Doodgeschoten vrouw wordt anoniem begraven

Dinsdagmiddag 13 augustus wordt de vermoorde vrouw, die op 22 juni werd gevonden in Westdorpe, in Terneuzen begraven. “Helaas is er dan geen geliefde van het slachtoffer aanwezig, alleen mensen die een zakelijke reden hebben. We willen zo snel mogelijk weten wie deze vrouw is om zo haar dierbaren te kunnen informeren”, aldus officier van justitie Kim Weijers.

Vuilniszak
De naakte vrouw werd eind juni op een zaterdag rond de middag door een voorbijganger gevonden. Ze is vermoedelijk op een onbekende plaats doodgeschoten en in het weiland aan de Sint Anthoniekade op de Nederlands-Belgische grens gedumpt. De vrouw was hooguit enkele dagen dood. Op de locatie werd een vuilniszak met een opdruk in de Franse taal gevonden, welke een relatie met het misdrijf heeft. 

Databestanden
Volgens de leider van het team grootschalige opsporing Martine Jacobs doet de politie er alles aan om te achterhalen wie deze vrouw is: “Dat is ons helaas nog steeds niet gelukt. We hebben veel vermissingsdossiers in Nederland en België nagelopen en zijn van plan om dat ook nog in andere landen te doen. Ook zijn haar DNA, vingerafdrukken en tandgegevens vergeleken met databestanden in veel Europese landen en daarbuiten. We hebben het publiek in binnen- en buitenland hard nodig om de identiteit vast te kunnen stellen. Dat is momenteel onze belangrijkste opgave. Daarna kunnen we pas goed onderzoek doen naar degene, die dit op zijn geweten heeft.”

Uitsluiten
De politie ontving al ontzettend veel tips, namelijk 174 meldingen: “We bedanken de tipgevers hiervoor hartelijk. Tot nu toe lijkt de gouden tip er nog niet tussen te zitten. We hebben al diverse namen ontvangen, deze mensen hebben we vervolgens kunnen uitsluiten. We vragen iedereen in hun omgeving ook te kijken naar mensen die mogelijk verklaarbaar weg zijn sinds 22 juni jl. Zo kan het zijn dat de vrouw zelf of mogelijk de dader een reden heeft opgegeven waardoor zij nog steeds in haar omgeving niet gemist wordt. Je zou hierbij kunnen denken aan een lange vakantie of werk in het buitenland”, aldus de teamleider.

Verzorging
Volgens de officier verzorgde de vrouw zichzelf prima: “Dit kunnen we afleiden aan de staat van haar gebit, het feit dat zij zich heeft laten opereren aan enkele organen, namelijk haar baarmoeder, eierstokken, blindedarm en galblaas. Verder waren haar nagels ook goed verzorgd. Vermoedelijk stond ze nog volop in het leven.”

Doodgeschoten vrouw wordt anoniem begraven (Afbeelding: Politie)
Doodgeschoten vrouw wordt anoniem begraven (Afbeelding: Politie)