-Schumacher-Strasse tegenkomt.

De Chryslerstrasse (staat er een autofabriek of zo??) is namelijk sinds dinsdag officieel van naam veranderd naar aanleiding van de vele successen (ja, ook de recenste ) die Schumacher heeft behaald in zijn carriere.

De stad Kerpen is ook niet zomaar een stad in Duitsland, maar is de geboorteplaats van Schumacher. De stad is daardoor wereldberoemd geworden. Inmiddels woont hij afwisselend in Monaco en Zwitserland.

15-jarige verkoopt haar internetserie

AchtbaanStartpagina had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Elke televisieserie heeft tegenwoordig wel een website. Gebaseerd op die serie. Toch? Een vijftienjarige Amerikaanse zou wel eens de eerste kunnen zijn die de boel omdraait.

Ashley Powers begon een tijdje geleden een eigen website met foto’s, haar favoriete muziek en een handjevol links. Net als elke moderne tiener dus. Ashley wilde echter meer en begin dit jaar schreef ze, samen met haar stiefvader, een script voor een serie, waarin ze - uiteraard - zelf de hoofdrol speelt. Een soort internetsoap, die de voor Amerikaanse tieners zo kenmerkende titel Whatever meekreeg.
Intussen zijn we aangeland bij aflevering drie, getiteld De hemel, de hel en ouders. De serie is gebaseerd op Ashley’s eigen leven en gaat over allerlei dingen die de gemiddelde puber bezighouden. ‘Ze schrijft de hele dag door allerlei dingen op die haar opvallen en leuk lijken voor de serie’, verduidelijkt stiefpapa de werkwijze.

Goosehead.com, zoals de site heet, is ook bij Hollywood-bobo’s niet onopgemerkt gebleven. MGM tekende vorige week een voorcontract met Ashley en co. En daar waren ze in huize Powers heel blij mee. De kosten voor het maken van een aflevering waren namelijk opgelopen tot zo’n 75 duizend gulden.

‘Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb deze serie te maken, van het leven te genieten en toch ook nog een kind te blijven’, waren Ashley’s spontane woorden.

Vruchtbaarheidsalarm op je gsm

Achtbaan Startpagina had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nooit een ster in hoofdrekenen geweest, maar toch willen weten wanneer je de meeste kans maakt een nakomeling te produceren? Dan laat je je mobieltje toch piepen als het zover is.

Het kan allemaal bij Zappybaby. In Nederland nog niet verschenen, maar bij onze Zuider- en Oosterburen een populaire site. Behalve allerhande informatie voor (toekomstige) moeder en kind, kun je sinds kort ook laten uitrekenen wanneer je (als vrouw, sorry heren) het vruchtbaarst bent –volgens je cyclus dan-. Vervolgens stuurt de site (gratis) een smsje als het zover is.

De blijde boodschap kan overigens ook naar de vader in spe worden gestuurd. Op die manier weet hij wat hem bij thuiskomst te wachten staat en kan hij op tijd het geplande biljart-avondje afzeggen.

De service van Zappybaby is in het leven geroepen omdat ‘De preconceptionele fase al spannend genoeg is en de stress die je opbouwt als je zelf gaat rekenen de kans op bevruchting verkleint.’

Dus mocht je binnenkort in Antwerpen of Berlijn lopen en ergens een sms-piepje horen en de ontvangers van het berichtje het eerste de beste hotel in zien duiken, dan weet je in ieder geval wat er aan de hand is.

Christina ontslaat manager

Zangeres Christina Aguilera heeft haar manager Steve Kurtz ontslagen. De manager werd ontslagen omdat hij een contract, waar Aguilera miljoenen mee zou verdienen, was vergeten te ondertekenen. De deal, promotie voor het merk Fetish, was al gestart en diverse commercials waren al opgenomen.

Aangezien er geen handtekening onder het contract staat wordt er geen cent aan de zangeres betaalt.



Och, dat geld haalt ze wel weer via een andere deal binnen.

Vier doden bij treinongeluk

Door de ontsporing van een trein even ten noorden van Londen zijn dinsdag zeker vier mensen om het leven gekomen. Ruim 80 mensen zijn gewond geraakt.

De trein, eigendom van de spoorwegmaatschappij Railtrack, reed op het moment van het ongeluk 50 kilometer ten noorden van Londen in Hatfield met een flinke vaart van 160 kilometer per uur.

In Engeland gebeurt dat dus wel vaker. Mede door de slechte seinen in Engeland is dit zoveelste ongeluk in de afgelopen paar jaar.

SMS-Spam via Quios

Quios is niet blij met de SMS Messenger, software waarmee met één klik duizenden SMS-jes verstuurd kunnen worden naar willekeurige GSM's.

SMS Messenger, gemaakt door een geheimzinnig softwarebedrijf en gratis beschikbaar op internet, maakt gebruik van de SMS-gateway van Quios. De mogelijkheid om te spammen kwam aan het licht, nadat de site www.hear.nl volgens eigen zeggen duizenden SMS-jes had verstuurd via het programma. Het SMS-verkeer is sinds afgelopen weekend verdubbelt bij Quios.

Quios betreurt het voorval, omdat het bedrijf nu reclameinkomsten misloopt, omdat bezoekers nu niet meer via de portal hoeven te komen om een SMS te versturen. Ze willen dan ook graag in contact komen met de makers, maar de makers van het programma zijn niet te achterhalen. Het adres www.scopesoft.com, waarvan het programma te downloaden is, is geregistreerd via NameZero, die geen gegevens verstrekken van hun klanten. De werkelijke download komt van www.f2s.com.

Wie wil er trouwens in godsnaam 1000 SMS-jes in één keer sturen? Zoveel mensen ken ik niet eens.

Nachtdienst veroorzaakt hartkwalen

Werknemers die nachtdiensten draaien, hebben een verhoogde kans op hartziekten. Dat blijkt uit onderzoek door wetenschappers op de Universiteit van Milaan. Onder meer kunstlicht kan de hersenen doen geloven dat het overdag is, maar het hart trapt daar niet in en reageert niet goed op het werk in de nacht, aldus de onderzoekers.

Gebleken is dat het menselijk lichaam zich niet zo gemakkelijk aanpast aan werken in de nacht, aldus Raffaello Furlan, die het onderzoek leidde. Zijn team bestudeerde het hart van 22 mannelijke staalbewerkers, nadat ze twee dagen eerder met een nieuwe dienst waren begonnen.

Overigens zijn de Italianen niet de enigen die erachter kwamen dat nacht- en ploegendiensten niet gezond is. Een Wageningse ingenieur concludeerde in april nog dat werknemers in ploegendienst meer roken, zwaarder worden en minder slapen.

25% Nederlanders maar één partner

Ruim een kwart van de Nederlanders (27 procent) heeft tijdens zijn hele leven slechts één sekspartner. Gemiddeld doet de Nederlander ,het' met 7,3 partners, eentje minder dan het wereldwijde gemiddelde van 8,2.

De Fransen zijn koploper met 16,7 verschillende partners, zo blijkt uit een onderzoek naar het seksleven in 27 landen, dat condoomproducent Durex dinsdag heeft gepresenteerd. Op de tweede plaats komen de Amerikanen (11,8). Hekkensluiter is India met een gemiddelde van 1,8. De Spanjaarden blijken niet de macho's waar zij wel voor worden aangezien. Zij blijven met 5,5 partners ver onder het gemiddelde.

Opvallend is dat in Nederland de moeder een hoofdrol speelt bij het geven van seksuele voorlichting. Voor 32 procent van de ondervraagde Nederlanders tussen de 16 en 55 jaar is zij de belangrijkste bron. Zij doet het veel beter dan de Amerikaanse moeder, die met 22 procent op de tweede plaats komt en steekt met kop en schouders uit boven het internationale gemiddelde van 12 procent.

De vaders laten het op dit gebied afweten. In Nederland noemt slecht 5 procent hem als bron van voorlichting. Maar de Nederlandse vader steekt nog altijd goed af bij vaders elders. Het internationale gemiddelde ligt op 3 procent. Ruim een kwart van de Nederlanders komt op school alles over seks te weten. En 15 procent is via vrienden wijzer geworden.

Nederlanders vrijen 90 maal per jaar, iets minder dan het gemiddelde dat op 96 keer ligt. Amerikanen doen het naar eigen zeggen het vaakst: 132 maal. De Japanners met 37 maal het minst.

Op seksueel gebied is de Nederlander er vroeg bij. Nederlandse jongeren zijn gemiddeld 17,4 jaar wanneer zij voor het eerst met iemand naar bed gaan, ruim een half jaar jonger dan het internationale gemiddelde van 18,1. Maar Amerikanen beginnen er het vroegste aan (16,4 jaar). Chinezen wachten tot zij bijna 22 zijn.

Ruim de helft van de ondervraagde Nederlanders zegt het seksuele gedrag te hebben veranderd vanwege hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Negen op de tien Nederlanders gebruikt een voorbehoedmiddel. Ruim een kwart van de seksueel actieve volwassenen kiest voor het condoom.

Het is het vierde achtereenvolgende jaar dat Durex onderzoek doet naar het seksleven. Er werden dit jaar mensen ondervraagd in 27 landen, twaalf meer dan de voorgaande keren.

Wapendepot ETA ontdekt

De Spaanse politie heeft in Sevilla twee wapenopslagplaatsen van de ETA ontdekt. De woningen deden eveneens dienst als schuilplaats. Op de locaties trof de politie een grote hoeveelheid springstof aan en twee pistolen. Maandag werd in Sevilla nog een militaire arts geliquideerd.

De daders van de moord konden na een schotenwisseling met de politie worden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige en een 26-jarige man, van wie bekend is dat zij banden met de Baskische terreurorganisatie ETA hebben. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is met de aanhouding van de twee een gevoelige slag toegebracht aan de ETA in Andalusi.

Minister president Jose Maria Aznar heeft zijn voorgenomen reis naar Vietnam afgezegd om aanwezig te kunnen zijn bij de rouwplechtigheden voor de vermoorde arts. De ETA wordt verantwoordelijk gehouden voor vijftien doden sinds januari.

Vrouw overlijdt na beroving

Een 51-jarige vrouw uit Haarlem is overleden aan de gevolgen van een gewelddadige beroving die 9 juli plaatsvond in haar woning, zo maakte de politie dinsdag bekend. De 66-jarige echtgenoot van de vrouw ligt nog altijd zwaargewond in een ziekenhuis.

Een buurvrouw vond het echtpaar 9 juli in kritieke toestand in de woning. De vrouw was in een coma geraakt, waar ze niet meer uit is gekomen.

De politie hield een 32-jarige Haarlemmer aan. De man ontkent tot nu toe elke betrokkenheid bij het misdrijf. De verdachte is verslaafd aan harddrugs en woonde bij de slachtoffers in de buurt. Hij kwam geregeld bij het echtpaar over de vloer.

BUSsagiere wil sex met Playboy-fotograaf !

Gisteren werd er op Fok! gemeld dat de nieuwe buspassagiere Nancy Zago nu al in de november-editie van Playboy staat.
Vandaag bereikten mij echter wat sappige details over Nancy, waar de roddelbladen jaloers op zouden worden. (En die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden )

Van een zeer betrouwbare insider heb ik vernomen dat Nancy na afloop van de fotosessie naar bed wilde met de Playboy-fotograaf!! (Wat staat ons in De Bus dan nog te wachten?)

Dat Nancy in de Nederlandse Playboy verschijnt is eigenlijk toeval. De reportage was oorspronkelijk alleen voor de Vlaamse markt bestemd, omdat ze daar bekend is van haar groep Cisco Kid. Doordat ze nu in De Bus zit, is de reportage ook in de Nederlandse Playboy verschenen.

Nog een mooi verhaal: Nancy heeft deze reportage voor nix (lees: gratis) gemaakt! Misschien is ze erg op publiciteit belust?

Zodra er weer meer mooie primeurs zijn, lees je ze asap hier!

Madonna krijgt www.madonna.com

Popdiva Madonna heeft recht op het internetadres www.madonna.com. Dat heeft de VN-organisatie WIPO in Genve maandag bepaald.
Dan Parisi, die de naam als eerste claimde, verliest het recht de naam te gebruiken. Parisi gebruikte www.madonna.com sinds 1998 als een pornosite.

Voorafgaande aan de rechtszaak heeft Parisi meermalen een bod van Madonna op de domeinnaam afgeketst en Parisi heeft voor de rechtszaak het Madonna Hostpital aangeboden de naam aan hen over te dragen.
Zijn advocaat gaat waarschijnlijk in hoger beroep.

Op www.madonna.com schrijft Dan Parisi onder meer:

[...]One thing that we will say is that we were not happy that the lead panelist in the Madonna.com case Mr. Partridge is a trademark attorney who was the plaintiff lawyer in the Brunswick.com WIPO case D2000-0313. We also own Brunswicksucks.com and he knows that and yet he is lead panelist in this case. It is not fair to respondents to have plaintiff lawyers who represent complaintants to also sit as judges in these hearings.

[...]We have never offered to sell this domain to Madonna Louise Ciccone the singer and have rebuffed all offers from her to purchase the domain name madonna.com. There are thousands of individuals throughout the world who have "Madonna" as a first or last name, thousands of businesses worldwide who use the name "Madonna" as their business name and there are 275 worldwide trademarks using the word "Madonna" including 75 Federal and State trademarks in the United States and Canada alone. There are 87 active websites using "madonna" in thier web address including madonna.net and madonna.org. Madonna.org is operated by Madonna Rehabiltation Hospital and Madonna University operates a website at munet.edu.


Tja, ook IK vind 't een belachelijke uitspraak...

Valse bommelding in Utrecht

De politie heeft maandagmiddag een deel van de Utrechtse binnenstad ontruimd na een bommelding.
Op het Vrouwe Justitiaplein werd een verdacht koffertje aangetroffen. De politie hield er rekening mee dat er een bom in kon zitten, maar het bleek vals alarm te zijn.

Vier uur lang werd niemand toegelaten tot het afgesloten gebied. Het Vrouwe Justitiaplein werd afgezet en het gerechtsgebouw, een deel van de belastingbank en enkele woningen werden ontruimd.

Het Explosieven Opruimingscommando werd ingeschakeld om het koffertje te onderzoeken. Er bleek alleen maar kleding in te zitten

2 buurjongens van Yasmina aangehouden

De politie heeft maandagavond twee buurjongens aangehouden van het op 3 oktober dood aangetroffen meisje Yasmina Habchi. Het gaat om twee broers van 14 en 18 jaar oud, die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het 5-jarig meisje.
Zij verdween op 27 september en werd een week later dood teruggevonden in een partij huisvuil op het terrein van de Utrechtse reinigingsdienst. Onder leiding van de rechter-commissaris is maandagavond in de woning van de verdachten een huiszoeking begonnen die volgens de politie enige tijd zal duren. De overige bewoners van het pand zijn elders ondergebracht.
De buurjongens kwamen bij het 65 man sterke rechercheteam in beeld naar aanleiding van onder meer aangetroffen sporen in het ingezamelde huisvuil en het buurtonderzoek dat afgelopen woensdag van start ging. Buurtbewoners werd toen verzocht vinger- en handafdrukken af te staan en mee te werken aan een handschriftonderzoek. Het onderzoek wordt volgens de politie ondanks de aanhoudingen voortgezet.

Broer jaloers op Julia Roberts

Julia Roberts en haar broer Eric hebben elkaar al meer dan tien jaar niet gezien. De B-acteur Eric Roberts verwijt zijn succesvolle zus ervan hem nooit gesteund te hebben.

Julia Roberts werd door haar oudere broer geïntroduceerd aan belangrijke mensen uit de filmindustrie. Eric regelde zelfs een rolletje voor Julia in de film 'Blood Red' uit 1988, waarin hij de hoofdrol had. Het zou tevens de laatste keer zijn dat broer en zus samen in een film speelden. Eric is nu boos op zijn jongere zusje en zegt dat ze nooit iets voor hem heeft teruggedaan.
"Ik heb haar geholpen, maar zij mij nooit!", aldus een boze Eric. De 44-jarige Eric Roberts laat het hier niet bij. Hij vindt ook dat de 'Pretty Woman' niet kan acteren. Haar aandeel in de kaskraker 'Erin Brockovich' vond hij helemaal niets.
"Ik was niet onder de indruk. Iedereen vond haar geweldig, maar wat heeft ze eigenlijk gedaan? Een push-up beha gedragen!"

Sja, push-up of niet, het zag er toch wel uit

Acteursstaking slecht voor autoreclames

Een al maanden durende staking van reclameacteurs stelt Amerikaanse automobielfabrikanten voor problemen in hun campagnes om hun nieuwste modellen aan de man te brengen.

De Screen Actors Guild heeft General Motors besmet verklaard omdat het bedrijf niet-georganiseerde acteurs heeft ingeschakeld en reclamespots buiten de Verenigde Staten heeft opgenomen. Ford heeft voor zijn nieuwste modellen geen tv-reclamemateriaal voorhanden omdat het concern beloofd heeft geen spots te maken zo lang de staking duurt.

"Wij hebben de afgelopen vijf maanden een beetje kunnen aanmodderen, maar de modellen van 2001 zijn inmiddels uitgebracht", zei Nanacy Carollo van Lincoln in de krant The Detroit News.

Daimler-Chrysler moet het voor zijn Dodge-reclame stellen zonder het met een Emmy vermaarde stemgeluid van Edward Herrmann. Door oude spotjes te versnijden tot een nieuwe montage heeft de autofabrikant de problemen een tijdje voor zich uit kunnen schuiven, maar een geplande agressieve productlancering dreigt te mislukken doordat er geen bijbehorende reclamespots gemaakt konden worden.

Ford heeft om toch zoveel mogelijk aandacht voor zijn nieuwe Escape-model te trekken in tijdschriften vijftien dubbelzijdige advertenties laten plaatsen, elk daarvan gekoppeld aan een wedstrijd voor lezers. "Het heeft ons gedwongen tot meer vindingrijkheid en creativiteit", aldus Peter Schweitzer van reclamebedrijf J. Walter Thompson. Maar omdat Ford voor zijn dealers stiekem spotjes heeft opgenomen in Canada en Mexico, kan het autobedrijf nu ook stakingsposten voor de deur verwachten.

De bonden van radio- en televisieacteurs zijn sinds 1 mei in staking wegens een geschil over de beloning voor reclamespots op kabeltelevisie en internet. De bonden, waarbij 185.000 acteurs zijn aangesloten, willen dat er net als bij de traditionele omroepen voor iedere herhaling een bedrag wordt betaald.

Wie denken die reclame'acteurs' wel niet dat ze zijn ?

De vinder, de broer en de Oscars

De diefstal en de teruggave van de Oscar-beeldjes in maart dit jaar heeft een staartje gekregen. De politie in Los Angeles blijkt de broer van de vinder te verdenken van de diefstal. De 54-jarige John Harris werd maandag officieel beschuldigd van het ontvreemden van de 55 beeldjes.

Zijn broer, Willie Fulgear, haalde vorig jaar de wereldpers nadat hij de beeldjes vond en ze teruggaf. Als dank kreeg hij 50.000 dollar en mocht hij de Oscar-uitreiking bijwonen. Gastheer en komediant Billy Crystal maakte voor een miljoenenpubliek grappen over hem. Fulgear is nergens van beschuldigd, "maar het onderzoek loopt nog en we sluiten niemand uit", aldus de politie.

Volgens justitie moet Harris, als hij veroordeeld wordt, rekening houden met een celstraf van zes jaar. Hij werd vrijdag aangehouden en is inmiddels zonder borgsom vrijgelaten.

Twee maanden na de Oscaruitreiking deed Fulgear zelf overigens ook aangifte van diefstal. Volgens hem had iemand zijn kluis uit zijn huis gestolen, met daarin 40.000 dollar van de beloning.
Naast Harris werden eerder nog twee mannen gearresteerd in verband met de diefstal van de beeldjes. Een van hen is inmiddels veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf. De ander zegt onschuldig te zijn en wacht zijn rechtszaak af.

Wat een toestand

Madonna en Jennifer tijdens MTV-awards

Madonna en Jennifer Lopez treden op tijdens de MTV Europe Music Awards, 16 november in Stockholm. Dat hebben de organisatoren maandag bekendgemaakt. Lopez zingt dan voor het eerst een single van haar nieuwe album.
Ook jeugdidool Ricky Martin verzorgt een optreden, evenals U2, Backstreet Boys, Spice Girls en Robby Williams. Madonna is drie keer genomineerd voor een prijs, Lopez twee keer en Martin eenmaal. Er kan nog vier weken worden gestemd over wie onderscheiden moeten worden.

Onder de gastpresentatoren zijn artiesten als Eros Ramazzotti, Alice Cooper en de Franse actrice Virginie LeDoyen, bekend van de film The Beach.

Bush jr. bepaalt in 15 min. over leven en dood

Dat de Texaanse gouverneur George W. Bush weinig problemen heeft met de doodstraf mag genoegzaam bekend zijn. Dat de Republikeinse kandidaat in de presidentsverkiezingen van 7 november echter doorgaans binnen vijftien minuten beslist of hij een terdoodveroordeelde uitstel van executie verleent of niet, is minder bekend.

George Bush steekt tijdens werktijd meer tijd in het gunstig stemmen van wetgevers, het publiek en de media.

De situatie wordt nog schokkender als men in aanmerking neemt dat Bush in zijn autobiografie opmerkt dat "het besluit over het al dan niet door laten gaan van een executie verreweg de meest ingrijpende beslissing is die een gouverneur kan nemen". "Ik verzamel de feiten, weeg ze zorgvuldig en kom tot een beslissing", aldus Bush in zijn boek.

Ook zou hij houden van korte werktijden. Hij zou absoluut niet houden van lange vergaderingen en gesprekken. Hij delegeert dat soort zaken liever aan zijn vertrouwde adviseurs.

"Super-Triathlon"

Maandag middag is de nieuwe weekopdracht van start gegaan. Big Brother noemt het de "Super-Triathlon". In de voorraadkamer stond een roeiapparaat, een hometrainer en een loopband waarom bij elkaar 3200 kilometer aflegd moet worden.

De tien bewoners moeten in twee groepen verdeeld worden, waarbij Georgie en Robin elk aan het hoofd staan van een team. Elk team moet 1600 kilometer afleggen en elke bewoner moet elk apparaat gebruiken (tenminste 75km fietsen, 50km roeien en 25km lopen).

Naast de 'normale' verhoging van het weekbudget als de weekopdracht slaagt, wordt er deze keer ook een individuele beloning toegekend. De bewoner die de meeste kilometers aflegt èn lid is van het team dat de grootste afstand heeft afgelegd, wint een bioscoop-avondje in de dagboekkamer. Deze bewoner krijgt in de dagboekkamer een video-avond met popcorn, fris, snoep en één andere bewoner. De anderen mogen de dagboekkamer die avond niet in.

Lichamelijk is het een zware opdracht, maar de bewoners hebben het wel zèlf in de hand. Ze zetten dan ook de maximale 30% van het weekbudget in.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.