AZ-directeur Eenhoorn: 'Volgend duel moet in een veilige omgeving worden gespeeld'

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ gaf zaterdagavond kort tekst en uitleg nadat een deel van het dak van het AFAS Stadion eerder op de dag was ingestort.

"Natuurlijk schrik je enorm. Het eerste waar je aan denkt is of er mensen aanwezig waren. Gelukkig was dat niet het geval. Er zijn geen gewonden gevallen", vertelde Eenhoorn op een persconferentie. "Tegelijkertijd hebben we wel een probleem en dat probleem zal onderzocht gaan worden."

Eenhoorn heeft al contact gehad met de gemeente, brandweer en de politie. "Afgesproken is dat AZ de woordvoering gaat doen. Maar ik kan nog niet zo gek veel zeggen. We gaan ermee aan de slag. We moeten ervoor zorgen dat de volgende wedstrijd die hier gaat gespeeld gaat worden, en wanneer dat is kan ik ook niet zeggen, in een veilige omgeving wordt gespeeld. Daarvoor gaan we alles in het werk stellen."

AZ speelt donderdagavond zijn volgende thuiswedstrijd. Mariupol is dan de opponent in de derde voorronde van het Europa League-toernooi. Onduidelijk is nog of dit duel wordt afgewerkt in het eigen stadion. AZ treedt in elk geval zo snel mogelijk in overleg met de KNVB en de UEFA over de locaties van de aanstaande thuisduels.

"Er worden in het stadion geen wedstrijden gespeeld als de situatie niet veilig is", stelde Eenhoorn. "Zodra er meer duidelijk is over onze komende duels, zullen we dat zo snel mogelijk melden." Aankomende maandag zou het stadion al gebruikt gaan worden voor Jong AZ - Telstar. Over doorgang van het duel of verplaatsing van de wedstrijd is nog niets bekend.