Genetisch gemodificeerde baby geboren

In Amerika is voor de eerste keer een baby geboren die genetisch is gemodificeerd. Dat is gebeurd om het zieke dochtertje van een echtpaar uit de deelstaat Colorado te kunnen redden.
Het echtpaar besloot een embryo dat precies dezelfde soort cellen heeft als hun zesjarige dochtertje te laten implanteren in de baarmoeder, zo heeft de Washington Post dinsdag gemeld.

Baby Adam zag op 29 augustus het levenslicht. Doktoren hebben bij de geboorte cellen uit de navelstreng gehaald. Eind september kreeg zusje Molly, die aan de erfelijke botziekte anaemia lijdt, een behandeling in een ziekenhuis in Minneapolis waarbij de cellen werden geïmplanteerd. Zonder transplantatie van gezond weefsel zou Molly niet overleven.
Binnen een week hopen de doktoren te weten of de operatie is geslaagd. Volgens de arts Charles Storm was het kantje boord voor Molly. "We wisten dat het bijna te laat was voor de ingreep."

Normaal gesproken worden kinderen met anaemia niet ouder dan zeven jaar.
Storm denkt dat Molly 85 tot 90 procent kans heeft op verbetering van haar gezondheid. De ouders van Molly en Adam wilden al langer een tweede kind, maar waren bang dat het dezelfde ziekte zou krijgen als het meisje.