PVV deconfituree

Luc van Lier is verhinderd, maar ik val graag even voor hem in. Met een vette grijns op m’n bek. Vandaag een mediamangel met een politiek tintje. En een advocaat.

Het zou het feestje van Geert worden. De presentatie van zijn eigenmachtig namens Henk en Ingrid opgestelde verkiezingsprogramma. Zo leuk. De leden van de PVV hadden unaniem met het concept ingestemd. Daarna mocht de huidige Tweede-Kamerfractie het boekwerkje ook nog even beoordelen en er commentaar op geven. Leestijd: een half uurtje. Heel slim van Geert, want het gemiddelde PVV-Kamerlid komt qua leessnelheid niet verder dan 1 pagina per uur. Hoe dan ook, het is een hilarisch boekwerkje geworden. Op één pagina zowel “Weg met de welstandcommissies” en “Bescherming van monumenten, architectuur en dorpsgezichten” schrijven, dan heb je wel een meesterlijk gevoel voor humor. Eerlijk is eerlijk: zo’n talent om de lezer aan het lachen te maken, daar kan ik nog een puntje aan zuigen. Maar goed: vandaag de feestelijke presentatie van de gebruikelijke samenballing van Islam- en Eurofobie.

Feestje werd verpest. Door de heren Kortenoeven en Hernandez. Kortenoeven kent u nog van die NSB-vlag in de PVV-fractiekamer, Hernandez van die kopstoot op dat terras op het Plein. De mannen kozen uitgerekend de presentatie van het verkiezingsprogramma om met veel bombarie uit de fractie te stappen. Het mooiste voorbeeld van een gekaapte persconferentie ooit. In Nieuwspoort, ten overstaan van de voltallige parlementaire pers. Fulmineren over wat een hufter Geert is. Wat een potentaat. Het gebrek aan respect voor zijn fractieleden. De sterke arm van het Politbureau. De uitspraak van Geert dat de helft van het verkiezingsprogramma sowieso onuitvoerbaar is. Dat dierenliefhebber Dion Graus een potje antisemitisme niet schuwt. Over gesleep met koffers Joods geld. Over Geert die geen flauw benul meer heeft van wie Henk en Ingrid zijn.

Toen Geert om commentaar werd gevraagd, stond hij uiteraard met de mond vol tanden. Verder dan een jij-bak over lage posities op de kandidatenlijst kwam de blonde leider eigenlijk niet. De hele middag heb ik op het terras van de CoffeeCompany wat schaapachtig zitten grinniken, trouwens. Om de voorlichters van de PVV. Die hadden toen de bom barstte in Nieuwspoort de bewaking gebeld. Om de cameraploegen weg te sturen. Zo schattig. Camera’s wegsturen bij een perscentrum. Die bewakers hadden ook een heel leuke middag. Nadat ze het verzoek vriendelijk hadden geweigerd, uiteraard.

Maar het mooiste was het, te zien hoe de heren Kortenoeven en Hernandez vervolgens in een interview op RTL 7 werden gefileerd door Frits Wester. Een hoop onsamenhangend geneuzel uit hun mond over het belang van een sterk leger. Over het sociale isolement dat PVV-Kamerleden onherroepelijk ten deel valt. Over verdwenen stapels bankbiljetten. Over de kopstoot van Hernandez, die natuurlijk nooit echt was uitgedeeld. Over dat Wilders niet altijd de waarheid spreekt. En toen de meesterzet van Wester. “Ik hoor net in mijn oortje, dat Wilders zegt dat júllie liegen.” De geweldpleger en de derde-generatie-NSB’er ontstaken in woede. “Als Geert het wil kan ‘ie het krijgen. Hij is zélf een vuile leugenaar.” Daarmee verdween het laatste restje van de schijn van fatsoen die de heren nog hadden weten op te houden. Wester heeft vandaag journalistieke geschiedenis geschreven.

Nog een ander dingetje in het nieuws. Maffiamaatje Moszkowicz moet zich bij de tuchtrechter verantwoorden voor het aannemen van grote sommen contant geld als betaling voor zijn werk als advocaat. Brammetje wil niet zeggen, van wie hij zulke dikke stapels bankbiljetten krijgt. Principekwestie, zegt ‘ie.

Jammer voor Brammetje. Ik weet wel, hoe het honorarium voor het goedpraten van Wilders’ Islamhaat is betaald. Met dank aan de heren Kortenoeven en Hernandez. De Jiddische strafpleiter Moszkowicz wordt voor zijn Islamofobe klusjes gewoon betaald in Joodse dollars. Wedden?

---


Klik hier voor de volledige flyer