Uitslag Willem II - Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond het gelijkspel 2-2 tegen Ajax van vorig weekend vervolgd met een zege op bezoek bij Willem II.
De Arnhemmers waren vanaf de aftrap de gevaarlijkste ploeg. Ché Nunnely voorkwam een treffers van de Arnhemmers door voor de lijn de bal weg te werken. Na ruim een kwartier hielpen den Tilburgers de bezoekers bijna een handje toen Freek Heerkens een vrije trap van Vitesse maar net naast zijn eigen doel kopte.

Jay-Roy Grot had na 36 minuten de openingstreffer op zijn schoen, maar faalde in de afronding. De huurspeler van Leeds United kreeg de bal via Tim Matavz, maar mikte maar net naast. Vier minuten later probeerde Grot het van grote afstand, waar Timo Wellenreuther met zijn borst redding bracht.

Bij aanvang van de tweede helft waren er mogelijkheden voor beide ploegen. Zo stuitte Marios Vrousai op Remko Pasveer en zette Grot nogmaals Wellenreuther aan het werk. Na 55 minuten spelen brak Grot uit wederom een kans de ban. Fernando Lewis ging in de fout in de Tilburgse verdediging, waarna Bryan Linssen de bal kon terugleggen op Grot en hij kon binnen werken: 0-1.

Op zoek naar de gelijkmaker kreeg Willem II een goede mogelijkheid via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Marios Vrousai plaatste de bal achter maar nipt over. Twintig minuten voor tijd volgde vervolgens de beslissing.

Een voorzet van Linssen werd door Wellenreuther niet goed op waarde geschat, waarna Tim Matavz bij de tweede paal de 0-2 kon maken en daarmee direct de eindstand op het scorebord zette.