Tottenham in openingswedstrijd moeizaam langs Aston Villa

Tottenham Hotspur is het seizoen begonnen met een nipte zege op Aston Villa. Harry Kane werd de gevierde man voor de thuisploeg.
Bij de thuisploeg was Tanguy Ndombélé de enige aanwinst die in de basis begon, waar Anwar El Ghazi bij Aston Villa de gehele wedstrijd speelde.

De promovendus zag Lucas Moura in de openingsfase twee goede kansen krijgen, maar nam vervolgens zelf verrassen de voorsprong. John McGinn brak door na een lange bal van achteruit en wist Hugo Lloris te verschalken: 0-1. Tottenham had het overwicht in de eerste helft, maar kon de vele kansen niet omzetten in doelpunten. Na rust was er hetzelfde beeld en kreeg Erik Lamela de eerste mogelijkheid, maar werd niet trefzeker.

Na 73 minuten werd het alsnog 1-1. Recordaankoop Ndombélé schoot op fraaie wijze binnen. De ploeg van Maurizio Pochettino ging op jacht naar meer en met dank aan Harry Kane werd er gewonnen. Jack Grealish leed balverlies en een schoot van Lamela werd geblokt. Kane kreeg de bal vervolgens voor zijn voeten en faalde niet in de afronding: 2-1. In de extra tijd maakte de Engelsman er ook nog 3-1 van.

Uitslagen Premier League zaterdag
West Ham United - Manchester City 0-5
Bournemouth - Sheffield United 1-1
Burnley - Southampton 3-0
Crystal Palace - Everton 0-0
Watford - Brighton & Hove Albion 0-3
Tottenham Hotspur - Aston Villa 3-1