Vermeend kinderhandelaar en miljardair Epstein pleegt zelfmoord in cel

Miljardair en vermeend kinderhandelaar Jeffrey Epstein heeft zelfmoord gepleegd. De 66-jarige Amerikaan zat in een gevangenis in Manhattan, waar hij zaterdagochtend dood werd gevonden, vermoedelijk nadat hij zichzelf had opgehangen.

Epstein zat in de gevangenis wegens een grootschalig onderzoek naar kindermisbruik. In juli werd hij gearresteerd, omdat hij tussen 2002 en 2005 tientallen jonge meisjes naar zijn villa gelokt zou hebben, waar hij ze dwong om seks te hebben met zijn rijke en invloedrijke vrienden. Dat vond naar verluidt bijna allemaal plaats op Epstein's privé-eiland bij de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Epstein ontkende de aantijgingen, maar hem hing wel 45 jaar celstraf boven het hoofd. Uit het onderzoek kwamen nogal smerige zaken naar boven. Zo eiste Epstein volgens een van zijn slachtoffers minstens drie orgasmes per dag en gebruikte hij graag dubbelzijde dildo's met zijn soms slechts 14-jarige slachtoffers.

Een van de bekendste vermeende slachtoffers, Virginia Giuffre, zegt dat zij op haar 16e naar binnen werd gelokt door Ghislaine Maxwell, een Britse die gezien wordt als 'recruiter' voor Epstein. Volgens haar werd ze zelf misbruikt, maar moest ze ook regelmatig toekijken hoe Epstein en Maxwell tekeer gingen met tientallen minderjarige meisjes.

Voor meer informatie over het weinig leuke palmares van Epstein verwijzen we graag naar meer uitgebreide artikelen, zoals die hier en hier te vinden zijn. Epstein probeerde onlangs overigens al eens een einde aan zijn leven te maken, maar had toen minder succes en werd op tijd gevonden. Zoals dat in dit soort situaties gaat lijkt het verder een kwestie van tijd tot de eerste complottheorieën de kop opduiken.