Goede voornemens

De schoonfamilies zijn weer weggejaagd en de kerstbomen kunnen weer in de fik; het is tijd voor het nieuwe jaar. Tijd voor de goede voornemens. Elk jaar weer zegt Henkie dat hij gaat stoppen met roken en Connie gaat vijftien kilo afvallen. Ik rook niet en ik ben niet te dik, dus heb ik andere, persoonlijke voornemens en deze wil ik graag met u delen. Met persoonlijke voornemens bedoel ik voornemens die bestemd zijn voor bepaalde personen.

Mijn eerste voornemen heeft betrekking op het kerstkutje van dit jaar: Patricia Paay. Iedereen heeft haar gleufje kunnen zien. Waar gleufjes van kalkoenen uitstekend geschikt zijn om te worden gevuld met een overheerlijke abricozen-bacon vulling, was het gleufje van la Paay blijkbaar boeiend genoeg om het aan heel Nederland te laten zien. Hele bevolkingsgroepen vielen hierover, de een vond het 'moedig' en de ander vond het 'iets voor necrofielen'. Ik houd me in het nieuwe jaar buiten deze ordinaire discussie en zal met geen woord meer reppen over: je-weet-wel-wie. Beloofd.

Mijn tweede voornemen is: ervoor zorgen dat de heer Wilders niet aan de macht komt. Aangezien het waarschijnlijk is dat het komende jaar het kabinet Grijs I gaat vallen, ben ik alvast aan het dubben over welke partij van mij het land mag regeren. Dit is in ieder geval niet de PVV, want ik weiger in een land te wonen waar kabinet Blond I de macht heeft. Daarbij is deze man op het internationale vlak niet serieus te nemen, want ik denk dat bijvoorbeeld Sarkozy, als hij Geert ziet, zich afvraagt: 'Zou hij ook zijn schaamhaar blonderen?'

Mijn derde voornemen is het boycotten van programma's die Frits Sissing presenteert. Ik dacht dat 'Op zoek naar Joseph' een eenmalige show was, maar tot mijn grote spijt zijn ze nu op zoek naar een kinderjuffrouw die haar paraplu gebruikt als magisch transportmiddel. Daar komt nog bij dat Frits Sissing, de ideale schoonzoon, zich tijdens de show laat verleiden om vrolijk mee te huppelen op de muziek. Persoonlijke boodschap voor alle mannen die niet kunnen dansen: je bent niet de enige.

Met deze gedachten wil ik de lezers van FOK! graag het nieuwe jaar insturen en ik hoop dat ze nog veel ongenuanceerde reacties kunnen plaatsen. Iedereen is vrij om zijn mening te geven, zelfs je-weet-wel-wie, Geert Wilders en Frits Sissing. Hoewel ze dit toch nooit zullen lezen wil ook hen een mieters nieuwjaar wensen en hoop, dat ik ze nog flink af kan zeiken.

Wilt u ook uw persoonlijke voornemens voor het nieuwe jaar bekendmaken? Dan verwijs ik u graag door naar mijn lieftallige secretaresse of laat een berichtje achter. Ik zie jullie het volgend jaar weer en ik wens jullie veel afgestorven hersencellen toe. 'Feliz Año Nuevo!' of zoals de Wit-Russen het zeggen: 'Bясёлага Новага года!!'.