Ongewenst zwanger

Hortend en stotend pakte ik haar kont vast en leidde haar op en neer. Kneep er eens lekker in. "Oh, gut, ik geloof dat ik nu toch echt-" Ik hoefde de zin niet af te maken. Daar ging ik al. Ze kreunde nog eens flink en viel op me. Kussend vroeg ze of ik nog ergens wc-papier had liggen. Zoals altijd was dat niet het geval, maar gelukkig hielden wij altijd onze sokken aan in bed. In een wonderbaarlijke manoeuvre wist ze de sok van mijn linkervoet af te halen en duwde het ding tegen haar vagina. Snel kwam ze omhoog, waardoor mijn slap geworden geslacht een beetje lullig op mijn buik viel.

Ze rende naar de wc en pakte een toiletrol, rende terug, scheurde een stukje af en veegde zichzelf ermee schoon. Ik deed hetzelfde bij mijn buik en piemel, want wat wordt dat toch een kleverig zooitje, als je het niet schoonmaakt. Na die halve minuut van chaos, wc-papier en gevaar van lekkend mannenpapje op de zwarte dekens kwam ze languit naast me liggen en kuste me nog wat. "Hmm, het was weer prima, schatje, heb je genoten?" "Jah," zei ik voldaan. "Heb je wel ehh... je pil ingenomen en zo?" Ik vroeg dat altijd achteraf. "Ik geloof het wel. Check het thuis nog wel even." Na een half uur RTL 4 was het tijd voor nog een potje voor ze weer naar huis moest.

Een tijdje later ging mijn telefoon. "I saw mommy kissin' Santa Clause, undernea-" "Ja, goeiemoggel..." Het was mijn vriendin. "Schat." "Hoi lief, ik dacht, ik bel even, want ehm... jeweetwel, afgelopen vrijdag, toen eh... was ik vergeten de pil alsnog in te nemen... zie ik nu... ehh... ik dacht dat dat niet erg was omdat ik toch ongesteld moest raken... nou ja, het is nu dus anderhalve week later en ik ben niet ongesteld." Mijn mond viel open. "Waarom zeg je niks?" Ik sloot mijn mond weer. "Mijn mond viel open." "Oh." "En nu? Het is te laat voor een morning afterpil." Ze zuchtte. "Ik weet het niet... ik moet gaan, we praten snel hierover, okee? Dag schatje! Kus!" Klik. "Ja, godverdorie, zadelt ze mij weer op met de last!" mompelde ik.

Ik kon het niet van me afzetten. Vijfde klas, middelbare school. Ben je pas zestien. Wat nu? Als er een baby'tje inzit? Abortus? Dat vinden mijn ouders niet goed. Maar de hare wel, die stemmen SP. Stil houden dus? Loop ik niet op de feiten vooruit? Is ze niet van de zenuwen te laat? Door de pil krijg je toch sowieso fucked up periodes? Maar één keer vergeten is genoeg... We kunnen 't dreumesje wellicht afstaan, of zo. In een babybox neerleggen bij een klooster. Nee, da's wreed. Dat wordt opvoeden. Ik kan maar beter gaan sparen. Jezus. Gebeurt mij weer. Had er ook beter een condoompje omheen kunnen mikken. Maar ja, dat deed ik al nooit. Kutzooi...

"...zer... gozer! HEE! Wat zit je nou de hele les al te staren, man! Je lijkt wel stoned! Is er iets?" Ruw schrikte ik op en werd me bewust van de wiskundeles die om me heen plaatsvond. "Joh, er is niks. Echt niet, laat me nou maar." "Okee, if that's your thing." "It is. Just lose it." Eminem was destijds helemaal hip. Ik verzonk weer in gedachten, maar kreeg nu een vrij goed getekend stripje onder mijn neus, waarin ik op drie plaatjes op drie hele verschillende plekken een beetje stoned voor me uit zat te staren. Dat hadden ze snel gedaan. Ik lachte nerveus, en zag in gedachten op elk plaatje een kinderwagen naast de getekende ik staan.

In de pauze reisden we als altijd op maandagmiddag af naar de McDonald's. Ook hier kon het speeltje van mijn Happy Meal me niet van mijn gedachtegang afhouden. "Joh, Bert, wat is er nou, man." Mijn beste vriend vroeg het voor de zoveelste keer. "Nou ja, ik wil het wel vertellen, maar niet hier." "Okee, dan lopen we naar buiten." Voor de McDonald's vertelde ik het hele verhaal in een vrij lege winkelstraat aan hem. "En ik wilde het niet vertellen, omdat je altijd zei dat je heel hard ging lachen als het een keer blijkt dat ze wellicht zwanger is omdat ik het vertik een condoom om te doen." Hij moest niet lachen. Hij keek bloedserieus, dat was nog erger.

"We kunnen wel een pakje sigaretten kopen, of zo? Daar schijn je rustig als een lammetje van te worden. Daarom kijken rokers altijd zo glazig." Ik kon op het moment niets beters verzinnen, dus we liepen naar de eerste tabakszaak. Natuurlijk voorbij de Prénatal, hoe kan het ook anders. Ik begon te bibberen van de zenuwen en werd lijkbleek. De tabakszaak had een groot arsenaal aan verschillende merken. Sommige kende ik van reclames of van rokers om me heen. We kozen de goedkoopste. "Pakje Elixyr, dat wordt dan 2,95. Anders nog iets?" "Ja, heb je Hubba-Bubba?" Nu ik me kut voelde kon ik net zo goed bellen gaan blazen. "Oh, en een aansteker!" zei mijn vriend vlug. "Oh. En een aansteker."

Op een afgelegen pleintje achter de Plus gingen we zitten op een trap en wikkelden het plastic van het pakje af. ROKEN KAN HET SPERMA BESCHADIGEN EN VERMINDERT DE VRUCHTBAARHEID. Ik gniffelde zenuwachtig. We hingen beide een sigaret in onze mondhoek en staken hem aan. We hadden nog nooit gerookt. De vriend inhaleerde diep en hoestte zich een ongeluk. Ik had meteen de smaak te pakken en kuchte niet een keer. We werden er ontzettend high van en alles tintelde. We staken er nog een op. Na die tweede was ik mijn misere vergeten. Gelukzalig voor ons uitkijkend zaten we onze derde sigaret ooit te roken, daar achter de Plus in Amersfoort.

"I saw mommy kissin' Santa Clause, underneath the mistle t-" "Euh... hoi..." Het was mijn lief weer. "Schat." "Hoi moppie, ik heb goed nieuws, ik ben ongesteld!" Ik sprong op. Van vreugde viel de sigaret uit mijn mondhoek. "Je wil niet weten hoe ontzettend ik heb zitten stressen, lieverd," zei ik haar. "Ik anders ook! Ik ben heel blij. Zie je zometeen na het zevende, okee?" "Okee, kusje!" Ik hing op. Aan die dag twee jaar geleden heb ik inderdaad geen kind overgehouden. Wel iets anders. Met mijn huidige sperma zal ik nooit meer zo stressen, gok ik. Ik rook nu een pakje Gauloises per dag.