Twee aanhoudingen voor brute woningoverval

De politie heeft vrijdagavond twee verdachten aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een zeer gewelddadige en gewapende woningoverval eerder die middag op de Hollestraat in Swalmen. Tijdens de overval raakte een 17-jarige bewoonster lichtgewond. De recherche heeft de overval, waarbij onder meer een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt, in onderzoek.

Rond 16.00 uur werd de politie gealarmeerd over de overval gepleegd door drie jonge mannen. De bewoonster meldde dat ze onder bedreiging van een wapen, geld heeft moeten afstaan. De overvallers sloegen vervolgens op de vlucht in een witte personenauto. Kort daarna werden zij gesignaleerd door de politie en na een achtervolging hebben zij het voertuig verlaten, waarna een grote zoekactie op touw werd gezet. Rond 16.30 uur kon één verdachte worden aangehouden bij het Retailpark in Roermond.

Tijdens de zoektocht naar de andere verdachten werd de hulp ingeschakeld van een politiehelikopter en speurhonden. Ook werd er door een agent een aanhoudingsschot gelost. Het is nog onbekend of de verdachte hierbij gewond is geraakt. Na een intensieve zoektocht kon rond 19.30 uur nabij het Retailpark Roermond een tweede verdachte worden aangehouden. De twee verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De polite vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.