FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 februari 2024

Uitslag Vitesse - Go Ahead Eagels

Mogge! 

Ik zal er helaas weer zelf een bericht over moeten plaatsen.  Ik zou bijna 'redactie sport' kunnen worden.  

Dat ik niet helemaal objectief ben, dat klopt wel een beetje.  

Voor de lezers: Vanmiddag was er ook een wedstrijd tussen Vitesse en Go Ahead.  En nee, de afloop was niet heel erg gunstig. Het werd wederom een nederlaag. Uiteraard zijn er complimenten voor de ploeg uit Deventer,

De rode kaart voor Wiilemson was zeker een smetje voor de wedstrijd. Totaal niet nodig, dus zonder hem gaan ze het volgende week best lastig krijgen tegen PEC, die een prima prestatie leverde bij Sparta. 

Dat terzijde. Op zich was de wedstrijd zeker niet zo dramatisch als wat we wel eens eerder gezien hebben. Er waren wel wat kansjes, maar er stond ook zeker een goede keeper bij Go Ahead. Onze aanwinst Meerdink deed ook echt zijn best, maar in je eentje red je het echt niet. 

Wonderen hoeven we echt niet te verwachten, het geluk was dat al onze concurrenten ook verloren. 

Het is allemaal hardstikke leuk en aardig, maar of je nu in de Eredivisie speelt, of een trapje lager in de Keuken Kampioen Divisie.. ook in de KKD zal er echt wel eens een bal in in het doel van de tegenstander moeten.

Zowel Philip als Edward zijn/waren mensen met een hart voor de club. Echter als we afzakken, dan mag je best wel wat strenger worden als je verliest zoals tegen Almere of Go Ahead uit. Dat waren toch wedstriijden waar er best wel straffen/sancties op mogen staan. 

Het verhaaltje dat de sfeer zo goed is op de trainingen vind ik nu een beetje een toneelspel aan het worden. Begin eerst maar eens om een goal te maken, en het doel is om in ieder geval eens een punt te halen. Aan leuk spel zonder resultaat hebben we nu even niets meer. 

Uitslag 0-2. 

Primeurman. 

Halfnaakte man met openstaande gevangenisstraf aangehouden voor witwassen

De politie heeft zondagochtend 4 februari een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had nog tientallen dagen gevangenisstraf openstaan en wordt verdacht van witwassen.

De politie kreeg een melding dat er een vrouw tegen haar zin in een woning vastgehouden zou worden. Toen agenten bij de woning aankwamen, deed de verdachte in enkel een T-shirt de deur open. Binnen werd de vrouw aangetroffen. Ze leek angstig maar niet gewond en agenten hebben zich over haar ontfermd. In de woning werd ook een hoeveelheid cocaïne aangetroffen.

De man bleek in het bezit te zijn van duizenden euro’s contant geld en had bovendien nog tientallen dagen gevangenisstraf open staan. Ook was hij niet de officiële bewoner van de woning in Breda. Hij is aangehouden en zit nog vast. De politie doet verder onderzoek.

Uitslag FC Utrecht - FC Volendam

FC Utrecht heeft zondag de thuiswedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. In Utrecht werd het 4-2 voor de thuisploeg door onder meer drie doelpunten van Taylor Booth.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Volendam werd een duel voor de gebroeders Booth. Zach Booth opende na negen minuten de score voor Volendam. Lang werd er gekeken of de Amerikaan de bal met zijn hand had aangeraakt, maar uiteindelijk werd het doelpunt toegekend. Een half uur na de openingstreffer zorgde Taylor Booth voor de gelijkmaker. Op slag van rust kwam Utrecht ook op voorsprong, ditmaal via Nick Viergever.

Ook in de tweede helft wist Volendam snel te scoren. Josh Flint zorgde voor de 2-2, maar daarna wist Taylor Booth nog tweemaal te scoren. Snel na de gelijkmaker zorgde de Amerikaanse middenvelder met een hakbal voor de 3-2, en vlak voor tijd maakte hij zijn derde doelpunt van de middag en besliste hij definitief het duel in Utrecht.

Oppermachtige Van der Poel pakt zesde wereldtitel in het veld, zilver Nieuwenhuis

Mathieu van der Poel is in het Tsjechische Tábor voor de zesde keer wereldkampioen veldrijden geworden. Vanaf de start ging de regerend wereldkampioen aan de leiding en zou die nooit meer afstaan. Hij won ruim voor Joris Nieuwenhuis. De Belg Michael Vanthourenhout voorkwam een compleet Nederlands podium, door voor Pim Ronhaar te finishen.

Vooraf was het duidelijk dat Mathieu van der Poel de topfavoriet was en de Nederlander maakte dat ook helemaal waar. Van der Poel dook als eerste het veld in, gevolgd door de Belg Niels Vandeputte. Ook Joris Nieuwenhuis kende een goede start, maar aan Van der Poel was er weinig te doen. Na vier minuten sloeg de regerend wielerkampioen al een gaatje en alleen Nieuwenhuis kon in de buurt blijven bij Van der Poel.

Nieuwenhuis hield het verschil met Van der Poel lange tijd op tien seconden, maar halverwege de wedstrijd was het verschil opgelopen tot een halve minuut en was duidelijk dat Van der Poel op weg was naar zijn zesde wereldtitel in het veldrijden. Achter Nieuwenhuis ontstond er een strijd tussen Michael Vanthourenhout en Pim Ronhaar voor het brons. Ronhaar kon lang mee met de Belg, maar in het tweede deel van de cross was de Belg duidelijk te sterk voor de jonge Nederlander.

Vanthourenhout maakte nadat hij Ronhaar had los gereden nog jacht op Nieuwenhuis en de Belg naderde ook snel, maar kwam nooit meer aan het wiel voor het zilver.

Uitslag AZ - Feyenoord

Feyenoord heeft in de Eredivisie een zwaarbevochten zege geboekt op AZ. In Alkmaar won het door een vroeg doelpunt van Wieffer met 0-1.

Nadat Timber een vrije trap op een de paal schoot was het Wieffer die al na zes minuten de bezoekers op voorsprong schoot. AZ knokte zich daarna terug in de wedstrijd en kreeg in de eerste helft ook diverse kansen. Pavlidis, De Wit, Mijnans en Moller Wolfe slaagden er echter niet in te scoren. Feyenoord kreeg ook nog een tegenslag te verwerken toen het keeper Bijlow geblesseerd zag uitvallen.

In de tweede helft golfde het spel op en neer maar kansen waren er aan beide zijden nauwelijks. Pavlidis was vlak voor tijd nog het dichtst bij maar gescoord werd er niet meer.

AZ

0 - 1

Feyenoord

     6' Wieffer
 
 Gele kaart: Clasie,D.de Wit, (AZ), Gimenez, (Feyenoord)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: ?
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Owusu-Oduro
Penetra (v.Brederode/ 83)
Goes
Bazoer
Möller Wolfe (Zeefuik/ 83)
Clasie
D.de Wit
Mijnans (Belic/74)
Addai (Sadiq/62)
Pavlidis
v.Bommel (Poku/46)
  Bijlow (Wellenreuther/35)
Geertruida
Trauner
Hancko
Hartman
Wieffer
Zerrouki
Timber
Stengs (Minteh/ 67)
Gimenez (Ivanusec/81)
Paixao (Nieuwkoop/67)

Baanrenner Awang sprint naar keirinwinst, Britse en Nieuw-Zeelandse medailleregen

In Adelaide is dit weekeinde de eerste van vier Nations Cup-weekeinden afgewerkt in het baanwielrennen. Die wedstrijden zijn van groot belang voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs dit jaar, twee van de drie tellen mee. Nederland was in Adelaide niet aanwezig en zal in maart moeten scoren in Hong Kong en de maand erna in het Canadese Milton.

Afvalkoers mannen
De wedstrijd eindigde in een sprint tussen de Canadees Dylan Bibic en thuisrijder Blake Agnoletto en het was Bibic die de rapste benen had, terwijl het podium werd gecompleteerd door de Amerikaan Grant Koontz.

Ploegenachtervolging vrouwen
Bryony Botha, Ally Wollaston, Samantha Donnelly en Emily Shearman bouwden namens Nieuw-Zeeland een mooie voorsprong op in de finale tegen het Britse kwartet Katie Archibald, Elinor Barker, Josie Knight en Anna Morris, wat de Nieuw-Zeelandse ploeg aan het einde nét vol wist te houden: 4:10,229 tegen 4:10,578 minuten. In een heerlijke strijd om brons, waarin het constant op en neer ging, won het Australië van Georgia Baker, Alexandra Manly, Sophie Edwards en Chloe Morgan in 4:14,565 van Maggie Coles-Lyster, Sarah van Dam, Ariane Bonhomme en Fiona Majendie uit Canada (4:15,732), voor wie het een halve kilometer te lang was.

Teamsprint vrouwen
De finale werd al snel niet zo spannend: het Chinese team van Bao Shanju, Guo Yufang en Yuan Liying kreeg te maken met een afgebroken zadel, waardoor Sophie Capewell, Emma Finucane en Katy Marchant in 46,023 seconden een simpele Britse zege boekten. Plek drie was in 47,390 seconden voor Ellesse Andrews, Shaane Fulton en Rebecca Petch uit Nieuw-Zeeland, die te snel waren voor Marlena Karwacka, Urszula Los en Nikola Sibiak uit Polen (47,686).

Ploegenachtervolging mannen
In een spannende finale waren de Britten Joshua Tarling, William Tidball, Rhys Britton en Charlie Tanfield net te sterk voor thuisrijders Conor Leahy, James Moriarty, Kelland O'Brien en Sam Welsford: 3:48,469 tegen 3:49,876 minuten. De derde plek ging naar het Italiaanse team van Francesco Lamon, Elia Viviani, Davide Boscaro en Filippo Ganna, dat in 3:49,825 dankzij een fantastische slotkilometer van Ganna afrekende met Aaron Gate, Campbell Stewart, Keegan Hornblow en Thomas Sexton uit Nieuw-Zeeland (3:52,073).

Afvalkoers vrouwen
Maja Tracka uit Polen ging er als laatste vóór de podiumplaatsen af, waarna de Britse Jessica Roberts in de sprint ten onder ging: derde. De Amerikaanse Jennifer Valente was vervolgens dusdanig moegestreden dat Ally Wollaston uit Nieuw-Zeeland haar het nakijken gaf en de winst pakte.

Teamsprint mannen
Matthew Glaetzer, Leigh Hoffman en Matthew Richardson maakten namens het thuisland grote indruk en in 42,154 seconden snelde het trio in de finale naar de winst tegen Yoshitaku Nagasako, Yuta Obara en Kaiya Ota uit Japan (42,750). Het Britse trio Jack Carlin, Ed Lowe en Hamish Turnbull won in 42,915 seconden van Guo Shuai, Liu Qi en Zhou Yu uit China (43,221) in de strijd om plek drie.

Madison vrouwen
Het Britse duo Katie Archibald/Elinor Barker pakte al snel flink wat punten en kwam daarna eigenlijk geen moment meer in de problemen. Plek twee ging naar thuisduo Georgia Baker/Alexandra Manly, vooral na een zeer sterk slot, terwijl het Amerikaanse tweetal Jennifer Valente/Lily Williams het podium completeerde.

Keirin mannen
In een heerlijke finale was de Maleisische veteraan Azizul Awang nét de snelste, welgeteld zes duizendsten van een seconde voor Shinji Nakano uit Japan. Diens landgenoot Kaiya Ota completeerde het podium, vor de Brit Jack Carlin, thuisfavoriet Matthew Richardson en de Chinees Xue Chenxi.

Sprint vrouwen
De Japanse Mina Sato kende een topdag, met onder meer een 2-0 zege op de Britse wereldkampioene Emma Finucane in de kwartfinales. In de halve finale ging de Nieuw-Zeelandse Ellesse Andrews hard onderuit na een tikje tegen Sato's achterwiel, waardoor Andrews niet meer verder kon. Sato ging er in een zeer spannende finale vervolgens met 2-1 toch af tegen de Duitse Emma Hinze, die in de beslissende heat 0,005 seconden sneller was. De Française Mathilde Gros reed een ererondje voor het brons, omdat Andrews niet kon starten.

Omnium mannen
De Canadees Dylan Bibic en de Italiaan Elia Viviani waren de grote kemphanen, beiden wonnen ze een van de eerste drie onderdelen en tot aan het eind streden ze om de winst op de afsluitende puntenkoers. Ze eindigden zelfs gelijk in punten, maar Bibic kwam als twaalfde over de meet van de puntenkoers, Viviani als dertiende en zo pakte de Canadees de winst - de Belg Lindsay de Vilder zat er maar vlak achter en werd derde, terwijl de overwinning maar een paar meter van hem vandaan was.

Madison mannen
De Nieuw-Zeelanders Aaron Gate en Campbell Stewart pakten al snel de leiding en die zou het duo uiteindelijk ook niet meer uit handen geven. Roger Kluge en Theo Reinhardt boden het langst tegenstand, maar de Duitsers moesten genoegen nemen met plek twee, voor de Britten Joshua Tarling en Oliver Wood.

Sprint mannen
De Japanner Kaiya Ota nam het in de finale op tegen Matthew Richardson en nadat de thuisrijder de eerste heat won, sloeg Ota zowaar terug met twee zeges en dus de verrassende eindwinst. Met Matthew Glaetzer stond een tweede Australiër op het podium, nadat zijn Maleisische opponent, Azizul Awang, met gezondheidsproblemen verstek moest laten gaan in de kleine finale.

Keirin vrouwen
Mina Sato kende misschien wel het sterkste weekeinde uit haar carrière en de Japanse bekroonde dat door de keirinfinale te winnen, negen duizendsten van een seconde voor de Britse Katy Marchant. Lauriane Genest uit Canada werd derde, voor het Britse duo Emma Finucane en Sophie Capewell en met de Duitse Lea Friedrich op plek zes.

Omnium vrouwen
Ally Wollaston uit Nieuw-Zeeland en de Britse Katie Archibald domineerden de wedstrijd na de eerste drie onderdelen en hun top-2-posities kwamen niet in gevaar. In de afsluitende puntenkoers was Wollaston net een tikkeltje sterker en zij pakte de winst, voor Archibald en de Amerikaanse Jennifer Valente.

Interne verdeeldheid bij Hamas over invulling mogelijk staakt-het-vuren

De Palestijnse militante groep Hamas beraadt zich nog steeds over een voorstel voor een staakt-het-vuren. Terwijl de wereld wacht op een officiële reactie van Hamas, is het duidelijk dat er interne verdeeldheid aan het ontstaan is, zegt Claire Paccalin van FRANCE 24 vanuit Ashdod, Israël.

Terwijl Yahya Sinwar, de leider van Hamas in Gaza, een pauze in de gevechten in Gaza wil, dringen de politieke leiders van Hamas in Qatar aan op een permanent staakt-het-vuren en echte garanties voor een plan om Gaza weer op te bouwen zodra de oorlog met Israël is afgelopen, zegt Paccalin.

Texanen vrezen potentiële burgeroorlog door "take our border back'' demonstratie

Eagle Park is een van de drukste plekken aan de zuidelijke grens van de VS geworden voor migranten die illegaal vanuit Mexico het land willen binnenkomen.

Eagle Pass is een brandhaard geworden in een geschil tussen het Witte Huis en de Republikeinse gouverneur Greg Abbott van Texas over de bevoegdheden van de federale overheid en de mogelijkheden om illegale immigratie aan te pakken. Half januari besliste een verdeeld Hooggerechtshof dat agenten van de Border Patrol mochten doorgaan met het doorknippen van prikkeldraad dat Texas plaatst bij Eagle Park tot groot ongenoegen van Texas.

Vrijdagavond arriveerde een voertuigkonvooi bij Eagle Park, met daarin Amerikanen die tegen illegale immigratie zijn. De groep noemt zichzelf 'Take Our Border Back'.

De deelnemers zijn van plan om dit weekend op drie punten bij de grens tussen de V.S. en Mexico te demonstreren, waarbij de organisatoren zeggen dat de actie zich zal richten op vreedzaam protest en gebed.

Inwoner van Eagle Pass, Jesse Fuentes, is echter niet zeker van een vreedzaam protest door de groep en waarschuwde voor een "potentiële burgeroorlog" toen hij vrijdag bewoners toesprak. "Politieke bijdehandjes, bepaalde individuen, bepaalde groepen die beweren een 'Leger van God' te zijn, komen naar onze gemeenschap om haat en verdeeldheid te zaaien," aldus Fuentes.

 

Synagoge beklad met hakenkruizen in Middelburg

Gisteravond is de synagoge van Middelburg beklad met hakenkruizen. De gevel en de deur van het gebouw aan de Herenstraat zijn bespoten met twee swastika's. De politie kreeg rond 21.40 uur melding van de bekladdingen.

Agenten hebben ter plaatse onderzoek gedaan en gezocht naar camerabeelden. Vandaag zal het onderzoek doorgaan en zal de synagoge aangifte doen. De politie is nog op zoek naar getuigen. "Het is in feite vernieling, maar met een verontrustende lading", aldus een woordvoerder van de politie tegen Omroep Zeeland. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de bekladding. "Het kunnen jongeren zijn die roekeloos gedrag vertonen, maar er kan ook meer achter zitten", aldus de woordvoerder.

Ivoorkust na zinderende ontknoping in halve finales African Cup of Nations

Niet alleen in Azië, ook in Afrika wordt volop gevoetbald om de continentale eer. In een bloedheet en smerig vochtig Kameroen, waar de temperaturen geregeld oplopen tot bijna veertig graden, wordt de African Cup of Nations gespeeld, met vrijdag en zaterdag de kwartfinales.

Nigeria - Angola
Drievoudig kampioen Nigeria (1980, 1994, 2013) opende de kwartfinales tegen Angola, dat nooit verder kwam dan twee keer de kwartfinales (2008, 2010). Kort voor rust werd de score geopend door Ademola Lookman, die hard binnen trapte. Zini zag de mogelijke gelijkmaker vervolgens op de paal belanden, terwijl Victor Osimhen in de slotfase de 2-0 afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Het bleef bij 1-0 en het Nigeria van de geboren Haarlemmer William Troost-Ekong staat in de halve finales.

DR Congo - Guinea
Als Congo-Kinshasa (1968) en als Zaïre (1974) won de Democratische Republiek Congo twee keer het toernooi, terwijl Guinea - dit keer met Cambuur-speler Sekou Sylla in de basis - één keer de halve finales haalde: in 1976 waren ze zelfs de verliezend finalist. Na een minuut of twintig ging Mohamed Bayo er zonder enige aanleiding bij liggen, wat zowaar een penalty opleverde, die Bayo zelf benutte. Niet veel later kreeg Congo echter gerechtigheid: uitgerekend Chancel Mbemba, die de niet-bestaande overtreding beging, trapte de gelijkmaker op heerlijke wijze binnen. In de tweede helft kreeg Guinea een megakans, maar Congo schakelde snel om en zag dat eindigen met een penalty, die Yoane Wissa benutte. Tien minuten voor het einde trapte Arthur Masuaku een vrije trap op prachtige wijze binnen voor 3-1 en dus staat Congo in de halve finales.

Mali - Ivoorkust
De verloren finale van 1972 is nog altijd Mali's beste resultaat ooit, terwijl Ivoorkust in 1992 en 2015 de titel pakte. Na een goed kwartier kon Mali op voorsprong komen, maar Adama Traoré benutte de penalty niet. Halverwege de tweede helft was het raak: Nene Dorgeles ramde van afstand op heerlijke wijze de 1-0 binnen voor Mali. Het leek voorbij voor het gastland, maar de net in het veld gekomen Simon Adingra prikte in de slotminuten de gelijkmaker binnen. In de verlenging kopte oud-Ajacied Sebastien Haller op de lat, maar in de allerlaatste seconde was het toch raak: Oumar Diakité werd de held van Ivoorkust door zijn land van afstand de halve finales binnen te schieten, 2-1.

Kaapverdië - Zuid-Afrika
Kaapverdië, met de in Nederland geboren en spelende broers Deroy (Fortuna Sittard) en Laros Duarte (FC Groningen), stond pas voor de tweede keer in de kwartfinales, terwijl Zuid-Afrika in 1996 de titel pakte, maar verder door de jaren heen relatief matig presteerde. In de kwartfinale werden alle kansen gemist en moesten penalties uiteindelijk uitkomst bieden, waarin het voor Kaapverdië een drama werd: welgeteld één van de vijf ging raak, ook Laros Duarte scoorde niet. Keeper Ronwen Williams was met vier reddingen de grote held van Zuid-Afrika, dat nota bene voor het eerst sinds 2000 weer eens in de halve finales staat.

Jahanbakhsh schiet Iran naar halve finales Asia Cup; Qatar, Jordanië en Zuid-Korea ook door

In Qatar wordt weer volop gevoetbald, want de Asia Cup is er in volle gang. Na de groepsfase en de achtste finales was het vrijdag en zaterdag tijd voor de kwartfinales, waarbij het thuisland en tevens de regerend kampioen weer in actie kwam.

Tadzjikistan - Jordanië
Debutant Tadzjikistan wist zich knap voor de achtste finales te plaatsen en rekende daarin zelfs af met de Verenigde Arabische Emiraten, terwijl Jordanië voor de derde keer in de kwartfinales stond. In die kwartfinale werden over en weer de nodige kansen gemist, maar na ruim een uur was het raak: Abdallah Nasib kopte via het lichaam van Vahdat Hanonov de eerste en uiteindelijk winnende treffer binnen, waardoor Jordanië voor het eerst in de halve finales staat.

Australië - Zuid-Korea
Late comebacks kenmerkten het toernooi van Zuid-Korea, dat in 1956 en 1960 de titel pakte en sindsdien vrijwel altijd de kwart- en/of halve finales haalt, maar nooit meer won. Onder meer tegen Saoedi-Arabië kwamen ze diep in blessuretijd langszij, terwijl Australië - kampioen in 2015 - prima door het toernooi gaat. Kort vor rust was het Craig Goodwin die de 1-0 rustig binnen volleerde en de Aussie's leken op weg naar de winst, maar Zuid-Korea zou Zuid-Korea niet zijn zonder een zeer late goal: diep in blessuretijd kreeg de ploeg een penalty en Hwang Hee-chan liet die kans niet liggen. In de verlenging mocht Son Heung-min aanleggen voor een vrije trap en de superster van de ploeg trapte die heerlijk langs AZ-keeper Mathew Ryan, wat Zuid-Korea uiteindelijk de 2-1 zege opleverde.

Iran - Japan
Na drie zeges op rij, in 1968, 1972 en 1976, bereikte Iran nooit meer de finale, nu speelden ze tegen een andere grootmacht: Japan, winnaars in 1992, 2000, 2004 en 2011. Hidemasa Morita zette de Japanners via het been van de Iraanse keeper na een klein half uur op 1-0, maar met een fraai binnengewerkte goal trok Mohammed Mohebi in de tweede helft de stand gelijk. In blessuretijd mocht Alireza Jahanbakhsh aanleggen en de Feyenoorder trapte zijn land snoeihard naar de halve finales: 2-1, voor Yukinari Sugawara (AZ) en Jahanbakhsh's clubgenoot Ayase Ueda was de droom voorbij.

Qatar - Oezbekistan
Qatar stuntte door in 2019 voor het eerst de titel te winnen, de regerend kampioenen troffen in Oezbekistan een land dat alleen in 2011 de halve finales haalde. Na een klein half uur was het raak: captain en recordinternational Hassan Al-Haydos werkte de bal via de onfortuinlijke Utkir Yusupov in het doel. Van flinke afstand maakte Odiljon Hamrobekov in de tweede helft de gelijkmaker, maar via penalties pakte Qatar vervolgens alsnog de winst voor eigen publiek.

FOK! Wat een weer: wisselvallig

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en in het zuiden motregent het af en toe. In het noorden is het droog met misschien een beetje zon. De westelijke wind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer wordt deze krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag overheerst de bewolking en zijn er in het noorden perioden met regen. In de rest van het land blijft het droog. De middagtemperatuur is ongeveer 11°C. De westenwind neemt boven land toe naar vrij krachtig. Langs de kust en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. Langs de westkust zijn later in de middag zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk.

Vanavond valt er in het noordoosten en oosten eerst nog af en toe regen, elders blijft het droog. De wind komt uit het westen en is boven land vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied zijn eerst nog zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk. Later in de avond neemt de wind iets af.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind uit het westen is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Tot morgen!

                   

Het drouwense zand, gok ik. Is het geen plaatje? (Foto: bondage)
Het drouwense zand, gok ik. Is het geen plaatje? (Foto: bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Joe Biden wint eerste voorverkiezing van de Democratische Partij

De Amerikaanse president Biden heeft in South Carolina zoals verwacht de eerste voorverkiezing van de Democratische Partij gewonnen. Amerikaanse media riepen Biden uit als winnaar toen nog geen tien procent van de stemmen was geteld. De president stond toen met zo'n 97 procent flink voor op zijn tegenstanders. 

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn op 5 november van dit jaar. De verwachting is dat Donald Trump en Joe Biden het opnieuw tegen elkaar zullen opnemen.

Waarom protesteren de Europese boeren?

Overal in Europa trekken boeren eropuit om te demonstreren. De redenen van onvrede verschillen per land, maar de boeren demonstreren vooral tegen de 'regels uit Brussel'. Tegelijkertijd krijgt de landbouwsector meer geld van Brussel toegeschoven dan welke sector dan ook. De EU lijkt voor de agrariërs dus een vloek en zegen tegelijkertijd. NOS op 3 legt uit hoe dit zit in onderstaande video. 

0:00 Intro

1:19 Waar protesteren de boeren tegen?

2:10 Dit krijgen boeren van de EU

5:59 Waarom boeren in Europa duur is 

9:57 En nu?

Tong's voetbalverhalen # 225

S.C. Tasmania Berlin 1900 is misschien wel de onbekendste club die in de Bundesliga heeft gespeeld. Het seizoen 65/66. Althans voor voetballiefhebbers van buiten Duitsland. Bobo's en geldschieters waren al machtiger dan welke hand van God of VAR-bijziender dan ook. Destijds ging het al niet om sportiviteit. Schwalbe moest zijn Duitse intrede nog doen. Fouten in de 40-45ste minuut werden over het hoofd gezien. 

Verhuurder op vingers getikt en moet 9000 euro servicekosten terugstorten

Een verhuurder van een kamer in Amsterdam-West moet de huurster 9000 euro aan servicekosten terugbetalen, omdat de maandelijkse kosten niet waren afgesproken. De huurster eiste daarnaast een schadevergoeding van 5000 euro vanwege 'verminderd woongenot', maar daar gaat de rechtbank niet in mee. 

De huurster huurt sinds april 2018 de kamer voor 800 euro per maand, in die kosten zitten ook de maandelijkse servicekosten van 150 euro. Maar volgens de huurster waren die kosten niet afgesproken en was het ook niet duidelijk wat er zou worden gerekend als servicekosten. Ook zou de vrouw nooit een afrekening hebben gehad. De verhuurder liet tijdens de rechtszaak weten dat de servicekosten waren voor de schoonmaak van het pand, televisie en internet en de door hem gemaakte parkeerkosten. 

Niets in huurovereenkomst
Volgens de rechtbank is het gebruikelijk dat de verhuurder eerst een voorschot op de servicekosten in rekening brengt, omdat de werkelijke kosten niet van tevoren vaststaan. Aan het einde van het boekjaar zou dan een afrekening moeten worden gemaakt waarin een huurder geld terugkrijgt, of meer moet betalen. Daarbij is het wel van belang dat de verhuurder de alleen servicekosten aan de huurder in rekening kan brengen die zijn afgesproken. 

De rechter was van mening dat de verhuurder dat alleen niet heeft gedaan, aangezien dat niet duidelijk kon worden gemaakt in zowel de huurovereenkomst of de algemene voorwaarden. De verhuurder moest daarom voor al de maanden dat de vrouw in de kamer woont, 60 maanden, de servicekosten terugbetalen. Dat ging in totaal om 9000 euro.  

'Verminderd woongenot'
De huurster voerde ook bij de rechtbank aan dat ze niet blij was met de omstandigheden van het pand. Zo was de kamer niet genoeg gemeubileerd, waren de gemeenschappelijke ruimtes vies en was er te veel mis met het pand. Over die gebreken - zoals lekkages, verrotte raamkozijnen en een verwarming die stuk was - heeft de huurster geklaagd bij de huurcommissie. Sinds 1 maart 2022 werd de huurprijs daardoor verlaagd naar 206 euro, totdat alles was opgelost. 

Vanwege het 'verminderde woongenot' wilde de huurster nog een schadevergoeding van 5000 euro van haar huurbaas. Maar omdat het niet duidelijk kon worden of de verhuurder de gebreken van het pand expres niet wilde oplossen en omdat dat de verhuurster het niet voldoende kon onderbouwen dat er schade zou zijn ontstaan aan haar spullen, ging de rechtbank niet mee met de claim.

VS en Groot-Brittannië vallen opnieuw Houthi-doelen aan met steun Nederland

De VS hebben samen met internationale partners opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op de Houthi’s in Jemen.

Dit werd bevestigd door het ministerie van Defensie in Washington. Samen met het Britse leger en gesteund door andere landen werden militieposities in Jemen beschoten. In totaal werden 36 doelen op 13 locaties gebombardeerd, waaronder wapendepots en faciliteiten voor geleide raketten.

De Amerikaanse minister van Defensie Austin verwees naar de herhaalde beschietingen van internationale schepen in de Rode Zee en sprak van een “duidelijk signaal” aan de Houthi’s.

Het is de derde gezamenlijke Brits-Amerikaanse militaire operatie tegen de door Iran gesteunde militie.

Net als bij eerder aanvallen werd de militaire operatie gesteund door Nederland, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Denemarken en Bahrein.

Rusland heeft om een spoedvergadering van de Veiligheidsraad gevraagd vanwege de Amerikaanse luchtaanvallen in Syrië en Irak. Volgens berichten in de media zal het hoogste VN-orgaan de kwestie morgen behandelen.

Idioot veroorzaakt met ruim 200km/u ongeval; weg bezaaid met kip

Een bizarre manoeuvre met een schijnbaar door drugscriminelen bestuurde Range Rover leidde zaterdagavond tot een ernstig ongeval op de A59 bij Elshout. De tot zondagochtend afgesloten snelweg is bezaaid met kippenvlees.

Met meer dan 200km/u haalde de Range Rover over de vluchtstrook een vrachtwagen in. Vervolgens reed deze auto dwars voor de vrachtwagen langs tegen de vangrail. De vrachtwagenchauffeur probeerde het voertuig te ontwijken, maar zijn wagen schaarde en kantelde. De lading kippenpoten kwam als gevolg van het ongeval op het wegdek terecht.

De vrachtwagenchauffeur en zijn meereizende vrouw zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de eerder die dag pas op naam gezette Range Rover en zijn bijrijder zijn aangehouden en eveneens naar het ziekenhuis gebracht wegens verwondingen. In de Range Rover zouden verboden middelen zijn aangetroffen.

Nederlandse tennissers met grote moeite naar Davis Cup Finals

De Nederlandse tennissers hebben zich geplaatst voor de groepsfase van de Davis Cup Finals. Nederland rekende in de kwalificatieronde in het MartiniPlaza in Groningen af met Zwitserland en mag in september gaan proberen om de knockoutfase van het toernooi te bereiken.

Tallon Griekspoor opende vrijdag met een uiterst moeizame zege op Marc-Andrea Hüsler, die bijna tweehonderd plekken lager op de wereldranglijst staat: 7-6 (3), 7-6 (3). Botic van de Zandschulp ging vervolgens zelfs onderuit tegen Leandro Riedi, die met plek 175 ruim honderd plaatsen onder Van de Zandschulp staat: 4-6, 6-7 (3).

Zaterdag ging het allemaal nog een stuk slechter, want de twee Nederlandse wereldtoppers in het dubbelspel, Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, bleken in twee tiebreaks niet opgewassen tegen Hüsler en Riedi: 6-7 (5), 6-7 (2). Griekspoor bracht de fans in Groningen weer hoop, door wederom met grote moeite te winnnen, dit keer van Riedi: 7-6 (6), 7-6 (3).

Van de Zandschulp en Hüsler moesten het gaan beslissen en ook dat ging bepaald niet soepel, met twee lange sets om te beginnen. Van de Zandschulp wist in de derde set dan eindelijk de ban te breken en bezorgde Nederland een onnodig felbevochten zege: 5-7, 7-6 (5), 6-3.

Random Pics van de Dag #1179

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.