FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 december 2010

Barney en Stompé wereldkampioen

Raymond van Barneveld en Co Stompé hebben in Houghton-le-Spring het wereldkampioenschap darts voor landenteams gewonnen. Het Oranje-duo versloeg in een zinderende finale Wales met 4-2. In het laatste dubbelspel wisten de Nederlanders de beslissing te forceren.

De halve finale begon met een overwinning van Barney op Welshman Bates met 4-2. Mark Webster verstoorde daarna de Nederlandse voorsprong en zette deze door twee maal 8-6 winst om in een 2-1 voorsprong voor Wales. Nadat Stompé ook Bates wist te verslaan stonden beide landen weer in evenwicht. De alles beslissende finale tussen beide duo's ging met 8-5 naar de Nederlanders.

Stompé en van Barneveld winnen naast de titel, de hoofdprijs van 40.000 pond, bijna een halve ton euro's. Beide heren kunnen zich nu gaan opmaken voor het PDC World Darts evenement dat over een krappe twee weken van start gaat in Londen.

[DC] Frankrijk: "Servische fans zijn imbecielen"

De coach van het Franse Davis Cup-team Guy Forget is kwaad op de Servische fans. De Fransen verloren de finale in Belgrado mede door de fans van hun tegenstander. "Het zijn imbecielen. Een deel van de menigte heeft zich echt misdragen," zei de coach.

Servië won de ontmoeting uiteindelijk met 3-2 nadat Viktor Troicki in drie sets Michaël Llodra klopte. Llodra zou tijdens de wedstrijd regelmatig uit zijn concentratie zijn gehaald. "Als je naast de tegenstander ook tegen toeschouwers moet spelen die zich continu als gekken gedragen, wordt tennis extra vermoeiend. We moeten hiertegen optreden. Anders wordt het net als bij voetbal, waar fans er alles aan doen om te winnen," zei Forget.

KNMI waarschuwt voor verraderlijke gladheid

Het KNMI waarschuwt voor 'verraderlijke gladheid'. Het weerinstituut heeft zondag laten weten dat het de komende avond, nacht en ochtend in het hele land glad kan zijn als gevolg van bevriezing van natte weggedeeltes. Ook op plaatsen waar de sneeuw nog niet is weggedooid, kan het glad zijn door opvriezing.

De waarschuwing blijft zeker enkele dagen van kracht, laat meteoroloog Harry Geurts weten. "De vorst zit nog in de grond en dat betekent dat natte wegen weer kunnen bevriezen. Als het boven de grond boven het vriespunt is, kan het op en net onder de grond wel vriezen. Dat kan bijvoorbeeld in woonwijken gevaarlijke situaties opleveren."

Voor het hele land geldt voorlopig code geel, die wordt gehanteerd bij gevaarlijk weer. Op veel plaatsen in het land is de sneeuw die de afgelopen dagen viel, verdwenen. Vooral in het noorden en zuiden van het land ligt nog een sneeuwlaag. In Limburg heeft het zondagochtend nog gesneeuwd.


KNMI waarschuwt voor 'verraderlijke gladheid' (Foto: Novum)

Van den Brom boos op 'domme kaart' Kubik

John van den Brom kon na de verloren wedstrijd tegen AZ (0-2) niets goeds kwijt over de gele kaart van Frantisek Kubik. De Slowaak ruziede in de slotfase met Niklas Moisander. De gele kaart die hij hiervoor kreeg, resulteert in een schorsing in het duel met Roda JC volgende week.

"Het was een ontzettend domme gele kaart en dat gebeurt ons vaker." aldus de boze Van den Brom na afloop. "Wesley Verhoek (vandaag geschorst vanwege vijf gele kaarten, red.) misten we vandaag duidelijk. Dmitri Bulykin is afhankelijk van zijn voorzetten."

Van den Brom was wel vriendelijk voor zijn andere spelers: "Ik kan ze niet veel verwijten, zo slecht hebben we niet gespeeld," besloot de oefenmeester.

Virgin bevestigt: Glock blijft

Virgin Racing heeft via Twitter bevestigd dat Timo Glock ook volgend jaar bij de Britse renstal zal gaan rijden. De Duitser bracht enkele dagen geleden zelf het nieuws ook al naar buiten.

"Het staat vast: Timo rijdt ook volgend seizoen voor ons. We weten het zeker. Graag wilden we onze beide coureurs tegelijk aankondigen, maar over de toekomst van Timo bestonden voor ons nooit vraagtekens," meldde het team.

Virgin Racing werd voor het Formule 1-seizoen 2010 door de FIA toegelaten en moest in een paar maanden tijd een bolide op zien te bouwen. "Ik wist dat het ons niet zou lukken in één jaar uit het niets een team op te zetten, maar we hebben veel geleerd en hard gewerkt. Ik denk dat we volgend seizoen een behoorlijke stap kunnen maken," zei Glock.

Linda maakt 'Duitsers en fiets'-grapje

Linda de Mol maakte vanavond in Miljoenenjacht een grapje waarbij ze refereerde aan de Tweede Wereldoorlog. Ze schrok er zelf ook een beetje van.

In een afvalronde tussen twee kandidaten waarbij de verliezende partij een nieuwe fiets zou krijgen, kwam Linda er ineens achter dat de kandidates Duitsers waren. Hierop flapte Linda eruit: "dus ik ga een fiets aan een Duitser geven." Linda schrok zichtbaar een beetje, maar moest ook lachen om haar eigen grap.

Een paar jaar geleden maakte Linda ook al een grap over Duitsers in Miljoenenjacht. Toen struikelde een kandidaat over het Duitse volkslied waarop ze zei: "Ach het is ook een rotlied." Daarop werd Linda in Duitsland 'Kaasloeder' genoemd.

Swinkels: "We schieten niets op met gelijkspel"

Willem II zag het aantal behaalde punten zondag toenemen tot vier. Arjan Swinkels weet niet goed of hij blij moet zijn met het gelijkspel tegen Feyenoord. Met dit puntje blijven de Tilburgers stijf onderaan staan. Precies de reden dat Swinkels gemengde gevoelens heeft. "Het is goed dat de 1-1 valt, maar het is niet genoeg," vertelde de verdediger vertwijfeld aan Eredivisie Live.

"We moeten gewoon proberen iedere week drie punten te pakken. We hebben negentig minuten gevochten voor de punten en hadden dit misschien ook wel verdiend, ondanks dat Feyenoord het betere van het spel had," gaf Swinkels wel toe.

"Je kunt niet opgeven in zo'n wedstrijd," vervolgde de verdediger. "Je weet dat je nu nog maar vijf punten afstand hebt op de nummer zeventien en die kun je nog makkelijk bijeensprokkelen in de komende wedstrijden. We moeten gewoon uitkijken dat we niet te veel ruimte weggeven en dan kan het nog allemaal goedkomen."

Kooijmans: Kritiek Derksen onnodig

Soapie Jan Kooijmans vond de kritiek van sommige mensen na het winnen van zijn Talent Award niet nodig. Dit vertelde de acteur zondag in het programma Life 4 You van Carlo Boszhard en Irene Moors.

"Vond ik de ongefundeerde opmerkingen van Johan Derksen nodig? Nee, dat is niet iets wat ik zo zou doen. Maar ik wil niet in de geslagen hond positie gaan zitten. Ik maak me er niet al te druk om. Wat ik het belangrijkste vind is het presenteren van een programma dat bij mij past", aldus Kooijmans.

De soapie was onlangs in strijd met voetbalanalist René van der Gijp voor de Talent Award van de Televizier. De opmerking van VARA-presentator Jeroen Pauw dat Kooijmans nog wel beter kon, begreep de acteur wel: "Ik ben de eerste die toegeeft dat het beter kan, zo veel heb ik nog niet gedaan."


Jan Kooijmans: Kritiek Johan Derksen onnodig

Massale steun voor aidsbestrijdingsorganisaties

Het Aids Fonds en Stop Aids Now! hebben bijna 77 duizend steunbetuigingen ontvangen van mensen die tegen de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op de aidsbestrijding zijn. Dat hebben de twee organisaties zondag bekendgemaakt. De sympathiebetuigingen kwamen de afgelopen dagen binnen nadat staatssecretaris Ben Knapen (CDA) van Ontwikkelingssamenwerking de bezuinigingen had bekendgemaakt.

De hulporganisaties doen opnieuw een dringend beroep op het kabinet om de aangekondigde bezuinigingen van tientallen miljoenen euro's ongedaan te maken. De Tweede Kamer praat maandag over de kabinetsplannen. Eerder al bleek een Kamermeerderheid tegen de forse bezuinigingen op de bestrijding van hiv en aids te zijn.

De twee organisaties zullen maandag in Den Haag actievoeren tegen de voorgenomen bezuinigingen. Zo zullen er op het Plein een zwarte lijkwagen en een rode kist staan. Die kist symboliseert de internationale aidsbestrijding vanuit Nederland.

Du Chatinier: "Liepen paar spelers op hun tandvlees"

FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier toonde zich na afloop van de overwinning op sc Heerenveen gelukkig met de winst.

Du Chatinier zag dat Utrecht moeite had met Heerenveen. De Domstedelingen knokten zich in de laatste minuut naar een zege op de Friezen. Verdediger Jan Wuytens scoorde vlak voor tijd de bevrijdende tweede treffer voor de thuisploeg (2-1).

"In de rust gaven de spelers zelf aan dat als het voetballend niet lukt ze moesten knokken om de punten over de streep te trekken", zei Du Chatinier na de thuisoverwinning op Heerenveen tegen Eredivisie Live. "We hebben veerkracht getoond en heel hard gewerkt. Terwijl een paar spelers echt op hun tandvlees lopen."

LittleBigPlanet laat je je stem opnemen

Nog een paar weken wachten en dan kunnen we eindelijk genieten van LittleBigPlanet 2! Als je één van de gelukkigen bent die al met de beta aan de slag is gegaan, is het je misschien opgevallen dat deze een update heeft gekregen. 

In de beta is een nieuwe functie toegevoegd waarmee je je stem kunt opnemen en gebruiken in het spel. Zo kun je, zoals je in het onderstaande filmpje kunt zien, een Sackboy laten beatboxen. Alhoewel de game bijna uit is, lijkt ontwikkelaar Media Molecule ons nog steeds te verrassen! Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de verrassingen die LittleBigPlanet 2 nog in petto heeft!

Verbeek en Moreno zeer tevreden over spel AZ

AZ won zondag met 0-2 van ADO Den Haag. Trainer Gertjan Verbeek en verdediger Hector Moreno zijn zeer tevreden over hun ploeg. "We hebben de boel vanaf minuut één gecontroleerd, zowel aan de bal als zonder bal. Het positiespel klopte, verdedigend stond iedereen zijn mannetje en waren we agressief," loofde Verbeek zijn ploeg voor de camera's van Eredivisie Live.

"Eigenlijk hebben we onszelf te kort gedaan met de 2-0 overwinning. Je kon zien dat ADO aan het eind nog wat dreigende momenten kreeg, maar ik had niet het gevoel dat we het nog weg zouden geven," aldus de tevreden coach.

Naast zijn eigen team, is Verbeek ook erg tevreden met scheidsrechter Bas Nijhuis. Het eerste doelpunt ontstond uit een penalty, waarbij de leidsman eerst voor een vrije trap floot maar bij nadere inspectie van de plek waar de overtreding plaatsvond toch de strafschop gaf. "Dat getuigt van voortschrijdend inzicht. Als je ziet dat je je een paar meter vergist en dat is heel duidelijk, zou het niet juist zijn de bal niet op de stip te leggen."

Ook Hector Moreno zal vanacht goed slapen. "Dit was heel knap vanwege de zware trip naar Moldavië afgelopen week. Dat we vandaag de lastige uitwedstrijd tegen ADO met 0-2 winnen met goed voetbal, zegt veel over onze huidige vorm en ons vertrouwen." aldus de verdediger op de clubsite.

"Het voelde alsof we ze 90 minuten lang onder controle hadden. Wij gaven ze twee kansen, die op de paal en de lat eindigden. Verder zijn ze niet gevaarlijk geweest. Als we op deze manier blijven vechten en spelen, kunnen we nog hoge ogen gaan gooien dit seizoen."

Contador heeft last van haaruitval

De lopende zaak rond het vermeende dopinggebruik van Alberto Contador is de Spanjaard niet in de koude kleren gaan zitten. Dit heeft de renner gezegd in een interview met de Spaanse krant ABC.

"Door alle stress lijd ik aan haaruitval en slaap ik sinds twee maanden slecht", aldus Contador die onlangs nog allerlei documenten bij de Spaanse wielerbond inleverde die zijn onschuld moeten aantonen. Tijdens de Tour van dit jaar werd bij Contador een minieme hoeveelheid van het verboden spierversterkende middel clenbuterol gevonden.

Speel World of Warcraft op je Android-mobiel

GameString heeft het mogelijk gemaakt om World of Warcraft te spelen op een HTC Desire. Het bedrijf is momenteel bezig met een service genaamd Cloud Gaming. Hiermee is het mogelijk om games, die geïnstalleerd staan op je PC, te spelen vanuit bijvoorbeeld een browser of een telefoon.

Om te bewijzen dat dit laatste inderdaad lukt, hebben de mensen van GameString een video online geplaatst. Deze kun je hieronder bekijken. Wellicht wordt dit dan een echte productivity killer? Let the apocalypse begin!

Onderbroek Napoleon geveild voor 31.250 euro

Een zijden onderbroek die Napoleon Bonaparte heeft gedragen tijdens zijn ballingschap op Sint Helena, is zondag in Frankrijk geveild voor 31.250 euro. De ivoorkleurige onderbroek, waarop een N onder een kroon is geborduurd, was eerder geschat op 15.000 tot 20.000 euro. Dat meldde het veilinghuis Osenat in Fontainebleau, net buiten Parijs.

Naast de onderbroek ging ook het manuscript van de memoires van de kleine keizer onder de hamer, dat hij zelf heeft gedicteerd en gecorrigeerd. Verwacht werd dat het manuscript 20.000 tot 25.000 euro zou opbrengen. Uiteindelijk werd 125.000 euro betaald voor de Mémoires pour servirà l'histoire de France sous Napoléon.

In totaal worden 420 voormalige eigendommen van Napoleon geveild. Na zijn nederlaag bij Waterloo stuurden de Britten hem naar Sint Helena, waar hij in 1821 op 51-jarige leeftijd overleed.

'Sneijder naast podium Gouden Bal'

Wesley Sneijder zou niet bij de laatste drie kandidaten zitten voor de Gouden Bal, de prijs voor de Voetballer van het Jaar. Dit meldt althans de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport.

Volgens die krant zou Andres Iniesta met de prijs aan de haal gaan. Op de plaatsen twee en drie zouden Xavi en Lionel Messi, zijn ploeggenoten bij Barcelona, staan. Maandag zal het blad France Football, wat samen met de FIFA de prijs organiseert, de laatste drie kanshebbers bekendmaken. Op 10 januari wordt in Zürich de prijs uitgereikt.

Javier Zanetti reageerde zwaar teleurgesteld op de berichten. "Het zou belachelijk zijn als Wesley niet bij de eerste drie zit", aldus de aanvoerder van Inter. "Hij is ontzettend belangrijk geweest voor ons het afgelopen seizoen."

[DC] Trocki: "Ik ben in shock"

Viktor Troicki bezorgde vandaag Servië voor het eerst in de historie de Davis Cup. De Serviër hoorde vandaag pas dat hij in actie zou moeten komen, nadat hij gisteren een lange dubbelpartij speelde. Troicki versloeg desondanks Michael Llodra in drie sets.

"Ik ben in shock, ik kon het na het laatste punt niet bevatten wat er gebeurde," zei Trocki na de wedstrijd op de baan. "Ik denk dat de komende dagen heel raar zullen voelen. Misschien dat ik over vijf dagen pas besef dat we de Davis Cup hebben gewonnen. Het is de meest intensieve druk die ik ooit in mijn leven heb gevoeld. Het voelt geweldig om dit voor eigen publiek te winnen."

KNMI: Nederland kouder dan West-Groenland

Het was de afgelopen dagen in Nederland kouder dan in Canada en West-Groenland. Dat is opmerkelijk, maar de temperaturen in die gebieden lagen wel 10 tot 15 graden boven normaal. In Nederland waren de maximumtemperaturen 10 graden onder normaal, meldde het KNMI zondag.

Het was bijzonder koud in Nederland en de omliggende landen, ook overdag. Op de eerste dag van de meteorologische winter, woensdag, vroor het de hele dag 6 tot 8 graden bij een krachtige tot stormachtige wind. Dat leidde tot een gevoelstemperatuur van 16 tot 17 graden onder nul. Kouderecords zijn niet gebroken, maar het komt niet vaak voor dat het zo vroeg al zo koud is, aldus het weerinstituut.

De komende dagen kan het in de avond, nacht en ochtend verraderlijk glad zijn op de wegen. Doordat het licht blijft vriezen en de vorst nog in de grond zit, bevriezen natte stukken weg.

KNMI: Nederland kouder dan West-Groenland
KNMI: Nederland kouder dan West-Groenland (Foto: ANP)

Jans: "Dit had nooit mogen gebeuren"

Ron Jans baalde na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De oefenmeester was niet tevreden over de manier waarop de winnende treffer tot stand kwam. Een late treffer van Jan Wuytens werd sc Heerenveen fataal. "Utrecht stond op dat moment met tien man op het veld omdat Dries Mertens geblesseerd was," zegt de oefenmeester van de Friezen op de clubsite.

"Dan laten twee man Wuytens voor zich komen en bovendien wordt de eerste paal niet goed afgedekt. Dit had nooit mogen gebeuren. We waren de beter voetballende ploeg. We hadden bij rust 2-0 voor moeten staan. In plaats daarvan was het 1-1 omdat Mertens na een mispeer van Van Wolfswinkel binnenschiet. Na rust moesten we veel meer rekening houden met Utrecht."

Michel Breuer kan zich vinden in de woorden van zijn trainer. "Op een half kansje van Mertens na kwamen we geen moment in de problemen. Dit is erg zuur," aldus de verdediger.

Veranderingen in Valkyria Chronicles III

SEGA Japan heeft de lijst met aanpassing voor de komende update van Valkyria Chronicles III vrijgegeven. De meeste veranderingen hebben te maken met de ontwikkelingsmogelijkheden van de classes en de verdeling van de verdiende experience points.

Het 'troop classes'-systeem zal hetzelfde zijn als in Valkyria Chronicles II, namelijk vijf, genaamd: Armored Soldiers, Engineers, Lancers, Scouts, en Shocktroopers. Deze keer is het overigens wel mogelijk om te wisselen van class tijdens het spel. Het verdelen van de door jouw verdiende experience points is ook veranderd, je zult niet langer de experience points in verschillende troop classes stoppen, maar je zult het verdelen over vijf 'parameters' die invloed hebben op alle eenheden van de speler, aldus SEGA.

Verder geeft SEGA aan dat ze het 'Potentials'-systeem hebben aangepast, de game zal nog steeds twee soorten 'Potentials' hebben, maar deze keer zullen 'Battle Potentials' verkrijgbaar zijn via de nieuwe 'Master Table' diagram, dit diagram zal de speler inzicht geven over hoe men het beste de gekozen class kan indelen en hoe de speler speciale 'Potentials' kan verdienen, genaamd 'High Potentials'.

Valkyria Chronicles III zal op 27 januari 2011 op de PlayStationPortable verschijnen in Japan.

VCIII

Nieuwe personages in Street Fighter IV 3DS?

Een van de grootste aankondigingen tijdens de E3 was de grootse third party-support voor de Nintendo 3DS. Zo krijgt de nieuwe handheld games die voorheen op consoles verschenen. Denk hierbij aan Resident Evil en Street Fighter IV.

Street Fighter IV zou zelfs upgrades krijgen volgens een betrouwbare bron van GoNintendo. Evil Ryu, Shin Akuma en zelfs een nieuw personage zouden in de spotlight staan. Of het ook straks daadwerkelijk zo is, weten we natuurlijk nog niet.

"According to one of my friends within Capcom, it's the 3DS version of Super Street Fighter IV that will definitely have all characters in it (including Evil Ryu and Shin Akuma), since that game is still in development. My source also revealed to me that Capcom may even include one new character in SSF4:3DE. Lips are tight in regards to whether the new character (if included) will be from an existing Street Fighter game or new altogether for the series. For now, here's to seeing some Evil Ryu and Shin Akuma in action."

Been: "Het leek wel een degradatieduel"

Na afloop van het duel tegen Willem II (1-1) was Feyenoord-trainer Mario Been allesbehalve tevreden. "Als je in de rust de instructies meegeeft dat je niet te veel vrije trappen weg moet geven en dit vervolgens wel gebeurt, gaat er iets niet goed," baalt de coach tegen Radio 1.

"We maken de 0-1 en krijgen daarna meerdere kansen om de score uit te breiden. Maar vervolgens krijg je een eigen goal tegen." Op de vraag of Feyenoord faalt als de ploeg verliest tegen een team dat tot dan toe nog maar drie punten had behaald, antwoordt Been bevestigend: "Ik vind dat je faalt als je niet wint. Ik vind dat we meer kwaliteit in de ploeg hebben dan Willem II, maar deze kwaliteiten zag ik niet op het veld."

"Dit is puur degradatievoetbal en dan moet je in sommige fases van de wedstrijd anders spelen," deed Been er nog een schepje bovenop. De oefenmeester zag Kamohelo Mokotjo afhaken. De eerste verwachting is dat de blessure meevalt. "Hij heeft een enkelblessure, dat is altijd even afwachten. De ernst kun je de eerste 24 uur nog niet bepalen," besloot de coach.

Doden door aardverschuiving Bosnië

Bij een aardverschuiving veroorzaakt door zware regenval zijn in het noorden van Bosnië drie mensen om het leven gekomen. Ook raakten verschillende families dakloos.

Buurtbewoners zeiden dat ze een man konden redden uit een huis van twee verdiepingen vlak voor het twintig meter weggleed en vervolgens instortte. Zijn vrouw, kind en schoonmoeder konden niet worden gered.

Al vijf dagen wordt de Balkan geteisterd door de ergste regenval in een eeuw en de autoriteiten hebben duizenden mensen geëvacueerd.

Dode man in auto onder Van Brienenoordbrug

In Rotterdam is zondagmiddag een auto met daarin een dode man ontdekt. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. De identiteit van de man is nog niet bekend. Ook over de doodsoorzaak bestaat nog onduidelijkheid. De politie vermoedt dat de man het slachtoffer is geworden van een misdrijf, heeft een politiewoordvoerder gezegd.

Een voorbijganger zag de auto met de dode inzittende op een afgelegen plek onder de Van Brienenoordbrug staan en lichtte de politie in. Die zette de omgeving af en begon met een onderzoek.

Bellamy: "Beenhakker neemt me niet serieus"

Craig Bellamy heeft vandaag bezoek gekregen van veertig Feyenoord-supporters. De supporters van de Rotterdamse club zochten de spits op in de kroeg van zijn vader in Cardiff. De fans wilden weten van hem of hij volgend seizoen echt voor Feyenoord wil voetballen. Bellamy reageerde positief op het bezoek.

"Dit is echt te gek, nu wil ik zeker komen," reageerde Bellamy volgens de website van Feyenoord fanzine Lunatic News. "Als Cardiff promoveert, kom ik zeker naar Rotterdam."

Bellamy heeft alleen het gevoel dat technisch directeur Leo Beenhakker hem niet serieus neemt. "Ik meen het echt als ik zeg dat ik voor Feyenoord wil spelen, zelfs al is het voor een appel en een ei. Al moet ik geld bijleggen. Maar ze moeten me wel willen hebben!"

Bellamy sprak in een eerder stadium uit dat hij voorliefde heeft voor de club uit Rotterdam, waarom de supporters besloten hem op te zoeken. Bellamy is eigendom van Manchester City, maar is dit seizoen op eigen verzoek uitgeleend uit de ploeg uit zijn geboortestad. De aanvaller heeft een contract tot januari 2013 bij de Premier League-club.

Weer twee nationale titels Marleen Veldhuis

Marleen Veldhuis heeft zondag bij de Nederlandse kampioenschappen kortebaan in Amsterdam twee titels aan haar palmares toegevoegd. De olympisch kampioene bleek in het Sloterparkbad zowel op de 100 meter vrije slag als 50 meter vlinderslag de sterkste. Zaterdag veroverde ze al goud op de 100 meter vlinderslag.

Veldhuis maakte vorige week bij de Europese kampioenschappen kortebaan haar rentree, nadat ze bijna een jaar afwezig was wegens zwangerschap. Op de 100 vrij klokte ze een tijd van 53,41 seconden, op de 50 vlinder liet ze de klok stoppen na 26,60.

Kies de Sporter van het Jaar 2010!

Het jaar 2010 loopt alweer bijna op zijn eind, wat dus betekent dat de sporters weer de vele verkiezingen kunnen aflopen. Net als vorig jaar doet ook FOK!sport weer mee, want in een speciaal toernooi kunnen jullie kiezen wie volgens FOK! de beste Nederlandse sporter van het afgelopen jaar was.

In dit bericht en in het topic op het forum kun je sporters nomineren waarvan jij vindt dat ze kans moeten maken op de titel FOK!sporter van het jaar 2010. Als er voldoende namen genoemd zijn, zal de eerste ronde van start gaan, waarna via een knock-out systeem uiteindelijk één winnaar overblijft.

Alle voor Nederland uitkomende sporters kunnen genomineerd worden. Dus zowel mannen, vrouwen als teamsporters. Bij elke nieuwe ronde zal er een nieuw bericht op FOK!sport komen en een nieuw topic in het Sport-forum.

Reageer hieronder om de sporters te nomineren waarvan jij vindt dat ze mee moeten doen.

[DC] Troicki bezorgt Servië eerste eindwinst

Servië heeft voor het eerst de Davis Cup gewonnen. In Belgrado werd Frankrijk met 3-2 verslagen. Viktor Troicki haalde, opgezweept door het uitzinnige thuispubliek, het beslissende punt binnen door Michaël Llodra met 6-2, 6-2, 6-3 te verslaan. Eerder zondag had Novak Djokovic al met 6-2, 6-2, 6-4 van Gaël Monfils gewonnen.

In het beslissende duel kende Troicki, die op het laatste moment zijn landgenoot Janko Tipsarevic verving, een vliegende start. Binnen no time stond hij twee breaks en 4-1 voor. Llodra, die in plaats van Gilles Simon het strijdperk had betreden, won nog een game, maar leverde de set met 6-2 in.

In het tweede bedrijf leek het de Fransman, zaterdag in het dubbelspel Troicki nog de baas, wel te lukken de Serviër van zich af te houden. Hij brak vroeg, maar vanaf een 2-0 voorsprong verloor hij acht games op rij en keek dus in de derde set alweer tegen een break achterstand aan. Daar kwam er even later nog een bij.

Toen richtte Llodra zich echter op en benutte eindelijk een breakkans. Via een soevereine opslagbeurt werd het 4-3, maar een tweede break goedmaken was te veel gevraagd. Op 5-3 was het juist Troicki die op Llodra's opslag een dubbel matchpoint kreeg. Het eerste werkte de Fransman nog weg, bij de tweede kans was het alsnog raak.


Troicki slaat Servië naar eerste Davis Cup (Foto: Novum)

Killzone krijgt eindelijk splitscreen

Na het succes van Killzone 2 besloot Guerrilla Games dat het toch maar eens tijd werd voor een derde deel. Een deel dat mooier, leuker en vooral beter is. Dat ze echt voor dat laatste gaan is gebleken uit een gelekte screen van de Spaanse website NicaGamerz. De Amsterdamse ontwikkelaar heeft blijkbaar ook een splitscreen-mode gemaakt voor de game!

Wanneer er meer informatie is over deze nieuwe mode lees je dat natuurlijk hier. De game komt in februari uit. De echte Killzone-fans kunnen ook nog de Helghast Edition kopen!

Misbruikslachtoffers kerk doen beroep op Kamer

Het onderzoek naar seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk moet worden overgenomen door de Tweede Kamer. Dat heeft Mark Klabbers zondagavond op Radio 1 gezegd. Klabbers, zelf slachtoffer van misbruik, vertegenwoordigt een grote groep slachtoffers. Hij heeft geen vertrouwen in de commissie-Deetman die onderzoek doet naar seksueel misbruik binnen katholieke instellingen.

Klabbers pleit voor een parlementair onderzoek waarin mensen onder ede kunnen worden verhoord. Volgens hem komt de waarheid alleen boven tafel bij een onafhankelijk onderzoek. Hij vindt de commissie-Deetman niet onafhankelijk.

Deetman is benoemd door de bisschoppen zelf en bovendien zelf belijdend christen. Dat staat onafhankelijkheid volgens Klabbers in de weg. De commissie-Deetman presenteert donderdag haar eerste bevindingen. Bij de commissie zijn honderden meldingen van misbruik binnengekomen.

WikiLeaks: China gaf opdracht hacken Google

De Chinese regering gaf opdracht voor cyberaanvallen tegen Google. Dat staat in documenten die klokkenluidersorganisatie WikiLeaks openbaar heeft gemaakt. Daarnaast eiste een van de Chinese leiders actie toen bleek dat er op Google zoekresultaten naar voren kwamen waarin kritiek op hem werd geuit.

In de documenten van de Amerikaanse ambassade worden contacten van Amerikaanse diplomaten geciteerd die stellen dat de regering achter de aanvallen zat. De details konden echter niet worden geverifieerd. De Amerikaanse krant The New York Times zegt een van de contacten te hebben geïnterviewd en die beweert niet te weten wie er achter de aanvallen door hackers zit.

Uit de documenten komt naar voren dat propagandachef Li Changchun, de op vier na hoogste functionaris van het land, en Zhou Yongkang, veiligheidschef, leiding zouden hebben gegeven aan het hacken van de site van Google. Het is onduidelijk of de Chinese president Hu Jintao en premier Wen Jiabao van de cyberaanvallen op de hoogte waren.

Li gaf drie ministeries opdracht een rapport over Google te schrijven en 'te eisen' dat het bedrijf zijn 'illegale activiteiten' stopzet toen hij negatieve berichten over zichzelf vond en erachter kwam dat de internationale site van Google ongecensureerd is en dat er vanaf de Chinese site naartoe gegaan kan worden.

De relatie tussen China en Google is gespannen sinds de in de Verenigde Staten gevestigde zoekmachinegigant in januari niet meer met de Chinese censuur wilde samenwerken nadat er aanvallen waren uitgevoerd om in te breken in e-mailaccounts van mensenrechtenactivisten. Google wilde destijds niet zeggen of de Chinese regering ermee te maken had.

IGN teaset Smash Bros.-informatie?

IGN is onder de meeste gamers geen onbekende naam. De site heeft immers een aantal keren verschillende geruchten verspreid. Zo begonnen zij over het feit dat Nintendo werkte aan een Kid Icarus-game. Nu is er weer een Nintendo-gerelateerd nieuwtje.

In een recent artikel hebben ze namelijk de volgende zin gebruikt:

We have plenty to say about Smash Bros., and you'll definitely hear more about the franchise in the months to come.

Zou het kunnen dat IGN iets weet over een nieuwe Smash Bros.-game? Misschien dat de serie op de 3DS zal verschijnen? Weet IGN echt iets of is er heisa om niets? Wij wachten in ieder geval geduldig af!

Wilders: Palestijnen naar Jordanië

Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen regering kiezen. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zondag in de Israëlische stad Tel Aviv gezegd in een toespraak.

De koning van Jordanië hoeft volgens Wilders niet zenuwachtig te worden. "Als hij zo populair blijft als nu, kan hij aan de macht blijven", hield de leider van de PVV zijn gehoor in Tel Aviv voor. "Dat moeten de mensen van Palestina in echte democratische verkiezingen besluiten."

Wilders oordeelt dat het Westen te vaak met de beschuldigende vinger richting Israël wijst, als het gaat om de problemen in het Midden-Oosten. "Israël is niet schuldig aan die situatie", speechte hij.

Wandelaars omgekomen in lawine Frankrijk

Drie wandelaars zijn zondag omgekomen in een lawine in de Franse Alpen. Dat zeggen de lokale autoriteiten.

Het ongeluk vond plaats in de buurt van Saint-Pancrasse. Welke nationaliteit de mannen -alle drie rond de vijftig- hebben is nog niet bekend. Reddingsteams met honden zijn ingezet in de zoektocht naar mogelijk andere slachtoffers.

Zware sneeuwval in het gebied de afgelopen dagen, in combinatie met hogere temperaturen en veel regen, hebben de kans op lawines van zachte natte sneeuw doen toenemen.

Van Rompuy: Niemand gelooft nog in Afghanistan

De president van de Europese Unie Herman van Rompuy heeft de Amerikaanse ambassadeur verteld dat de EU niet langer gelooft in succes in Afghanistan en dat de Europese troepen er nog zijn 'uit respect voor de Verenigde Staten'. Dat blijkt uit geheime documenten die klokkenluidersorganisatie WikiLeaks openbaar maakte.

De Amerikaanse ambassadeur in België Howard Gutman stelt in een van de gelekte memo's dat Van Rompuy in december 2009 zei dat de EU tot eind 2010 wacht op vooruitgang. Van Rompuy verkondigde meerdere malen dat 'als het niet werkt, dan is dat het, want het is de laatste kans'.

"Europa doet het en zal ermee doorgaan uit respect voor de Verenigde Staten, niet uit respect voor Afghanistan", aldus van Rompuy volgens de memo. "Niemand gelooft nog in Afghanistan."


'Niemand gelooft nog in Afghanistan' (Foto: Novum)

Ace Attorney Investigations 2 met details

Een tijdje terug heeft Capcom aangegeven dat ze druk bezig zijn met een tweede deel voor Ace Attorney Investigations, een spin-off-serie van Ace Attorney, op de Nintendo DS. De game is nog niet heel lang in ontwikkeling, maar dat betekent niet dat de details wegblijven. Hieronder kun je de eerste details lezen. Pas echter wel op spoilers!

Geïnteresseerd naar de serie? Ren dan snel naar de winkel toe. Het eerste deel is namelijk eerder dit jaar nog uitgebracht! Wanneer het tweede deel uit zal komen is nog niet bekend.

- After the events at Gourd Lake, Miles Edgeworth goes to prison
- He's there because something has happened
- Edgeworth has been called in to see what's hapepning
- Kay Faraday there as well
- A pair of mysterious figures show up in front of Miles/Kay while they investigate

- Newcomer prosecutor Ichiryu
- Ichiryu wants to be number one at everything
- Ichiryu tries to solve cases faster than anyone else
- Hakari Mikagami the other mysterious character
- This scene might be Edgeworth's first meeting with Mikagami
- Mikagami is part of the "Prosecutor Investigation Committee"
- The group has 11 members chosen by politicians/other legal people
- They observe the movements of prosecutes
- Seek out those who may not be qualified for the job
- They cal the above "Prosecutor Purge"
- Mikagami visits the prison to transfer the case from Miles to Yumihiko

Golden Sun-developer enthousiast over 3DS

Over een aantal dagen ligt het derde deel van de Golden Sun-serie in de winkels. Golden Sun: Dark Dawn is een direct vervolg op het tweede deel van de serie en komt uit op de Nintendo DS. De ontwikkelaar van de game, Camelot, heeft aangegeven dat ze zeer enthousiast zijn over de 3DS.

"I'm afraid I can't go into detail at this time, but the features of Nintendo 3DS are really exciting to me as a developer. I'm really excited to challenge myself and create something for it."

Wat voor game ze gaan maken is natuurlijk nog niet bekend. Wel kunnen we hopen dat Camelot een Golden Sun-game naar de 3DS brengt. Voorlopig zijn we echter wel zoet met Dark Dawn, welke op 10 december verschijnt.

Sinterklaas bekogeld met sneeuw

In Amsterdam-Noord is zaterdagavond een hulpsinterklaas lastiggevallen door een stel pubers. Twee of drie jongeren bekogelden de goedheiligman met sneeuw- en ijsballen op het moment dat deze een huisbezoek wilde afleggen.

Toen deze hulpsinterklaas na het bezoek naar buiten kwam, werd hij opgewacht door ongeveer tien jongeren die hem lastigvielen. Pas na dreiging met zijn staf kon de Sint zijn weg vervolgen. Een medewerker van de Sinterklaas Centrale in de regio Amsterdam bevestigde dit incident.

Echter bleef het niet bij dit ene incident. Zondag werd dezelfde hulpsinterklaas weer bekogeld met sneeuw in Amsterdam-Noord. Dit keer werd zijn chauffeur in zijn gezicht geraakt door een ijsbal.

Politie schiet bij aanhouding na overval woonwagen

Bij de aanhouding van drie verdachten van een gewapende overval op een woonwagencentrum in Heerhugowaard heeft de politie zondagochtend een waarschuwingsschot gelost. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De drie hadden geprobeerd rond 10.00 uur een overval te plegen op een woonwagen.

De bewoner van de woonwagen slaagde erin de overvallers weg te jagen en achtervolgde hen, samen met een aantal andere bewoners van het centrum aan de Van Veenweg. Daarbij losten de verdachten enkele schoten, maar niemand werd geraakt. Zij gingen er in een auto vandoor.

De achtervolgers belden de politie en gaven het kenteken van de auto door. Bij de zoektocht naar de verdachten werd een politiehelikopter ingezet. Rond 10.45 uur werd de vluchtauto gesignaleerd en tot stoppen gesommeerd. Toen een van de verdachten de aanwijzingen van de politie niet opvolgde, loste een van de agenten het waarschuwingsschot. Bij de aanhouding raakte niemand gewond.

De verdachten zijn een 27-jarige man uit Hoorn en een 29-jarige vrouw uit Den Helder. Van de derde verdachte, een man, is de identiteit nog niet bekend. De drie zitten voorlopig vast. De politie heeft geen vuurwapen gevonden.

Ongeluk en overlast door sneeuwballen

Op verschillende plaatsen in de regio Kennemerland waren dit weekend incidenten met jongeren die sneeuwballen gooiden. Dat maakte de politie zondag bekend. Een 65-jarige Spaarndammer botste zaterdag bijvoorbeeld op een geparkeerde auto, omdat hij schrok van een sneeuwbal die tegen zijn auto werd gegooid.

Een 27-jarige automobilist kreeg zondag in de Schalkwijkerstraat in Haarlem ruzie met een groepje jongens dat sneeuwballen gooide. Twee van hen schopten en sloegen hem nadat hij was uitgestapt. De jongeren vluchtten daarna weg. Pogingen om hen in de kraag te vatten mislukten.

In IJmuiden is zaterdag een bus bekogeld in de Dennekoplaan, waardoor een ruit kapotging. De politie hield een 22-jarige man uit Velserbroek aan als verdachte, maar die ontkende dat hij iets met het incident te maken had.

Een bewoner van de Westerdreef in Nieuw-Vennep sprak vrijdag een groepje jongeren aan omdat de jongeren sneeuwballen tegen zijn ramen gooiden. Nadat hij naar binnen was gegaan, zag hij enkele van hen over zijn geparkeerde auto urineren. Hij ging daarop weer naar buiten waarop er een handgemeen ontstond met twee van de jongens. Politieagenten hielden twee zestienjarige jongens uit Nieuw-Vennep aan. Ze mochten na verhoor op het politiebureau weer naar huis.

GP Australië gaat gewoon door

De Grand Prix van Australië gaat gewoon door in 2011. De organisatie van de race kende financiële problemen, maar door een nieuwe afspraak kan de race toch doorgaan. De organisatie die verantwoordelijk is voor de race lag enige tijd in de clinch met de Confederation of Australian Motor Sport (CAMS).

Ze konden het niet eens worden over het bedrag dat de organisatoren aan de bond moesten betalen voor de hulp bij het evenement. Hierdoor kwam de race op losse schroeven te staan. Maar Andrew Papadopoulos, voorzitter van de CAMS, zei dat er een nieuwe overeenkomst is gesloten.

"We hebben een overeenkomst gesloten en kijken er naar uit ons steentje bij te blijven dragen aan één van de beste Formule 1-races ter wereld," zei Papadopoulos. "We zijn in de wolken met de nieuwe overeenkomst. Alle betrokkenen gaan hun uiterste best doen de Australische Grand Prix nog succesvoller te maken."

Foto's: reisverslag Arctisch gebied

Fokker ETA (Fon-Wan Chan) is reislustig. Daarbij gaat het dan niet om plekken waar de gemiddelde fokker zelf zou komen. Het hoge noorden of naar het oosten, hij reist het af en legt het vast. In zijn FOK!fotoboek kun je een overzicht van al zijn reizen zien. 

De komende tijd kunnen we een aantal reisverslagen van hem laten zien. Antarctica, Arctisch gebied, Laos, Peru, Marokko en het Midden-Oosten komen langs. 

Nu de winter in Nederland ook zijn weg begint te vinden, lijkt het ons mooi te beginnen met het Arctisch gebied. Veel plezier. 

 

Boom wint direct bij rentree in het veld

Terwijl de toppers de wereldbekerwedstrijd reden in het Spaanse Igorre, reed Lars Boom in Luxemburg zijn eerste veldrit van het seizoen. In de B-cross van Leudelange won de wereldkampioen van 2008 direct weer.

Boom versloeg in de GP Julien Cajot de Belg Ben Berden. De wedstrijd in Leudelange was de eerste van een reeks van acht wedstrijden die Boom dit seizoen zal rijden in het veld.

Uitslagen Eredivisie speelronde 17

Dit weekend werd in de Eredivisie de zeventiende speelronde afgewerkt. Halverwege de competitie staan FC Twente en PSV bovenaan, op de voet gevolgd door FC Groningen. Verliezer in de top van de Eredivisie was Ajax, dat thuis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC.

FC Groningen versloeg vrijdag in eigen huis Vitesse. De eerste helft toonde de thuisspelende ploeg wel het meeste initiatief, maar waren de beste kansen voor Vitesse. Na rust kwamen de Groningers wel op voorsprong door een penalty van Granqvist. Daarna liep de ploeg snel uit naar 3-0 door goals van Matavz en Andersson. Pedersen scoorde daarna nog tegen met een fraaie volley, maar Sparv zette snel daarna de 4-1 eindstand op het bord.

Ajax blijft maar kwakkelen. De Amsterdammers wisten opnieuw thuis niet te winnen en speelden met 1-1 gelijk tegen NEC. Het eerste uur van de wedstrijd voorspelde voor Ajax weinig goeds en de beste kansen waren zelfs voor NEC via Schöne en Goossens. Later troffen Sulejmani en Schöne de paal. In de daaropvolgende counter scoorde Ajax via Mido, die een mooie voorzet van Sulejmani binnen kopte. Direct daarna maakte NEC gelijk via Nuytinck, waardoor de Nijmegenaren voor de vierde keer in de historie een punt wisten te behalen in Amsterdam.


Feyenoord heeft in Tilburg de zege uit handen laten glippen. De ploeterende Rotterdammers kwamen tegen de nummer achttien van de Eredivisie op voorsprong nadat een vrije trap van Biseswar via Leerdam de goal inging. Daarna kreeg Feyenoord nog diverse goede kansen, maar vergat het te scoren. Na een uur zakte de ploeg in en kon Willem II de aanval opzoeken. Dit moest de bezoekende ploeg nog bekopen met een gelijkmaker. Van Haaren kopte in de 84e minuut een vrije trap in de eigen goal.

De Wedstrijd van de Week tussen VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade werd afgelast.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
FC Groningen Vitesse 4-1
Ajax  NEC 1-1
PSV  Heracles Almelo 5-2
Excelsior NAC Breda afgelast
FC Twente De Graafschap 2-0
Willem II Feyenoord 1-1
FC Utrecht sc Heerenveen 2-1
ADO Den Haag AZ 0-2
VVV-Venlo Roda JC Kerkrade afgelast

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 17 11 4 2 37 50-18
2 FC Twente 17 11 4 2 37 33-15
3 FC Groningen 17 10 3 4 33 33-22
4 Ajax 17 9 5 3 32 36-17
5 AZ 17 9 5 3 32 25-16
6 Roda JC Kerkrade
16 7 7 2 28 26-20
7 FC Utrecht 17 8 2 7 26 29-23
8 ADO Den Haag 17 7 4 6 25 28-28
9 sc Heerenveen 17 6 6 5 24 30-24
10 NAC Breda 16 7 2 7 22 22-25
11 NEC 17 5 5 7 20 28-32
12 De Graafschap 17 5 5 7 20 21-33
13 Heracles Almelo 17 5 3 9 18 28-32
14 Feyenoord 17 4 5 8 17 22-33
15 Vitesse 17 4 5 8 17 20-31
16 Excelsior 16 4 3 9 15 19-30
17 VVV-Venlo 16 3 0 13 9 15-34
18 Willem II 17 0 4 13 4 14-46

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Auto in sloot, bejaarde inzittende overleden

Bij een eenzijdig verkeersongeluk in het Brabantse Terheijden is zondagmiddag een 88-jarige vrouw uit Zevenbergen om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De auto waarin zij zat, raakte op de Moerdijkseweg in een slip en belandde in een sloot. Vermoedelijk was gladheid de oorzaak van het ongeluk.

De bejaarde vrouw zat bij haar 65-jarige dochter in de auto, die het voertuig bestuurde. Zij raakte omstreeks 12.45 uur in een bocht de macht over het stuur kwijt en reed rechtdoor, waarna de auto in een sloot terechtkwam. De dochter raakte bij het ongeluk gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Albert wint WB-wedstrijd Igorre

Niels Albert lijkt zijn topvorm alweer te pakken te hebben. De Belg won in het Spaanse Igorre de vierde wereldbekerwedstrijd en pakte direct ook de leiding van het klassement. De tweede plaats was voor de Fransman Francis Mourey, die Sven Nys voorbleef.

Mourey trok alleen ten aanval en zag dat alleen Albert kon volgen. De voormalig wereldkampioen liet de Fransman in de slotronde achter en won zo in Spanje. Gerben de Knegt was op de achtste plaats de beste Nederlander en de tweede niet-Belg in de uitslag.

Haai doodt Duitse toeriste in Egypte

Bij een aanval door een haai voor de kust van de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh is zondag een bejaarde Duitse vrouw gedood. De haai scheurde haar arm af en de vrouw overleed vrijwel direct, aldus de Egyptische autoriteiten.

De aanval komt slechts dagen nadat oceanische witpunthaaien drie Russische toeristen en een Oekraïner op dezelfde plek aanvielen. Een vrouw van middelbare leeftijd liep daarbij ernstige verwondingen aan haar rug en benen op en verloor een hand. Bij een 70-jarige vrouw werden het linkerbeen en de rechterhand afgerukt.

De Egyptische autoriteiten sloten de kust van Sharm el-Sheikh na de aanvallen. Woensdag en donderdag werd bekend dat de twee haaien die de toeristen zouden hebben aangevallen gevangen waren. Zaterdag werd de kust weer opengesteld voor publiek.

Volgens milieuactivisten heeft de recente reeks aanvallen te maken met de achteruitgang van het ecosysteem in de Rode Zee, onder andere door overbevissing.

Sharm el-Sheikh trekt elk jaar miljoenen buitenlandse toeristen en gevreesd wordt dat de aanvallen de toeristische sector, een vitale bron van inkomsten in het land, wel eens duur zouden kunnen komen te staan.

Bosbrand Israël bijna onder controle

De bosbrand in Israël wordt zondag mogelijk onder controle gebracht. Het gaat echter nog dagen duren voordat de brandhaarden zijn geblust, zegt een woordvoerder van de brandweer. Een Amerikaans blusvliegtuig, een Boeing 747 met bijna 76.000 liter water aan boord, kon zondag worden ingezet om het inferno het hoofd te bieden.

"Het ziet er nu beter uit. We zijn optimistisch", zei de brandweerwoordvoerder op een persconferentie.

De Israëlische politie pakte zondag twee broers op. De tieners worden ervan verdacht de brand door onzorgvuldigheid te hebben veroorzaakt. Israëlische media meldden dat de jongens de bosbranden per ongeluk hebben veroorzaakt toen een vonk oversloeg van een vreugdevuur of een waterpijp. De politie kon dit niet bevestigen. Hun tante ontkende op de radio dat de jongens iets met de grootste brand uit de Israëlische geschiedenis te maken hebben.

De bosbrand heeft zeker 41 levens gekost en brak donderdag uit in de buurt van Haifa, een van de grootste steden van Israël. Vanuit de hele wereld is op het Israëlische verzoek om hulp gereageerd. Eerder werd al bekend dat Nederland vier blushelikopters stuurt. Australië stuurt een team en ook Palestijnse brandweerwagens worden ingezet.

De Israëlische brandweer klaagt al jaren over onderbezetting en gedateerd materieel. Terwijl de Israëlische luchtmacht over zeer geavanceerd materieel beschikt, heeft de brandweer bijvoorbeeld geen enkel vliegtuig.


Bosbrand Israël bijna onder controle (Foto: Novum)

Dode man gevonden in bos Ede

In een bos in Ede is het stoffelijk overschot van een man gevonden. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Evenmin is duidelijk hoelang de dode man in het bos heeft gelegen.

De politie kan nog geen mededelingen doen over de doodsoorzaak. Wel wordt rekening gehouden met een misdrijf. Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden op de Koeweg.

Uitslagen Eredivisie (05/12/2010)

Om half drie begonnen er twee duels in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Utrecht

2 - 1

sc Heerenveen

 34' Mertens
 90+1' Wuytens
   24' Beerens (pen)
 
 Gele kaart: Cornelisse, Duplan, Nesu, Sinouh, (FC Utrecht), Väyrynen, Assaidi, Kruiswijk, Breuer, (sc Heerenveen)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 19.000
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu (Nijholt/46)
Duplan
Maguire
v.Wolfswinkel (Sarota/76)
Lensky
Mertens
Demouge (De Kogel/68)
  Stuhr-Ellegaard
Koning
Breuer
Kruiswijk
Jong-a-Pin
Grindheim
Svec
Väyrynen (Dost/68)
Beerens
Elm
Assaidi (Narsingh/60)

ADO Den Haag

0 - 2

AZ


   40' Elm (pen)
 51' Martens
 
 Gele kaart: Immers, Kubik, (ADO Den Haag), Marcellis, Moisander, (AZ)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Leeuwin
Bosschaart
Kum
M.Piqué (Buijs/72)
Toornstra
Radosavljevic
Immers
v.d.Bergh (Vicento/59)
Boelykin
Kubik
  Romero
Marcellis (Jaliens/46)
Moisander
Moreno
Klavan
Elm
Wernbloom
Schaars
Holman (Sigthorsson/61)
Pellè (Benschop/80)
Martens

Auto rijdt in op fietsers in Italië, acht doden

Een auto is zondagochtend in het zuiden van Italië met volle vaart op een groep fietsers ingereden. Zeker acht van hen kwamen om het leven. De bestuurder van de auto zou marihuana gerookt hebben. Dat maakte de Italiaanse politie zondag bekend.

Naast de acht dodelijke slachtoffers, raakten vier mensen gewond bij het ongeluk nabij Lamezia Terme, in de Calabrische 'teen' van het laarsvormige Italië. De bestuurder, van Marokkaanse afkomst, raakte lichtgewond en is ingerekend door de politie.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA probeerde de man een andere auto in te halen toen hij frontaal op de groep inreed die uit tegengestelde richting kwam. Zichtbaarheid en rijomstandigheden waren goed op het moment van het ongeluk, aldus de politie.

Bordspel: Monopoly Revolutions

Gillende ruzie, rondvliegende huisjes en hotels en een eeuwige discussie of de bankier wellicht een greep in de kassa heeft gedaan tijdens een vriendelijk potje Monopoly. Het zijn enkele kenmerken van die typisch Hollandse gezellige spelletjesavonden die in elk gezin met regelmaat plaatsvinden. Met de borrelnootjes op tafel, de televisie uit en met zijn allen rond de tafel is het altijd leuk om een bordspel uit de kast te trekken. Monopoly is één van de favoriete gezelschapsspellen van Nederland en de laatste jaren zagen we al een flink aantal nieuwe varianten van het klassieke spel op de markt verschijnen, zoals De Dam tot Dom editie. Uiteraard weten de makers van Monopoly dat een nieuwe variant van een populair spel altijd wel tot een (bescheiden) succes zal leiden en daarom werd besloten de 75e verjaardag van het spel op te luisteren met Monopoly Revolutions. Toevalligerwijs vlak voor de feestdagen uitgebracht...

 

 

Rusland verliest drie satellieten

Rusland heeft zondag in één klap maar liefst drie satellieten verloren. Zij stortten na een mislukte lancering vanuit Kazachstan in zee vlakbij de Amerikaanse eilandengroep Hawaii in de Stille Oceaan.

Dit meldden Russische media op gezag van het Russische ruimtevaartagentschap. De satellieten stortten in zee nadat de raket waarmee zij waren gelanceerd, van zijn koers was geraakt. De satellieten zouden deel uitmaken van het navigatiesysteem Glonass, het Russische alternatief voor het Amerikaanse GPS.

Activision haalt bepaalde DLC weg

Activision haalt per 31 december de Character en Sim Mission Pack voor Marvel Ultimate Alliance 2 van XBL en PSN. Met deze DLC krijg je vijf extra karakters en hun achievements voor $9,99 of 800 MS Points.

Activision was al van plan deze DLC weg te halen op 31 december 2009. Doordat veel fans van de game hadden geklaagd hierover, hebben ze besloten de DLC nog een jaartje online te laten. Als jij nog graag vijf extra karakters wilt hebben, dan zul je dat vóór 31 december nog moeten doen, daarna zijn ze voorgoed weg.

MUA 2

[DC] Djokovic trekt stand weer gelijk

Bij de Davis Cup-finale in Servië moet de vijfde en laatste partij de beslissing brengen. Novak Djokovic zette het thuisland na een goede zege op Gaël Monfils weer naast Frankrijk. Het werd 6-2, 6-2 en 6-4 voor de nummer drie van de wereld.

Hierdoor moet de laatste partij dus beslissing brengen. Deze zal gaan tussen Viktor Troicki en Michael LLodra. Beide heren stonden vrijdag niet opgesteld, maar speelden gisteren wel in het dubbelspel, dat na vijf lange sets door Frankrijk werd gewonnen.

Klap met honkbalknuppel om verkeersruzie

Een automobilist heeft zaterdag na een verkeersruzie in Heerlen iemand op laten draven om met een honkbalknuppel klappen uit te delen. Een 53-jarige man uit Schinnen brak daardoor een bot in zijn been, meldt de politie.

Het slachtoffer stak met zijn vrouw en een bevriend stel bij het Homerusplein een straat over toen een auto met hoge snelheid kwam aangereden. De man en zijn vriend sprongen opzij om niet te worden geraakt. Toen ze de bestuurder aanspraken op zijn rijgedrag, zou er een korte vechtpartij zijn ontstaan.

De stelletjes vervolgden hun weg, maar hoorden dat de automobilist ondertussen met iemand aan het bellen was. Enkele minuten later kwam een man met een honkbalknuppel op hen af. Het kwam weer tot een vechtpartij waarbij de 53-jarige man op zijn been werd geslagen. Zijn vriend liep blauwe plekken op. Voorbijgangers grepen in en belden de politie.

De man met de honkbalknuppel nam de benen en de twee vrienden bleven gewond achter. Later meldden zich twee broers van 30 en 21 jaar uit Heerlen bij het politiebureau. Ze zijn aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Somalische piraten naar Nederland gebracht

Vijf Somaliërs die worden verdacht van piraterij, worden zondag op verzoek van het Ministerie van Veiligheid en Justitie overgevlogen naar Nederland. Dat heeft het Ministerie van Defensie bekendgemaakt. De Somaliërs worden ervan verdacht begin november een Zuid-Afrikaans zeiljacht te hebben gekaapt en de twee opvarenden te hebben gegijzeld. Dat gebeurde voor de kust van Tanzania.

Een Nederlands marineschip dat deel uitmaakte van een EU-missie, heeft de vijf Somaliërs onderschept. Zij behoorden tot een groep van twintig piraten. De piraten konden worden aangehouden op basis van informatie die de Zuid-Afrikaanse schipper van het gekaapte zeiljacht heeft verstrekt.

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee hebben de afgelopen tijd aan boord van het Nederlandse marineschip verklaringen van de twintig verdachten afgenomen. Op grond daarvan besloot het Openbaar Ministerie vijf van de twintig piraten naar Nederland over te brengen. De overige vijftien zijn voor de kust van Somalië afgezet.

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam is afgelopen week naar het schip afgereisd om de piraten ter plekke te horen en heeft vervolgens hun voorlopige hechtenis verlengd. Het vliegtuig van de luchtmacht met de vijf Somaliërs landt op vliegbasis Eindhoven.

Mr. Science krijgt eigen DS-game

Voor de Japan-freaks onder ons: Kagaku-kun, ook wel bekend als Mr. Science, krijgt zijn eigen DS game. De game is gebaseerd op zijn wekelijkse tv-show 'Tobidase! Kagaku-kun'. De game gaat uitgebracht worden door Namco Bandai.

In de game gaan Kagaku-kun en zijn his co-hosts Shoko 'Shokotan' Nakagawa en Naoki Tanaka, welke wel een eigen huid hebben, de planeet rond om dieren te zoeken om toe te voegen aan hun museum. Jouw deel zal bestaan uit het uitzoeken hoe je dit ongedierte vangt.

De game komt op 3 maart 2011 in Japan uit. Of hij hier zal uitkomen zal de toekomst uitwijzen.

Mr. Science

Sinterklaas aangereden in Amstelveen

Sinterklaas is vrijdag aangereden in Amstelveen. Hij had net pakjes afgeleverd bij de voedselbank en was in een geleende auto op weg naar een volgend adres toen hij een auto over het hoofd zag, meldt de politie.

Op de kruising van de Noorddammerlaan en het Zwartepad kwam het daardoor tot een botsing. Een van de twee pieten die bij de Sint in de auto zaten, werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar bleek dat hij enkele ribben had gekneusd.

Sinterklaas bleef net als de andere automobilist ongedeerd. De politie heeft de goedheiligman nog geholpen met het oprapen van de pepernoten die op de weg terecht waren gekomen. Sinterklaas heeft de piet bij het ziekenhuis opgehaald, waarna het feest kon doorgaan.

Vrouw schiet op eland en doodt skiester

Een vrouwelijke jager heeft in Zweden per ongeluk een bejaarde skiester gedood, toen zij op elandenjacht was. Volgens de krant Expressen zeiden de jager en haar begeleider dat zij in een bos ten westen van de stad Växjö op een eland schoten. Het schot ketste af en trof de 70-jarige skiester.

De politie wil niets over het voorval kwijt, zolang het onderzoek nog niet is afgerond. De jager mocht na verhoor naar huis terugkeren.

Aan de jacht op elanden nemen elk najaar ongeveer 300.000 Zweden deel. Ongeveer 100.000 dieren moeten dat met hun leven bekopen. Namen vroeger alleen mannen het geweer ter hand; tegenwoordig jagen ook vrouwen op de elanden.

Vrouw schiet op eland en doodt skiester
Vrouw schiet op eland en doodt skiester (Foto: ANP)

Boom: "Weet niet waar ik sta in het veld"

Lars Boom rijdt deze winter een iets uitgebreider veldrit-programma dan vorig seizoen. De renner van Rabobank is zich nu een maand aan het voorbereiden op de acht veldritten die hij zal rijden en hij voelt dat het goed zit met het gevoel en de conditie.

"Vooral omdat ik dit graag doe," zei Boom op de vraag van Wielerflits over waarom hij weer gaat veldrijden. "Vorig jaar ben ik naar Spanje gegaan. Ik heb daar de hele winter gezeten. Dat beviel goed, maar je traint uitsluitend op lange rechte wegen. Ik miste de competitie, in het veldrijden vind ik dat terug. Het veldrijden wil ik combineren met een wegseizoen. Ik denk dat het veldrijden beter aansluit op een wegseizoen."

"Ik heb een achttal crossen uitgezocht en daar blijf ik bij. Ook als ik alles win, ga ik niet naar het wereldkampioenschap in het Duitse Sankt Wendel. De verleiding naar veld is minder groot dan die naar de weg."

Hoe goed Boom kan presteren in de veldritten weet hij niet precies. "Ik weet niet waar ik sta ten opzichte van de wereldtop. Misschien wordt Overijsse (12 december) een harde confrontatie. Gedubbeld worden zou dan een nachtmerrie zijn. Ik zet in op een plek bij de top tien of top vijftien, dan heb ik het heel goed gedaan. Winnen is geen doel maar als het kan dan probeer ik het zeker."

Als DeathSpank opnieuw kon...

Ron Gilbert, ontwikkelaar van de PSN en XBL hit Deathspank, had in een interview aangegeven dat als Deathspank opnieuw kon, hij de combat meer als een puzzel gemaakt had. Volgens Gilbert hadden de gevechten een stuk intellectueler kunnen zijn in plaats van het hersenloze meppen wat het nu is.

"It shouldn't be about beating your head against it. It should be about assessing the situation - asking, ‘what tools do I have?'. You might say, ‘Hey, I can crowd-control people or maybe for this particular thing I need to get some ice-resistant armor,'" aldus Gilbert. 

Als voorbeeld noemt Gibert Dragon Age: Origins. Hier zitten volgens hem de intellectuele gevechten in die hij graag had gewild. Volgens Gilbert gaan mensen nu meer buttonbashend door het verhaal in plaats van de situatie te bekijken. 

Als je Deathspank of het vervolg Thongs of Virtue wilt spelen, dan kun je via Xbox Live, PSN of via Steam aan de game komen.

Deathspank

[Video] Tévez baalt van publiekswissel

Een publiekswissel is meestal bedoeld om een speler te eren voor zijn inzet. Carlos Tévez vatte zijn wissel niet op die wijze op.

De Argentijn van Manchester City scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Bolton Wanderers. The Citizens pakten dankzij deze goal de volle drie punten.

Op onderstaande beelden is te zien dat Tévez geïrriteerd reageert op het moment dat hij het veld afloopt. Het is niet bekend of dit gedrag consequenties zal hebben voor bijvoorbeeld het aanvoerderschap van de Argentijn.


Tévez is niet blij met zijn publiekswissel

Brons voor shorttrackvrouwen

Voor het eerst in tien jaar hebben de Nederlandse shorttrackers een medaille gewonnen tijdens wereldbekerwedstrijden. In het Chinese Changchun pakten de Nederlandse shorttrackvrouwen brons op de achtervolging.

In de finale plaatsten de Nederlandse vrouwen, met nog zes ronden te gaan, de beslissende inhaalactie op de Japanse vrouwen. Zuid-Korea won, China eindigde als tweede.

Freek van der Wart eindigde als vijfde op de 500 meter voor mannen, terwijl Jorien ter Mors bij de 500 meter voor vrouwen zevende werd.

Uitslag Willem II - Feyenoord

Om half één begon de competitiewedstrijd tussen Willem II en Feyenoord. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II

1 - 1

Feyenoord

 84' v. Haaren e.d.
   37' Leerdam
 
 Gele kaart: Biemans, Gravenbeek, (Willem II), Mokotjo, El Ahmadi, Biseswar, (Feyenoord)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Mäenpää
Pereira
Biemans (Waalkens/74)
Swinkels
Lampi
Gravenbeek
v.d.Heijden
Lasnik
Levchenko (Vossebelt/46)
Sheotahul
Rigters (Hutten/72)
  v.Dijk
Leerdam
Vlaar
Martins Indi
De Cler
Mokotjo (Auassar/55)
Wijnaldum
El Ahmadi (v. Haaren/46)
Biseswar (Bruins/81)
Castaignos
Cabral

3rd Birthday team wenst Joy to the World

Het muziekteam van The 3rd Birthday hebben op de officiële 3rd Birthday blog hun versie van Joy to the World neergezet. Dit is niet alleen gedaan omdat het bijna kerst is. Het is de bedoeling dat je dit nummer een aantal keer in de game hoort terugkomen.

Je kunt deze track vinden in het vierde nieuwsbericht van de 3rd Brithday blog, dat dit keer is geschreven door Mitsuto Suzuki. Suzuki is een van de componisten van The 3rd Birthday. Ze wilden niet een officieel nummer gebruiken, dus ze besloten zelf met het Square Enix Sound Team een cover te maken.

De track is opgenomen op een cassettetape, wat ook te horen is aan de kwaliteit. Toen de Director, Hajime Tabata, de uiteindelijke versie hoorde, besloot hij het te gebruiken.

Je kunt de track hier luisteren of je kunt naar de blog gaan en op "play" drukken.

BBC verdedigt omstreden uitzending

De Britse omroep BBC heeft zich vandaag verdedigd voor het uitzenden van een omstreden programma over omkooppraktijken binnen de wereldvoetbalbond FIFA.

De BBC beweerde maandag in het programma Panorama dat enkele leden van het uitvoerend comité steekpenningen zouden hebben aangenomen. Drie dagen later liep de verkiezing van de WK-organisatie van 2018 voor het Engelse bid uit op een deceptie.

Volgens algemeen directeur Mark Thompson van de BBC is het 'een goede beslissing' geweest om Panorama uit te zenden. "Het ging om belangrijke informatie over zaken die enorm in de belangstelling staan en waar mensen zich zorgen om maken", aldus Thompson vandaag.

Engeland gold als favoriet voor het binnenhalen van het WK 2018, maar werd al in de eerste stemronde uitgeschakeld. Volgens de Engelsen namen de FIFA-leden daarmee wraak voor de beschuldigingen van de BBC.

Nog een patch voor Need For Speed

Eerder deze week heeft ontwikkelaar Criterion al een patch de deur uit gedaan voor de PC-versie van Need For Speed: Hot Pursuit, maar er is nog een aantal problemen dat verholpen moet worden. Criterion heeft aangegeven hard te werken aan alle punten die zijn aangegeven op het officiële forum. Critertion zal de onderstaande problemen oplossen via de eerstvolgende patch:

  • Groundcover Graphical Errors: When alt-tabbing, the groundcover would start to corrupt, causing random tree images to appear all over the screen.
  • Controller Configurations: On some machines controller configurations that have been set up for wheels, pads, etc are not saving correctly to a configuration file. This is now fixed.
  • Rare crash when entering the Career map screen: The game sometimes crashes when entering the Career map screen quickly after booting the game.
  • Rare crash when streaming graphical data.
  • Steering response reported as having large dead zone.
  • Player car engine volume too low.
  • Crashes affecting players with AMD / ATI Radeon graphics cards if they have overridden the AA settings in the control centre happens when players pick an event in the map screen prior to the car select. AMD/ATI has said this will be fixed in the next release of AMD's drivers (10.12) around the second week of December.

Kreuziger niet in Tour, wel in Giro

Roman Kreuziger zal de Tour de France aan zich voorbij laten gaan. De Tsjech, die de afgelopen twee jaar negende werd in de Franse wielerronde, maakt van de Giro d'Italia zijn hoofddoel en zal later ook starten in de Vuelta à España.

Kreuziger maakt deze winter de overstap van Liquigas naar zijn nieuwe ploeg Astana. Daar wordt de Kazak Alexandr Vinokourov uitgespeeld voor de Tour de France, waardoor Kreuziger zich op de andere rondes kan richten.

'Beckham wordt de nieuwe voorzitter van de FA'

In Engeland wordt David Beckham naar voren geschoven als de nieuwe voorzitter van de Engelse voetbalbond. In de Engelse media is men ervan overtuigd dat Beckham binnen de Engelse voetbalbond wordt gezien als de nieuwe voorzitter. Beckham moet ervoor gaan zorgen dat het Engels voetbal weer een goed imago krijgt binnen de FIFA.

Afgelopen vrijdag stapte voorzitter Roger Burden op bij de FA. Hij kon na het verliezen van de verkiezing voor het organiserend land van het WK van 2018 niet langer vertrouwen op de FIFA, aldus Burden zelf.

De voormalig sterspeler van Real Madrid en Manchester United moet nu zijn schoenen vullen volgens The News of the World. Naar verluidt is het ook goed mogelijk dat er eerst een tussenpaus komt, zodat de middenvelder kan worden klaargestoomd voor zijn nieuwe baan.

Maak vriendjes in Samurai Warriors Chronicles

Tecmo Koei heeft een hele hoop nieuwe screenshots vrijgegeven van 3DS-game Samurai Warriors Chronicles. SWC zal een 'Musou Enbu' verhaallijn krijgen zoals in eerdere games uit de serie gedaan is. In eerdere games had elke generaal zijn eigen verhaallijn, maar nu zal er maar één zijn.

Je zult namelijk je eigen generaal maken en zijn verhaallijn zal je door verschillende hoofdstukken leiden waarin je zo'n veertig andere generaals zult ontmoeten. Met al deze veertig generaals kun je een band opbouwen en hoe dichterbij je bij een generaal staat hoe meer voordeel je eruit kunt halen. Het spel zal daarnaast ook de StreetPass en de SpotPass gaan gebruiken.

Het spel zal begin 2011 uitkomen in Japan en is nog niet aangekondigd voor Amerika of Europa. Andere delen in de Samurai Warriors-serie zijn wel buiten Japan uitgekomen.

SamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamuraiSamurai

Van Winden, Kruijswijk, Van Emden starten in Giro

Rabobank is al vroeg bezig met zijn formaties voor de grote rondes te formeren. Nadat eerder Bauke Mollema en Robert Gesink al zekerheidjes bleken voor de Tour de France en Theo Bos al liet weten dat hij de Giro d'Italia rijdt en de Vuelta à España, is nu ook bekend geworden dat Jos van Emden, Steven Kruijswijk en Dennis van Winden in de Italiaanse ronde starten.

Kruijswijk werd dit jaar nog knap achttiende in zijn eerste Giro en werd derde in de zeventiende etappe. Van Emden werd negende in de proloog in Amsterdam en werd later nog Nederlands kampioen tijdrijden. De Giro wordt in 2011 van 7 tot en met 29 mei verreden.

Bokser wordt onwel in kleedkamer

Alexander Dimitrenko zou het gisteren in de finale van het EK boksen op moeten nemen tegen de Pool Albert Sosnowski. De partij ging echter niet door, omdat de Duitse zwaargewicht naar het ziekenhuis werd gebracht. De sporter werd in de kleedkamer namelijk onwel.

De zaakwaarnemer van Dimitrenko heeft inmiddels laten weten dat het om een mogelijke voedselvergiftiging gaat. De in Oekraïne geboren bokser won van zijn 31 professionele wedstrijden twintig duels op knock-out.

Jol: "El Hamdaoui niet meer zo fris"

Zoals velen van jullie weten, is Luis Suárez nog tot februari geschorst. Dit heeft echter ook zijn weerslag op de andere helft van het 'droomduo', Mounir El Hamdaoui.

De verwachtingen waren hooggespannen toen Ajax El Hamdaoui in de zomer naar Amsterdam haalde. De Marokkaanse aanvaller en Suárez lieten daarna van zich spreken en maakten erg veel doelpunten. Toch is er in deze situatie inmiddels wat veranderd.

"Je ziet dat hij (El Hamdaoui) niet meer zo fris is," liet trainer Martin Jol, na afloop van het duel tegen N.E.C. Nijmegen (1-1), weten. "Hij moet alles spelen. En dat zie je in een wedstrijd als tegen NEC terug. Hij kan veel beter."

De Koning: "Moeilijke voorbereiding"

AGOVV Apeldoorn bereidt zich al anderhalve week voor op de ontknoping in de tweede periode. Hans de Koning, trainer van de ploeg uit Apeldoorn, liet aan Omroep Gelderland weten dat dit een moeilijke situatie is.

"We zijn het weekend gewoon weer aan de bak gegaan voor die ene procent dat het wel doorgaat, dat je toch voorbereid bent," aldus Koning

AGOVV Apeldoorn kreeg in het huidige voetbalseizoen maar liefst negen punten aftrek. "Het mooiste is dat als je kijkt met de punten die we hadden, dan sta je vierde. Maar dat is een utopie, want die achterstand is best groot. Maar dat je nu mee mag doen in de tweede periode, is geweldig."

Ook Dick Maas downloadt films

Filmregisseur Dick Maas die nu Sint in de bios heeft draaien geeft toe dat hij ook regelmatig films downloadt. Dat vertelde de bedenker van Flodder en De Lift aan FOK! Users die hem 12 vragen mochten stellen.

Op de vraag 'Wat is uw standpunt met betrekking tot filmpiraterij?' antwoordde Maas: "Sinds ik mijn collectie laserdiscs met een waarde van €50.000 de deur uit heb gedaan bij het verschijnen van de dvd, denk ik daar genuanceerd over. Zolang er nog geen manier is om online recente titels tegen een schappelijk bedrag te downloaden, download ook ik illegale kopieën. Veel films die ik wil zien zijn hier niet eens verkrijgbaar, of veel te laat."

Maas geeft aan dat zijn nieuwste hit 'Sint' in ieder geval al heel binnenkort op dvd te krijgen is, namelijk al in februari. Het complete Q&A kun je hier lezen. Sint draait momenteel in de bioscoop.

Debat over tienerhuwelijken Maleisië laait op

Het debat over tienerhuwelijken in Maleisië laait op nu een 14-jarig meisje en een 23-jarige man in het openbaar in Kuala Lumpur hun huwelijk hebben gevierd. Een foto van het paar staat op de voorpagina van een aan de overheid verbonden krant.

De puber en de man trouwden in juli. Hun huwelijk was geregeld door hun ouders. In Maleisië zijn huwelijken voor pubers onder de 16 niet gebruikelijk, maar wel toegestaan als het om moslims gaat en hun ouders en een islamitische rechtbank toestemming geven. Vrouwelijke niet-moslims mogen pas trouwen als ze 16 zijn. Mannelijke niet-moslims vanaf hun achttiende.

De twee vierden hun huwelijk onlangs tegelijk met ongeveer 250 koppels in een moskee in Kuala Lumpur. De viering was georganiseerd door het islamitisch departement van Kuala Lumpur. "Het is moeilijk om tegelijk scholier en echtgenote te zijn, maar het lukt wel", zei de bruid Sti Maryam Mahmod. Ze gaat naar een religieuze school.

Minister van Islamitische Zaken Jamil Khir Baharom zei onlangs dat er niks mis is met het huwelijk omdat iedereen had ingestemd. Maar hulpminister van Gezondheid Rosnah Abdul Rashid Shirlin vindt dat huwelijken met kinderen moeten worden verboden. "Het is nooit goed voor een 14-jarige om getrouwd te zijn", zei de moslimvrouw.

Een vrouwenhulporganisatie heeft de overheid opgeroepen de wetten die huwelijken voor minderjarige moslims mogelijk maken in te trekken. "Culturele en religieuze gevoeligheden zijn geen excuus om mensenrechten te schenden", zei voorzitter van de Women's Aid Organization Ivy Josiah.

Een leider van een zuidelijke staat haalde in augustus het nieuws door tienerhuwelijken aan te moedigen. Volgens hem was het een goede manier om te voorkomen dat jonge meisjes seks buiten het huwelijk hebben of zwanger worden. In Maleisië worden ieder jaar tientallen baby's achtergelaten door jonge ongetrouwde moslimmoeders.

[WTCC] BMW trekt fabrieksteam terug

BMW heeft bekendgemaakt dat het fabrieksteam voor het World Touring Car Championship-seizoen 2011 teruggetrokken wordt. Het Duitse merk stelt wel auto's aan klantenteams beschikbaar. Omdat SEAT de fabriekssteun vorig jaar al terugtrok is Chevrolet nu in het WTCC het enige fabrieksteam.

De terugtrekking van BMW komt niet als een verrassing. Het Duitse merk kondigde aan de autosportactiviteiten te herzien en zal zich nu gaan richten op het DTM. Ook zullen de fabrieksrijders van het WTCC Andy Priaulx en Augusto Farfus zich nu gaan richten op de ontwikkeling van de M3 GT2 waarmee BMW deel wil gaan nemen aan de Le Mans Series.

De laatste jaren van het WTCC verliepen voor BMW niet geheel naar wens, omdat SEAT dieselmotoren introduceerde en het hierdoor lastig was om met de benzinemotoren een goede balans te vinden. Chevrolet deed dit beter en pakte dit jaar de titel. BMW zal volgend jaar wel de 320 gaan leveren aan de klantenteams en deze auto uit gaan rusten met een nieuwe 1,6 liter turbomotor om zo te voldoen aan de nieuwe eisen van de FIA.

FIFA niet welkom in Londens hotel

Het zit de Engelsen blijkbaar erg hoog dat ze het wereldkampioenschap voetbal van 2018 niet mogen organiseren. Boris Johnson, de burgemeester van Londen, heeft ervoor gezorgd dat voorzitter Sepp Blatter en andere FIFA-gedelegeerden niet mogen verblijven in het peperdure hotel The Dorchester, waar de bobo's tijdens de Spelen van 2012 zouden zijn.

Aanvankelijk waren Blatter en andere gedelegeerden van de wereldvoetbalbond welkom om in 2012 ruim een week de Olympische Spelen bij te wonen. Met het oog op de organisatie van het WK 2018 stelden de Engelsen exclusieve kamers van 1.000 Engelse Pond per nacht beschikbaar.

Nu de FIFA de organisatie van het WK voetbal van 2018 echter aan Rusland heeft toegewezen, heeft burgemeester Johnson de uitnodiging ingetrokken. De afvaardiging van de FIFA zal nu dus op zoek moeten gaan naar een ander onderkomen voor de Spelen.

Vertraging voor de film van Red Faction

Baas van THQ, Danny Bilson, heeft getweet dat de opnames van de film over Red Faction in januari van start gaan. De film zal in mei uitgezonden gaan worden. Eigenlijk zou de film in maart al uitgezonden gaan worden op het SyFy-kanaal in Amerika. Maar het spel en de film komen nu samen in mei.

Naast de film is er nog een kleine mogelijkheid dat er een tv-serie gebaseerd op de game zal gaan komen. De film dient als overbrugging tussen het laatste spel in de serie, Red Faction: Guerilla, en het nieuwe deel, Red Faction: Armageddon. Het aankomende Red Faction: Armageddon zal zo'n vijftig jaar na het vorige deel afspelen.

Bekijk hieronder een gameplay-filmpje van het aankomende spel, van de film zijn er nog geen beelden.

Terreurverdachte in Oostenrijk aangehouden

De Oostenrijkse politie heeft woensdag op de luchthaven van Wenen een Tsjetsjeen aangehouden op verdenking van terrorisme. Hij zou aanslagen op installaties en militairen van de NAVO hebben gepland. Dat heeft het Oostenrijkse persbureau APA gemeld.

De man, die in Oostenrijk woont, is aangehouden, toen hij terugkeerde van een bedevaart naar Mekka. Zijn arrestatie had plaats in het kader van het onderzoek waarbij eind vorige maand in België, Duitsland en Nederland in totaal 26 verdachten werden opgepakt. De Tsjetsjeen, die als vluchteling is erkend, zou een aanhanger van de Tsjetsjeense rebellenleider Dokoe Oemarov zijn. Die noemt zich de emir van de Kaukasus en streeft naar de vestiging van een islamitische republiek in dat bergachtige gebied.

T. Janssen: "De zege is het belangrijkste"

FC Twente won gisteravond met 2-0 van De Graafschap. Dit stemde Theo Janssen, die in de belangstelling van VfL Wolfsburg staat, positief.

"Het is leuk dat ik scoorde, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen," relativeerde Janssen na afloop van het duel tegen De Superboeren. "Het was niet denderend, maar dat kan gebeuren. In de openingsfase hebben we goed gespeeld, maar daarna werd het wat minder. Grote problemen hebben we echter niet gekend. Wel waren we soms wat slordig."

FC Twente leed twee nederlagen op rij tegen respectievelijk NAC Breda en AZ. Afgelopen weekend wonnen de Tukkers echter van N.E.C. Nijmegen en ook gisteren werd er weer een zege geboekt, waardoor de ploeg in het spoor van PSV blijft.

Janssen: "In de twee wedstrijden die we verloren waren we eigenlijk beter. Gelukkig hebben we ons inmiddels goed hersteld, maar we hadden er nog beter voor kunnen staan. Dat is geen toeval. FC Twente doet al jaren bovenin mee."

Zes op tien Nederlanders voor 130 op snelweg

60 procent van de Nederlanders is ervoor om een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur in te voeren. Dat concludeert opiniepeiler Maurice de Hond zondag uit een peiling.

Niet geheel verrassend zijn de meeste voorstanders in de rechtervleugel te vinden en de meeste tegenstanders in de linkervleugel. Bij zowel PVV als VVD is 87 procent voor. Bij het CDA is dit 67 procent. De meeste tegenstanders zijn onder GroenLinks-stemmers te vinden: 69 procent. Daarna volgen de PvdA-stemmers met 61 procent en de SP-stemmers met 56 procent.

Het PVV-idee om een A3 aan te leggen door het Groene Hart vindt bij de eigen aanhang twijfelachtige steun: 55 procent is voor, 33 procent is tegen en de rest weet het niet. Van de GroenLinks-stemmers is 92 procent tegen. Van alle Nederlanders samen is minder dan een derde voor.

Het VVD-idee om een brug tussen Almere en Amsterdam aan te leggen vindt bij 51 procent van de Nederlanders steun. Het plan om dit met tol te financieren kan op minder genade rekenen, slechts 41 procent ziet dit zitten.

'Russische spionne in Brits parlement'

Groot-Brittannië gaat een Russische vrouw die voor een Britse parlementariër werkte het land uitzetten omdat ze een spionne voor Rusland zou zijn. Dat heeft The Sunday Times gemeld.

De vrouw is aangehouden. Het zou voor het eerst sinds het einde van de Koude Oorlog zijn dat iemand die in het Brits parlement werkt, wordt verdacht van spionage voor Rusland.

Volgens de Britse geheime dienst MI5 werkte de 25-jarige Katja Zatoeliveter voor Russische inlichtingendiensten. Door haar werk voor Mike Hancock, een Liberaal Democraat, zou ze voor Moskou waardevolle informatie willen hebben verzamelen. Hancock zit als lid van het Lagerhuis in een commissie die zich met defensie bezighoudt.

Boek: Gene Hayden - Kleur je eigen regenboog: Van ambitie tot actie

Op een gegeven moment kom je tot een halt in je leven en dan vraag je je waarschijnlijk af wat je tot op heden hebt bereikt? De vragen tollen in je hoofd of je niet spannende avonturen hebt voorbij laten schieten en of je niet ergens een verkeerde pad bent ingeslagen? Mannen hebben dit naar eigen zeggen meer dan vrouwen maar toch kent iedereen het beruchte begrip midlifecrisis. Gene Hayden beweert het ultieme voorbehoedsmiddel te hebben tegen deze psychologische staat; probeer wat van je leven te maken en ga ervoor met heel je kunnen! Kleur je eigen regenboog is een zelfhulpboek dat de lezer instructies geeft om wilde ideeën uit de stoffige kast te halen en deze te verwezenlijken!

Kleur je eigen regenboog

Jol: ''Een hele vervelende domper''

Ajax hield gisteravond slechts een punt over aan de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. De 1-1 remise leidde tot grote teleurstelling bij trainer Martin Jol.

"Een hele vervelende domper", noemde Jol het 1-1 gelijkspel tegen N.E.C. op de clubwebsite. "Zij maakten ons het voetbal in de beginfase onmogelijk door vier man voorin te houden. Na de rust hebben we dat opgelost en hadden wij, op twee kansen voor N.E.C. na, de controle."

Jol vond zijn team voorbereidend niet goed genoeg. ''Met name Mido hebben we niet goed in stelling kunnen brengen. Maar je ziet wel: Als hij een voorzet krijgt, dan zit hij erbij'', aldus de Hagenaar, doelend op Mido's rake kopbal die Ajax op 1-0 zette.

Het was de eerste keer dat de Egyptenaar in de basis startte sinds zijn terugkeer naar Amsterdam. Ook jongeling Aris Özbiliz debuteerde in de basis, nadat hij vorige week tegen VVV-Venlo zijn entree had gemaakt als invaller. Dit bracht Miralem Sulejmani op de rechtsbuitenpositie, terwijl Mounir El Hamdaoui in de rug van Mido opereerde. ''Het was onwennig, maar dat is logisch'', analyseerde Jol zijn experiment.

Bij de tegenstander zag de trainer van Ajax  type spelers lopen waar het bij de Amsterdammers aan ontbreekt. ''Voorin hebben zij met jongens als Lasse Schøne en John Goossens spelers die kunnen switchen en die posities vrij kunnen invullen. Wij hebben dat nog niet.'' Opmerkelijk aan deze woorden is het feit dat John Goossens Ajax enkele jaren geleden mocht verlaten.

Aan zijn antwoord op de vraag of Jol naar de winterstop snakt, was te horen dat Jol baalt van het feit dat hij geen versterkingen mag halen. ''Nou nee, want ook dan krijg ik geen paar miljoen om uit te geven'', aldus de coach.

Linda de Mol wint strijd om Sinterklaaspubliek

Ik Hou van Holland heeft zaterdagavond de strijd om het Sinterklaaspubliek gewonnen. Het RTL 4-programma van Linda de Mol won met een speciale aflevering rond de goedheiligman de concurrentiestrijd van Paul de Leeuw.

De Leeuw was zaterdagavond ook te zien met een amusementsshow waarin de Sint centraal stond. Sint en De Leeuw bleef op Nederland 1 steken op ongeveer 1,3 miljoen kijkers, terwijl Ik Hou van Holland door 2,9 miljoen mensen werd bekeken.

De show van de Mol was het best bekeken programma van de dag. RTL's Ushi & Loesi en het NOS achtuurjournaal completeren de top drie met beide ongeveer 2,1 miljoen kijkers.

Interview: Airbourne's Ryan O'Keeffe

Afgelopen maandag was de Amsterdamse poptempel Paradiso het toneel van pure rockmuziek. De 'Amsterdamage' die werd aangericht door een zaal uitzinnige fans was geheel te danken aan de zeer energieke mannen van de Australische band Airbourne. Hun keiharde rock, in combinatie met rondvliegend bier, heeft de Paradiso helemaal op zijn kop gezet. Voor het optreden sprak FOK! met drummer Ryan O’Keeffe over het succes van Airbourne.

Airbourne @ Paradiso

[WB] Smeekens: "Het is niet anders"

Jan Smeekens werd vandaag op de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in het Chinese Changchun tweede. De schaatster van Control kwam tot een tijd van 35,27. Twee ritten later zette Tucker Fredericks exact dezelfde tijd neer maar zijn tijd werd echter gecorrigeerd naar 35,26. Hierdoor pakte de Amerikaan de winst.

Smeekens kreeg na afloop te horen dat het verschil slechts tweeduizendste van een seconde was: 35,269 om 35,271. "Daar had ik wel even de ziekte over in. Tweeduizendste. Tja, het is niet anders. Natuurlijk ben ik ook wel blij met mijn tweede plaats, maar een overwinning is toch anders," aldus Smeekens. "Ik heb hier een goede race geschaatst en daar ben ik best tevreden mee. Ik slaagde erin om ook in de tweede bocht veel kracht te leveren. Dat is misschien wel de grootste winst dit weekeinde."

Lerarenvakbond kondigt staking aan

Leraren in het voortgezet onderwijs leggen woensdagmiddag hun werk neer. De vakbond Leraren in Actie roept leraren op dan naar het Plein in Den Haag te komen. Voorzitter van de vakbond Peter Althuizen was zondagochtend niet bereikbaar om toe te lichten hoeveel leraren aan de actie meedoen.

De actie zou worden gesteund door vicefractievoorzitter van de PvdA Mariëtte Hamer. In een vorig jaar door de Tweede Kamer aangenomen motie van Hamer stond dat het Nederlands onderwijs in de wereldwijde top vijf moet komen. De vakbond heeft Hamer als naamgever voor de actie gekozen, omdat de bond erop wil 'hameren' dat leraren de 'valse beloftes' zat zijn. Van de beloften die voor de verkiezingen zijn gedaan, is volgens de vakbond niets terechtgekomen. In plaats van in onderwijs te investeren zou er vooral worden bezuinigd. Ondanks een motie waarin de Kamer zegt dat het salaris van leraren moet meegroeien met de marktsector heeft het voortgezet onderwijs sinds 1 augustus geen lopende cao meer.

Ook zou de hoge werkdruk moeten worden aangepast. Dat zou onder meer kunnen door het maximum aantal leerlingen per klas te verlagen naar 24. De lerarenvakbond presenteert woensdag een voorbeeld-cao waarin de leraren per 1 augustus 2 procent loonsverhoging krijgen.

Timmerman ook de snelste op kunstijs

De zevende marathon in de strijd om de KPN Cup is gewonnen door Karlo Timmerman. Timmerman, de leider in het algemeen klassement, was in Enschede in de massasprint Ingmar Berga en Christijn Groeneveld te snel af.

De 24-jarige Timmerman won eerder deze week ook al de marathons op natuurijs in Veenoord en Haaksbergen.

Carla Zielman zegevierde bij de vrouwen. Zielman, die haar tweede overwinning van dit seizoen boekte, nam daarmee de leiding in het algemeen klassement over van Foske Tamar van der Wal.

Eric Stoltz was Marty McFly

Zo even een leuk feitje wat je vast niet wist, tenzij je een ontzettende filmkenner bent natuurlijk. 

Micheal J. Fox kennen we natuurlijk allemaal uit de Back To The Future fims. Maar het had niet veel gescheeld of hij was niet te zien geweest in die films. Hij was bezig met een televisieserie en kreeg van de producers van die serie geen tijd om Back To The Future te gaan opnemen.

Dus hadden ze geen andere optie dan iemand anders te gebruiken voor Marty. En op de een of andere manier ziet dat er vreemd uit.

Met dank aan Danny voor de submit.

[WB] Tweede wereldbekerzege voor Groothuis

Stefan Groothuis heeft in het Chinese Changchun binnen 24 uur een tweede wereldbekerzege op zijn naam geschreven. De 29-jarige Control-rijder haalde op de 1.000 meter bijna twee tienden van het baanrecord van 1.09,57 minuten dat hij zaterdag vestigde: 1.09,39.

Simon Kuipers werd met 1.10,11 minuten tweede, gevolgd door Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee (1.10,13). Kuipers moest de Zuid-Koreaan zaterdag nog voor zich laten. Jan Bos werd met 1.11,04 zevende. Hein Otterspeer volgde op de negende plaats met 1.11,31.

Zes doden door explosie in internetcafé

Door een explosie in een internetcafé zijn zaterdag in China zes doden en 37 gewonden gevallen. Dat gebeurde in de stad Kaili in het zuidwesten van China. Van de 37 gewonden zijn er elf slecht aan toe. De explosie was volgens het Chinese persbureau Xinhua zo krachtig dat ramen van nabijgelegen gebouwen sprongen.

De explosie is volgens een mensenrechtengroepering veroorzaakt door industriële chemicaliën die in het café waren opgeslagen. Het Information Center for Human Rights and Democracy in Hong Kong baseert zich op een bron binnen de politie.


(Foto: Novum)

Man neergestoken of -geschoten in Rotterdam

In Rotterdam is zondagochtend een man neergeschoten of -gestoken. Agenten vonden de gewonde man rond 06.00 uur op de hoek van de Prins Alexanderlaan en de Rietkerkweg, meldt de politie. De agenten konden even met de man praten, maar hij werd al snel afgevoerd naar een ziekenhuis.

Voor zover bekend verkeert het slachtoffer niet in levensgevaar. De politie hoopt later op de dag meer van hem te horen. Er zijn in de zaak nog geen verdachten aangehouden.

Auto in water bij A2 houdt hulpdiensten bezig

Brandweerduikers zijn zondag in de vroege ochtend op zoek gegaan naar de inzittenden van een auto die op de A2 van Amsterdam naar Utrecht te water was geraakt. Dat gebeurde nabij Vinkeveen. In de auto bleken echter geen mensen te zitten.

De raampjes van de auto waren opengedraaid. "We nemen aan dat de inzittenden er zelf zijn uitgekomen en weg zijn gelopen of op zijn gehaald", zegt een brandweerwoordvoerder. De politie zoekt uit van wie de auto is en wat er is gebeurd. Het verlaten van de plaats van een ongeval is overigens strafbaar.

Het leed voor de duikers valt volgens de woordvoerder mee omdat alle brandweerduikers tegenwoordig een waterdicht pak met wollen binnenvoering hebben. "Als ze niet te lang hoeven te duiken, zullen ze het niet snel koud krijgen."

[WB] Nesbitt blijft heersen op kilometer

Christine Nesbitt lijkt onverslaanbaar te zijn op de 1.000 meter. Bij de wereldbekerwedstrijden in het Chinese Changchun hield de Canadese, die ook nog ongeslagen is op de 1.500 meter dit seizoen, Heather Richardson ruim achter zich.

Nesbitt klokte 1.16,55, Richardson kwam tot 1.17,59. De Japanse Nao Kodaira eindigde als derde. Margot Boer was met de vijfde plaats de beste Nederlandse.

Uitslag 1.000 meter vrouwen:

# Naam Land Tijd
1 Christine Nesbitt Can 1.16,55
2 Heather Richardson Vs 1.17,59
3 Nao Kodaira Jpn 1.17,98
4 Brittany Schlusser Can 1.18,06
5 Margot Boer Ned 1.18,09
12 Laurine van Riessen Ned 1.18,95
15 Roxanne van Hemert Ned 1.19,50
17 Natasja Bruintjes Ned 1.19,78

Tussenstand Wereldbeker 1.000 meter:

# Naam Land Punten
1 Christine Nesbitt Can 400
2 Heather Richardson Vs 290
3 Margot Boer Ned 260
4 Nao Kodaira Jpn 179
5 Laurine van Riessen Ned 147

Ghost Trick in flash-demo

Ghost Trick komt op 14 januari uit voor de Nintendo DS en nu heeft Nintendo, dat het spel in Europa uitgeeft, een flash-spel online gezet. Dit flash-spel is de demo voor Ghost Trick en laat je zien hoe het spel in elkaar steekt. Om de demo te kunnen spelen, moet je naar deze website van Nintendo.

In Ghost Trick speel je met jouw eigen geest. Je bent namelijk vermoord en wilt graag weten hoe en wat er is gebeurd. Door bepaalde objecten in het spel te manipuleren, gebeuren er weer dingen waardoor je meer te weten komt. Bekijk hieronder ieder geval de trailer van het spel.

[NBA] Miami Heat blijft winnen

In de Amerikaanse NBA lijkt Miami Heat de goede vorm te pakken te hebben. Atlanta Hawks werd met 89-77 verslagen. Het was voor Miami de vierde overwinning op rij.

Chris Bosh was met 27 punten op dreef bij Miami. Dwyane Wade kwam tot 26 punten. LeBron James was goed voor 22 punten waarvan de helft in de slotminuten van de wedstrijd.

Minnesota Timberwolves versloeg Cleveland Cavaliers met 128-95 mede dankzij 18 driepunters. Bij de winnende ploeg was Kevin Love met 28 punten topscorer.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Miami Atlanta 89-77
Philadelphia Charlotte 109-91
Chicago Houston 119-116 wnv
Minnesota Cleveland 129-95
Milwaukee Orlando 96-85
Sacramento Dallas 103-105

Bosz: "Ik zag geen goed PSV"

Heracles Almelo verloor gisteravond met 5-2 van PSV. Volgens trainer Peter Bosz was de rode kaart van Peter Reekers, die in de 70e minuut zijn tweede gele prent kreeg, het breekpunt in de wedstrijd.

"We waren op dat moment juist wissels aan het voorbereiden om te kijken of we hier toch zouden kunnen winnen," liet Bosz na afloop van het duel in Eindhoven weten. "Tegen een goed PSV kun je natuurlijk doelpunten tegen krijgen, maar ik zag vandaag geen goed PSV. De 2-2 vond ik op dat moment terecht."

[WB] Sang-Hwa Lee boekt tweede WB-zege op rij

De Zuid-Koreaanse schaatsster Lee Sang-hwa heeft op de 500 meter haar tweede wereldbekerzege op rij geboekt. Ze kwam in de Chinese stad Changchun tot een tijd van 38,22 seconden en bleef daarmee de Chinese rijdster Jing Yu voor: 38,27.

Jenny Wolf moest zich tevreden stellen met het brons. De Duitse had voor de afstand 38,44 nodig en leed daarmee haar tweede nederlaag van het seizoen.

Margot Boer werd de beste Nederlandse. De Liga-schaatsster liet de klok na 38,77 stoppen en eindigde zodoende als vijfde. Opvallend genoeg klasseerde de organisatie haar aanvankelijk als negentiende, met een tijd van 39,77. Pas een half uur na de wedstrijd werd haar tijd alsnog gecorrigeerd.

[WB] Zilver voor Smeekens op 500 meter

Jan Smeekens heeft bij wereldbekerwedstrijden in de Noord-Chinese stad Changchun zilver veroverd op de 500 meter. De rappe Sallander kwam in de Jiling Speedskating Oval tot een tijd van 35,27 seconden en kwam daarmee 0,01 tel tekort voor de zege.

Die ging naar de Amerikaan Tucker Fredricks, die 35,26 nodig had. De Zuid-Koreaan Lee Kyou-hyuk veroverde brons: 35,32.

Het is de tweede keer dat Smeekens op 0,01 seconde een wereldbekeroverwinning misloopt. Op 19 november werd hij in Berlijn met dezelfde marge afgetroefd door de Japanner Joji Kato.

Zilver voor Jan Smeekens op 500 meter
Zilver voor Jan Smeekens op 500 meter (Foto: ANP)

Wekelijkse releaselijst week 48

Releaselijst week 48, 29-11-2010 t/m 05-12-2010, Europese retailgames. Alhoewel de Sint druk bezig is geweest met inkopen voor pakjesavond, zijn de uitgevers wat rustiger met uitgeven. Deze week komt Donkey Kong Country Returns uit op de Wii en de Sly Collection voor de PS3.

PSP

  • Buzz: The Ultimate Music Quiz

DS

  • Harvest Moon: Frantic Farming
  • Sports Collection
  • Harvest Moon: Sunshine Islands

PS3

  • BlazBlue: Continuum Shift
  • Sly Collection

Xbox 360

  • BlazBlue: Continuum Shift

Wii

  • Harvest Moon: Animal Parade
  • U-Sing 2
  • Donkey Kong Country Returns
  • Super Mario All-Stars: 25th Anniversary Edition

PC

  • Digger Simulator 2011

Geen storingen in treinverkeer

Het treinverkeer wordt zondagochtend nergens geteisterd door storingen. Dat blijkt uit een overzicht van spoorbeheerder Prorail.

In het westen van het land was het treinverkeer zaterdag ontregeld door meerdere wisselstoringen. Die werden veroorzaakt door hevige sneeuwbuien. De storingen zorgden in de Randstad voor veel vertraging.

Inmiddels zijn alle wisselstoringen verholpen. Dat is echter geen garantie dat nieuwe storingen uitblijven.

Vluchtschema Schiphol voor dagen verstoord

Het kan dagen duren voordat alle vluchten op Schiphol weer volgens schema vliegen. Reizigers doen er goed aan via internet en teletekst te controleren wanneer hun vlucht vertrekt, adviseert een woordvoerder van de luchthaven. De luchthaven kampt met een na-ijleffect van de problemen die zich zaterdag voordeden.

Vijfhonderd tot duizend gestrande passagiers hebben de zaterdagnacht op Schiphol doorgebracht. Nog eens tweeduizend passagiers overnachtten in hotels in de omgeving.

Het vliegverkeer raakte zaterdag ernstig ontregeld door hevige sneeuwval en een wilde staking in Spanje. Zo'n honderdtwintig vluchten vielen uit.

Zaterdagochtend kwam het vliegverkeer nagenoeg compleet stil te liggen door een sneeuwbui. Daarna konden vliegtuigen weer mondjesmaat opstijgen en landen. Zaterdagmiddag kwam de staking in Spanje ten einde, maar de vertragingen konden niet meer worden goedgemaakt.

Naast Schiphol werden ook andere Europese luchthavens getroffen door sneeuwval. De dooi is inmiddels ingetreden en er wordt zondag geen nieuwe sneeuw boven Schiphol verwacht. De luchthaven probeert het vluchtschema weer op te pakken. "Maar we verwachten de komende tijd wel een na-ijleffect."

Cercle eist drie punten na afgelasting

Cercle Brugge wil een reglementaire overwinning op Charleroi, dat niet voldoende zou hebben geprobeerd om het veld speelklaar te maken.

Naast Nederland wordt ook in België het voetbal beïnvloed door sneeuw. Het duel tussen Charleroi en Cercle Brugge kon daardoor niet doorgaan. De bezoekers eisen echter een zege en men beroept zich op een regel die aan het begin van dit seizoen in België is ingevoerd.

De regel schrijft voor dat een club er alles aan moet doen om een wedstrijd te kunnen laten spelen. Volgens Cercle heeft Charleroi dat niet gedaan. "Nochtans is de thuisclub daar volgens de reglementen wel toe verplicht", zegt een woordvoerder in Het Nieuwsblad.

Charleroi beweert het tegendeel. "Met dertig vrijwilligers hebben we geprobeerd het veld speelkaar te maken", luidt de reactie van een woordvoerder. Het Sportcomité van de Belgische voetbalbond moet nu beslissen of het duel nog wordt ingehaald, of dat Cercle met 0-5 wint.

Gran Turismo 5 vs Forza 3

Forza 3 kwam een jaar geleden op de markt, Gran Turismo 5 twee weken geleden. Nu heeft GameTrailers een vergelijkingsvideo gemaakt van de twee games. In de video worden de attributen op en naast de baan vergeleken maar ook één auto, de Pagani Zonda R!, daarnaast zien we ook wat van het schademodel in actie.

Voor velen was Gran Turismo 5 wat ze verwachtten, voor sommigen was het een flinke teleurstelling en sommigen vinden Forza beter dan de gehele Gran Turismo-serie. Bekijk hieronder het filmpje en oordeel zelf.

Pret zonder sneeuw

Het is geen geheim dat ik een ouwe lul ben en dat ik de neiging heb om te roepen dat vroeger alles beter was. Met games is dat niet zo, nu zijn de graphics en geluiden toch beter. Maar toch blijft het geluid van 8 bit computermuziek tof.

En als het dan ook nog in een leuk filmpje is verwerkt dan kan mijn Zondagmorgen niet meer stuk.

Met dank aan dfr0st voor de submit.

Van Gaal: "Kan ze niet zelf inschieten"

Louis van Gaal leed gisteren met Bayern een gevoelige nederlaag bij Schalke 04. De trainer zag dat zijn ploeg niet scoorde.

"Onze eerste opdracht is kansen te creëren. Dat is gelukt. Ze erin schieten is iets dat ik niet kan, dat moeten de spelers doen. Het is ongelooflijk. Als we geen doelpunten maken, verliezen we", reageerde Van Gaal na afloop volgens het ANP.

Schalke-coach Felix Magath, die ooit kampioen werd met Bayern, vond dat zijn elftal hier en daar wat geluk had. "Bayern heeft in de eerste helft geweldig gevoetbald, toen hebben we geluk gehad. We hebben ons in de wedstrijd geknokt en uiteindelijk verdiend gewonnen."

'Wetten, dass...?' afgebroken na ongeluk

Het Duitse tv-programma 'Wetten, dass...?' is zaterdagavond abrupt afgebroken nadat een deelnemer tijdens de live-uitzending gewond was geraakt. De 23-jarige kandidaat kwam hard ten val toen hij met springveren onder zijn schoenen over vijf rijdende auto's probeerde te springen.

De kandidaat had gewed dat hij binnen vier minuten over de rijdende auto's kon springen. Bij de derde auto ging het echter mis. Uitgerekend zijn vader zat toen achter het stuur van het voertuig. De kandidaat bleef roerloos liggen en is naar het universiteitsziekenhuis van Düsseldorf overgebracht.

De zender ZDF brak het programma daarna af en zond muziekvideo's uit. De presentator van het programma, Thomas Gottschalk, zei dat hij in zijn tv-loopbaan nog niet eerder zo hevig was geschrokken.

Over de aard van de verwondingen van de deelnemer van het programma zijn geen mededelingen gedaan.

'Wetten, dass...?' afgebroken na ongeluk
'Wetten, dass...?' afgebroken na ongeluk (Foto: ANP)

Rutten: "Goals Heracles Almelo waren onnodig"

Fred Rutten was gisteravond niet te spreken over het spel van PSV. De Eindhovenaren wonnen weliswaar met 5-2 van Heracles Almelo, maar deze zege kwam moeizaam tot stand.

Rutten liet in een reactie weten dat het niet alleen om de gemaakte doelpunten gaat, maar dat ook het aantal tegentreffers een cruciale rol speelt. "En allebei de doelpunten van Heracles waren onnodig," was de ongezouten mening van de oefenmeester uit de Lichtstad.

PSV kampt al enige tijd met problemen in de verdediging en daar zit ook het probleem. Bij de start van het seizoen oogde deze linie solide en straalde rust en zekerheid uit. Daar is nu nauwelijks nog wat van te merken.

Rutten: "Alle jongens in dit elftal willen lekker voetballen, maar er horen nu eenmaal ook andere dingen bij. Die doen meestal zeer. In 'grote' wedstrijden kunnen we het wel opbrengen om op de nul te spelen en veel alerter te zijn. In veel landen is het aantal tegendoelpunten bepalend of je aan het einde van de rit de schaal kunt vasthouden"

Preud'homme kritisch op FC Twente

FC Twente won gisteravond met 2-0 van De Graafschap. Toch was de visie van trainer Michel Preud'homme over het vertoonde spel van zijn ploeg vrij kritisch.

"Het kan niet altijd schitterend zijn. We hebben gewonnen. Laten we daar blij mee zijn," waren de woorden van Preud'homme na afloop van het duel tegen De Graafschap. Het begin van FC Twente was nog goed, maar daarna zakte de formatie ver weg.

Preud'homme: "De concentratie leek minder te worden. Ook hadden we soms wat moeite met ons spel, dat door de afwezigheid van Bryan Ruiz wat anders was. We hebben ons zelf in de problemen gebracht. Gelukkig was er geen schade."

Alle columns in het teken van Sinterklaas

Vandaag is er op de frontpage een heuse sneeuwbui aan columns te lezen. Verscheidene columnisten publiceren vandaag een speciale sinterklaascolumn waarin de columnisten dichten en je vertellen over Sinterklaas, of je er zelfs voor bang maken. Het schema gaat als volgt: om zes uur in de ochtend trapt Arnohari af met een column, waarna we om één uur 's middags een column van bazbo kunnen bewonderen.

Rond het avondeten schuift kuifkrullen aan met een verwarmende column. Wanneer alle cadeautjes al zijn uitgepakt, de laatste pepernoten in een schaaltje op tafel staan en de resten van het inpakpapier worden opgeruimd, kun je een verontrustende rijmende column van Bakoenin verwachten. Die vertelt je eindelijk hoe het nou écht zit met dat feest van ons.

Programmaoverzicht voor vandaag:

  • 6:00 Arnohari
  • 13:00 bazbo
  • 18:00 kuifkrullen
  • 23:00 Bakoenin

Verder wensen wij van FOK! je een fijne pakjesavond toe, ook als deze niet vandaag gevierd wordt. Voor degenen die het niet vieren is het mogelijk om hier nog een beetje sinterklaassfeer op te snuiven!

Griekse politie vindt veel wapens

De Griekse politie heeft zaterdag een bergplaats met wapens gevonden, die vermoedelijk toebehoort aan linkse groeperingen. In de bergplaats lagen zeven pistolen, drie machinegeweren, dozen met ammunitie, granaten, 50 kilogram explosieven en 200 gram van de explosieve stof TNT. Dat maakte de politie bekend.

De wapens lagen verstopt in een appartement in de Griekse hoofdstad Athene. "We denken dat we de vondst in verband kunnen brengen met de Rebellen Sekte of de Samenzwering van de Cellen van het Vuur", aldus een woordvoerder van de politie. Beide groeperingen zijn anarchistisch en verantwoordelijk voor aanslagen in Griekenland.

Volgens anonieme bronnen zouden ook zeven mensen zijn opgepakt. De politie wilde dit niet bevestigen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.