Veranderingen in Valkyria Chronicles III

SEGA Japan heeft de lijst met aanpassing voor de komende update van Valkyria Chronicles III vrijgegeven. De meeste veranderingen hebben te maken met de ontwikkelingsmogelijkheden van de classes en de verdeling van de verdiende experience points.

Het 'troop classes'-systeem zal hetzelfde zijn als in Valkyria Chronicles II, namelijk vijf, genaamd: Armored Soldiers, Engineers, Lancers, Scouts, en Shocktroopers. Deze keer is het overigens wel mogelijk om te wisselen van class tijdens het spel. Het verdelen van de door jouw verdiende experience points is ook veranderd, je zult niet langer de experience points in verschillende troop classes stoppen, maar je zult het verdelen over vijf 'parameters' die invloed hebben op alle eenheden van de speler, aldus SEGA.

Verder geeft SEGA aan dat ze het 'Potentials'-systeem hebben aangepast, de game zal nog steeds twee soorten 'Potentials' hebben, maar deze keer zullen 'Battle Potentials' verkrijgbaar zijn via de nieuwe 'Master Table' diagram, dit diagram zal de speler inzicht geven over hoe men het beste de gekozen class kan indelen en hoe de speler speciale 'Potentials' kan verdienen, genaamd 'High Potentials'.

Valkyria Chronicles III zal op 27 januari 2011 op de PlayStationPortable verschijnen in Japan.

VCIII