Van Gerwen en Van Barneveld zonder problemen door in Brisbane

De PDC heeft 8 sterren meegenomen op een betaalde vakantie voor de World Series of Darts Down Under. De eerste stop is Brisbane voor de Brisbane Darts Masters. Acht darters van de PDC nemen het op tegen acht darters uit Oceanië. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen begonnen het toernooi met een overwinning. 

Raymond van Barneveld won met 6-2 van Haupai Puha. Van Barneveld brak zijn opponent met een dertiendarter in de vijfde leg en verdubbelde vervolgens zijn voorsprong via dubbel 2. Puha liet vervolgens drie kansen liggen op 3-4, waarna Barney via dubbel tien op 5-2 kwam. De Hagenaar klaarde de klus daarna in zijn eigen leg voor een 6-2 zege op de Nieuw-Zeelander.

Michael van Gerwen is moeiteloos doorgedrongen tot de kwartfinale. De Vlijmenaar zegevierde met 6-0 in zijn openingspartij tegen Ben Robb, één van de Oceanische spelers. Damon Heta heeft voor een stunt gezorgd door James Wade te verslaan. De Australiër was scorend veel beter dan Wade, maar door veel gemiste dubbels van Heta bleef The Machine in de wedstrijd. Zo miste Heta vier kansen om op 2-0 te komen en had hij een leg later liefst negen pijlen nodig om een 2-1 voorsprong te pakken. De nummer één van het Australische circuit liet daarna wat kleine kansjes liggen en keek vervolgens tegen een 4-2 en 5-3 achterstand aan. 

Heta hield echter zijn eigen leg via dubbel vijf voor 5-4 en brak Wade daarna terug met een schitterende 164-finish. De slotleg ging in 21 pijlen ook naar de Australiër. Gary Anderson won met 6-1 van Corey Cadby. Verder won Kyle Anderson met 6-5 van Peter Wright. 

Het toernooi gaat vandaag verder met de kwartfinales. Ook de halve finales en finale worden nog gespeeld. Het toernooi is in Nederland pas vanavond om 22.00 uur in samenvatting te zien op RTL7. 

2019 Brisbane Darts Masters - Uitslagen eerste ronde
Raymond van Barneveld 6-2 Haupai Puha
Daryl Gurney 6-4 Koha Kokiri
Damon Heta 6-5 James Wade
Simon Whitlock 6-1 Brendon McCausland
Rob Cross 6-5 James Bailey
Michael van Gerwen 6-0 Ben Robb
Gary Anderson 6-1 Corey Cadby
Kyle Anderson 6-5 Peter Wright

Kwartfinales
Kyle Anderson v Simon Whitlock
Damon Heta v Gary Anderson
Rob Cross v Raymond van Barneveld
Daryl Gurney v Michael van Gerwen

Halve finales
K Anderson/Whitlock v Heta/G Anderson
Cross/Van Barneveld v Gurney/Van Gerwen

Finale
v
All best of 15 legs