FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 augustus 2019

Schreuder ontsnapt met Hoffenheim in DFB Pokal

Hoffenheim heeft uitschakeling in de eerste ronde van de DFB Pokal maar net kunnen voorkomen. Alfred Schreuder zag zijn elftal zaterdag pas na strafschoppen winnen van FC Würzburger Kickers, dat in de 3. Liga uitkomt.

Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2. Hoffenheim verspeelde een voorsprong van 0-2. In de verlenging nam de Bundesligaclub opnieuw de leiding. Het bleek wederom niet genoeg. FC Würzburger Kickers maakte in de 114e minuut gelijk (3-3). Strafschoppen waren daardoor noodzakelijk. Beide clubs misten bij de eerste vijf pogingen één keer. Een tweede gemiste strafschop, van Hendrik Hansen, werd de thuisploeg fataal. Joshua Brenet viel in de 72e minuut in bij Hoffenheim.

Er waren zaterdagavond nog drie andere duels. Werder Bremen won met 1-6 bij SV Atlas Delmenhorst (V). VfL Bochum (II) won nipt met 2-3 van KSV Baunatal (V) en 1. FC Heidenheim (II) wist SSV Ulm 1846 (IV) met 0-2 te verslaan. 

Frijns pakt 4e plek in DTM-race Brands Hatch

Robin Frijns heeft de eerste van twee DTM-races op het circuit van Brands Hatch als vierde afgesloten. Op het Britse asfalt reed de Nederlander lang door op zijn banden, waarna hij prima gebruik maakte van het nieuwe setje.

Paul di Resta kende een megastart: hij vertrok als vierde, maar dook met zijn Aston Martin als eerste de beruchte Paddock Hill Bend in, voor Marco Wittmann, Loïc Duval en René Rast, terwijl Frijns vanaf de vijfde startplek twee plaatsen inleverde.

Al snel bleek dat de start van Di Resta toch íets te snel was en de Schot kreeg vijf seconden tijdstraf aan de broek. Na twintig minuten kwam Wittmann als eerste van de koplopers naar binnen en werd kort daarna gepasseerd door de eerder gestopte Jamie Green en diens al opgewarmde banden.

Rast en Duval volgden een ronde later en kwamen precies bij Green en Wittmann de baan op. Dat zorgde voor wat chaos in Paddock Hill Bend, met als resultaat dat Wittmann ineens weer de eerste al gestopte coureur was, voor Nico Müller, Rast, Green en Duval.

Mike Rockenfeller kwam na zijn stop achter het hele groepje terecht, maar nog voor Di Resta, die zijn vijf seconden moest innen bij de stop. Na ruim een half uur was leider Frijns veel trager dan de rest en dus was het voor de Limburger de hoogste tijd om zijn stop te maken.

Frijns kwam achter Di Resta en Green op de achtste plek terecht, Wittmann nam de leiding over en nu had iedereen de verplichte bandenwissel gemaakt. Op zijn nieuwe banden was de Nederlande Audi-coureur behoorlijk op dreef en binnen de kortste keren had hij Green en Di Resta alweer gepakt.

Met de slotfase in zicht nam Frijns Rockenfeller te grazen en dus reed hij op de vijfde plek, waarna hij Duval ook al snel passeerde. Wittmann werd in de slotronde nog bedreigd door Rast, maar pakte wel de winst. Müller completeerde het podium, Frijns eindigde op een keurige vierde plek.

Uitslag Willem II - Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond het gelijkspel 2-2 tegen Ajax van vorig weekend vervolgd met een zege op bezoek bij Willem II.
De Arnhemmers waren vanaf de aftrap de gevaarlijkste ploeg. Ché Nunnely voorkwam een treffers van de Arnhemmers door voor de lijn de bal weg te werken. Na ruim een kwartier hielpen den Tilburgers de bezoekers bijna een handje toen Freek Heerkens een vrije trap van Vitesse maar net naast zijn eigen doel kopte.

Jay-Roy Grot had na 36 minuten de openingstreffer op zijn schoen, maar faalde in de afronding. De huurspeler van Leeds United kreeg de bal via Tim Matavz, maar mikte maar net naast. Vier minuten later probeerde Grot het van grote afstand, waar Timo Wellenreuther met zijn borst redding bracht.

Bij aanvang van de tweede helft waren er mogelijkheden voor beide ploegen. Zo stuitte Marios Vrousai op Remko Pasveer en zette Grot nogmaals Wellenreuther aan het werk. Na 55 minuten spelen brak Grot uit wederom een kans de ban. Fernando Lewis ging in de fout in de Tilburgse verdediging, waarna Bryan Linssen de bal kon terugleggen op Grot en hij kon binnen werken: 0-1.

Op zoek naar de gelijkmaker kreeg Willem II een goede mogelijkheid via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Marios Vrousai plaatste de bal achter maar nipt over. Twintig minuten voor tijd volgde vervolgens de beslissing.

Een voorzet van Linssen werd door Wellenreuther niet goed op waarde geschat, waarna Tim Matavz bij de tweede paal de 0-2 kon maken en daarmee direct de eindstand op het scorebord zette.

Willem II

0 - 2

Vitesse

     55' Grot
 70' Matavz
 
 Gele kaart: Llonch, Saddiki, (Willem II), Karavajev, Bero, (Vitesse)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 12.825
Arbiter: v.d.Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Lewis
Holmén
Peters
Heerkens
Saddiki
Dankerlui (Coulibaly/81)
Llonch (Gladon/61)
Nunnely
Vrousai (Zuijderwijk/71)
Köhlert
  Pasveer
Karavajev
Doekhi
Obispo
Clark
Tannane (Foor/81)
Serero
Grot (Musonda/67)
Bero
Linssen
Matavz (Darfalou/90)

Uitslag Ajax - FC Emmen

Ajax heeft zaterdagavond gemakkelijk de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De Amsterdammers waren op eigen veld te sterk voor FC Emmen.

Ajax, dat vorig weekend met 2-2 gelijkspeelde tegen Vitesse, schoot uit de startblokken. Na een snelle aanval raakte David Neres de paal en schoot Donny van de Beek uit de rebound naast. Uit de tweede mogelijkheid voor de Ajacieden werd Dusan Tadic gevaarlijk. Hij werd aan het werk gezet na een steekpass van Neres, maar de Serviër stuitte op doelman Dennis Telgenkamp.

Na een sterke openingsfase, zakte Ajax wat terug. Na 27 minuten spelen werd er toch gescoord. Op aangeven van Tadic stond Van de Beek helemaal en de begeerde middenvelder wist Telgenkamp te passeren: 1-0. Nog voor rust werd het ook nog bijna 2-0 Na een voorzet van Daley Blind probeerde Tadic het een tikje achter zijn standbeen, maar zijn poging rolde maar net naast.

Twee minuten na rust volgde de vroegtijdige beslissing van de wedstrijd. Ajax zette een fraaie aanval op via Nicolás Tagliafico en via Van de Beek kon Hakim Ziyech eenvoudig de 2-0 binnen tikken. De Amsterdammers behielden de controle en Erik ten Hag was in de gelegenheid om te wisselen. Serginho Dest verving Noussair Mazraoui en debuteerde daarmee in de Eredivisie. Quincy Promes, als vervanger van Neres, maakte zijn debuut in de Johan Cruijff ArenA namens Ajax in de Eredivisie.

Op driekwart van de wedstrijd volgde de derde treffer van de avond. Een inzet van Promes werd door Telgenkamp nog op de paal getikt, maar de rebound was vervolgens een koud kunstje voor Tadic: 3-0. De Serviër scoorde zodoende voor de elfde thuiswedstrijd op rij voor Ajax en evenaarde daarmee het clubrecord van Jari Litmanen en Johan Cruijff.

Met nog achttien minuten te spelen maakte Klaas-Jan Huntelaar als invaller voor Tadic zijn opwachting en acht minuten na zijn invalbeurt maakte de routinier er 4-0 van. Na een combinatie met Promes prikte de spits raak en maakte daarmee zijn 350e clubdoelpunt in zijn loopbaan. Het 351e doelpunt volgde ook nog. Huntelaar mocht verder nadat hij randje buitenspel stond en maakte de 5-0.

Ajax wint van Emmen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Ajax wint van Emmen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)

AFC Ajax

5 - 0

FC Emmen

 27' v.d.Beek
 47' Ziyech
 66' Tadic
 80' Huntelaar
 88' Huntelaar
   
 
 Gele kaart: , Bakker, (FC Emmen)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 53.124
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Mazraoui (Dest/54)
Veltman
Martínez
Tagliafico
Marin
v.d.Beek
Blind
Ziyech
Tadic (Huntelaar/72)
Neres (Promes/59)
  Telgenkamp
Bijl (Payne/81)
Veendorp
Bakker
Burnet
Laursen
Ugrinic
De Leeuw
Chacón
Kolar
Arias (Bos/67)

Marquez pakt MotoGP-pole op Red Bull Ring

Marc Marquez start zondag op poleposition tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in de MotoGP. De Spaanse Honda-wereldkampioen was op de Red Bull Ring weer eens met afstand de snelste.

Rookie Fabio Quartararo liet wederom zien de Yamaha uitstekend onder controle te hebben en op 0,434 seconden pakte hij de tweede plek, voor Ducati-rijder Andrea Dovizioso (+0,488). De tweede rij wordt gevormd door dezelfde merken, maar andere teams: Maverick Viñales (Yamaha), de verrassende Francesco Bagnaia (Ducati) en de eveneens boven verwachting presterende Takaaki Nakagami (Honda).

Suzuki-coureur Alex Rins start vanaf de zevende plek en heeft de Ducati van Jack Miller en de Honda van Cal Crutchlow naast zich op rij drie. Valentino Rossi voert de vierde startrij aan, met naast zijn Yamaha de KTM van Pol Espargaro en de Ducati van Danilo Petrucci.

In de Moto2 was er in zijn 61e start eindelijk een poleposition voor Tetsuta Nagashima, die de Zuid-Afrikaan Brad Binder met 0,073 seconden aftroefde. De eerste rij werd gecompleteerd door de verrassend sterke Thai Somkiat Chantra, terwijl Bo Bendsneyder het moest doen met de 23e startplek.

De Brit John McPhee pakte de pole in de Moto3, zijn tweede van het jaar. Op 0,098 seconden ging de tweede plek naar Tatsuki Suzuki, gevolgd door enfant terrible Romano Fenati, die dankzij een gridstraf voor Suzuki wel vanaf plek twee mag starten. De Japanner Kaito Toba maakt de eerste rij dan compleet.

De pole voor de tweede MotoE-race ging tot slot naar Mike di Meglio, die de Belg Xavier Simeon met 0,011 seconden klopte. De Brit Bradley Smith start vanaf plek drie, de Finse kampioenschapsleider Niki Tuuli start als vijfde.

Om 10.00 uur trapt de MotoE de zondag in Oostenrijk af, de Moto3 volgt om 11.00 uur. Om 12.20 uur is het dan de beurt aan de Moto2 en tot slot starten de heren in de MotoGP om 14.00 uur hun motoren.

AZ-directeur Eenhoorn: 'Volgend duel moet in een veilige omgeving worden gespeeld'

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ gaf zaterdagavond kort tekst en uitleg nadat een deel van het dak van het AFAS Stadion eerder op de dag was ingestort.

"Natuurlijk schrik je enorm. Het eerste waar je aan denkt is of er mensen aanwezig waren. Gelukkig was dat niet het geval. Er zijn geen gewonden gevallen", vertelde Eenhoorn op een persconferentie. "Tegelijkertijd hebben we wel een probleem en dat probleem zal onderzocht gaan worden."

Eenhoorn heeft al contact gehad met de gemeente, brandweer en de politie. "Afgesproken is dat AZ de woordvoering gaat doen. Maar ik kan nog niet zo gek veel zeggen. We gaan ermee aan de slag. We moeten ervoor zorgen dat de volgende wedstrijd die hier gaat gespeeld gaat worden, en wanneer dat is kan ik ook niet zeggen, in een veilige omgeving wordt gespeeld. Daarvoor gaan we alles in het werk stellen."

AZ speelt donderdagavond zijn volgende thuiswedstrijd. Mariupol is dan de opponent in de derde voorronde van het Europa League-toernooi. Onduidelijk is nog of dit duel wordt afgewerkt in het eigen stadion. AZ treedt in elk geval zo snel mogelijk in overleg met de KNVB en de UEFA over de locaties van de aanstaande thuisduels.

"Er worden in het stadion geen wedstrijden gespeeld als de situatie niet veilig is", stelde Eenhoorn. "Zodra er meer duidelijk is over onze komende duels, zullen we dat zo snel mogelijk melden." Aankomende maandag zou het stadion al gebruikt gaan worden voor Jong AZ - Telstar. Over doorgang van het duel of verplaatsing van de wedstrijd is nog niets bekend. 

'PSV wil Schwaab op korte termijn weer vastleggen'

PSV wil Daniel Schwaab op korte termijn terughalen naar Eindhoven, zo meldt het Eindhovens Dagblad zaterdagavond. De Duitser vertrok deze zomer bij de club nadat hij eerder besloten had zijn aflopende contract niet te verlengen. Schwaab wilde graag meer bij zijn familie zijn en besloot daarom onder meer niet in te gaan op een contractaanbieding.

De dertigjarige verdediger zou open staan voor een terugkeer en de betrokken partijen zijn momenteel in gesprek met elkaar en probeer elkaar te vinden, zo schrijft de krant. Schwaab hield de afgelopen periode zijn conditie op pijl bij SC Freiburg, maar tot een officiële samenwerking kwam het niet en dus is de routinier nog altijd transfervrij.

PSV speelde met de komst van Timo Baumgartl van VfB Stuttgart al in op het vertrek van Schwaab, maar de clubleiding zien in hem 'nog altijd een man die de ploeg op bepalende momenten kan helpen en een speler die binnen en buiten het veld een voortrekkersrol kan vervullen'.

Schwaab werd in de zomer van 2016 transfervrij overgenomen van Stuttgart en speelde in totaal 106 wedstrijden voor PSV en was daarin drie keer trefzeker. Zijn mogelijke rentree kan gevolgen hebben voor Derrick Luckassen en Trent Sainsbury, al is het nog niet duidelijk wat er dan met het tweetal gaat gebeuren.

Uitslag FC Groningen - FC Twente

FC Twente heeft uit bij FC Groningen met 3-1 gewonnen. De thuisclub kreeg in de slotfase van de eerste helft twee rode kaarten.

In de eerste helft vielen weliswaar geen doelpunten maar was wel turbulent. Beide clubs misten een penalty en Lundqvist en Te Wierik van Groningen kregen op het einde beide een rode kaart.

Tien minuten in de tweede helft scoorde Nakamura via een vrije trap. Een kwartier later kwam Twente op 2-0 nadat Cantalapiedra vanaf de stip raak schoot. Doan maakte voor Groningen de aansluitingstreffer. Ver in de blessuretijd gooide Vuckic de wedstrijd definitief op slot.

Arbiter Bax. Meer bij de monitor, dan in het veld. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Arbiter Bax. Meer bij de monitor, dan in het veld. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

FC Groningen

1 - 3

FC Twente

 84' Doan    55' Nakamura
 70' Cantalapiedra (pen)
 90+6' Vuckic
 
 Gele kaart: Itakura, Absalem, (FC Groningen), Espinosa, (FC Twente)
 Rode kaart: Lundqvist (41)Te Wierik (45+2) (FC Groningen),
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 
Arbiter: Bax
Bijzonderheden: Cantalapiedra (16) en Sierhuis (28) missen strafschop
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Zeefuik
Te Wierik
Itakura
Absalem
Hrustic (El Hankouri/80)
Matusiwa
Doan
Lundqvist
Gudmundsson (Warmerdam/80)
Sierhuis (Benschop/62)
  Drommel
Verhaegh (Pleguezuelo/46)
Bijen
Schenk
Matos
Selahi(Aburjania/83)
Roemeratoe
Espinosa
Cantalapiedra
Vuckic
Nakamura (Zekhnini/76)

Tottenham in openingswedstrijd moeizaam langs Aston Villa

Tottenham Hotspur is het seizoen begonnen met een nipte zege op Aston Villa. Harry Kane werd de gevierde man voor de thuisploeg.
Bij de thuisploeg was Tanguy Ndombélé de enige aanwinst die in de basis begon, waar Anwar El Ghazi bij Aston Villa de gehele wedstrijd speelde.

De promovendus zag Lucas Moura in de openingsfase twee goede kansen krijgen, maar nam vervolgens zelf verrassen de voorsprong. John McGinn brak door na een lange bal van achteruit en wist Hugo Lloris te verschalken: 0-1. Tottenham had het overwicht in de eerste helft, maar kon de vele kansen niet omzetten in doelpunten. Na rust was er hetzelfde beeld en kreeg Erik Lamela de eerste mogelijkheid, maar werd niet trefzeker.

Na 73 minuten werd het alsnog 1-1. Recordaankoop Ndombélé schoot op fraaie wijze binnen. De ploeg van Maurizio Pochettino ging op jacht naar meer en met dank aan Harry Kane werd er gewonnen. Jack Grealish leed balverlies en een schoot van Lamela werd geblokt. Kane kreeg de bal vervolgens voor zijn voeten en faalde niet in de afronding: 2-1. In de extra tijd maakte de Engelsman er ook nog 3-1 van.

Uitslagen Premier League zaterdag
West Ham United - Manchester City 0-5
Bournemouth - Sheffield United 1-1
Burnley - Southampton 3-0
Crystal Palace - Everton 0-0
Watford - Brighton & Hove Albion 0-3
Tottenham Hotspur - Aston Villa 3-1

FC Twente geeft voordeel weg in kwalificatie Champions League

De vrouwen van FC Twente hebben hun tweede wedstrijd in de voorronde van de Champions League gelijkgespeeld. Op het complex van SV Vosta werd het door een laat Turks doelpunt 2-2 tegen Besiktas.

De Tukkers kwamen al na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Fenna Kalma, maar halverwege de eerste helft kwam Besiktas op gelijke hoogte. Kalma leek met een treffer in 46e minuut uit te groeien tot matchwinner, maar twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Besiktas weer langszij.

Komende dinsdag wordt bekend welke club zich als groepswinnaar plaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Dan is het Poolse Górnik Leczna de tegenstander, dat vandaag het Armeense Alashkert met maar liefst 13-0 versloeg. FC Twente en Górnik Leczna hebben beiden na twee duels vier punten. FC Twente moet winnen van Górnik Leczna om door te gaan, omdat de Poolse club een veel beter doelsaldo heeft. Deze wedstrijd word dinsdag gespeeld op het sportpark van Sparta Enschede.

In twee wedstrijden ging men de dubbele cijfers in: het IJslandse Breidablik won met 11-0 van ZFK Dragon uit Noord-Macedonië, terwijl Leczna thuis in Polen - onder meer dankzij een hattrick van drie speelsters - met 13-0 van het Armeense Alashkert won.

Dak AZ-stadion gedeeltelijk ingestort

Het dak van het AZ-stadion in Alkmaar is vanmiddag gedeeltelijk ingestort. Op Twitter duiken er foto's op van een deel van het dak dat is ingestort. Er zijn, zover bekend, geen gewonden gevallen.

Donderdag speelt AZ thuis tegen FC Marioepol in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Het is nog onzeker of die wedstrijd gespeeld kan worden.

Augsburg en Mainz blunderen in eerste ronde DFB Pokal

Het Duitse seizoen begint altijd met de eerste ronde van de DFB Pokal. De clubs uit de Bundesliga moeten op bezoek bij clubs uit de lagere regionen en hopen niet af te gaan. Bayer Leverkusen van Peter Bosz had geen moeite met Alemannia Aachen. Voor FC Augsburg en FSV Mainz 05 viel al wel het doek.

Alemannia Aachen speelde begin deze eeuw nog even in de Bundesliga, maar is inmiddels al jaren actief op het vierde niveau. De oude club van Erik Meijer uit in de Regionalliga West. Met behulp van de counter probeerden ze Leverkusen te verrassen, zonder succes. De formatie van Peter Bosz kwam na 20 minuten op voorsprong door een eigen duelpunt van Peter Hackenberg. Zes minuten voor de onderbreking verdubbelde Kevin Volland de marge. TIen minuten deed Aachen via Stipe Batarilo-Cerdic nog wat terug, maar Bayer Leverkusen speelde het professioneel uit en won met 1-4. 

Voor Mainz eindigde het bekeravontuur zaterdag door met 2-0 te verliezen bij 1. FC Kaiserslautern, uitkomend in de 3. Liga. Halverwege de tweede helft vierde Jeremiah St. Juste als invaller zijn debuut bij Mainz. Vlak daarvoor kwam Kaiserslautern op 1-0 door een rake strafschop van Manfred Starke. Met St. Juste binnen de lijnen werd het via Florian Pick 2-0. Jean-Paul Boëtius speelde de hele wedstrijd voor Mainz. 

FC Augsburg ging af door te verliezen bij SC Verl, dat net als Alemannia Aachen uit komt in de Regionalliga West. In de achtste minuut moest de Bundesliga-club in de achtervolging: na een eigen doelpunt van Marek Suchy. Twintig minuten later verdubbelde Ron Schallenberg voor de thuisclub de voorsprong. SC Verl moest nog wel de aansluitingstreffer toestaan (een penalty van André Hahn), maar daarbij bleef het. Bij FC Augsburg ontbrak Jeffrey Gouweleeuw in de selectie.

Schalke 04 had geen moeite met Drochtersen/Assel. Het werd 0-5. Fortuna Dusseldorf en SC Freiburg wisten pas na verlenging af te rekenen met hun tegenstanders. Vanavond, zondag en maandag zijn de overige partijen in de eerste ronde. 

Uitslagen eerste ronde DFB Pokal - Vrijdagavond en zaterdag 15.30 uur

Thuis Uit Uitslag
KFC Uerdingen 05 (III)  Borussia Dortmund (I) 0:2 (0:0)
FC Ingolstadt 04 (III)  1. FC Nürnberg (II) 0:1 (0:0)
SV Sandhausen (II)  Borussia Mönchengladbach (I) 0:1 (0:1)
1. FC Kaiserslautern (III)  1. FSV Mainz 05 (I) 2:0 (0:0)
Alemannia Aachen (IV)  Bayer 04 Leverkusen (I) 1:4 (0:2)
TuS Dassendorf (V)  Dynamo Dresden (II) 0:3 (0:1)
FC 08 Villingen (V)  Fortuna Düsseldorf (I) 1:2 (1:0, 1:1)
SV Drochtersen/Assel (IV)  FC Schalke 04 (I) 0:5 (0:1)
SC Verl (IV)  FC Augsburg (I) 2:1 (2:0)
FC Viktoria 1889 Berlin (IV)  Arminia Bielefeld (II) 0:1 (0:1)
Wacker Nordhausen (IV)  FC Erzgebirge Aue (II) 1:4 (1:1)
1. FC Magdeburg (III)  SC Freiburg (I) 0:1 (0:0, 0:0)

Volleyballers verslaan België makkelijk en houden zicht op olympisch ticket

De Nederlandse volleyballers hebben zaterdag ook hun tweede wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam gewonnen. Nadat vrijdag Zuid-Korea met moeite werd verslagen had Oranje zaterdag geen enkele moeite met België: 3-0 (25-22, 25-21, 25-20)

Zondagmiddag speelt Nederland de beslissende wedstrijd tegen de Verenigde Staten. De winnaar van dat duel heeft een ticket voor de Olympische Spelen te pakken. Bij verlies krijgt Nederland in januari nog een herkansing om zich voor de Olympische Spelen te plaatsen.

In de eerste set was het lang een gelijkopgaande strijd tussen de beide landen, maar op het einde van de eerste set sloeg Nederland het beslissende gaatje en pakte zo de eerste set. In set twee en drie nam Oranje al snel een grote voorsprong, België kwam op het einde van de set wel steeds iets terug, alleen konden ze de grote achterstand nooit meer goed maken. Uiteindelijk won Nederland vrij makkelijk van België.

Nederland weer wereldkampioen korfbal

Nederland is voor de tiende keer wereldkampioen korfbal geworden. In het Zuid-Afrikaanse Durban was in de finale tegen Belgie oppermachtig, het werd 31-18.

Nederland nam al snel een voorsprong in de wedstrijd die daardoor geen moment spannend was. Bij rust was de stand al 20-10 waarna men in de tweede helft gas terug kon nemen. Er was tijd voor mooie combinaties en zelfs af en toe gallery play. Topscorer bij Nederland werd Celeste Split met 6 treffers.

Het was het elfde WK korfbal en dus de tiende titel voor Nederland. Telkens was Belgie de tegenstander in de finale en alleen in 1991 verloor Nederland de finale. 

Goud voor Pieters in wegwedstrijd op EK wielrennen

Wielrenster Amy Pieters heeft zaterdag de wegwedstrijd op het Europees kampioenschap in Alkmaar gewonnen. De 28-jarige Nederlandse versloeg in de sprint haar twee medevluchters Elena Cecchini en Lisa Klein.

In de vierde ronde gingen Pieters, Cecchini en Klein in de aanval. Lange tijd had het drietal ongeveer twee minuten voorsprong op het peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong geslonken tot driekwart minuut.

Op 200 meter van de finish ging Pieters vol aan en nam enkele fietslengtes afstand van haar Italiaanse en Duitse medevluchters. Cecchini won het zilver en Klein het brons.


Amy Pieters mag juichen na haar Europese titel (Pro Shots / Vincent de Vries)

Sterling explosief van start met hattrick tegen West Ham

Landskampioen Manchester City is uiterst voortvarend gestart aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Op bezoek bij West Ham United was de ploeg van Pep Guardiola met liefst 0-5 te sterk. Raheem Sterling was de grote man met een hattrick, terwijl de VAR ook nog een twijfelachtige beslissing nam door een vierde goal wegens vermeend buitenspel af te keuren.

De winnaar van de Community Shield liet bij vlagen geweldig spel zien tegen the Hammers, die zich flink roerden op de transfermarkt. Topaanwinst Sebastien Haller wist zich niet te onderscheiden, al had hij wel een goede kans voor rust.

Zijn schot kon doelman Ederson echter niet verrassen, waar Gabriel Jesus aan de overzijde eerder al wel succesvol was na een scherpe voorzet van Kyle Walker. De Braziliaanse spits kreeg de voorkeur boven Sergio Agüero en betaalde dat vertrouwen terug.

Het werd de enige goal voor rust, maar na de pauze ging het hard. Eerst kon Sterling eenvoudig scoren na een goede actie van Kevin De Bruyne en kort daarna werd er voor het eerst een goal afgekeurd door de VAR.

Sterling scoorde opnieuw na een heerlijke aanval, maar hij zou daarbij milimeters buitenspel hebben gestaan, al was dat op de beelden niet te zien, hetgeen op social media tot veel verontwaardigde reacties leidde.

Veel reden tot klagen had City echter niet, want Ederson hield een inzet van Manuel Lanzini kanp uit zijn doel en een kwartier voor tijd maakte Sterling er 0-3 van met een slim wippertje na een voorzet van Mahrez.

De vierde treffer kwam tot stand vanaf de strafschopstip. Sterling wilde alsnog zijn derde maken, maar de ingevallen Agüero eiste de bal op. Zijn inzet werd gestopt, maar hij kreeg een herkansing omdat Declan Rice te vroeg kwam ingelopen.

De Argentijn pakte het buitenkansje nu wel uit en Sterling kreeg uiteindelijk ook nog waar hij op aasde: van dichtbij schoot hij in de laatste minuut van het duel zijn derde treffer van de middag binnen.

Het spel van Manchester City was bij vlagen om van te watertanden; Raheem Sterling was met een hattrick de grote man. Zaterdagavond was titelconcurrent Liverpool het seizoen al begonnen met een 4-1 zege op Norwich City.

Junk breekt in restaurant in om drugsruzie te overleven

Door het inslaan van een ruit van een restaurant aan het Dolf Henkesplein in Rotterdam en naar binnen te klimmen, hoopte een 44-jarige Rotterdammer dat hij een uit de hand gelopen drugsruzie zou overleven. Kort ervoor was hij in zijn been geschoten. Twee Rotterdammers van 32 en 27 jaar zijn aangehouden.

Rond half vier meldde de man dat hij had ingebroken in een restaurant aan het Dolf Henkesplein. Dit alles om zijn vege lijf te redden van een uit de hand gelopen ruzie over drugs. Een paar dagen ervoor had hij drugs gekocht, die volgens hem niet goed waren. Hij wilde zijn geld terug. Toen de dealer hier niet op inging, vernielde hij de ruit van zijn auto en werd hij vervolgens beschoten.

In de directe omgeving werd de vernielde auto met daarin een 32 en 27-jarige Rotterdammer aangetroffen. De mannen zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen. In de auto werd geen vuurwapen aangetroffen.

Vermeend kinderhandelaar en miljardair Epstein pleegt zelfmoord in cel

Miljardair en vermeend kinderhandelaar Jeffrey Epstein heeft zelfmoord gepleegd. De 66-jarige Amerikaan zat in een gevangenis in Manhattan, waar hij zaterdagochtend dood werd gevonden, vermoedelijk nadat hij zichzelf had opgehangen.

Epstein zat in de gevangenis wegens een grootschalig onderzoek naar kindermisbruik. In juli werd hij gearresteerd, omdat hij tussen 2002 en 2005 tientallen jonge meisjes naar zijn villa gelokt zou hebben, waar hij ze dwong om seks te hebben met zijn rijke en invloedrijke vrienden. Dat vond naar verluidt bijna allemaal plaats op Epstein's privé-eiland bij de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Epstein ontkende de aantijgingen, maar hem hing wel 45 jaar celstraf boven het hoofd. Uit het onderzoek kwamen nogal smerige zaken naar boven. Zo eiste Epstein volgens een van zijn slachtoffers minstens drie orgasmes per dag en gebruikte hij graag dubbelzijde dildo's met zijn soms slechts 14-jarige slachtoffers.

Een van de bekendste vermeende slachtoffers, Virginia Giuffre, zegt dat zij op haar 16e naar binnen werd gelokt door Ghislaine Maxwell, een Britse die gezien wordt als 'recruiter' voor Epstein. Volgens haar werd ze zelf misbruikt, maar moest ze ook regelmatig toekijken hoe Epstein en Maxwell tekeer gingen met tientallen minderjarige meisjes.

Voor meer informatie over het weinig leuke palmares van Epstein verwijzen we graag naar meer uitgebreide artikelen, zoals die hier en hier te vinden zijn. Epstein probeerde onlangs overigens al eens een einde aan zijn leven te maken, maar had toen minder succes en werd op tijd gevonden. Zoals dat in dit soort situaties gaat lijkt het verder een kwestie van tijd tot de eerste complottheorieën de kop opduiken.

Liverpool mogelijk maanden zonder doelman Alisson: "Ziet er niet goed uit"

Liverpool begon het seizoen vrijdagavond met een strakke 4-1 overwinning op Norwich City, maar van grote vreugde was geen sprake. Doelman Alisson Becker viel kort voor rust uit met een kuitblesure en het is goed mogelijk dat hij lange tijd uitgeschakeld is, zo vermoeden Engelse media, die reppen over een spierscheuring.

De Braziliaanse sluitpost staat in dat geval een maand of vier aan de kant, waardoor de onlangs aangetrokken reservedoelman Adrián de honneurs moet waarnemen, net zoals hij na de wissel van Allison deed.

"Hij is een goede keeper. Hij is rustig aan de bal en hij is ook goed op zijn lijn. Daarom hebben we hem gehaald. Dit is goed voor hem, maar we hebben nu wel een probleempje met Ali", aldus trainer Jürgen Klopp.

De oefenmeester wilde nog niet te ver op de zaken vooruitlopen, maar bevestigt wel dat het mogelijk foute boel is. "Het ziet er niet goed uit voor Alisson, maar we zullen een oplossing vinden en verdergaan."

De sluitpost voelde volgens zijn trainer iets in de kuit en keek achterom omdat hij dacht dat hij door iets geraakt werd, verklaarde Klopp na afloop van het openingsduel van dit seizoen.

Liverpool neemt het woensdag in de strijd om de Europese Supercup op tegen Chelsea. In die wedstrijd neemt Adrián opnieuw onder de lat plaats.Hij werd eenmaal gepasseerd door Norwich-spits Teemu Pukki.

Update 14.16 uur
Liverpool moet doelman Alisson Becker inderdaad de nodige tijd missen, aldus de Daily Mail en de Daily Mirror. Hij viel vrijdagavond uit met een kuitblessure en er wordt aangenomen dat er een scheur in zit, waarbij de hersteltijd wordt ingeschat op vier tot zes weken.

'Van Bommel polst Ribéry voor PSV'

Er gaan nogal eens rare en mogelijk niet al te realistische geruchten rond in de voetbalwereld, dit keer rondom PSV. Specifieker: Franck Ribéry zou mogelijk naar Eindhoven komen.

De 36-jarige Franse aanvaller kent PSV-coach Mark van Bommel nog uit hun gezamenlijke tijd bij Bayern München, waar Ribéry na twaalf jaar is vertrokken. Er kwam interesse uit onder meer Saoedi-Arabië, maar daar heeft hij de onderhandelingen afgekapt.

Ribéry wil nog niet stoppen en Van Bommel hoopt dat te kunnen gebruiken om de Fransman ervan te overtuigen in Eindhoven te komen spelen, iets wat de coach eerder ook al - zonder succes - bij Arjen Robben probeerde.

Brouwer en Meeuwsen uitgeschakeld op EK beachvolleybal

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op het EK beachvolleybal in Moskou uitgeschakeld. Het tweetal verloor in de kwartfinales van de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak: 18-21, 21-17 en 15-11.

Het als twaalfde geplaatste Nederlandse koppel was ongeslagen in de groepsfase, vervolgens hoefden ze niet te spelen in de achtste finales doordat de Poolse tegenstanders Michal Bryl en Grzegorz Fijalek zich teruggetrokken hadden. Kantor en Losiak, als zevende geplaatst in Moskou, waren echter te sterk.

Voor Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde was het EK al ten einde gekomen in de achtste finales.

Mysterieuze 'winnares' Boston Marathon 1980 overleden

De 'winnares' van de marathon van Boston in 1980, Rosie Ruiz, is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat is al een maand het geval, maar deze week werd het pas bekend: de geboren Cubaanse leidde een anoniem leven in de VS.

Tijdens de maraton van Boston in 1980 kwam de volledig onbekende Ruiz ineens als eerste vrouw over de finish, 2:31.56 uur na de start, een toptijd. Het was echter wel een beetje raar, want onderweg had helemaal niemand haar gezien; andere loopsters niet, spotters niet, niemand.

De winnaar van de mannen, Bill Rodgers, wist genoeg: "We hadden meteen door dat ze het parcours ergens op was gelopen. Ze zweette nauwelijks, haar shirt was zwaar en ze wist niks van hardlopen", aldus Rodgers. Ruiz zei een jaar eerder in New York nog 2:56.33 gelopen te hebben, maar van intervaltraining had ze nooit gehoord: "Ik heb gewoon hard gewerkt", zo verklaarde ze haar bizarre vooruitgang.

Ruiz had een startnummer en hield haar hele leven vol eerlijk gelopen te hebben, waardoor ze haar medaille ook niet inleverde toen de organisatie haar na ruim een week uit de uitslag schrapte. Men had duizenden foto's en filmpjes bestudeerd en Ruiz was helemaal nérgens te zien geweest, terwijl twee studenten verklaarden dat ze haar kort voor de finish het parcours op hadden zien rennen.

Volgens Rodgers bleef Ruiz tijdens een interview na afloop maar huilen, telkens werd haar naar het vermeende valsspelen gevraagd. "We hadden begrip gehad als ze gewoon sorry had gezegd. Nu heeft de arme Rosie dit haar hele leven als een loden last meegedragen", zegt Rodgers.

In 1982 moest Ruiz een week de cel in, omdat ze als boekhoudster geld en cheques gestolen had, daarna was het jaren stil. In 1996 zei een vermeende vertrouweling, Steve Marek, tegenover The Boston Globe dat Ruiz het valsspelen toe had gegeven, hoewel men zich af kan vragen in hoeverre Marek een vertrouweling was. "Ze sprong het publiek uit om het laatste stuk te lopen, maar dacht dat de eerste vrouwen al voorbij waren. Ze was net zo verbaasd als de rest toen ze als eerste finishte", aldus Marek destijds.

Het echte verhaal zal waarschijnlijk nooit bekend worden, nu de hoofdrolspeelster niet meer onder ons is.

De mythe van Rosie Ruiz (Bron: YouTube)

'Van de Beek verkast pas in 2020 naar Real Madrid'

Donny van de Beek moet zijn droomtransfer naar Real Madrid uitstellen, zo bericht Mundo Deportivo zaterdagochtend. De Spaanse krant claimt dat de Ajacied vermoedelijk nog een jaar in Amsterdam blijft omdat de Koninklijke wacht met het aantrekken van de middenvelder, omdat er eerst spelers moeten worden verkocht.

Naar verluidt heeft Van de Beek al een persoonlijk akkoord bereikt met Real, wat gewoon blijft staan tot het zover is, aldus Mundo Deportivo. Real zou ook op de goede weg zijn met Ajax, nu een overeenkomst rond de 55 miljoen euro in de pijpleiding lijkt te zitten.

Een transfer vóór 2 september 23,59 uur is overigens niet helemaal aangesloten, want het is mogelijk dat Real tijdig spelers kan lozen. Ook een transfer in de winterse transferperiode wordt genoemd, al is dat dan afhankelijk van de prestaties in LaLiga en de Champions League.

Trainer Zinédine Zidane ziet Van de Beek graag komen, maar blijft een voorkeur houden voor Paul Pogba. De Fransman lijkt niet te mogen vertrekken bij Manchester United, want die club kan geen vervanger meer aantrekken nu de Engelse markt al gesloten is.

Toch zou Zidane de hoop nog niet hebben opgegeven, terwijl de club ook pogingen onderneemt om Neymar over te nemen van PSG, waardoor een transfer van Van de Beek in financieel opzicht onhaalbaar zou worden.

Haase en Koolhof naar halve finales masterstoernooi Montreal

Tennissers Robin Haase en Wesley Koolhof zijn uitstekend bezig op het masterstoernooi van Montreal. In Canada staat het ongeplaatste duo in de halve finales na drie prima zeges.

In de eerste ronde werden de als eerste geplaatste Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah - kersvers Wimbledonkampioenen - met 7-5, 7-6 (4) naar huis gestuurd. De Australiërs Alex de Minaur en Jordan Thompson maakten een stuk minder kans: 6-2, 6-2.

In de kwartfinales speelden de Nederlanders tegen de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan en het legendarische duo, inmiddels 41 jaar oud, ging na felle strijd en een supertiebreak ten onder: 6-7 (8), 7-6 (5) [10-5]. In de halve finale wachten de Indiër Rohan Bopanna en de Canadees Denis Shapovalov.

MLB: Albies blijft hot aan slag; New York Mets boeken belangrijke zege

Ozzie Albies blijft goed bezig aan slag. De tweede honkman van de Atlanta Braves was dit keer goed voor vier honkslagen uit vijf slagbeurten met onder meer een homerun in de eerste inning. De Braves wonnen ditmaal met 8-4 van de Miami Marlins.

Daarmee doen de Braves goede zaken in National League East. De ploeg van Albies staat daarmee 6,5 games voor op de nummer twee Washington Nationals. Toch maken de Nationals nog steeds goede kansen op de play-offs via een wildcardgame, al leed het vannacht een nederlaag tegen directe concurrent New York Mets. Bij het ingaan van de tweede helft van de negende inning stond het nog met 6-3 voor, maar toen ging het helemaal mis met closer Sean Doolittle op de heuvel en verloren de Washington Nationals uiteindelijk met 7-6.

Door de zege komen de New York Mets weer wat dichter bij een plek die recht geeft op een wildcardgame, maar naast de Nationals en de Mets maken ook nog Milwaukee Brewers, St. Louis Cardinals, Philadelphia Phillies en de Arizona Diamondbacks nog goede kansen op de play-offs.

In de American League central zijn de Cleveland Indians weer naast de Minnesota Twins dankzij een 6-2 zege. Beide ploegen hebben nu 70 wedstrijden gewonnen en 46 wedstrijden verloren. Zaterdag en zondag spelen beide ploegen nogmaals tegen elkaar.

Uitslagen MLB vrijdag
Chicago White Sox - Oakland Athletics 0-7
Baltimore Orioles - Houston Astros 2-3
Toronto Blue Jays - New York Yankees 8-2
Boston Red Sox - Los Angeles Angels 16-4
Cincinnati Reds - Chicago Cubs 5-2
Detroit Tigers - Kansas City Royals 5-2
New York Mets - Washington Nationals 7-6
Miami Marlins - Atlanta Braves 4-8
Minnesota Twins - Cleveland Indians 2-6
Milwaukee Brewers - Texas Rangers 6-5
St. Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates 6-2
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 2-3
San Diego Padres - Colorado Rockies 7-1
Seatlle Mariners - Tampa Bay Rays 3-5
San Francisco Giants - Philadelphia Phillies 6-9

Vijf raddraaiers op kermis Beverwijk opgepakt

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de kermis in Beverwijk  rond 02.30 uur vijf jongemannen in de leeftijd van 17 tot en met 23 jaar uit Beverwijk en Velsen-Noord aangehouden. Zij worden verdacht van onder meer openlijke geweldpleging en verboden wapenbezit.

Toen twee van deze mannen door gemeentelijke handhavers op hun gedrag op de kermis werden aangesproken en een van hen een gebiedsverbod werd aangezegd, gingen omstanders zich hiermee bemoeien. Een van de handhavers zag op datzelfde moment ook dat er een voorwerp, dat op een vuurwapen leek, werd overgegeven door de twee mannen. Dit voorwerp werd onmiddellijk in beslag genomen door een handhaver.

Vervolgens werden de handhavers lastig gevallen door het vijftal, waarbij een van de handhavers gewond is geraakt. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. In samenwerking met de toegesnelde politie en na het gebruik van pepperspray kon het vijftal snel worden ingerekend en keerde de rust terug. Een van de agenten raakte hierbij lichtgewond. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Code geel aan de kust; NS past dienstregeling aan

Vandaag overdag komen er in de kustprovincies zware windstoten uit zuidwestelijke richting voor van 75-90 km/u, in het noordwestelijk kustgebied vooral vanmiddag enige tijd 90-100 km/u. In de loop van vanavond neemt de wind langzaam af.

Uit voorzorg passen de NS en ProRail in Noord-Holland de dienstregeling aan. De belangrijkste wijzigingen zijn dat er tussen Zaandam en Alkmaar maar twee intercity's per uur rijden in plaats van vier, en dat reizigers tussen Amsterdam Centraal en Den Helder over moeten stapppen in Alkmaar. Het advies luidt om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. 

NFL: Patriots en Ravens boeken ruime zege in pre-season

In het american football is het pre-season weer begonnen. Op 5 september begint het reguliere seizoen in de NFL, tot die tijd worden de nodige oefenwedstrijden gespeeld.

De regerend Super Bowl-kampioenen, de New England Patriots, begonnen in elk geval lekker. De Detroit Lions werden met 3-31 geklopt, onder meer dankzij twee touchdown receptions van de jonge rookie Jakobi Meyers, die niet gedraft werd, maar wel bij de Patriots terecht kwam.

De Baltimore Ravens ontvingen de Jacksonville Jaguars en konden een 29-0 zege noteren. Lamar Jackson wist drie possessions uit te bouwen tot twee scorende drives, terwijl de backup-quarterback van de Jaguars, Gardner Minshew, kansloos bleek tegen de verdediging van de Ravens.

Overigens zijn we bij FOK!sport nog altijd op zoek naar iemand die de NFL met enige regelmaat volgt en het leuk lijkt om er bijvoorbeeld na de wekelijkse speelronde iets over te schrijven. Laat het bijvoorbeeld even in de reacties weten als het je wat lijkt!

Uitslagen NFL pre-season
Buffalo Bills - Indianapolis Colts 24-16
New York Giants - New York Jets 31-22
Baltimore Ravens - Jacksonville Jaguars 29-0
Cleveland Browns - Washington Redskins 30-10
Detroit Lions - New England Patriots 3-31
Miami Dolphins - Atlanta Falcons 34-27
Philadelphia Eagles - Tennessee Titans 10-27
Chicago Bears - Carolina Panthers 13-23
Green Bay Packers - Houston Texans 28-26
Arizona Cardinals - Los Angeles Chargers 17-13
Seattle Seahawks - Denver Broncos 22-14
Pittsburgh Steelers - Tampa Bay Buccaneers 30-28
New Orleans Saints - Minnesota Vikings 25-34

Saints - Vikings (Bron: YouTube)

Groot geldbedrag buitgemaakt bij overval op casino

Vrijdagavond laat, vlak na middernacht, is het casino aan de Grotestraat in Cuijk door een man met een mes overvallen. Er is een groot geldbedrag buitgemaakt. Een medewerkster raakte bij de overval lichtgewond.

Even na middernacht drong de overvaller het casino binnen en bedreigde een medewerkster met een mes. Ook werd zij daarbij vastgepakt. De overvaller maakte zich direct met een groot geldbedrag uit de voeten. De man was donker tot zwart gekleed, droeg een bivakmuts en was in het bezit van een langwerpig mes. Wellicht heeft het uitgaanspubliek de overvaller rond middernacht zien lopen of rennen in het centrum van Cuijk.

De politie kijkt vandaag camerabeelden uit en stelt een buurtonderzoek in. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Depay helpt Lyon naar winst in openingswedstrijd

Olympique Lyon is het nieuwe seizoen in de Franse Ligue 1 prima begonnen. Op bezoek bij AS Monaco werd met 0-3 gewonnen, onder meer dankzij Memphis Depay.

Oud-Ajacied Betrand Traoré stelde Moussa Dembélé al vrij vroeg in staat de score te openen en na een goed half uur was het de beurt aan Depay, die zo de 0-2 maakte.

Na de rust tekende Lucas Tousart voor zijn eerste goal van het seizoen en daarmee de 0-3 eindstand. Lyon werd nog geholpen door Cesc Fabregas: de Monaco-speler kreeg na een half uur al een rode kaart.

Depay zou in Monaco uiteindelijk de hele wedstrijd spelen, Kenny Tete speelde de laatste paar minuten mee.

Van Gerwen en Van Barneveld zonder problemen door in Brisbane

De PDC heeft 8 sterren meegenomen op een betaalde vakantie voor de World Series of Darts Down Under. De eerste stop is Brisbane voor de Brisbane Darts Masters. Acht darters van de PDC nemen het op tegen acht darters uit Oceanië. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen begonnen het toernooi met een overwinning. 

Raymond van Barneveld won met 6-2 van Haupai Puha. Van Barneveld brak zijn opponent met een dertiendarter in de vijfde leg en verdubbelde vervolgens zijn voorsprong via dubbel 2. Puha liet vervolgens drie kansen liggen op 3-4, waarna Barney via dubbel tien op 5-2 kwam. De Hagenaar klaarde de klus daarna in zijn eigen leg voor een 6-2 zege op de Nieuw-Zeelander.

Michael van Gerwen is moeiteloos doorgedrongen tot de kwartfinale. De Vlijmenaar zegevierde met 6-0 in zijn openingspartij tegen Ben Robb, één van de Oceanische spelers. Damon Heta heeft voor een stunt gezorgd door James Wade te verslaan. De Australiër was scorend veel beter dan Wade, maar door veel gemiste dubbels van Heta bleef The Machine in de wedstrijd. Zo miste Heta vier kansen om op 2-0 te komen en had hij een leg later liefst negen pijlen nodig om een 2-1 voorsprong te pakken. De nummer één van het Australische circuit liet daarna wat kleine kansjes liggen en keek vervolgens tegen een 4-2 en 5-3 achterstand aan. 

Heta hield echter zijn eigen leg via dubbel vijf voor 5-4 en brak Wade daarna terug met een schitterende 164-finish. De slotleg ging in 21 pijlen ook naar de Australiër. Gary Anderson won met 6-1 van Corey Cadby. Verder won Kyle Anderson met 6-5 van Peter Wright. 

Het toernooi gaat vandaag verder met de kwartfinales. Ook de halve finales en finale worden nog gespeeld. Het toernooi is in Nederland pas vanavond om 22.00 uur in samenvatting te zien op RTL7. 

2019 Brisbane Darts Masters - Uitslagen eerste ronde
Raymond van Barneveld 6-2 Haupai Puha
Daryl Gurney 6-4 Koha Kokiri
Damon Heta 6-5 James Wade
Simon Whitlock 6-1 Brendon McCausland
Rob Cross 6-5 James Bailey
Michael van Gerwen 6-0 Ben Robb
Gary Anderson 6-1 Corey Cadby
Kyle Anderson 6-5 Peter Wright

Kwartfinales
Kyle Anderson v Simon Whitlock
Damon Heta v Gary Anderson
Rob Cross v Raymond van Barneveld
Daryl Gurney v Michael van Gerwen

Halve finales
K Anderson/Whitlock v Heta/G Anderson
Cross/Van Barneveld v Gurney/Van Gerwen

Finale
v
All best of 15 legs

BDO Darts: Nieuw scheidsrechtersteam inlcusief vrouw en prijzengeld WK vrouwen omhoog

Dartbond BDO kent roerige tijden. De afgelopen weken stapten scheidrechters op en werd bekend dat Lakeside verlaten wordt voor een zaaltje in de O2. Deze week is het nieuwe scheidrechtersteam bekendgemaakt en is bekend geworden dat het prijzengeld van het WK bij de vrouwen omhoog gaat. 

De BDO krijgt met Paul Booth een nieuwe Head of Ceremonies en volgt daarmee Richard Ashdown op. De Engelsman is veelal werkzaam op het demonstratiecircuit en heeft ook veel ervaring in de bokswereld. De eveneens ervaren John Fowler is één van de vijf nieuwe scheidsrechters. De vier andere arbiters zijn minder bekend in de dartswereld. Dit zijn Garin Roderick, Josh Clough, Harry Smith en Kerrie Crompton. Laatstgenoemde is de eerste officiële vrouwelijke dartscheidsrechter ooit.

Volgens BDO voorzitter Des Jacklin zouden er grote namen worden aangesteld, nou dat viel een beetje tegen aldus de redactie van FOK!sport. Het zestal zal voor het eerst aan de slag gaan op de World Trophy eind augustus. 

Er was nog ander nieuws. Des Jacklin, voorzitter van de BDO, heeft aan Weeklydartscast laten weten dat het prijzengeld voor de dames op het wereldkampioenschap bijna zal verdubbelen van 29.000 pond naar 54.000 pond. Het bedrag voor de winnares zal 20.000 pond bedragen daar waar dit de laatste editie nog 12.000 pond was. De verliezend finalist krijgt straks 10.000 in plaats van 5.000 pond. Ook de prijzen voor de halvefinalisten, kwartfinalisten en de verliezers in de eerste ronde worden verdubbeld.  

Ook zal het format waarin gespeeld wordt naar alle waarschijnlijkheid worden aangepast. Het prijzengeld voor de heren zal daarentegen onveranderd op 300.000 pond blijven liggen met 100.000 pond voor de winnaar. 

Tot slot liep PDC-voorzitter Barry Hearn al vooruit op de Grand Slam of Darts. Hij zou het een uitstekend idee vinden als Glen Durrant, Mikuru Suzuki en Leighton Bennett een uitnodiging krijgen voor de Grand Slam. Durrant is de regerend drievoudig Lakeside-kampioen, Suzuki won dit jaar de wereldtitel bij de dames, terwijl Bennett de huidige BDO-jeugdwereldkampioen is. In de wandelgangen wordt gezegd dat de British Darts Organisation erover nadenkt om deze drie spelers te selecteren voor de Grand Slam of Darts.

De BDO mag naar eigen inzicht hun acht plekken toewijzen voor de Grand Slam. Begin oktober wordt de volledige selectie verwacht. Hearn hoopt dat zij hun drie eigen wereldkampioenen afvaardigen. ”Dat zou ik ze sterk aanraden”, vertelt Hearn aan Live Darts. ”Het zou voor mij een uitgemaakte zaak zijn om de wereldkampioenen uit te nodigen. Zij voegen iets toe aan de Grand Slam of Darts en zouden deelname ook verdienen. Ik zou teleurgesteld zijn als zij geen uitnodiging krijgen.”

Het is nog wel een ding dat Bennett slechts 13 jaar is. Hij is nog zelfs te jong voor de Development Tour van de PDC. De BDO-jeugdwereldkampioen haalde dit jaar al een aantal finales op het volwassen circuit en versloeg Phil Taylor tijdens een demonstratietoernooi in Frankfurt.  ”Wellicht is het wel dingetje waar we iets voor moeten zorgen. Maar tegenwoordig moet je heel voorzichtig zijn met het beschermen van kinderen. Talenten hebben geen haast nodig en Leighton is een groot talent. Mijn advies aan hem is om zo door te gaan en vooral te genieten, want darters hebben een lange carrière", besluit Hearn.

Twee aanhoudingen voor brute woningoverval

De politie heeft vrijdagavond twee verdachten aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een zeer gewelddadige en gewapende woningoverval eerder die middag op de Hollestraat in Swalmen. Tijdens de overval raakte een 17-jarige bewoonster lichtgewond. De recherche heeft de overval, waarbij onder meer een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt, in onderzoek.

Rond 16.00 uur werd de politie gealarmeerd over de overval gepleegd door drie jonge mannen. De bewoonster meldde dat ze onder bedreiging van een wapen, geld heeft moeten afstaan. De overvallers sloegen vervolgens op de vlucht in een witte personenauto. Kort daarna werden zij gesignaleerd door de politie en na een achtervolging hebben zij het voertuig verlaten, waarna een grote zoekactie op touw werd gezet. Rond 16.30 uur kon één verdachte worden aangehouden bij het Retailpark in Roermond.

Tijdens de zoektocht naar de andere verdachten werd de hulp ingeschakeld van een politiehelikopter en speurhonden. Ook werd er door een agent een aanhoudingsschot gelost. Het is nog onbekend of de verdachte hierbij gewond is geraakt. Na een intensieve zoektocht kon rond 19.30 uur nabij het Retailpark Roermond een tweede verdachte worden aangehouden. De twee verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De polite vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Man opgepakt met vals rijbewijs

Op de Hogezoom in Renesse is vrijdag rond middernacht een 33-jarige man uit Zierikzee aangehouden. Agenten stonden, samen met ambulancemedewerkers, bij een mevrouw die van haar fiets gevallen was. Terwijl er nog volop ruimte was om te passeren op de rotonde, vond de man uit Zierikzee het nodig om diezelfde rotonde via de linkerkant op te rijden.

Na de rotonde stopte hij om passagiers af te zetten en werd hij aangesproken door één van de agenten. De man toonde een rijbewijs. Uit onderzoek bleek dat het door hem getoonde document vals was en dat de man zelf helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs. De 33-jarige verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij de nacht heeft doorgebracht. Hij wordt vandaag verder gehoord.

Zestal aangehouden voor diefstal inventaris vakantiewoning

Op een vakantiepark in Breskens zijn vrijdagmiddag rond 16.45 uur zes verdachten aangehouden door beveiligers werkzaam op het park. Zij droegen de aangehouden personen zo snel mogelijk over aan de politie die ze heeft overgebracht naar een politiecellencomplex.

De zes worden verdacht van het stelen van de inventaris uit een vakantiehuisje op het park. Die spullen, waaronder een televisie, keukengerei en bedlinnen, zijn in beslag genomen bij de verdachten.

De zes zullen vandaag verder worden gehoord over de feiten waar ze van verdacht worden. Het betreffen vier mannen van 60, 55, 48 en 38 jaar oud en twee vrouwen van 42 en 24. Ze zijn afkomstig uit Rotterdam en Dordrecht.

Man gewond bij steekincident, politie zoekt getuigen

De politie is een onderzoek gestart naar een steekincident in Almere waarbij een 22-jarige man gewond is geraakt. De politie werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.45 uur gealarmeerd dat er een man bij een bushokje zat bij het Busplein die gewond was. Politieagenten zagen dat hij steekwonden had.

De 22-jarige man uit Almere is naar het ziekenhuis gebracht. Op camerabeelden is te zien dat meerdere personen bij dit incident betrokken zijn. Een van hen, een 29-jarige man uit Almere is aangehouden. Wat zijn aandeel is geweest en wat de aanleiding was, wordt door de politie onderzocht. Ook is de politie op zoek naar de andere betrokkene(n.

Eventuele getuigen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 09000-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Politie zoekt getuigen schietincident

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een onbekende schutter meerdere schoten gelost op een woning aan de Korhoenstraat in Tilburg. Hierbij is niemand gewond geraakt. De dader is nog voortvluchtig.

De politie ontving rond 02.00 uur een melding van getuigen dat zij schoten hadden gehoord. Daarop zijn agenten ter plaatse gegaan en zagen inderdaad kogelgaten in een rolluik van een van de woningen. De bewoners van de woning zijn niet gewond geraakt.

De politie is bezig met het onderzoek en bekijkt onder meer camerabeelden en doet buurtonderzoek. Uit camerabeelden is gebleken dat er een donkere scooter met 1 persoon erop voor de woning stopte op het moment van het incident. Deze persoon reed daarna weg op de scooter richting de Oude Hilvarenbeekseweg.

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook via het tipformulier op de website of via WhatsApp kunnen tips worden achtergelaten. 

Politie neemt gasdrukwapens op kermis in beslag

Vrijdagmiddag heeft de politie vier op echt lijkende wapens bij een kermisattractie op Park Hilaria in Eindhoven in beslag genomen. De kermisexploitant liet klanten met deze zeer echt gelijkende gasdrukwapens op borden met menselijke silhouetten liet schieten.

Een woordvoerder van de politie: "Toen we hiervan hoorden besloten we om in te grijpen. Dat hebben we vrijdagmiddag, vlak voor de kermis weer opende, gedaan. We hebben de kermistent, genaamd Special Forces, doorzocht en de vier aan kabeltjes vastgemaakte wapens in beslag genomen."

De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen voor het voorhanden hebben van deze op echt gelijkende wapens, dat strafbaar is gesteld in de Wet Wapens & Munitie. Het OM besluit over eventuele vervolging en of het schiettuig vernietigd moet worden. Of de zaak openblijft is aan de exploitant, alleen dat mag niet meer met dergelijke gasdrukwapens.

Politie neemt gasdrukwapens op kermis in beslag (Foto: Politie)
Politie neemt gasdrukwapens op kermis in beslag (Foto: Politie)

Doodgeschoten vrouw wordt anoniem begraven

Dinsdagmiddag 13 augustus wordt de vermoorde vrouw, die op 22 juni werd gevonden in Westdorpe, in Terneuzen begraven. “Helaas is er dan geen geliefde van het slachtoffer aanwezig, alleen mensen die een zakelijke reden hebben. We willen zo snel mogelijk weten wie deze vrouw is om zo haar dierbaren te kunnen informeren”, aldus officier van justitie Kim Weijers.

Vuilniszak
De naakte vrouw werd eind juni op een zaterdag rond de middag door een voorbijganger gevonden. Ze is vermoedelijk op een onbekende plaats doodgeschoten en in het weiland aan de Sint Anthoniekade op de Nederlands-Belgische grens gedumpt. De vrouw was hooguit enkele dagen dood. Op de locatie werd een vuilniszak met een opdruk in de Franse taal gevonden, welke een relatie met het misdrijf heeft. 

Databestanden
Volgens de leider van het team grootschalige opsporing Martine Jacobs doet de politie er alles aan om te achterhalen wie deze vrouw is: “Dat is ons helaas nog steeds niet gelukt. We hebben veel vermissingsdossiers in Nederland en België nagelopen en zijn van plan om dat ook nog in andere landen te doen. Ook zijn haar DNA, vingerafdrukken en tandgegevens vergeleken met databestanden in veel Europese landen en daarbuiten. We hebben het publiek in binnen- en buitenland hard nodig om de identiteit vast te kunnen stellen. Dat is momenteel onze belangrijkste opgave. Daarna kunnen we pas goed onderzoek doen naar degene, die dit op zijn geweten heeft.”

Uitsluiten
De politie ontving al ontzettend veel tips, namelijk 174 meldingen: “We bedanken de tipgevers hiervoor hartelijk. Tot nu toe lijkt de gouden tip er nog niet tussen te zitten. We hebben al diverse namen ontvangen, deze mensen hebben we vervolgens kunnen uitsluiten. We vragen iedereen in hun omgeving ook te kijken naar mensen die mogelijk verklaarbaar weg zijn sinds 22 juni jl. Zo kan het zijn dat de vrouw zelf of mogelijk de dader een reden heeft opgegeven waardoor zij nog steeds in haar omgeving niet gemist wordt. Je zou hierbij kunnen denken aan een lange vakantie of werk in het buitenland”, aldus de teamleider.

Verzorging
Volgens de officier verzorgde de vrouw zichzelf prima: “Dit kunnen we afleiden aan de staat van haar gebit, het feit dat zij zich heeft laten opereren aan enkele organen, namelijk haar baarmoeder, eierstokken, blindedarm en galblaas. Verder waren haar nagels ook goed verzorgd. Vermoedelijk stond ze nog volop in het leven.”

Doodgeschoten vrouw wordt anoniem begraven (Afbeelding: Politie)
Doodgeschoten vrouw wordt anoniem begraven (Afbeelding: Politie)

FOK! Wat een weer: Zware windstoten

Vanochtend neemt de wind flink toe. De zuid- tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en boven het IJsselmeer, 7 à 8 Bft. In de kustprovincies komen geleidelijk zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied is er tijdelijk kans op storm, 9 Bft en lokaal zware windstoten van 90-100 km/uur. Landinwaarts is de wind eveneens vlagerig met windstoten van 50-75 km/uur. Pas in de loop van de avond neemt de wind wat af. Ondanks de wind wordt het vanmiddag 21 tot 25°C, het warmst in het zuidoosten. Verder zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en komen er enkele lichte buien voor.

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen. Aanvankelijk komen er in het zuidoosten enkele wolkenvelden voor, in de loop van de nacht is dit juist in het noorden en noordwesten het geval. Het blijft vrijwel overal droog en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is landinwaarts overwegend matig, in de kustgebieden krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Zondag overdag zijn er perioden met zon. Vooral in het noorden is een enkele lichte bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noorden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft. (Bron: KNMI)

Wurmlinger Kapelle (Foto: Erwin Klein)
Een schitterende onweersbui op de Wurmlinger Kapelle in Zuid-Duitsland. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.