FC Twente geeft voordeel weg in kwalificatie Champions League

De vrouwen van FC Twente hebben hun tweede wedstrijd in de voorronde van de Champions League gelijkgespeeld. Op het complex van SV Vosta werd het door een laat Turks doelpunt 2-2 tegen Besiktas.

De Tukkers kwamen al na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Fenna Kalma, maar halverwege de eerste helft kwam Besiktas op gelijke hoogte. Kalma leek met een treffer in 46e minuut uit te groeien tot matchwinner, maar twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Besiktas weer langszij.

Komende dinsdag wordt bekend welke club zich als groepswinnaar plaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Dan is het Poolse Górnik Leczna de tegenstander, dat vandaag het Armeense Alashkert met maar liefst 13-0 versloeg. FC Twente en Górnik Leczna hebben beiden na twee duels vier punten. FC Twente moet winnen van Górnik Leczna om door te gaan, omdat de Poolse club een veel beter doelsaldo heeft. Deze wedstrijd word dinsdag gespeeld op het sportpark van Sparta Enschede.

In twee wedstrijden ging men de dubbele cijfers in: het IJslandse Breidablik won met 11-0 van ZFK Dragon uit Noord-Macedonië, terwijl Leczna thuis in Polen - onder meer dankzij een hattrick van drie speelsters - met 13-0 van het Armeense Alashkert won.