Joran van der Sloot krijgt klappen in gevangenis: "Veel mensen willen hem dood hebben"

Matig nieuws voor liefhebbers van Joran van der Sloot: de 36-jarige moordenaar heeft in de gevangenis in Peru klappen gekregen. Van der Sloot was betrokken bij een vechtpartij in de gezellige Challapalcagevangenis, waar hij tot 2045 vast zit voor de moord op Stefany Flores in 2010, en zou daar de nodige verwondingen aan over hebben gehouden.

Veel details werden niet bekendgemaakt door de gevangenisautoriteiten van Peru, maar wel is duidelijk dat Van der Sloot geen straf krijgt, aangezien hij niet degene was die de vechtpartij begon. Ook is niet duidelijk wat het motief was: dat kan een simpele ruzie zijn, maar dat kan ook zijn doordat Stefany Flores de dochter was van de populaire entertainmentbaas Ricardo Flores. "Veel mensen willen hem dood hebben", aldus een woordvoerder.

Van der Sloot staat niet bekend als een prettige gevangene. Volgens medegedetineerden is hij in de gevangenis een eersteklas eikel, die rondloopt als ware hij de baas en iedereen behandelt als stront. Volgens ene Emil Quiñones, die in de VS enige tijd met hem in de cel zat, heeft Van der Sloot veel extra vijanden gemaakt, 'omdat hij een enorme klootzak is'.

De naar eigen zeggen moordenaar van Natalee Holloway - en dus Stefany Flores - zit in de overvolle Challapalcagevangenis, op grote hoogte in de Andes en ver van de enigszins bewoonde wereld. Gelukkig voor hem zou hij aan de vechtpartij geen levensbedreigende verwondingen over hebben gehouden, waardoor hij nog altijd mag genieten van het leven in de Peruviaanse nor.