MLB: Albies blijft hot aan slag; New York Mets boeken belangrijke zege

Ozzie Albies blijft goed bezig aan slag. De tweede honkman van de Atlanta Braves was dit keer goed voor vier honkslagen uit vijf slagbeurten met onder meer een homerun in de eerste inning. De Braves wonnen ditmaal met 8-4 van de Miami Marlins.

Daarmee doen de Braves goede zaken in National League East. De ploeg van Albies staat daarmee 6,5 games voor op de nummer twee Washington Nationals. Toch maken de Nationals nog steeds goede kansen op de play-offs via een wildcardgame, al leed het vannacht een nederlaag tegen directe concurrent New York Mets. Bij het ingaan van de tweede helft van de negende inning stond het nog met 6-3 voor, maar toen ging het helemaal mis met closer Sean Doolittle op de heuvel en verloren de Washington Nationals uiteindelijk met 7-6.

Door de zege komen de New York Mets weer wat dichter bij een plek die recht geeft op een wildcardgame, maar naast de Nationals en de Mets maken ook nog Milwaukee Brewers, St. Louis Cardinals, Philadelphia Phillies en de Arizona Diamondbacks nog goede kansen op de play-offs.

In de American League central zijn de Cleveland Indians weer naast de Minnesota Twins dankzij een 6-2 zege. Beide ploegen hebben nu 70 wedstrijden gewonnen en 46 wedstrijden verloren. Zaterdag en zondag spelen beide ploegen nogmaals tegen elkaar.

Uitslagen MLB vrijdag
Chicago White Sox - Oakland Athletics 0-7
Baltimore Orioles - Houston Astros 2-3
Toronto Blue Jays - New York Yankees 8-2
Boston Red Sox - Los Angeles Angels 16-4
Cincinnati Reds - Chicago Cubs 5-2
Detroit Tigers - Kansas City Royals 5-2
New York Mets - Washington Nationals 7-6
Miami Marlins - Atlanta Braves 4-8
Minnesota Twins - Cleveland Indians 2-6
Milwaukee Brewers - Texas Rangers 6-5
St. Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates 6-2
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 2-3
San Diego Padres - Colorado Rockies 7-1
Seatlle Mariners - Tampa Bay Rays 3-5
San Francisco Giants - Philadelphia Phillies 6-9