Augsburg en Mainz blunderen in eerste ronde DFB Pokal

Boris (borisz)

Het Duitse seizoen begint altijd met de eerste ronde van de DFB Pokal. De clubs uit de Bundesliga moeten op bezoek bij clubs uit de lagere regionen en hopen niet af te gaan. Bayer Leverkusen van Peter Bosz had geen moeite met Alemannia Aachen. Voor FC Augsburg en FSV Mainz 05 viel al wel het doek.

Alemannia Aachen speelde begin deze eeuw nog even in de Bundesliga, maar is inmiddels al jaren actief op het vierde niveau. De oude club van Erik Meijer uit in de Regionalliga West. Met behulp van de counter probeerden ze Leverkusen te verrassen, zonder succes. De formatie van Peter Bosz kwam na 20 minuten op voorsprong door een eigen duelpunt van Peter Hackenberg. Zes minuten voor de onderbreking verdubbelde Kevin Volland de marge. TIen minuten deed Aachen via Stipe Batarilo-Cerdic nog wat terug, maar Bayer Leverkusen speelde het professioneel uit en won met 1-4. 

Voor Mainz eindigde het bekeravontuur zaterdag door met 2-0 te verliezen bij 1. FC Kaiserslautern, uitkomend in de 3. Liga. Halverwege de tweede helft vierde Jeremiah St. Juste als invaller zijn debuut bij Mainz. Vlak daarvoor kwam Kaiserslautern op 1-0 door een rake strafschop van Manfred Starke. Met St. Juste binnen de lijnen werd het via Florian Pick 2-0. Jean-Paul Boëtius speelde de hele wedstrijd voor Mainz. 

FC Augsburg ging af door te verliezen bij SC Verl, dat net als Alemannia Aachen uit komt in de Regionalliga West. In de achtste minuut moest de Bundesliga-club in de achtervolging: na een eigen doelpunt van Marek Suchy. Twintig minuten later verdubbelde Ron Schallenberg voor de thuisclub de voorsprong. SC Verl moest nog wel de aansluitingstreffer toestaan (een penalty van André Hahn), maar daarbij bleef het. Bij FC Augsburg ontbrak Jeffrey Gouweleeuw in de selectie.

Schalke 04 had geen moeite met Drochtersen/Assel. Het werd 0-5. Fortuna Dusseldorf en SC Freiburg wisten pas na verlenging af te rekenen met hun tegenstanders. Vanavond, zondag en maandag zijn de overige partijen in de eerste ronde. 

Uitslagen eerste ronde DFB Pokal - Vrijdagavond en zaterdag 15.30 uur

Thuis Uit Uitslag
KFC Uerdingen 05 (III)  Borussia Dortmund (I) 0:2 (0:0)
FC Ingolstadt 04 (III)  1. FC Nürnberg (II) 0:1 (0:0)
SV Sandhausen (II)  Borussia Mönchengladbach (I) 0:1 (0:1)
1. FC Kaiserslautern (III)  1. FSV Mainz 05 (I) 2:0 (0:0)
Alemannia Aachen (IV)  Bayer 04 Leverkusen (I) 1:4 (0:2)
TuS Dassendorf (V)  Dynamo Dresden (II) 0:3 (0:1)
FC 08 Villingen (V)  Fortuna Düsseldorf (I) 1:2 (1:0, 1:1)
SV Drochtersen/Assel (IV)  FC Schalke 04 (I) 0:5 (0:1)
SC Verl (IV)  FC Augsburg (I) 2:1 (2:0)
FC Viktoria 1889 Berlin (IV)  Arminia Bielefeld (II) 0:1 (0:1)
Wacker Nordhausen (IV)  FC Erzgebirge Aue (II) 1:4 (1:1)
1. FC Magdeburg (III)  SC Freiburg (I) 0:1 (0:0, 0:0)