Niet lezen

Hebt u ook wel eens zo’n dag dat u niets nuttigs te melden hebt? Nou, zo’n dag is het vandaag. Echt zo’n dag waarbij u ’s avonds aan de eettafel plaatsneemt en uw gesprekspartner vraagt: “Hoe was het op ‘t werk?” En u zegt dan: “Mwah, ging wel.” Ik kan u nu wel gaan vertellen dat ik vanmorgen een heerlijk kopje thee heb gedronken, maar daar verblijd ik u niet mee. Het is nutteloos. Net zoals negentig procent van de informatie die men voortaan via internet opdoet. Wil ik weten dat er een nieuwe vibrator die werkt op zonne-energie is? Nee! Maar toch lees je het. Daarom wil ik vandaag graag een bijdrage leveren aan de nutteloze informatiestroom die dagelijks ons brein bereikt.

Het ligt eraan hoe snel u leest, maar sta er eens bij stil hoeveel tijd het wel niet in beslag neemt om nutteloze informatie tot je te nemen. Als u deze column uitleest dan heeft u weer een paar minuten van uw dag verneukt. Het is gewoon zo, ik kan er niets anders van maken. Nutteloos is natuurlijk een relatief begrip. De een vindt het nieuwe kapsel van Gerard Joling nutteloos en de ander valt in slaap bij het horen van het woord: hypotheekrenteaftrek. Het feit blijft dat ik vandaag echt totaal niets zinvols te melden hebt. Ik kan natuurlijk van een mug een olifant maken, maar dat zal niet veel helpen denk ik. Ik probeer het toch maar even.

Weet je wat ik heb gehoord van de buurvrouw zijn achterneef en daar de schoonbroer zijn zus van? Nou, die zei dat Jan van de frietkraam en daar de familie van hun adoptiekind hun reet af moet vegen met hun blote hand. Kijk, voor mij is dit redelijk interessant, maar voor u niet. U kent namelijk die personen niet, dus u kunt zich er ook niet in verdiepen. U verwacht eigenlijk van mij, als columnist, dat ik met lepe uitspraken op de proppen kom. Maar vandaag heb ik niets nuttigs te melden dus waarom zou ik? Misschien moet ik mijn clubhart laten spreken en zeggen dat PSV nog steeds kampioen wordt. Aangezien de meeste mensen in Nederland voor Ajax zijn is dit eigenlijk ook aan dovemansoren gericht, dus ik laat het bij deze realistische uitspraak.

Misschien is het interessante van vandaag wel dat ik niets interessants te melden heb. Dus doe alsof u dit niet gelezen hebt en ga verder met het consumeren van andere nutteloze informatie.