Frijns pakt 4e plek in DTM-race Brands Hatch

Robin Frijns heeft de eerste van twee DTM-races op het circuit van Brands Hatch als vierde afgesloten. Op het Britse asfalt reed de Nederlander lang door op zijn banden, waarna hij prima gebruik maakte van het nieuwe setje.

Paul di Resta kende een megastart: hij vertrok als vierde, maar dook met zijn Aston Martin als eerste de beruchte Paddock Hill Bend in, voor Marco Wittmann, Loïc Duval en René Rast, terwijl Frijns vanaf de vijfde startplek twee plaatsen inleverde.

Al snel bleek dat de start van Di Resta toch íets te snel was en de Schot kreeg vijf seconden tijdstraf aan de broek. Na twintig minuten kwam Wittmann als eerste van de koplopers naar binnen en werd kort daarna gepasseerd door de eerder gestopte Jamie Green en diens al opgewarmde banden.

Rast en Duval volgden een ronde later en kwamen precies bij Green en Wittmann de baan op. Dat zorgde voor wat chaos in Paddock Hill Bend, met als resultaat dat Wittmann ineens weer de eerste al gestopte coureur was, voor Nico Müller, Rast, Green en Duval.

Mike Rockenfeller kwam na zijn stop achter het hele groepje terecht, maar nog voor Di Resta, die zijn vijf seconden moest innen bij de stop. Na ruim een half uur was leider Frijns veel trager dan de rest en dus was het voor de Limburger de hoogste tijd om zijn stop te maken.

Frijns kwam achter Di Resta en Green op de achtste plek terecht, Wittmann nam de leiding over en nu had iedereen de verplichte bandenwissel gemaakt. Op zijn nieuwe banden was de Nederlande Audi-coureur behoorlijk op dreef en binnen de kortste keren had hij Green en Di Resta alweer gepakt.

Met de slotfase in zicht nam Frijns Rockenfeller te grazen en dus reed hij op de vijfde plek, waarna hij Duval ook al snel passeerde. Wittmann werd in de slotronde nog bedreigd door Rast, maar pakte wel de winst. Müller completeerde het podium, Frijns eindigde op een keurige vierde plek.