Sterling explosief van start met hattrick tegen West Ham

Landskampioen Manchester City is uiterst voortvarend gestart aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Op bezoek bij West Ham United was de ploeg van Pep Guardiola met liefst 0-5 te sterk. Raheem Sterling was de grote man met een hattrick, terwijl de VAR ook nog een twijfelachtige beslissing nam door een vierde goal wegens vermeend buitenspel af te keuren.

De winnaar van de Community Shield liet bij vlagen geweldig spel zien tegen the Hammers, die zich flink roerden op de transfermarkt. Topaanwinst Sebastien Haller wist zich niet te onderscheiden, al had hij wel een goede kans voor rust.

Zijn schot kon doelman Ederson echter niet verrassen, waar Gabriel Jesus aan de overzijde eerder al wel succesvol was na een scherpe voorzet van Kyle Walker. De Braziliaanse spits kreeg de voorkeur boven Sergio Agüero en betaalde dat vertrouwen terug.

Het werd de enige goal voor rust, maar na de pauze ging het hard. Eerst kon Sterling eenvoudig scoren na een goede actie van Kevin De Bruyne en kort daarna werd er voor het eerst een goal afgekeurd door de VAR.

Sterling scoorde opnieuw na een heerlijke aanval, maar hij zou daarbij milimeters buitenspel hebben gestaan, al was dat op de beelden niet te zien, hetgeen op social media tot veel verontwaardigde reacties leidde.

Veel reden tot klagen had City echter niet, want Ederson hield een inzet van Manuel Lanzini kanp uit zijn doel en een kwartier voor tijd maakte Sterling er 0-3 van met een slim wippertje na een voorzet van Mahrez.

De vierde treffer kwam tot stand vanaf de strafschopstip. Sterling wilde alsnog zijn derde maken, maar de ingevallen Agüero eiste de bal op. Zijn inzet werd gestopt, maar hij kreeg een herkansing omdat Declan Rice te vroeg kwam ingelopen.

De Argentijn pakte het buitenkansje nu wel uit en Sterling kreeg uiteindelijk ook nog waar hij op aasde: van dichtbij schoot hij in de laatste minuut van het duel zijn derde treffer van de middag binnen.

Het spel van Manchester City was bij vlagen om van te watertanden; Raheem Sterling was met een hattrick de grote man. Zaterdagavond was titelconcurrent Liverpool het seizoen al begonnen met een 4-1 zege op Norwich City.