Villa bewijst dat Messi helemaal niet zo goed is

Lionel Messi, de beste voetballer van de wereld, kwam tot vijf wedstrijden dit WK. De topscorer van de Spaanse competitie bleef doelpuntloos. Argentinië ligt er uit en Argentijnen snappen niet waar de echte Messi was.

Natuurlijk is Messi een speler van wereldniveau. Toch is nu pas gebleken hoe goed de speler van FC Barcelona werkelijk is. Namelijk: helemaal niet zo goed als iedereen denkt. Wel erg goed, maar zeker geen speler van een andere planeet.

Het bewijs daarvoor wordt overigens helemaal niet geleverd door Messi zelf, maar door David Villa. De nieuwste miljoenenaankoop van De Blaugrañas is op dit moment namens Spanje topscorer van het WK met vijf doelpunten.

Het blijkt makkelijk scoren met spelers als Xavi en Iniesta om je heen, of Sergio Busquets. Villa maakt zijn doelpunten net zo simpel als Messi dat doet als dit drietal in zijn buurt is (of in ieder geval twee van de drie).

Nu Messi middelmatige Argentijnen om zich heen wist, kwam hij er niet aan te pas, ook al omdat de andere Argentijnse spitsen de bal pas afspelen als ze zien dat ze niet zelf kunnen scoren. Messi verwerd daardoor bij Argentinië zelf tot een Iniesta, maar bewees de klasse van de Catalaan als pure spelmaker niet te hebben. Is ook niet zo gek natuurlijk.

In het Spaanse shirt nam Villa daarentegen de rol van Messi maar wat graag op zich. Met liefde ontvangt hij de passjes van de geniale spelers achter hem en ontdekt hij dat hij ineens veel meer ruimte heeft voor individuele acties, doordat tegenstanders nog vijf andere spelers in het oog moeten houden. Het spelplezier straalt van de spits af!

Mijn mailbox zit inmiddels vol met mailtjes van gefrustreerde Argentijnse vrienden. Zij vragen zich af waarom zij de echte Messi niet hebben gezien. Het antwoord is uiteindelijk eenvoudig, maar keihard voor de trotse Argentijnse medemens. De echte Messi is geen Argentijn, maar een Catalaan. De echte Messi speelt niet voor Argentinië, maar voor FC Barcelona. De echte Messi straalt dankzij magische medespelers. De Messi van dit WK bewees dat hij alleen de beste speler van de wereld kan zijn met grote hulp van anderen.

Ik vind het bijna zielig dit aan die Argentijnen te moeten schrijven (zeker nadat ik vrijdag nog twintig felicitatiemails heb gehad, dankbaar als ze waren dat Nederland de Brazilianen had uitgeschakeld, waardoor Argentinië nu helemaal zeker wereldkampioen werd) maar het is waar. Sorry Argentinië, Messi en Villa hebben bewezen dat Messi niet de beste is!

Wie dan wel de beste speler van 2010 is? Nu ja, ook dat is simpel. Er zijn maar twee spelers die zowel in de Champions League als tijdens het WK een verder matig team op sleeptouw namen: Arjen Robben en Wesley Sneijder. En als Nederlander maakt het me echt niet uit wie van deze twee de Gouden Bal krijgt en in december tot Wereldvoetballer van het Jaar wordt gekozen!

Meer over het voetbal in Zuid-Amerika op: www.jorritsmink.com